Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@23:36:26 GMT

یک همه‌پرسی برای همیشه

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۹۷۲۲

یک همه‌پرسی برای همیشه

آفتاب‌‌نیوز :

محمد كاظمي، نماینده مجلس در یادداشتی نوشت: به تعبيري و با توجه به جميع شرايط سياسي، اقتصادي و اجتماعي ما با وضعيت متفاوت و بي‌سابقه‌اي به پيشواز يازدهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي مي‌رويم. علاوه بر ناآرامي‌هاي آبان‌ماه، حوادث فوق‌العاده مهمي مثل ترور سپهبد حاج قاسم سليماني توسط امريكا، حمله موشكي ايران به پايگاه امريكايي عين‌الاسد در عراق و سقوط هواپيماي اوكرايني رخ داده‌اند كه هر يك بازتاب‌هاي متفاوتي در ميان جامعه ايراني داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوج‌گيري تحريم‌هاي اقتصادي ايالات متحده عليه ايران در زندگي و معيشت اغلب خانواده‌هاي ايراني تاثير منفي داشته است و ناكارآمدي و بعضي از سوء‌مديريت‌ها هم وجود داشته‌اند كه به اذعان اغلب صاحب‌نظران و حتي برخي مسوولان مردم را از ناراحتي به عصبانيت كشانده است.

مجموع اوضاع اشاره شده و تشديد حساسيت زمانه همه را به اين باور رسانده بود كه يك انتخابات رقابتي و جدي و باشكوه و شورآفرين با حضور حداكثر سليقه‌ها و گرايش‌هاي ملتزم به قانون اساسي مي‌تواند فصل‌الخطاب چالش‌هاي موجود باشد و اميد مردم را شكوفا و دوباره نگاه‌ها را به داخل كشور معطوف كند و حداقل در ميان مدت آرامش و ثبات را به كشور بازگرداند، ولي در ميان بهت و ناباوري دلسوزان كشور ردصلاحيت‌هاي گسترده و بي‌سابقه بسياري از چهره‌هاي خدوم و كار بلد و صاحب راي كه اتفاقا اغلب اصلاح‌طلب بودند را از گردونه رقابت‌ها حذف كرد. شوراي عالي سياستگذاري اصلاح‌طلبان به ناچار رسما اعلام كرد كه به دليل ردصلاحيت‌ها و عدم امكان رقابت عادلانه ليست انتخاباتي نمي‌دهد. چنين پديده‌اي البته انتخابات را در ابهامي خاص فرو مي‌برد و معلوم نيست انتخاباتي كه 160 كرسي آن بدون رقابت است چگونه انتخاباتي خواهد بود؟ اكنون چهره‌هاي برجسته و محبوب و احزاب و گروه‌هاي اصلاح‌طلب چگونه مي‌توانند مردم را به حضور پاي صندوق‌هاي راي دعوت كنند در حالي كه هيچ اصلاح‌طلبي در ميدان باقي نمانده و امكان ارايه ليستي كامل و فراگير و حداكثري براي آنها وجود ندارد؟

ليست‌هايي كه هم‌اكنون در جريان اصلاح‌طلبي در حال تهيه است با شديدترين محدوديت‌ها و با حداقل گزينه‌هاست و در بسياري از حوزه‌هاي انتخابيه هيچ كانديدايي از سوي اصلاح‌طلبان وجود ندارد و رقابت ميان گرايش‌هاي مختلف اصولگرا در حال انجام است. صورت مساله چنان لوث شده است كه برخي از طرفداران يك سويه شدن انتخابات براي خالي نبودن عريضه به كانديدا تراشي روي آورده و ليست‌هاي جعلي ساخته‌اند و به دروغ اعلام كرده‌اند كه اصلاح‌طلبان در تهران بالغ بر صد كانديدا دارند! تا اندكي از اوضاع نابسامان انتخابات بكاهند!

در مجموع به نظر مي‌رسد كه گستره ردصلاحيت‌ها اصل انتخابات را با چالش جدي مواجه كرده است و اگر چنين روندي ادامه پيدا كند، عوارض سخت و خطيري براي مردم‌سالاري ديني به وجود خواهد آورد. بالاخره اين مشكل بزرگ كه ظاهرا هر بار بزرگ‌تر و آسيب‌رسان‌تر مي‌شود بايد روزي حل شود و به قول حضرت امام(ره): «دموكراسي اين است كه آراي اكثريت و آن هم اين‌طور اكثريت، معتبر است؛ اكثريت هر‌ چه گفتند آراي ايشان معتبر است و‌لو به خلاف، به ضرر خودشان باشد. شما ولي آنها نيستيد كه بگوييد اين به ضرر شماست ما نمي‌خواهيم بكنيم. شما وكيل آنها هستيد؛ ولي آنها نيستيد.»

به عبارت ديگر چون سرنوشت مردم دست خودشان است بايد در اين زمينه هم به راي و نظر مردم مراجعه شود و ملاك و معيار و ميزان راي ملت باشد. در اين زمينه اگرچه دولت محترم خيلي دير اقدام كرد، ولي همين كه لايحه‌اي تهيه كرده‌اند تا مطابق آن نظارت استصوابي شوراي نگهبان به راي مردم گذاشته شود بايد از آن استقبال شود و يك‌بار براي هميشه صاحبان اصلي كشور پيرامون آن نظر دهند. اگر راي و نظر مردم معيار اداره كشور است كه بايد باشد، اين آسان‌ترين و قطعي‌ترين راه براي خروج از وضعيت فعلي است، مگر اينكه برخي صاحبان قدرت اعتقادي به دخالت مردم در سرنوشت خودشان نداشته باشند كه بايد آن را رسما و صريحا و بدون مجامله اعلام كرده و تكليف خود را روشن كنند.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: آفتاب

کلیدواژه: رفراندوم همه پرسی انتخابات ردصلاحیت ها اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۹۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود

«محمد ناظمی اردکانی» فعال سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس اظهار کرد: اهمیت دور دوم انتخابات نباید کمتر از دور اول تلقی شود؛ در دور دوم چون فضای کشور چندان انتخاباتی نیست، باید تلاش ویژه‌ای برای مشارکت بیشتر مردم صورت بگیرد. بنابراین رسانه ملی در این‌باره باید با برنامه‌ریزی جامع‌تر نقش بیشتری ایفا کند.

وزیر تعاون در دولت نهم ادامه داد: راهبرد تعیین‌شده رهبر انقلاب برای انتخابات با چهار واژه کلیدی رقابت، مشارکت، امنیت و سلامت مطرح شده است که مسؤولین ذی‌ربط برای آن باید برنامه‌ریزی داشته باشند.

ناظمی اردکانی با اشاره به اولویت مجلس دوازدهم گفت: اولین اولویت مجلس آینده، مباحث معیشتی است. امروز مردم به شدت از گرانی ناراحت هستند، لذا باید اقداماتی صورت بگیرد که معیشت مردم به ویژه برای قشر حقوق‌بگیر و بازنشسته آسان‌تر شود.

دبیرکل جامعه اسلامی مدیران اظهار کرد: مجلس دوازدهم باید در راستای تحقق شعار سال که رهبر انقلاب آن را «افزایش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، گام بردارد. مجلس دوازدهم باید تلاش کند تا تاثیر دلار روی اقتصاد ملی را ریشه‌کن کند. اینکه اقتصاد ایران دلاریزه باشد باعث عدم ثبات در اقتصاد کشور شده است.

ناظمی اردکانی با بیان اینکه نظام مالیاتی، نظام پولی و بانکی کشور و قواعد و مقررات بازرگانی باید به نفع تولید و صادرات اصلاح شوند تصریح کرد: تولید در کشور باید به سمت وضعیت انبوه هدایت شود چراکه تولید انبوه است که تکنولوژی به همراه دارد و این موضوع برای کشور مفید خواهد بود.

وزیر تعاون در دولت نهم با بیان اینکه مشارکت مردم برای افزایش تولید زمانی حاصل می‌شود که دولت در اقتصاد، تصدی‌گری نکند گفت: مأموریت تولید ثروت و فضای کسب و کار باید با مردم باشد و دولت صرفاً سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و نظارت را عهده‌دار شود. بنابراین اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی که در این زمینه کمک حال است، باید با جدیت پیگیری شود.

وی با بیان اینکه وحدت در مجلس دوازدهم برای رفع مشکلات کشور بسیار پُر اهمیت است، گفت: همگرایی میان مجلس و دولت باید جهت مرتفع‌شدن مشکلات و معیشت مردم ایجاد شود.

ناظمی اردکانی با اشاره به لزوم اراده کافی برای اجرای برنامه هفتم توسعه گفت: اجرای برنامه‌های سالیانه کشور حتماً باید مبتنی بر برنامه هفتم باشد.

دبیرکل جامعه اسلامی مدیران تاکید کرد: طبق نظر سنجی‌ها مردم از عملکرد مجلس یازدهم رضایت نداشتند؛ لذا مجلس دوازدهم با انجام اقدامات مؤثر باید برای افزایش محبوبیت خود در میان مردم تلاش کند.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ در ۲۰۸ حوزه انتخابیه سراسر کشور برگزار شد که انتخابات ۲۱ حوزه به مرحله دوم کشیده شد. قرار است دور دوم انتخابات مجلس روز ۲۱ اردیبهشت برگزار شود.

کد خبر 6086347 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • همه جرائم انتخاباتی دور اول انتخابات مجلس رسیدگی شدند
  • برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی
  • نهج‌البلاغه| راهکار اصلاح رابطه با خدا
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود
  • وزیر کشور: اساس طرح نور اصلاح با تذکر است / مأموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • اساس طرح نور اصلاح با تذکر است/ ماموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • فن‌پرسی در آستانه نخستین تجربه سرمربیگری
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است