Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@08:35:52 GMT

جوانانی که شاهین فرهت را به نشاط آوردند

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۲۳۷۳۵

در چهارمین شب از سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر، شاهین فرهت - دبیر جشنواره - به تماشای ارکستر رتوریک نشست.

به گزارش ایسنا، در شب چهارم از آغاز رسمی جشنواره موسیقی فجر، گروه ارکستر رتوریک در سانس نخست تالار رودکی به روی صحنه رفتند.

دقایقی از شروع شانس گذشته بود که اعضای گروه ارکستر رتوریک همگی‌ویولن به دست با تشویق ممتد حاضران وارد صحنه اجرا شدند و در جایگاهشان قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رنگ‌ مشکی از سوی بسیاری از گروه‌های حاضر در جشنواره به عنوان پوشش استفاده می‌شود و اعضای ارکستر رتوریک هم از این قاعده مستثنی نبودند؛ زنان  یک دست مشکی پوش و مردان کت و شلوار مشکی با لباس سفید بر تن داشتند.

رضا مریوند، رهبر ارکستر آخر از همه وارد شد و پشت به جمعیت با حرکت دستش آغاز نواختن را اعلام کرد.

ریتم نواختنشان در ابتدا آرام بود و در ادامه با هدایت و حرکات سریع دست‌های رهبر ارکستر ریتم هم تندتر شد.

دقایقی بعد پیانویی به صحنه آورده شد و چهار نوازنده دیگر نیز به گروه اضافه شدند. نوازنده پیانو هم در ادامه وارد صحنه شد و در جایگاهش قرار گرفت.

با اشاره رضا مریوند ویولن‌نواز ها بار دیگر شروع به نواختن کردند اما این‌ بار نوازنده‌هایی با سازهای بادی که تازه به جمع اضافه شده بودند هم همراهی‌شان کردند.

در این بخش همگی ‌متوقف شدند. پیانیست گروه به آرامی شروع به حرکت دادن انگشتانش بر روی پیانو کرد و لحظاتی بعد ویولن ها هم کارشان را از سر گرفتند.

در اواسط اجرا، گروه وقفه‌ای چند ثانیه ای داشتند و این اتفاق باعث شد تا حاضران شروع به دست زدن کنند اما رهبر گروه رضا مریوند دست خود را به نشانه سکوت بالا برد و صدای تشویق بلند نشده، خاموش شد.

بعد از حدودا یک ساعت اجرا گروه صحنه را ترک کردند و ۱۰ دقیقه بعد با پیانیستی جدید باز گشتند و دوباره نواختن را از سر گرفتند. این بار یک نوازنده ویولن در کنار رهبر ارکستر ایستاده بود و گاهی تکنوازی میکرد.

حالا پیانو که کارش تمام شده بود بسته و کنار صحنه قرار داده شد و باز همان چهار نفر هورن بدست وارد شدند.

رضا مریوند توضیح داد که قرار بوده است امشب با ساز هارپ اجرا داشته باشند اما به دلیل دشواری دسترسی با پیانو اجرا کرده‌اند. او از این بابت عذرخواهی و از حضار درخواست کرد تا پایان قطعات تشویق نکند تا این امکان فراهم شود که قطعات پشت سر هم نواخته شوند.

رضا مریوند در پایان از حضور شاهین فرهت به عنوان یکی از بزرگان موسیقی ایران در این اجرا تشکر کرد.

شاهین فرهت نیز به روی صحنه رفت و گفت: این گروه، سمفونی ۲۵ را خیلی خوب زدند و آثار بزرگانی مثل موتسارت را به خوبی اجرا می‌کنند. این جوانان بااستعداد ایرانی به من نشاط می‌دهند.

رضا مریوند رهبر ارکستر، فرهنگ لطیفی کنسرت مایستر، ویولن: بهزاد جعفریان، نیما مستشیری، سینا افتخاری‌نیا و مهنوش خسروی، بردیا شمس، متین نوروزی، لیلا قضاوی، آیدا سمیار، حسام حسینی، هانیه باباربیع، علیرضا محمدی، لیدا ارغوانی فرد، مرجان نیکزاد، رامین قربانی و سارا رهنما، آلتو: امیر حسین منصوری، سهیل بهمن، زهرا اسدی، سوگل دستمالچی، جعفر رستمی، امین نصیری و محمد حسین سرافراز، ویلنسل: بهرنگ‌ معتمدی، کوروش کشاورز، المیرا رحمانی، ماهرخ شریف زاده، علی صفری و پویا لطفی، کنترباس: امین شکوهی، پرناز سلیمانی و اوا پورنادر، پیانو: مهسا میربهشتی، ابوا: کیمیا شربافیان و نگین نیک‌نژاد، هورن: فرشاد شیخی، سیامک میردادیان، نرگس تقی‌پور و آرش رضویان، کوبه ای حامد جوهرستانی، سولیست فلوت روشنک نوشی و سولیست پیانو شاهین استیری، اعضای گروه ارکستر رتوریک را تشکیل می دهند.

ارکستر رتوریک در مهر ماه ۱۳۹۲ به سرپرستی و رهبری رضا مریوند و با هدف معرفی و اجرای آثار موسیقی کلاسیک و راتیک تشکیل شد.

این ارکستر در اولین سال فعالیتش به عنوان گروه برگزیده در سومین جشنواره شمسه معرفی شد.

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر تا بیست و نهم بهمن ماه در شش سالن برپاست. مراسم اختتامیه اول اسفند ماه برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موسیقی فجر 98 گروه ارکستر رتوریک جشنواره موسیقی فجر رهبر ارکستر شاهین فرهت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۳۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کسری حاجی‌زاده خواننده، آهنگساز، تهیه کننده، مدیر هنری و مدیر شرکت فرهنگی و هنری «نوای هنر آرنا» است. وی از کودکی شروع به آموزش موسیقی و پیانو کرد و پس از یادگیری و اجرای چندین کنسرت هنرجویی علاقه‌مند به آواز شد. پس از فراگیری آواز کلاسیک و پاپ به عضویت گروه کُر و ارکستر «آوای شفق» درآمد و در چندین کنسرت در تالار وحدت، تالار اندیشه، سالن محک، ایوان شمس و … حضور داشت.

او همچنین به عنوان مدیر هنری سابقه همکاری با شبکه‌های مختلف تلویزیونی و همچنین برنامه تلویزیونی «باهمستان موسیقی» را دارد و در تولید و انتشار چندین هزار قطعه موسیقی به عنوان مدیر تولید و مدیر پخش نقش بسزایی داشته است. با این هنرمند گفت‌وگویی انجام دادیم از نظرتان می‌گذرد:

کمی درباره مشکلات گروه کُر در ایران صحبت کنید.

مشکلاتی که درباره هنر در ایران وجود دارد فقط مختص به گروه‌های کُر نیست ولی بیشترین مشکلات مختص گروه‌های کر و ارکستر‌ها است. مگر می‌شود از هیچ سمت حمایتی از این گروه‌ها نشود؟ آنقدر بی تفاوتی به گروه‌های کُر و ارکستر‌ها شده است که بیشتر آنها تعطیل شده‌اند و دیگر کسی تمایل به همکاری ندارد و ترجیح می‌دهند یا در گروه‌های پاپ فعالیت کنند یا به کار‌های غیر از موسیقی بپردازند. متاسفانه نه حمایت از سوی ارگانی صورت می‌گیرد و نه اطلاع رسانی درستی از این گروه‌ها می‌شود در نتیجه انگیزه‌ای برای اعضای این گروه‌ها نمی‌ماند.

مخاطب امروز با کنسرت‌های گروه کُر ارتباط برقرار می‌کند؟

مخاطب امروز پذیرای چیزی است که آن را ببیند. وقتی کسی غذایی را نه هرگز دیده و نه هرگز خورده معلوم است که پذیرای آن نمی‌شود. تمام تبلیغات، تمام سالن‌ها و تمامی رسانه‌ها تمایل زیادی برای نشان دادن این گروه‌ها ندارند، چون سال‌های سال است که فقط به موسیقی پاپ اهمیت داده شده و درآمد بالایی از این راه دارند. انگار موسیقی پاپ انحصار موسیقی ایران شده است. نه فقط گروه‌های کر بلکه ما در چند سال اخیر تبلیغاتی از اجرا‌های سنتی، گروه‌های بانوان و دیگر گروه‌ها هم نمی‌بینیم.

چه مخاطبانی جذب این کنسرت‌ها می‌شود؟

متاسفانه الان مخاطبانی که عاشقانه این فضا را دوست دارند یا از قدیم با این گروه‌ها آشنا بودند فقط مخاطب این کنسرت‌ها هستند. مشکل ما ریشه‌ای است و زمان می‌برد تا حل شود. آموزش‌هایی که در فضای مجازی داده می‌شود به این مشکلات دامن زده است. بیشتر اساتیدی که واقعا سواد بالایی در موسیقی دارند بیکار نشسته اند تا عده‌ای با آموزش‌های تجربی بدون اصول این مشکلات را بیشتر کنند.

در کشور‌های دیگر به چه صورت است؟

بر خلاف ایران در کشور‌های اروپای غربی از دوران رنسانس با این فضا آشنایی دارند و در کلیسا‌ها گروه‌های کر فعالیت داشتند و آواز‌های مذهبی اجرا می‌کردند و در دوران باروک به اوج خودش رسید. علاوه بر آن وقتی از دوران کودکی در مدارس موسیقی تدریس می‌شود همه افراد گوش موسیقیایی دارند و درست را از غلط به راحتی تشخیص می‌دهند. برای همین است که خوانندگان آنها همه بسیار کوک و ژوست اجرا می‌کنند، چون مردم به راحتی فالش خواندن خواننده را متوجه می‌شوند. علاوه بر تمامی این جریانات مردم تصمیم می‌گیرند که چه نوع موسیقی را گوش دهند نه اینکه برای آنها تصمیم گرفته شود.

آیا ارکستر و گروه کر در ایران با شکست مواجه شده است؟

هنر همیشه راه خودش را پیدا می‌کند و یک زمانی تاریخ انقضای این موسیقی‌های بی سر و ته هم تمام می‌شود، اما با سیاست‌های گرفته شده در ارتباط با ارکستر‌ها و گروه‌های کر فعلا دچار یک خفقان بزرگی شدیم که امیدوارم به زودی با حمایت مسئولین از این بحران بزرگ عبور کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جین کمپیون جایزه افتخاری جشنواره لوکارنو ۲۰۲۴ را می‌گیرد
  • نخستین کنسرت بی‌کلام «نوای آفتاب» در سال جدید
  • «نوای آفتاب» یک کنسرت بی‌کلام برگزار خواهد کرد
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • «آپولو» از آمریکا جایزه گرفت/ مسعود فروتن «همسر» را شنیدنی کرد
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند
  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • افزایش چشمگیر سطح اجرا‌ها در جشنواره سرود روستایی و عشایری رضوی
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • شور ساحری در صحنه سیرک