Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  عدم تحرک و نشستن پشت میز برای ساعات طولانی، خوردن غذا‌های بدون ارزش هنگام انجام کار و… همگی از فاکتور‌های موثر بروز چاقی در محل کار هستند. با این حال مواردی هم وجود دارند که به ظاھر کم اھمیت و کوچک و در عین حال چاق کننده ھستند:

دفتر کار پر سر و صدا: اگر در جایی کار می‌کنیم که پر ازدحام، شلوغ و پر سر و صدا است (مثل دفاتری که کارمندان زیادی در یک اتاق ھستند و یا سالن ھای آرایشگاه)، صدای ازدحام از عواملی است که ما را به خوردن میان وعده ھای زیاد در بین وعده ھای اصلی، ترغیب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات نشان می‌دھند که افرادی که در حین رفع یک مشکل یا انجام یک کار، در معرض صدای زیاد قرار دارند، غذای بیشتری می‌خورند. علاوه بر این، افرادی که در محیط پر از صدا کار می‌کنند، تمایل بیشتری به خوردن غذاھای ناسالم مثل چیپس دارند. پس پر سر و صدا بودن محیط کار، ھم تمایل ما را به پرخوری بیشتر می‌کند و ھم انتخاب ھای غذایی ما را ناسالم‌تر می‌نماید.

استرس و کار زیاد: مطالعات نشان می‌دھند که استرس مزمن در محل کار، احتمال بروز سندرم متابولیک را در افراد افزایش میدھد. سندرم متابولیک به مجموعه‌ای از مشکلات در سلامت فرد مثل افزایش محیط شکم، افزایش فشار خون و مقاومت به انسولین که می‌تواند به دیابت نوع ٢ منجر شود، گفته می‌شود. زنان، پنج برابر بیشتر از مردان در معرض خطر بروز سندرم متابولیک قرار دارند، زیرا زنان بیشتر از مردان دچار استرس ناشی از کار می‌شوند. وقتی که دچار استرس می‌شویم، غدد فوق کلیه، ھورمون کورتیزول بیشتری ترشح می‌کنند. این ھورمون، ذخیره چربی را در بدن افزایش می‌دھد (مخصوصا زمان ھایی که باید مدت طولانی را به کار مشغول شده و از خوردن غذا صرفنظر کنیم). ذخیره چربی به ویژه در سلول ھای چربی ناحیه شکم، اتفاق می‌افتد و خطر بروز دیابت نوع ٢ را افزایش می‌دھد. ترشح کورتیزول ھمچنین، بر روی ھورمون ھای افزایش دھنده گرسنگی ھم تاثیر می‌گذارد. این موضوع باعث افزایش اشتھا و در نتیجه افزایش وزن می‌شود.

استراحت ھای گاه و بی گاه برای نوشیدن قھوه یا چای: برای بسیاری از ما، نوشیدن تعداد زیادی لیوان چای یا قھوه به عادت و باید تبدیل شده است و بدون آن نمی‌توانیم کاملا هشیار باشیم. این مساله می‌تواند بر روی سایز دور کمر تاثیر بگذارد. در اینجا مقصر فقط شکر موجود در این نوشیدنی‌ها نیست. کافئین موجود در بعضی از نوشیدنی ھا مثل قھوه، تغییرات ھورمونی در بدن ایجاد می‌کند که به ذخیره چربی در بدن می‌انجامد. وقتی که کافئین مصرف می‌کنیم، پیامی به غده ھیپوفیز در مغز فرستاده می‌شود و غدد فوق کلیه به ترشح آدرنالین، تحریک می‌شوند.

در نتیجه، این تصور اشتباه برای بدن به وجود می‌آید که در معرض خطر قرار گرفته است و باید مبارزه کند. این مساله به افزایش قند خون منجر می‌شود و بدن انسولین بیشتری ترشح می‌کند تا قند خون را به حالت عادی برگرداند. انسولین یکی از ھورمون ھای اصلی در ذخیره چربی است و گلوکز استفاده نشده در بدن را به صورت گلیکوژن در ماھیچه ھا ذخیره می‌کند و باقیمانده قند را ھم به چربی تبدیل می‌نماید. این روند با نوشیدن ۵ فنجان یا بیشتر از ۵ لیوان قھوه، افزایش پیدا می‌کند. به طور خلاصه، مصرف بیش از حد قھوه، احتمال افزایش وزن و دیابت نوع ٢ را افزایش می‌دھد.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چاقی شکمی عوامل چاقی سندرم متابولیک افزایش می دھد دیابت نوع ٢ ذخیره چربی پر سر و صدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۴۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش دوبرابری مساحت بوستان‌های مشهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار مشهدگفت:حفظ و نگهداری فضای سبز با استفاده از روش‌های غیرشیمیایی و هم‌سو با محیط زیست را یکی از روش‌های نوین در مدیریت فضا‌های سبز شهری دانست.

مهدی یعقوبی افزود: در حال حاضر شش بوستان در شهر مشهد به عنوان «بوستان سبز» معرفی شده‌اند و نظارت در هر کدام از این بوستان‌ها، برعهده یک کارشناس گیاه‌پزشک مستقر در هر کدام از مناطق است.

او گفت: در بوستان‌های سبز، به منظور کاهش استفاده از سموم شیمیایی برای دفع آفات و بیماری‌ها، از اجرای سمپاشی‌های بی‌مورد جلوگیری شده و در مقابل، از شیوه‌های غیرشیمیایی موثر و متد‌های کنترل بیولوژیک، مکانیکی و فیزیکی استفاده می‌شود. 

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار مشهد افزود: طی سالیان اخیر به همت مدیریت فضای سبز شهری، حفظ و نگهداری فضای سبز در تعدادی از بوستان‌های سطح شهر با رویکرد سبز صورت پذیرفته و با توجه به مزایای متعدد این روش از جمله کاهش قابل توجه مصرف سموم شیمیایی و مخاطرات زیست‌محیطی، حفظ سلامت شهروندان، کمک به استفاده از تکنیک‌های کم‌خطر در کنترل جمعیت آفات و عوامل بیماری‌زا و نیز حذف تدریجی روش‌های قدیمی و پر‌خطر، برنامه‌ریزی لازم برای توسعه این طرح صورت گرفته و در نظر داریم تا پایان سال ۱۴۰۳، تعداد بوستان‌های سبز را به ۱۳ بوستان افزایش دهیم.

 

دیگر خبرها

  • فواید یک ویتامین برای زنان
  • احیای بازدارندگی به سبک ایران
  • ۷ حرکت ورزشی مفید برای آب کردن شکم زنان
  • ۲۰ واحد راکد پرورش ماهی در همدان وارد چرخه تولید شد
  • عملیات وعده صادق؛ احیای بازدارندگی به سبک ایران
  • این ۵ عادت سلامت پوست را به خطر می‌اندازند
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن
  • افزایش دوبرابری مساحت بوستان‌های مشهد
  • رشد ۲.۵ برابری بازرسی های بهداشت محیط