Web Analytics Made Easy - Statcounter

روندی که در هفته‌های اخیر در حوزه ورزش پارالمپیک رقم خورد، مشخص کرد که سیاست‌های کلان به راحتی فدای چند اعتراض می‌شود. ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۲ ورزشی رشته های ورزشی نظرات - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، ورزش پارالمپیک ایران برای نخستین بار در سال‌های اخیر با یک چالش بسیار بزرگ مواجه شد؛ چالش نحوه اعزام به بازی‌های پارالمپیک 2020 توکیو که برخی اعتراض‌ها را نیز به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال گذشته و در جلساتی که در ستاد عالی بازی‌ها و همچنین هیئت رئیسه و اجرایی کمیته ملی پارالمپیک که با حضور روسای فدراسیون‌ها و دیگر اعضای برگزار شد، مسئولان تصمیم گرفتند که سیاست اعزامی کیفی ورزشکاران به پارالمپیک 2020 را اتخاذ کنند. بر مبنای این سیاست‌گذاری، مقرر شد اعزام ورزشکاران نه براساس کسب سهمیه، بلکه براساس اولویت‌بندی صورت بگیرد. طبق این اولویت‌بندی نفرات و تیم‌هایی که شانس کسب مدال طلا، نقره یا برنز را دارند یا قهرمان آسیا هستند، جواز اعزام را کسب می‌کنند.

همه اظهار نظرها و اقدامات در برگزاری اردوها و ... براساس این سیاست‌گذاری جلو رفت؛ تا اینکه کمیته پارالمپیک اعلام کرد تیم‌های فوتبال پنج نفره و بسکتبال با ویلچر با دلیل عدم دستیابی به موارد گفته شده، جایی در لیست اعزام ندارند.

اعلام این موضوع با اعتراض برخی از ورزشکاران و اعضای کادر فنی این دو تیم همراه شد و آنها با این استدلال که سهمیه گرفته‌اند و در دوره قبلی پارالمپیک نیز به نتایج خوبی دست یافته‌اند، خواستار تغییر در تصمیم مسئولان شدند. این در حالی بود که هادی رضایی به عنوان دبیر اجرایی کمیته پارالمپیک که نظر هیئت رئیسه و هیئت اجرایی را منتقل می‌کند، گفت که این تغییر صورت نمی‌گیرد و این دو تیم جایی در لیست اعزام به توکیو نخواهند داشت. حتی محمود خسروی‌وفا رئیس کمیته ملی پارالمپیک هم این تصمیم را تایید کرد و گفت: «دستورالعملی درباره اعزام به این بازی‌ها وجود دارد که باید مسائل مربوط به آن رعایت شود. این تصمیمی هم که گرفته شده در هیئت اجرایی اتخاذ شده که روسای فدراسیون‌ها نیز در آن حضور دارند. تصمیم گرفته شده تلخ و سخت است اما در هیئت اجرایی کمیته پارالمپیک به تصویب رسیده است.»

با وجود اینکه به نظر می‌رسید این حرف خسروی‌وفا به نوعی فصل‌الخطاب درباره این موضوع باشد، اما ماجرا به همین جا ختم نشد؛ تا اینکه بالاخره فشارها، مصاحبه‌ها و اعتراض‌های چند ورزشکار و مربی جواب داد و کمیته پارالمپیک نامه‌ای به سازمان‌های جهانی این دو رشته ارسال کرد تا زمینه برای اعزام آنها به پارالمپیک فراهم شود و در نهایت نیز بسکتبال با ویلچر به دلیل آنکه هنوز فرصت برای معرفی شدن به سازمان‌های جهان را داشت، توانست مجوز حضور در کاروان ایران را بگیرد.

مهمترین نکته‌ای که در جریان رقم خوردن این اتفاقات وجود دارد، عدم پایبندی به سیاست‌گذاری‌ها است. اعزام کیفی به پارالمپیک سیاستی بود که همه مسئولان ورزش و حتی وزارت ورزش و جوانان نیز آن را تایید کردند و همه اقدامات نیز در سال اخیر براساس آن انجام شد، اما چند اعتراض و شاید فشارهای بیرونی باعث شد که این سیاست‌گذاری به راحتی کنار برود. چندین بار اعلام شد که این سیاست اعزام کیفی باعث شد که رتبه ایران در بازی‌های پاراآسیایی 2018 اندونزی به سوم ارتقا یابد و قرار هم بود که اعزام به پارالمپیک 2020 توکیو نیز طبق همان سیاست انجام شود، اما این رویه ادامه‌دار نبود و با چند اعتراض به راحتی از بین رفت.

اینکه مسئولان کمیته پارالمپیک زیر فشار چند مصاحبه و اعتراض قبول کردند که سیاست‌‌شان در اعزام را تغییر دهند، یک اشتباه بزرگ است؛ چرا که راه را برای اعتراض دیگر ورزشکاران هموار می‌کنند. در واقع دیگران هم یاد می‌گیرند که حرف خود را از طریق مصاحبه و اعتراض در فضای مجازی به کرسی بنشانند و کارشان را با استفاده از این حربه جلو ببرند.

روی دیگر این موضوع این است که اگر دوباره کار کارشناسی صورت گرفته و به این نتیجه رسیده شده، اتفاق بدی نیست، اما چرا در ماه‌های گذشته و حتی در همان ابتدا به این فکر نیفتاده بودند؟

قطعاً این اتفاق یک «سَم» مهلک برای ورزش ایران است. در هفته‌های گذشته سیاست اعزام کیفی مورد تایید مسئولان و رسانه‌ها قرار گرفته بود؛ سیاستی که می‌توانست فصل جدیدی را در ورزش ایران رقم بزند، اما چند اعتراض و انتقاد در فضای مجازی خیلی راحت این سیاست را تغییر داد تا مشخص شود چنین اقداماتی نمی‌تواند جایی در ورزش ایران داشته باشد.

حالا هم وضعیت کاملاً مشخص است؛ اینکه ورزشکاران هر بار که اوضاع بر وفق مرادشان نباشد، با اعتراض کارهاشان را جلو می‌برند و در نهایت هم خیلی ساده به رویدادهای مدنظران اعزام می‌شوند.

مظلومی: در جریان نبودم که فوتبال پنج نفره برای پارالمپیکی شدن باید قهرمان آسیا هم شود!

انتهای پیام/

R1351/P/S3,33/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ورزش پارالمپیک 2020 توکیو

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ورزش پارالمپیک 2020 توکیو ورزش پارالمپیک 2020 توکیو پارالمپیک 2020 توکیو کمیته پارالمپیک سیاست گذاری ورزش پارالمپیک ورزش ایران اجرایی کمیته سیاست اعزام هیئت اجرایی چند اعتراض اعزام کیفی بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۵۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش ورزش ایران برای المپیک/ محدودیت در اعزام اعضای کادر فنی

به گزارش خبرنگار مهر، برگزارکنندگان بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس در رابطه با ترکیب اعزامی کاروان هر یک از کشورهای شرکت کننده مقرراتی وضع کرده اند که به نوعی دست و پای مدیران را برای اعزام کامل در هر رشته می بندد.

در ترکیب کاروان های اعزامی به بازی های المپیک، ورزشکاران بر اساس سهمیه های تخصیص داده شده جایگاه خود را دارند. بخش دیگر کاروان را اعضای کادر فنی رشته های المپیکی شامل سرمربی، مربی، سرپرست و .... تشکیل می دهند.

طبق آنچه کمیته برگزاری بازی های المپیک به آن تاکید دارد، تقریبا به ازای حدود ۵۰ درصد از کل سهمیه هایی که ورزش هر کشور کسب کرده، مجوز برای اعزام اعضای کادر فنی داده می شود. همین مساله که در برخی دیگر از ادوار بازی های المپیک هم اعمال شده بود، یکی از چالش های اصلی برای تعیین نهایی ترکیب اعزامی کاروان ایران را ایجاد کرده است.

مسئولان کمیته ملی المپیک که این روزها در مرحله ریزش کاروان ایران بر اساس ثبت نام اولیه هستند این موضوع را مدنظر دارند.

ورزش ایران تا به امروز صاحب ۳۲ سهمیه در ۹ رشته کشتی آزاد، کشتی فرنگی، تیراندازی، شمشیربازی، تکواندو، قایقرانی، وزنه برداری، ژیمناستیک و دوچرخه سواری شده است.

کد خبر 6085749

دیگر خبرها

  • استعفای دیپلمات آمریکایی در اعتراض به جنگ غزه
  • رقابت ساره جوانمردی با ستارگان مطرح پاراتیراندازی جهان
  • دعوت از پولادگر برای حضور در مجمع تکواندوی آسیا
  • اعتراض آوارگان فلسطینی به سیاست‌های آنروا
  • برگزاری آیین اختتامیه جشنواره «قهرمان ایران»
  • دعوت از پولادگر برای حضور در مجمع عمومی اتحادیه تکواندو آسیا
  • بلاتکلیفی قهرمان پارالمپیک برای دریافت پاداش توکیو!
  • از قهرمانان ایران در شبکه ورزش رونمایی می شود
  • اعزام کاروان‌های المپیک و پارالمپیک به پاریس با پرواز داخلی
  • چالش ورزش ایران برای المپیک/ محدودیت در اعزام اعضای کادر فنی