Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@11:48:04 GMT

مردهای مجلس نگران افزایش صندلی زنان بودند

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۲۶۹۱۶

مردهای مجلس نگران افزایش صندلی زنان بودند

ساعت 24-چرایی عدم موفقیت طرح افزایش صندلی‌های زنان در مجلس شورای اسلامی و همچنین به چالش کشیده شدن طرح کودک‌همسری در مجلس دهم در کنار لزوم اهمیت به مصوبه‌های مربوط به حوزه زنان موضوعاتی بودند که در گفت‌وگو با پروانه مافی عضو فراکسیون زنان مجلس مورد بررسی قرار گرفت. مشروح گفت‌وگو در ادامه از نظر شما می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانم مافی شما به عنوان عضو زن مجلس دهم، عملکرد مجلس به‌ویژه عملکرد زنان مجلس را در رابطه با طرح و مصوبات مربوط به حوزه زنان چگونه بررسی می‌کنید؟

در مورد زنان و فعالیت نمایندگان زن در مجلس دهم باید عرض کنم ما زمانی که وارد مجلس شدیم برنامه ششم توسعه را تقدیم کردیم. در این خصوص سعی و تلاش ما بر این بود که موادی را که ویژه زنان و خانواده باشد مورد اهمیت قراردهیم. در نتیجه دو ماده 101 و 102 به حوزه خانواده در برنامه ششم اختصاص پیدا کرد و در بخش‌های مختلف هم ما تلاش‌های خود را ادامه دادیم. مثلا در ماده 2 برنامه ششم توسعه به مسائل محوری درمورد توانمندسازی محرومان و فقرا با اولویت زنان سرپرست خانوار تکیه کردیم و دولت را موظف کردیم پروژه‌های مرتبط با این برنامه‌ها و همچنین مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را در این حوزه‌ها در بودجه سالانه خود اعمال کند.
در بند دیگر همین ماده (ماده 2 برنامه ششم) به موضوع زنان سرپرست خانوار اشاره کردیم و بر این اساس موضوعات خاص کلان فرابخشی در مورد بهبود محیط کسب‌وکار، اشتغال، فضای مجازی، تامین منابع مالی برای اقتصاد کشور، نظام عادلانه پرداخت، رفع تبعیض، توانمندسازی محرومان، با اولویت زنان سرپرست خانوار را در قانون برنامه ششم قرار دادیم تا مجریان موظف باشند که آن را اجرا کنند.
در بحث پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی، در بخش 15 قانون برنامه که در قسمت‌هایی از آن به مسئله آسیب‌های اجتماعی اشاره دارد، طبق ماده 78 برنامه، دولت را مکلف کردیم که در راستای تحقق عدالت اجتماعی و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر در پوشش‌های امدادی، حمایتی و بیمه‌ای موظف به طراحی و اجرای برنامه‌های لازم برای کمک به این اقشار باشد و گزارش پیشرفت کار را هر شش ماه یکبار به مجلس ارائه دهد.
علاوه بر این دولت موظف شد طرح جامع کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی را بر اساس ماده 80 برنامه توسعه ششم بر اساس قوانین مربوطه و مصوب شورای اجتماعی به منظور پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی در نظر بگیرد، البته با اولویت اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی، کودکان کار و مفاسد اخلاقی. این طرح باید طوری تهیه شود که در انتهایِ سالِ برنامه 25درصد آسیب‌های اجتماعی نسبت به سال اول برنامه کاهش پیدا کرده باشد.
در حوزه ساماندهی کودکان کار قوانین روشنی را در متن قانون برنامه ششم آوردیم و توجه دادیم که دولت مکلف به انجام آنها است. در مورد سلامت و نشاط و شادابی زنان در بخش هفدهم قانون برنامه با عنوان فرهنگ، هنر، ورزش رویکردهای خوبی داشتیم. در ماده 94 همین بخش دولت را مکلف کردیم 27/0درصد از کل 9درصد مالیات بر ارزش افزوده را که رقم خوبی هم می‌شود، برای توسعه ورزش مدارس، ورزش همگانی، فدراسیون‌های بین‌المللی، ورزش‌های زورخانه‌ای و روستایی و عشایری و ورزش بانوان به طور خاص مورد توجه قرار دهد.

زنان مجلس دهم در بحث اصلاح قانون انتخابات طرحی را برای افزایش کرسی‌های زنان در مجلس مطرح کردند، چه شد که آن طرح رای نیاورد؟

اتفاقا این طرح را خودم مطرح کردم، من یک طرحی را آماده کردم و خانم‌های نماینده هم از آن حمایت کردند و در مجلس مطرح کردیم به این صورت که برای بالا رفتن تعداد زنان در مجلس نیاز به ارائه طرحی بود. من وقتی مجالس دنیا را بررسی کردم، چه مجالسی که در حاشیه کشور ما یا همسایه ما هستند، چه مجالسی که در اروپا و آمریکا وجود دارد، متاسفانه مشاهده کردم که به طور میانگین در کل مجالس دنیا میزان تعداد زنان به عنوان نماینده 24درصد مجالس هست، درصورتی که الان در مجلس دهم نسبت نمایندگان زن به مرد 6درصد کل مجلس است و این اعداد و ارقام از اختلاف زیادی با عدد میانگین جهانی خبر می‌دهد. برای این که این فاصله را برطرف کنیم آمدیم سراغ قانون‌گذاری، بنابراین طرحی را آماده کردم به این شکل که در زمان انتخابات گروه‌های سیاسی، احزاب و ائتلاف‌های سیاسی که برای انتخابات تشکیل می‌شوند باید یک‌ششم از نفرات فهرست‌های خود را که برای انتخابات معرفی می‌کنند، به زنان بدهند.
شما فرض کنید اگر شهری 6 نماینده داشت حتما باید یک زن در میان آنها می‌بود. ما هم در آن طرح سعی کردیم چندان تندروی نداشته باشیم و با مردان مجلس هم لابی کردیم، خیلی از آقایان گفتند که ما رای می‌دهیم، اما در ادامه بعضی رای دادند و بعضی هم رای ندادند. یعنی با اختلاف حدود بیست رای متاسفانه این طرح رای نیاورد.

آیا رأی نیاوردن این طرح را -که به دلیل عدم همکاری نماینده‌های مرد مجلس بود- پیگیری کردید؟ فکر می‌کنید چرا نمایندگان مرد مجلس به این طرح رای ندادند؟

بسیاری از نمایندگان مرد مجلس در مواجهه با این طرح می‌خندیدند وشوخی می‌کردند. آنها احساس می‌کردند اگر این طرح را تصویب کنند یک کرسی به‌طور کلی از دستشان خارج می‌شود. به نظرم رقابت‌های انتخاباتی تاثیر گذاشت و ما تقریبا 80 رای آوردیم، یعنی 17زن و 63 مرد از مجلس به این طرح رای دادند به واقع چنین طرحی که لازم بود تصویب نشد. وقتی من مقایسه می‌کنم با کشور عراق که در همسایگی ما قرار دارد و ما در بسیاری از موارد از فرهنگ گرفته تا آداب و رسوم و دین با عراق اشتراکات زیادی داریم می‌بینم که عقب هستیم. مجلس عراق 80 زن دارد، و این خیلی قابل تامل هست که ما در ایران بعد از این همه تلاش تعداد نمایندگانمان رسیده به 17نماینده زن برای مجلس.

در خصوص طرح تابعیت فرزندان زنان ایرانی توضیح دهید، چرا طرحی که تصویب شده هنوز ابلاغ نمی‌شود؟ شما پیگیری کردید؟

من اتفاقا پیگیر این طرح هم بودم، هم برای رئیس جمهور و هم برای آقای شریعتمداری نامه نوشتم، اتفاقا صبح جمعه (25 بهمن) در جلسه ستاد ملی زن و خانواده که با رئیس‌جمهور جلسه داشتیم، آقای شریعتمداری هم حضور داشتند و به من گفتند که ما نامه و پیام شما را دیدیم، حتما پیگیری جدی می‌کنیم که چرا قانون اجرا نمی‌شود. چراکه این قانون مصوب شده، شورای نگهبان تایید کرده، اما دستگاه‌هایی مانند وزارت امور خارجه یا سازمان ثبت احوال کا را جدی نگرفتند. همه دستگاه‌ها باید مراقب باشند که ما از طریق جایگاه نظارتی پیگیر این طرح هستیم.

این نگرانی وجود دارد که این طرح برای اجرایی شدن کلا ابلاغ نشود؛ شما قبول دارید؟

بالاخره مجلس حواس‌اش هست، ممکن است دستگاه‌های مجری بسیاری از قوانینی را که ابلاغ می‌شود، نخواهند اجرا کنند، اما این طوری نخواهد ماند، مجلس در انجام وظایفش جدی است و ماجرا را پیگیری می‌کند.

در خصوص طرح کودک همسری، چطور شد که این طرح رد شد؟ توضیح می‌دهید؟

در رابطه با کودک همسری ما طرح را ارائه دادیم و بعد طرح رفت به کمیسیون حقوق و قضایی در آن کمیسیون متاسفانه رای نیاورد و نتوانست مصوبه بگیرد.

در طرح پیشنهادی شما حداقل سن ازدواج برای دخترها 13 سال بود؟

ببینید برای بار اول پیشنهاد حداقل سن 18سال را مطرح کردیم که مورد قبول واقع نشد، بعد ما مجدد تغییر دادیم و آوردیم تا 15سال و مجدد رای نیاورد. اما الان با دولت همکاری کردیم که این طرح به‌صورت لایحه از طرف دولت آماده شده و کف سن را برای دخترها 13سال و برای پسرها 15سال در نظر گرفته.

این حداقل سن 13سال تحت هر شرایطی است؟ یعنی اگر سن زیر 13سال باشد اما اجازه ولی باشد، این حداقل سن کنار گذاشته می‌شود؟

این لایحه طوری طراحی شده که دختر زیر سن 13سال تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند ازدواج کند. لایحه این کار آماده است و من فکر می‌کنم تصویب هم بگیرد.

در موضوع ورزش‌های عمومی برای زنان ما شاهد هستیم مشکلاتی ایجاد می‌شود مثلا در موضوع دوچرخه‌سواری موانعی برای زنان ایجاد شده است، در حالی که منع قانونی هم ندارد شما پیگیر این ماجرا هستید؟

ما در حوزه ورزش زنان در چارچوب قوانین و قواعد دینی و داخلی خودمان پیگیر مشکلات هستیم، اما نه قواعدی که از روی تعصب افراد و اشخاص وگروه‌ها باشد، بلکه قواعد روشن شرعی و قانونی. در همین راستا هم بود که پیگیر رفتن زنان به ورزشگاه شدیم و دیدید که تقریبا این امر هم محقق شد با این که مخالفت‌های جدی از طرف گروه‌های تندرو وجود داشت.

اما قبول دارید که اگر یک نهاد بین‌المللی مانند فیفا وارد نمی‌شد مسئله ورود زنان به ورزشگاه همچنان باقی بود؟

البته آن موضوع هم کمک کرد، شاید اگر آنها وارد نمی‌شدند موضوع به این سرعت انجام نمی‌شد.

حالا انتظار این است که نماینده‌های زن در بحث ورود زنان به ورزشگاه در مسابقات داخلی به طور جدی عمل کنند، چرا این را پیگیری نمی‌کنید؟

این را ما حتما پیگیری می‌کنیم اما تمام موضوعات زنان ورزش و دوچرخه‌سواری نیست، ما یک نگاه متوازن به همه موضوعات زنان داریم، ما اگر در یک موضوع متمرکز شویم موارد دیگر را از دست می‌دهیم. مثلا اگر همه انرژی را ببریم در حوزه ورزشگاه رفتن و دوچرخه‌سواری نمی‌توانیم به سایر بخش‌ها برسیم و کار جلوه درستی پیدا نمی‌کند. بنابراین ما در همه موارد سعی می‌کنیم به شکل متوازن انرژی را صرف کنیم و تلاش کنیم تا در نهایت جمع جبری درستی داشته باشیم.

برای موضوع ازدواج جوانان در مجلس دهم چه اقداماتی انجام دادید؟

موضوع ازدواج جوانان برای ما مهم بود، بانک مرکزی را موظف کردیم از محل پس‌انداز نظام بانکی تسهیلات قرض‌الحسنه برای زوج‌هایی که قصد ازدواج دارند در نظر بگیرد. بنابراین این مبلغ را که قبلا 30میلیون تومان بود به 50میلیون تومان ارتقا دادیم.

حالا که بحث ازدواج مطرح شد، در خصوص مرخصی زنان بعد از زایمان هم توضیح دهید، ببینید خیلی از زنان معتقدند بعد از استفاده از این مرخصی ممکن است کار خود را از دست بدهند، در این رابطه چه اقدامی انجام دادید؟

ما پیگیر حمایت‌های قانونی در این رابطه هستیم که کارفرما نمی‌تواند کارمند خودش را بعد از زایمان اخراج کند. قوانین آن را تقدیم کردیم که زنان بتوانند از این حمایت قانونی برخوردار باشند.

به عنوان پرسش آخر، در مجلس دهم 17زن به عنوان نماینده فعالیت می‌کردند، پیش‌بینی شما برای مجلس آینده در این خصوص چطور است؟

بسته به این دارد که شهرستان‌ها چگونه وارد ماجرا شوند و چگونه رای بیاورند. امید داریم که نسبت به تعداد زنان مجلس دهم زنان در مجلس آینده تعداد بیشتری داشته باشند. هر چه تعداد زنان در مجلس از حیث کمی بیشتر باشد شما مطمئن باشید که رسیدگی به امور زنان در مجلس بهتر خواهد شد.

همدلی

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد کاهش آسیب های اجتماعی زنان سرپرست خانوار زنان به ورزشگاه قانون برنامه دوچرخه سواری زنان در مجلس طرح رای مجلس دهم کودک همسری تعداد زنان برنامه ششم رای نیاورد دستگاه ها زنان مجلس مرد مجلس ما پیگیر حداقل سن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۶۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته | پاسخ ایران به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا | آخرین وضعیت حقابه هیرمند

به گزارش همشهری‌آنلاین، علی بهادری جهرمی در ابتدای نشست خبری هفتگی اظهار کرد: رئیس‌جمهور فردا به دعوت رسمی رئیس‌جمهور سریلانکا سفری یک روزه به این کشور در جنوب شرق آسیا خواهند داشت.

پی گیری شعار سال در خلال سفر های خارجی رییس جمهوری

وی افزود: در سفر سریلانکا نیز علاوه بر امضای تفاهماتی در حوزه‌های کشاورزی، اقتصادی و تجاری، از ابر پروژه چندمنظوره ۲ سد و نیروگاه و انتقال آب که از سوی پیمانکاران ایرانی احداث شده است، افتتاح و بهره برداری خواهد شد.

سخنگوی دولت یادآور شد: در سفرهای خارجی هم برای تحقق شعار سال اقداماتی در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون، گفت: معاون اول رئیس‌جمهور در روزهای اخیر برای سومین‌بار از ابتدای سال با اعضای اتاق بازرگانی و نمایندگان بخش خصوصی در حوزه صنعت و معدن و کشاورزی جلسات مشترکی برگزار کرده است.

دبیر هیئت دولت تاکید کرد: در این جلسات برای تحقق شعار سال و رفع چالش‌های فعالان اقتصادی بحث،‌ بررسی و تصمیم‌گیری شد.

دولت پیگیر حقابه هیرمند بوده، هست و خواهد بود

بهادری جهرمی همچنین با اشاره به اقدامات دولت برای تامین حقابه ایران از رود هیرمند، اظهار کرد: دولت از ابتدا پیگیر حقوق ملت ایران از جمله حقابه رودخانه هیرمند بوده، هست و خواهد بود. پس از بارش‌های اخیر میزانی از حقابه آزادسازی شده و باید میزان آب ورودی برآورد شود و مطابق معاهده همین رفت و برگشت ها مستمر برای تامین حقابه کشور ادامه خواهد داشت.

تقویت همکاری‌های امنیتی ایران و پاکستان از اهداف سفر رئیسی

سخنگوی دولت در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه پاکستان جایگاه ششم در مقاصد صادراتی ایران را دارد، اظهار کرد: توسعه و تقویت همکاری‌های امنیتی بین ایران و پاکستان یکی از اهداف سفر رئیس‌جمهور به پاکستان بود. حجم تجارت خارجی با پاکستان با اقدامات دولت سیزدهم افزایش یافته است.

وی گفت: پاکستان با سهم ۴.۲ درصد (چهار و دو دهم درصد) از کل صادرات کشور، جایگاه ششم مقاصد صادراتی ایران را دارد. این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، پاکستان رتبه هفتم در مقاصد صادراتی ایران را داشته است.

دبیر هیئت دولت یادآور شد: پروژه چندمنظوره‌ای هم که در سریلانکا به بهره‌برداری خواهد رسید، به‌عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق است. فرآیند ساخت، نظارت و مشاوره این پروژه تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تأمین و به صورت نقد به مجری ایرانی پرداخت شده است.

بهادری جهرمی همچنین در سخنانش با اشاره به ابلاغ فهرست مجوزهای تأیید محور، تاکید کرد: مصوبه هیئت دولت در خصوص فهرست مجوزهای تاییدمحور از سوی معاون اول رئیس جمهور در فروردین ماه ابلاغ شد. فرآیند تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار با سرعت قابل‌قبولی پیش می‌رود.

رشد بیش از ۲۰ برابری واردات خوردو در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت واردات خودرو، یادآور شد: ممنوعیت واردات خودرو تا پیش‌از دولت به حدود ۶ سال رسیده بود که با مصوبه دولت واردات خودرو آزاد شد. یکی‌از برنامه‌های دولت اصلاح بازار خودرو از طریق حمایت از افزایش تولید خودرو بود که این برنامه همچنان در دستور کار قرار دارد و در سال ۱۴۰۱ تولید خودرو رشد ۴۰ درصدی داشت.

وی افزود: در ادامه برنامه زمان‌بندی دولت برای استفاده از ظرفیت واردات خودرو تدوین و پیگیری و ابتدا واردات خودروهای نو در دولت تصویب شد. در سال ۱۴۰۲ نیز واردات خودرو نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد بیش از ۲۰ برابری داشت.

دبیر هیئت دولت با بیان اینکه رقم خوبی برای حوزه حمل و نقل در دولت سیزدهم اختصاص داده شده است، تاکید کرد: ۸۰۰ میلیون دلار نیز برای کِشنده و کامیون اختصاص داده شده‌است. ۱۵۰ میلیون دلار برای اتوبوس و مینی بوس و آمبولانس تخصیص داده شده‌است. حدود ۸.۴ میلیارد دلار برای واردات قطعات خودرو و موتور اختصاص داده شده که افزایش ۳۲ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است.

بهادری جهرمی تاکید کرد: در مرحله سوم واردات خودروی سواری کارکرده از مناطق آزاد تصویب شد که فرآیندهای اجرایی آن در حال پیگیری است. در حال حاضر آیین‌نامه‌ای که برای واردات خودرو در دولت تصویب شده باشد ولی ابلاغ نشده باشد، نداریم.

آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره افزایش تعطیلات آخر هفته، گفت: موضوعی که در دستور کار مجلس است لایحه دولت است، دولت با بررسی کارشناسی که انجام داد لایحه ای را سال گذشته تقدیم مجلس کرد. پیشنهاد دولت افزایش تعطیلی های انتهای هفته از یک روز به دو روز بود که در لایحه آمده است و نسبت به روز هم پیشنهاد دولت در لایحه روشن است.

وی یادآور شد: نگاه دولت این است که درباره این تصمیم گیری منعطف‌تری داشته باشیم و متناسب با اقتضائات زمانی و فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی بتوانیم دست بازتری در انتخاب روز داشته باشیم. پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز انتخاب این روزها در اختیار نظرات کارشناسی بخش های مختلف قرار گیرد.

دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره جزییات برنامه عملیاتی دولت برای تحقق شعار سال، اظهار کرد: برنامه عملیاتی تحقق شعار سال، پس‌ از چند جلسه فوق‌العاده در کمیسیون‌های دولت، هفته گذشته به تصویب هیئت وزیران رسید. مشارکت دستگاه‌های اجرایی در تدوین برنامه، اهداف کمی، احکام قابل رصد و تعیین مواعد گزارش‌گیری منظم از میزان پیشرفت برنامه‌ها، از ویژگی‌های این برنامه و پیوست‌های آن است.

بهادری جهرمی ادامه داد: طبق این برنامه کلیه دستگاه‌های اجرایی مکلفند برنامه عملیاتی جلب مشارکت مردم در حوزه‌های تولیدی مرتبط با آن دستگاه‌ را در حوزه های فرهنگ‌سازی و ترویج توسعه مشارکت مردم، توانمندسازی مردم برای ورود به عرصه‌های اقتصادی و ایجاد امکان فرصت برابر برای مردم و بخش دولت در اقتصاد تا پایان اردیبهشت تهیه و ابلاغ کنند.

۳۶۰ هزار میلیارد تومان از تعهدات اوراقی دولت‌های قبل تسویه شد

وی با اعلام اینکه ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از تعهدات اوراقی دولت‌های قبل تسویه شد، گفت: بنا به گزارش سازمان برنامه‌وبودجه ۲۰۷ همت بدهی به تأمین اجتماعی پرداخت شده است. بنا بر اعلام وزارت اقتصاد نیز ۳۶۰ همت تعهدات اوراقی که در دولت های قبل منتشر شده بودند، تاکنون در دولت سیزدهم تسویه شده است.

تداوم برنامه های حمایتی دولت از کشاورزان در سال جاری

چسخنگوی دولت با تاکید بر اینکه حمایت دولت از کشاورزان همچنان استمرار دارد، اظهار کرد: دولت امسال هم مانند سال گذشته کمک‌های حمایتی را در قالب خرید تضمینی در محصولات اساسی و خرید توافقی مازاد محصول در برخی از فصول سال برای جلوگیری از زیان کشاورز انجام خواهد داد. قیمت خرید تضمینی گندم که در سال ۱۳۹۹ ، ۲۵۰۰ تومان بود در سال ۱۴۰۳ به ۱۷۵۰۰ تومان رسید.

دبیر هیئت دولت یادآور شد: در سال زراعی گذشته به دلیل افزایش ۳۰۰ هزار تنی در تولید برنج داخلی، مجوز ثبت سفارش برای حمایت از تولید داخل به میزان ۳۰۰ هزار تن کاهش یافت و به چیزی نزدیک به یک میلیون تن رسید. هرگونه افزایش در تولید برنج داخلی برای سال زراعی جاری به همان میزان، مجوز ثبت سفارش واردات را برای حمایت از برنج‌کاران ایرانی را کاهش خواهد داد.

اختصاص مبلغ ۷۴.۹ همت به طرح دارویار

بهادری جهرمی با بیان اینکه در سال جاری نیاز ارز ترجیحی کالاهای سلامت‌محور حدود ۳.۸ میلیارد دلار برآورد شده است، تاکید کرد: پیش‌بینی می‌شود از این میزان مبلغ ۱.۲ میلیارد دلار به صورت ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی از سوی بانک مرکزی بابت تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی، برخی داروهای بیماران صعب‌العلاج، شیرخشک رژیمی و واکسن‌ها تخصیص داده شود.

وی افزود: مابقی هم به میزان ۲.۶ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومانی بابت دارو و مواد اولیه دارویی، سایر تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک رگولار از طریق سازمان‌های بیمه‌گر پایه در قالب طرح دارویار در زمان مصرف این محصولات، به مصرف‌کننده نهایی پرداخت می‌شود.

دبیر هیئت دولت تاکید کرد: در لایحه بودجه سال جاری میزان اعتبار اختصاص‌یافته به طرح دارویار مبلغ ۷۴.۹ همت است. بانک مرکزی هم اعلام کرده برای تأمین ارز مورد نیاز دارو هیچ محدودیتی ندارد.

افزایش قیمت در کالاهای اساسی مصداق تخلف گران‌فروشی است

سخنگوی دولت همچنین تصریح کرد: افزایش قیمت در کالاهای اساسی که با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی که تا به این لحظه از سوی دولت بدون تغییر اختصاص می‌یابد، مصداق تخلف گران‌فروشی است. وزارت کشاورزی و سازمان تعزیرات باید با تشدید نظارت بر مراکز تأمین و تولید و توزیع کالاهای اساسی با این تخلفات برخورد قانونی کنند.

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره تعامل دولت با مجلس آینده گفت: این دولت در طول دوره گذشته تعامل خوبی با مجلس یازدهم داشت. در ادواری شاهد بودیم رئیس جمهور وقت حتی مصوبات مجلس را جهت ابلاغ به دلیل اختلافاتی که داشت، امضا نمی‌کرد اما همین مسیر تعاملی دولت با مجلس دوازدهم نیز ادامه خواهد یافت.

وی تاکید کرد: همگرایی و همدلی برای حل مشکلات اساسی و روز مثل معیشت مردم، سفره مردم، مهار تورم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود. امیدواریم تعامل بسیار خوب و سازنده‌ای با مجلس دوازدهم مشابه مجلس یازدهم و حتی بهتر از آن داشته باشیم. تلاش می‌کنیم با اولویت‌بخشی به بررسی لوایح در مجلس زودتر به نتیجه نهایی برسیم و رویکرد ملی را به جای رویکرد محلی - در برخی موارد - جایگزین کنیم.

پاسخ ایران به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران، گفت: ملت بزرگ ایران با وجود تحریم‌ها در حجم تجارت خارجی رکوردشکنی کرده و نزدیک ۱۵۰ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی ایران در سال گذشته بوده است.

ملت ایران برای طی مسیر رشد اقتصادی در عین دشمنی‌کردن سردمداران کودک‌کشی و حمله به غیرنظامیان در غزه، به اقدامات خود تداوم می‌بخشد.

کد خبر 846633 منبع: ایسنا برچسب‌ها تعطیلات خبر ویژه ایران و اتحادیه اروپا علی بهادری جهرمی

دیگر خبرها

  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • معامله‌گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • برقراری پرواز و افزایش ظرفیت صندلی با نرخ مصوب
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • افزایش ۱۲۰۰ صندلی روزانه به ناوگان هوایی کشور
  • همه مردهای مجرد نون خ خواستگار این دختر بودند ‌| ویدئو
  • اولویت‌ های حوزه حمل و نقل و مسکن بررسی شد
  • خانم ترانه علیدوستی، یک ایران نگران حال شماست!
  • آخرین تصمیمات درباره افزایش تعطیلات آخر هفته | پاسخ ایران به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا | آخرین وضعیت حقابه هیرمند