Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته گذشته گروهی از داروسازان مشهدی هم زمان با همکارانشان در دیگر شهرهای کشور، در اعتراض به رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر حذف کامل تعرفه خدمات دارویی، مقابل سازمان نظام پزشکی مشهد تجمع کردند. این عده خود را نماینده داروسازان معرفی کرده و مدعی بودند این رأی دیوان، تهدیدی برای سلامت جامعه و به معنای نادیده گرفتن خدمات داروسازی است و در نهایت به حذف تدریجی داروسازان منجر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها تأکید داشتند که داروساز تنها فروشنده دارو نیست و خدماتی همچون پیچیدن نسخه، نظارت بر نگهداری صحیح دارو و دستور مصرف دارو به بیماران ارائه می دهد و باید بهای این خدمات را نیز بگیرد. در بیانیه ای هم که از سوی این داروسازان امضا شد، آمده است که این اقدام مستقیماً حیثیت علمی و حرفه داروسازان را هدف قرار داده و در واقع تعدی به حقوق بیماران است.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی هم با بیان اینکه اکنون داروخانه‌ها با مشکلات زیاد اقتصادی دست وپنجه نرم می‌کنند و در شرایطی که پول ۴ یا ۵ ماه قبل بیمه‌ها به داروخانه‌ها واریز نشده است، حذف تعرفه خدمات، افزایش دستمزد و مخارج داروخانه‌ها می‌تواند به حذف آن‌ها منجر شود؛ به رأی دیگر دیوان عدالت اداری یعنی حذف مسئله فاصله و جمعیت برای احداث داروخانه‌ها انتقاد کرد.

وی که عضو شورای شهر مشهد نیز هست، در ادامه داروسازان را ناظر و مشاور بیماران دانسته و می‌گوید: تمامی مسئولیت مصرف دارو بعد از تأییدیه داروساز در داروخانه به عهده این افراد خواهد بود و اگر کسی بعد از مصرف دارو دچار مشکلی شود، حتی دیه آن نیز بر عهده دکتر داروساز تأییدکننده نسخه است.

براساس این اظهارات، اگر نگوییم جملگی این معترضان که اکثر قریب به اتفاق آنها داروسازان داروخانه داری هستند که طی این سال ها نشان داده اند در برابر هر تهدیدی نسبت به کسب درآمد خود، تمام قد ایستاده اند. این افراد شاید به خاطر عصبانیت ناشی از به خطر افتادن درآمدشان، به این واقعیت دقت نکرده اند که هیچ کجای رأی دیوان عدالت اداری نقش و اهمیت حضور داروسازان در داروخانه را نفی نمی کند و تنها کسب درآمد اضافی به بهانه کنترل نسخه ها و ارائه مشاوره به بیماران را برنمی تابد؛ ضمن آنکه در اکثر قریب به اتفاق موارد نیز همین خدمات مورد ادعا به بیماران ارائه نمی شود.

البته تأکید داریم که تعداد بیشماری از داروسازان داروخانه دار شهر و کشورمان از این قاعده مستثنی بوده و در تعهد و سلامت کاری آنها تردیدی نیست؛ منظورمان آن دسته از داروخانه دارانی است که متأسفانه نه تنها به فروشنده صِرفِ دارو تبدیل شده اند که با زیرپا گذاشتن قوانین، بازار وسیعی را برای عرضه کالاهای بهداشتی و آرایشی و حتی اسباب بازی های وارداتی -عمدتاً چینی- در بیشتر داروخانه ها به راه انداخته اند. همین عده حالا که ظاهراً از حمایت دکتر داروسازی بر مسند وزارت بهداشت برخوردار شده اند، انتظار دارند هر امتیازی را نیز که تاکنون برایشان دست نیافتنی بود، به دست آورند.

تردیدی نیست که حذف تعرفه خدمات دارویی، نمی تواند و نباید مانع انجام وظیفه دکتر داروساز مسئول فنی داروخانه شود و این موضوع هرگز به معنای نادیده انگاشتن وظیفه، نقش و اهمیت غیرقابل انکار دکتر داروساز در ساخت و نظارت بر مصرف دارو نیست و حیثیت علمی و حرفه داروسازان را نیز زیر سئوال نمی برد؛ چرا که رأی دیوان عدالت با توجه به وضعیت و رویه جاری و درآمد قابل قبول حاصل از فروش دارو، تنها مانع اجحاف در حق بیماران و جلوگیری از تحمیل هزینه مضاعف بر آنان شده است. به ویژه آنکه این حق به حساب مسئول فنی داروخانه –اگر مالک خودش نباشد- ریخته نمی شود و او همانند سایر کارشناسان و کارکنان شاغل در داروخانه، ماهانه حقوق مشخصی را از داروخانه دار می گیرد تا همان خدمات کنترل و نظارتی را انجام بدهد که قانوناً برعهده اش گذاشته شده است و هرگز نشنیده ایم که دکتر داروسازی به صورت کارمزدی به کار گرفته شده باشد. به عبارت دیگر اینکه حق فنی حذف شده است، ارتباطی با وظیفه، امنیت شغلی و یا حقوق دکتر داروساز ندارد؛ او همچون دیگر پزشکان و شاغلان مراکز درمانی و حوزه سلامت، حقوق بگیر است در قبال خدمات سلامتی که ارائه می دهد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دیوان عدالت اداری تعرفه خدمات دارویی داروخانه داروسازان دیوان عدالت اداری رأی دیوان عدالت دکتر داروساز خدمات دارویی داروخانه ها تعرفه خدمات حذف تعرفه مصرف دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۷۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند

ایسنا/قم معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم، با بیان اینکه داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی، مجاز به فروش شیرخشک نیستند، اظهار کرد: برای مبارزه با قاچاق، تهیه شیرخشک‌های روزانه با شماره ملی و تاریخ تولد امکان پذیر است و به تعداد ۱۰ عدد در ماه بیمه‌ای حساب می‌شود. همچنین برای تهیه شیرخشک رژیمی علاوه بر کد ملی و تاریخ تولد حتما به نسخه پزشک نیاز است.

دکتر هدی ابوالحسنی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه امروزه در دنیا طب تلفیقی مطرح است، اظهار کرد: به عقیده ما تنها افرادی که در حوزه طب سنتی صلاحیت تجویز نسخه برای بیماران را دارند، پزشکان متخصص طب ایرانی هستند.

وی با بیان اینکه داروها و مکمل‌های گیاهی حتما باید با تجویز پزشکان متخصص مصرف شود، عنوان کرد: عطاری‌ها اجازه فروش داروهای گیاهی را ندارند و تنها مجاز به فروش فرآورده‌های فله گیاهی به صورت پودر نشده هستند. همچنین به هیچ عنوان مجوز طبابت و تجویز نسخه و دارو را ندارند.

ابوالحسنی بیان کرد: مردم ما باید به این نکته توجه کنند که مرجع درست برای تهیه دارو و مکمل‌های گیاهی منحصر به داروخانه‌ها است، لذا باشگاه‌های ورزشی، عطاری‌ها و سایت اینترنتی مجوز ندارند و مرجع مناسبی برای خرید مکمل‌ها نیستند.

وی با اشاره به اینکه هیچگونه نظارتی بر داروهای گیاهی بدون برچسب اصالت وجود ندارد، تصریح کرد: تنها داروهای گیاهی دارای برچسب اصالت و قابل شناسایی در سامانه تیتک غذا و دارو مورد تأیید هستند.

مکمل‌های دارویی با نظر پزشک مصرف شود

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم در مورد عوارض مصرف خودسرانه مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها، اضافه کرد: مصرف بالای مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها می‌تواند منجر به ایجاد مسمومیت در بدن شود.

ابوالحسنی با تاکید بر اینکه ویتامین‌ها به دو صورت محلول در آب و محلول در چربی هستند، ادامه داد: ویتامین‌های محلول در آب مانند ویتامین C و B حتی اگر بیشتر مصرف شوند پس از جذب میزان مورد نیاز بدن از طریق ادرار دفع می‌شوند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: این در حالی است که مصرف زیاد ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین A و E در ارگان‌های مختلف بدن به ویژه کبد رسوب می‌کنند و منجر بروز مسومیت‌های جدی می‌شوند.

وی با بیان اینکه عملکرد پزشکان در تجویز دارو در نسخه‌های الکترونیکی قابل رصد است، یادآور شد: برخی از پزشکان تعداد 10 قلم دارو را در یک نسخه تجویز می‌کنند، در حالی که استاندارد جهانی تجویز اقلام دارویی، حداکثر دو قلم دارو است، لذا عملکرد پزشکان تحت نظارت است و در صورت ادامه دار شدن این فرآیند ممکن است توسط نظام پزشکی به مراجع قضایی معرفی و یا از ادامه فعالیت محروم شوند.

داروخانه‌های اینترنتی فقط مجاز به فروش محصولات آرایشی و بهداشتی هستند

ابوالحسنی تعداد بالای تجویز فرآورده‌های تزریقی در برخی نسخ را مورد توجه قرارداد و گفت: بعضا افزایش تجویز فرآورده‌ها تزریقی مانند سرم به دلیل تقاضای بالای بیماران است لذا در این راستا در حوزه پایش و نظارت غذا و دارو این پزشکان را رصد می‌کنیم. در همین زمینه سال گذشته پزشکانی که عملکرد مطلوبی در حوزه تجویز دارو داشتند مورد تقدیر قرار گرفتند.

وی با اشاره به اهمیت حضور مسئول فنی در داروخانه‌ها اظهار کرد: در صورت تقاضای شهروندان برای تهیه مولتی‌ویتامین‌ها و مکمل‌های دارویی، مسئول فنی داروخانه‌ها حتما باید از علت مصرف این مکمل توسط فرد آگاهی پیدا کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم، تاکید کرد:  نظارت و بازرسی بر عملکرد داروخانه‌ها به صورت مستمر در حال انجام است و در کنار آن گزارشات مردمی در خصوص تخلفات را به طور جدی پیگیری می‌کنیم.

ابوالحسنی با بیان اینکه داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی فقط می‌توانند مکمل‌ها و محصولات آرایشی و بهداشتی را به فروش برسانند، یادآور شد: شهروندان باید آگاه شوند مرجع مورد تأیید وزارت بهداشت برای تهیه داروها و شیر خشک داروخانه‌ها هستند و مکمل‌ها و محصولات آرایشی و بهداشتی دارای برچسب اصالت را از طریق فضای مجازی، تنها از داروخانه‌هایی که مجوز فروش اینترنتی دارند، تهیه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • هشدارِ امپراطوری ناصرخسرو مجازی در حوزه دارو
  • افرایش دو برابری داروخانه‌ها در خوی
  • اعتصاب داروسازان فرانسویدر روز سی ام مه
  • پیگیری برای اخذ مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه
  • معاون سازمان غذا و دارو: عطاری‌ها حق فروش دارو یا فرآورده دارویی را ندارند
  • (ویدئو) دارو‌های اینترنتی در داروخانه‌های مجازی
  • سن بازنشستگی به ۴۰ رسید + شرایط
  • ابلاغ تعرفه‌های خدمات دارویی/ جدول افزایش قیمت نسخه‌ها
  • تعرفه‌های خدمات دارویی ابلاغ شد + میزان افزایش قیمت نسخه‌ها