Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: خوشبختانه در بخش مستمری بگیران اواسط سال ۹۷ همه پشت نوبتی‌ها را صفر کردیم، اما براساس آخرین آمارها نزدیک به ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار نفر پشت نوبت دریافت مستمری هستند که امیدواریم با تخصیص اعتبارت آنها را پوشش دهیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مصطفی سراج در گفت‌وگو با صبح قزوین درباره وضعیت معلولان در کشور اظهار کرد: قریب به یک میلیون و ۵۰۰ هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که بیش از 50 درصد آنها را معلولان جسمی و حرکتی تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تلاش ما در طول چند سال گذشته این بوده است که بتوانیم مجموعه خدماتی را که حضور فعال معلولان در جامعه فراهم می‌کند را ارائه دهیم.

مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی تصریح کرد: خوشبختانه به ویژه در بحث‌ رفاهی و اقتصادی اقدامات خوبی طی سال جاری و سال گذشته انجام شده است.

وی عنوان کرد: در این راستا مبلغ حق پرستاری را افزایش داده و به ۲۵۰ هزار تومان رساندیم و به حساب بیش از ۱۰ هزار نفر در این مرحله برای 6 ماه، یک و نیم میلیون تومان واریز شد.

سراج بیان کرد: این مبالغ پیش از این ۱۵۰ هزار تومان و برای گروهی دیگر نیز ۱۸۰ هزار تومان بود، اما مجموع این مبالغ را به ۲۵۰ هزار تومان رساندیم.

این مقام مسئول گفت: یکی دیگر از اقدامات خوب انجام شده طی چند ماه اخیر، بحث برقراری کمک هزینه معیشت بود که بیش از 191 هزار نفر در سطح کشور تحت پوشش قرار گرفتند که مبالغی ماهیانه بین 120 تا 160 هزار تومان براساس بُعد خانوار پرداخت می‌شود.

وی ابراز کرد: این مورد از جمله کمک‌های مستمری است که تداوم دارد و در راستای اجرایی شدن ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان و حق پرستاری نیز بر اساس ماده 7 قانون حمایت از حقوق معلولان است.

سراج بیان کرد: امیدواریم با مساعدت و همکاری سازمان برنامه و بودجه بتوانیم کلیه افراد تحت پوشش را حمایت کنیم، اکنون از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر معلول تحت پوشش بیش از ۷۰۰ هزار نفر دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هستند که نیاز به حمایت خاصی دارند یعنی علاوه بر دریافت خدمات تخصصی، نیازمند حمایت‌های مالی هستند.


الکترونیکی کردن کلیه فعالیت‌های بهزیستی

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات انجام شده در سال جاری، برقراری مستمری با توجه به بُعد خانوار بود که با تحقق این امر کمک بسیار خوبی به جامعه هدف شد و با افزایش مجموع دریافت مستمری معلولان، کمک اقتصادی قابل ملاحظه‌ای صورت گرفت هرچند که با استانداردها و سطح نیاز این افراد، فاصله زیادی داریم.

این مقام مسئول عنوان کرد: تلاش ما این است که بتوانیم خانواده‌ها را به لحاظ اقتصادی حمایت کنیم تا یک محیط امن و شرایط مناسبی برای آنها فراهم شود تا افراد در کانون خانواده حضور داشته باشند.

وی ابراز کرد: یکی دیگر از کارهایی که امسال آغاز شده، الکترونیکی کردن کلیه فعالیت‌های بهزیستی است و خوشبختانه امروز این ادعا را داریم که پرداخت‌های ما به ویژه در دفتر توانبخشی-مراقبتی مثل حق پرستاری و برنامه‌های خدمات توانبخشی و مراقبت در منزل، پرداختی به معلولان ضایعه نخاعی و مراکز شبانه روزی و روزانه اکنون به صورت الکترونیکی شده است و پرداخت‌ها به موقع و منظم انجام می‌شود.

سراج تصریح کرد: متقابلا توقع ما از بخش‌های غیردولتی این است که کیفیت خدمات ارتقاء پیدا کند؛ البته در کنار آن حمایت‌های مختلفی هم در این بخش داشتیم که کمک خوب و موثری است ولی در تلاشیم که تا جایی که میسر است مراکز شبانه‎‌روزی را توسعه ندهیم.

وی عنوان کرد: امسال برای اولین بار از آبان ماه تعرفه جدید را اعمال کرده و به مراکز غیردولتی پرداخت کردیم؛ به طوریکه به افراد دارای سرپرست ۹۲۴ هزار تومان در مراکز شبانه روزی و برای افراد مجهول‌الهویه و فاقد سرپرست موثر یک میلیون و 110 هزار تومان به ازای هر فرد پرداخت می‌کنیم.

مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی تصریح کرد: مراکز توانبخشی -مراقبتی هزینه‌های بسیار سنگینی به دنبال دارند و درخواست داریم که موسسات خیریه در این زمینه داوطلب شوند؛ چون هزینه‌های این بخش به ویژه در بحث درمان و خدمات توانبخشی بسیار بالاست؛ به همین دلیل نیز خیلی داوطلب برای تاسیس اینگونه مراکز جسمی و حرکتی نداریم اما به موازات آن برای راه‌اندازی مراکز شبانه‌روزی معلولان ذهنی و بیماران روانی و سالمندان بیشتر استقبال می‌شود.

وجود 880 مرکز شبانه روزی فعال در کشور

وی بیان کرد: اکنون از حدود 880 مرکز شبانه‌روزی فعال در کشور فقط 22 مرکز مربوط به بخش جسمی و حرکتی است.

سراج عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد، این است که هر ساله تعداد زیادی از معلولان در جامعه اضافه می‌شود؛ به طوریکه فقط در اثر تصادفات سالیانه نزدیک به 17 تا 18 هزار نفر کشته و چندین برابر این آمار نیز معلول می‌شوند.

وی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل شاید کم‌کاری و مشکلاتی که برخی از دستگاه‌ها دارند هرسال به آمار معلولان بیش از اندازه اضافه می‌شود که این امر می‌طلبد تا به همان نسبت اعتبارات و تجهیزات زیرساخت‌ها را طوری فراهم کنیم تا بتوانیم به همه جامعه هدف خدمات ارائه دهیم.

سراج عنوان کرد: خوشبختانه در بخش مستمری بگیران اواسط سال 97 همه پشت نوبتی‌های خود را صفر کردیم، اما براساس آخرین آمارها نزدیک به 170 تا 180 هزار نفر پشت نوبت دریافت مستمری هستند که امیدواریم با تخصیص اعتبارت آنها را پوشش دهیم.

وی بیان کرد: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان شرایط بسیار مناسبی برای ما فراهم کرده و لازمه اجرای قانون این است که اعتبارت لازم پیش‌بینی شود و دستگاه‌ها با توجه به وظایفی که به آنها محول شده است بتوانند وظایف خود را عملیاتی کنند.

این مقام مسئول گفت: خوشبختانه سازمان بهزیستی این فعالیت را شروع کرده و همه موادی که نیاز به آیین نامه اجرایی داشته است تدوین و مصوب شده و مصوبه هیئت دولت را هم داریم و بستر خوبی برای ارائه خدمات به معلولان فراهم شده است.

وی اضافه کرد: در بخش مسکن، دانشجویی، حمایت‌های مالی و اقتصادی و توسعه خدمات تخصصی اقدامات خوبی در سطح کشور در حال انجام است که امیدواریم بتوانیم تا جایی که امکان پذیر است در سطح استان‌ها به یک توزیع عادلانه و متوازنی از خدمات برسیم.

سراج در پایان گفت: ماهانه در مراکز شبانه روزی 40 میلیارد تومان و در مراکز روزانه بیش از 20 میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌شود به عبارتی سالانه حدود 700 تا 800 میلیارد تومان یارانه به مراکز شبانه‌روزی و روزانه در کشور پرداخت می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: پشت نوبت دریافت مستمری هستند حمایت از حقوق معلولان مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی مقام مسئول میلیارد تومان پرداخت می شود جسمی و حرکتی یک میلیون حق پرستاری انجام شده هزار نفر تحت پوشش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۷۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال ناخوش معلولان کردستانی و پیشنهاد تکراری آقای مدیر!

معلولان کردستانی سال‌هاست که دغدغه به‌حقی داشته اما مسئولان متولی تاکنون به آن جامه عمل نپوشانده‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، برگزاری نمایشگاه توانمندی دستاوردهای معلولان و توانخواهان استان کردستان هرساله چندین مرحله در خانه کُرد و مراکز گردشگری استان کردستان برگزار می‌شود اما خروجی آن چیست؟

حمایت از افراد دارای معلولیت یکی از نیازهای ضروری این قشر است که باید مسائل و مشکلات معلولان را اولویت‌بندی و در برنامه مسئولان قرار بگیرد، اما دغدغه و مشکلات این قشر با برپایی چندین نمایشگاه در سال حل نمی‌شود، چراکه برپایی مکانی ثابت برای فروش دستاوردها و آثارهایشان، یکی از مطالبه‌های به حق این قشر است.

حمایتی نمی‌بینیم

هدایت معروفی از معلولان توانمند و خلاق بانه‌ای دارای معلولیت شدید بینایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: تمام محصولات صنایع دستی، چرم دوزی، عروسک‌سازی و محصولات غذایی ارگانیک معلولان توسط خود آنها درست شده و برای حمایت از فروش این محصولات باید نمایشگاه‌های دائمی برگزار شود، اگرچه معلولان قدرت مالی بسیاری در حوزه تبلیغ محصولات خود را ندارند اما توانمندی‌‌های زیادی داشته که اختصاص مکان ثابت برای برپایی فروش محصولات این قشر بسیار مهم است.

وی که در تونایی ساخت ساز ضربه‌ای و ساز کوبه‌ای خلاقیت دارد، افزود: برپایی نمایشگاه‌های چند روزه دردی را از معلولان استان کم نخواهد کرد، مسئولان هر بار به عنوان بازدید‌کننده در نمایشگاه‌ها حضور یافته، عکس یادگاری گرفته و وعده‌های بسیاری خواهند داد، اما حمایتی از آنها نخواهیم دید.

این عضو جامعه معلولان کردستانی بیان کرد: بازدید نمایشگاه بدون فراخوان، تبلیغ و هیچ گونه حمایتی کاری را پیش نخواهد برد، دیده شدن آثار و دستاوردهای معلولان نیاز به مکان ثابت داشته تا از خود مردم حضور داشته باشند، شهرستان بانه و مریوان دو شهر گردشگری و مسافرپذیر می‌تواند ظرفیت خوبی برای ارائه دستاورد معلولین باشد.

نمایشگاه دائم مطالبه اصلی ماست

زارعی تسهیل‌گر توانمندسازی مبتنی بر جامعه در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: دیده شدن توانمندی‌های معلولان بسیار مهم است، اگر بازدیدکننده‌ها در نمایشگاه‌ها حضور نداشته باشند قطعا انگیزه و تشویقی برای معلولین نخواهد بود، روال برپایی چندین ساله نمایشگاه‌های معلولان در مکان‌های گردشگری سنندج تاثیری در روند اقتصادی آنها نداشته  و اگر بر این روال ادامه داشته باشد، معلولین دل سرد می‌شوند. انجام تبلیغات و نمایشگاه ثابت ویژه معرفی و عرضه دستاوردهای معلولان مطالبه به حق این قشر است.

وی با ذکر اینکه برپایی نمایشگاه توانمندسازی معلولان از بعد فرهنگی بسیار تاثیر مثبت داشته است، گفت: تمام محصولات در نمایشگاه‌ها دستاوردهای خود مددجویان برای فروش و حمایت از آنها در نمایشگاه‌ها عرضه می‌شود، هدف از ارائه محصولات شناسایی توانمندی آنها و حمایت از این قشر است، معلولیت محدودیت نیست، امیدوارم فرهنگ حمایت و کمک به اقتصاد این قشر روز به روز بیشتر شود.

گشین غلام‌ویسی یکی از اهالی روستای بیساران سروآباد و از فعالان کارآفرین و حامی معلولان از راه‌اندازی کارگاه سبد بافی و عروسک‌سازی ویژه بانوان بی‌سرپرست، بد سرپرست و معلولان خبر داد و گفت: تا کنون به 450 نفر آموزش داده شده است، هرماه به 5 نفر از بانوان رایگان آموزش خواهم داد، در بحث حمایت اقدامی نشده تمام تلاش و زحمات ما فقط توسط خود بانوان حاضر در کارگاه انجام می‌شود، امیدوارم متولیان امر برای کمک به این قشرحمایت لازم را داشته باشند.

ادارات دستاوردهای معلولان را بخرند

یزدان رستمی مدیر مراکز خدمات بهزیستی کردستان نیز در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به اهداف برگزاری نمایشگاه‌ معلولان اشاره و اظهار داشت: برپایی نمایشگاه دستاوردهای معلولین اگر پویا و متنوع باشد قطعا بازخورد خوبی خواهد داشت، بعد شناسایی توانمندی‌هایمددجویان سازمان بهزیستی در نمایشگاه‌ها از اهداف اصلی سازمان بهزیستی است، مددجویان سربار و مصرف کننده نیستند چراکه تعداد بسیاری مددجو نخبه و توانمند در سطح استان وجود دارد و این تغییر نگاه و نگرش مثبت مردم نسبت به توانمندی و دستاورد معلولین اولویت اهداف سازمان بهزیستی استان کردستان است. 

وی گفت: فروش محصولات توسط مراکز غیر دولتی هر ساله در نمایشگاه‌ها در معرض دید عموم قرار می‌گیرد، نمایشگاه اگر در تایم مناسب، شهرهای مسافر پذیر و فصل مناسب باشد قطعا در بعد اقتصادی کمک و حمایت خاصی به این قشر خواهد شد، امیدوارم مسئولان علاوه بربازدید به دستاورد معلولان برای کارهای آنها حرمت قائل شده و هر اداره، بخشی از اعتبارات خود را به خرید دستاوردهای این عزیزان اختصاص دهند.

انتهای پیام/484/

دیگر خبرها

  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست
  • ۶۳ درصد حیوان گزیدگی در استان سمنان مربوط به سگ است
  • حال ناخوش معلولان کردستانی و پیشنهاد تکراری آقای مدیر!
  • بهره مندی ۸۰ معلول میبدی از حق پرستاری
  • قرارگرفتن بیماران توانبخشی تحت پوشش صندوق بیماری‌های صعب العلاج
  • ۶۷ هزار نفر مستمری بگیر زیر پوشش بهزیستی آذربایجان‌غربی
  • قرارگرفتن بیماران توانبخشی تحت پوشش صندوق بیماری های صعب العلاج
  • بهره مندی ۸۰ معلول میبدی از حق پرستاری از فروردین ماه امسال