Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: یکی نقاط ضعف مجلس خبرگان رهبری عدم حضور اعضای آن بین مردم است که باعث می شود اطلاعات مردم از این مجلس، وظایف، کارکرد کمیسیون‌ها، نوع فعالیت و آثار نهایی فعالیت‌های این مجلس ناقص باشد.

حجت الاسلام حسین ردایی استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با تاکید بر لزوم تقویت کمیسیون های تخصصی مجلس خبرگان رهبری، گفت: اگر کمیسیون‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مجلس خبرگان قوی باشند، قطعا می توانند با قدرت بیشتری منویات رهبری را در مسائل مختلف پیگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر نهادی که وظیفه مطالبه‌گری دغدغه‌های رهبری را بر عهده دارد مجلس خبرگان است و این مطالبه گری زمانی محقق می‌شود که یک خبرگان قوی داشته باشیم.

وی در تشریح راه‌های قوی شدن مجلس خبرگان رهبری، بیان داشت: این تقویت با ارتباط نزدیک با نهادهای علمی و دانشگاهی و حضور مستمر در بین مردم می‌تواند ایجاد می شود. ارتباط با مردم از لحاظ مطلع شدن از مشکلات و دغدغه‌های آنها و ارتباط با جامعه نخبگانی و دانشگاهی برای یافتن راه حل‌هایی جهت حل مشکلات مردم.
این استاد حوزه و دانشگاه یکی از نقاط ضعف مجلس خبرگان رهبری را عدم حضور اعضای خبرگان در میان مردم برشمرد و افزود: همین امر باعث می شود تا اطلاعات مردم از مجلس خبرگان رهبری، وظایفش، کارکرد کمیسیونهایش، نوع فعالیت هایش و آثار نهایی این فعالیت ها ناقص باشد.
ردایی در ادامه افزود: به عنوان مثال شاهد هستیم با وجود اینکه تبلیغات خبرگان رهبری چند روز زودتر از تبلیغات مجلس شورای اسلامی آغاز شده اما مردم واکنش چندانی نسبت به آن نداشته و اطلاعی درباره آن ندارند در حالی که اگر اهمیت، منزلت و کارآیی مجلس خبرگان برای مردم تبیین شود و نشان داده شود، قطعاً مجلس خبرگان از مهجوریت درخواهد آمد و مردم با وظایف کمیسیون‌ها و فعالیت‌های این مجلس آشنا خواهند شد.
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه مردم فکر می‌کنند خبرگان رهبری تنها وظیفه انتخاب رهبر و نظارت بر عملکرد ایشان را دارد، خاطرنشان کرد: این برداشت اشتباهی است که در اذهان مردم شکل گرفته است. خبرگان در کنار موارد ذکر شده، وظایف مهم دیگری هم دارند.
ردایی بر همین اساس ادامه داد: یکی از اصلی ترین وظایف خبرگان تقویت رهبری است. حال این سوال پیش می آید که تقویت جایگاه رهبری چگونه حاصل می شود؟ فعال بودن کمیسیون‌های تخصصی خبرگان، استفاده از ظرفیت نهادهای علمی و دانشگاهی، ارتباط با مردم و انتقال دغدغه‌ها به مسئولان اجرایی و پیگیری تا حصول نتیجه، همگی در راستای تقویت رهبری خواهد بود.
وی در پایان نظارت بر رفتار خبرگان را ضروری دانست و تاکید کرد: کمیسیون نظارت بر اعضای خبرگان باید به نظرات و تذکرات و انتقادات مراجع عظام و فقها و اساتید حوزه و دانشگاه اهتمام ویژه ورزد و حتی تذکرات و خیرخواهی تشکلهای دانشجویی و مردم را مورد توجه قرار دهد و آنها را بررسی نماید، آنگاه اگر خطایی در عضوی از خبرگان ثابت شد، اول با تذکر و در مرحله بعد استیضاح و سوال از او، در مورد ادامه و استمرار عضویت این فرد در صحن علنی مجلس خبرگان تصمیم گیری شود.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس خبرگان دانشگاه رهبری ارتباط با مردم استاد حوزه و دانشگاه مجلس خبرگان رهبری ارتباط با مردم کمیسیون ها فعالیت ها دغدغه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۸۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان‌برگزاری نخستین اجلاس ششمین دوره خبرگان رهبری

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، آیت‌الله سیدمحمدرضا مدرسی‌یزدی عضو فقهای شورای نگهبان و رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بر اساس قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، هیات مرکزی نظارت بر انتخابات، پس از صادر شدن اعتبارنامه دو سوم منتخبان این انتخابات، از منتخبان برای شرکت در مراسم افتتاحیه این مجلس دعوت می‌کند.

وی افزود: مراسم افتتاحیه در روز سه‌شنبه اول خرداد ۱۴۰۳ در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات با بیان اینکه «دوره نمایندگی اعضای مجلس خبرگان رهبری ۸ سال و تعداد نمایندگان این مجلس ۸۸ نفر است»، اظهار کرد: قانون اساسی، تدوین قوانین مربوط به این مجلس را بر عهده اعضای خبرگان رهبری گذاشته و شورای نگهبان نیز مسئول نظارت بر انتخابات این مجلس است.

آیت‌الله مدرسی‌یزدی همچنین اعلام کرد: در مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی قرائت خواهد شد؛  سپس هیات رئیسه سنی تشکیل می‌شود که شامل رئیس، نایب رئیس و ۲ منشی است و پس از آن هیات رئیسه دائم با انتخاب اعضا شکل می‌گیرد. هیات رئیسه دائم نیز شامل ۷ نفر است که عبارتند از رئیس، ۲ نایب رئیس، ۲ منشی و ۲ کارپرداز.

به گزارش ایسنا، انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور برگزار شد.

دیگر خبرها

  • زمان آغاز به کار مجلس ششم خبرگان رهبری اعلام شد
  • ششمین دوره مجلس خبرگان یکم خرداد با پیام رهبری آغاز به کار می‌کند
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • زمان‌برگزاری نخستین اجلاس ششمین دوره خبرگان رهبری
  • ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری اول خرداد آغاز به‌ کار می‌کند
  • ششمین دوره مجلس خبرگان اول خرداد با پیام رهبری آغاز به کار می‌کند
  • افتتاحیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری اول خرداد برگزار می‌شود
  • دیدار های منتخب مردم استان سمنان در انتخابات مجلس خبرگان
  • مراسم نکوداشت امام جمعه فقید بجنورد برگزار می‌شود
  • حکم دو رهبر پای متمم قانون اساسی ایران