Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ قصد داریم بدون مقایسه ادوار مختلف به لحاظ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی با شرایط خاص امروز، از نظر ریاضی سطح مشارکت مردم در انتخابات را بررسی کنیم.

پس از پیروزی انقلاب تاکنون ۳۶ انتخابات را در کشور شاهد بوه‌ایم و در سه انتخابات اخیر، طی یک روز ۲ انتخابات برگزار شده است؛ در انتخابات سی و یکم و سی و دوم، ریاست‌جمهوری یازدهم و شورای شهر و روستای چهارم همزمان در خرداد ۹۲ برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در انتخابات سی و سوم و سی و چهارم، پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس دهم در اسفند ۹۴ برگزار شده است. همچنین در انتخابات سی و پنجم و سی و ششم در اردیبهشت ۹۶ هم دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری و پنجمین دوره شورای شهر و روستا برگزار شد.

میانگین مشارکت مردم در این ۳۶ انتخابات رقمی بالغ بر ۶۶.۹۳ درصد بوده است.

گفتنی است، میانگین مشارکت مردم در این ۳۶ انتخابات رقمی بالغ بر ۶۶.۹۳ درصد بوده است.

سطح مشارکت مردم، که بیش از میانگین ۳۶ دوره قبل است، به این ترتیب است:   ۱. همه‌پرسی جمهوری اسلامی ۹۸ درصد

۲. دهمین دوره ریاست‌جمهوری ۸۴.۸۳ درصد

۳. هفتمین دوره ریاست‌جمهوری ۷۹.۹۳ درصد

۴. اولین مجلس خبرگان رهبری ۷۷.۳۸ درصد

۵. اولین دوره ریاست‌جمهوری ۷۵.۲۳ درصد

۶. سومین دوره ریاست‌جمهوری ۷۴.۲۶ درصد

۷. دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری ۷۳.۳۳ درصد

۸. یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری ۷۲.۹۴ درصد

۹. پنجمین مجلس شورای اسلامی ۷۱.۱ درصد

۱۰. پنجمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا ۶۹.۲۶ درصد

۱۱. اولین دوره ریاست‌جمهوری ۶۷.۴۱ درصد

۱۲. ششمین مجلس شورای اسلامی ۶۶.۷۷ درصد

۱۳. هشتمین دوره ریاست‌جمهوری ۶۷.۳۵ درصد؛ بنابراین هشت دوره‌ای که بیشترین سطح مشارکت عمومی در انتخابات رقم خورده مربوط به انتخابات ریاست‌جمهوری است.

تعیین سقف و کف میزان مشارکت عمومی در انتخابات مجالس گذشته

از این رو با یک بررسی می‌توان به این نتیجه رسید که بیشترین سطح مشارکت مردم در انتخابات مجالس شورای اسلامی مربوط به انتخابات مجلس پنجم با ۷۱.۱ درصد است که در تاریخ ۷۴/۱۸/۱۲ برگزار شد. همچنین کمترین سطح مشارکت مردم هم در انتخابات مجلس هفتم با ۵۱.۲۱ درصد اتفاق افتاده که در تاریخ ۸۲/۱۲/۱ برگزار شده است.

بیشترین سطح مشارکت مردم در انتخابات مجالس شورای اسلامی مربوط به انتخابات مجلس پنجم با ۷۱.۱ درصد است.

اوضاع خاص سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور اعتراضات گسترده مردمی در آبان‌ماه را در پی داشت. از سوی دیگر سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی و کشته شدن ۱۷۶ مسافر که ۱۴۴ نفر آن‌ها ایرانی بودند، زمینه نارضایتی مردم را دوچندان کرد. به همین دلیل احتمال مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم کاهش یافته است.

همچنین رد صلاحیت‌های گسترده یک طیف فکری سیاسی در انتخابات پیش رو، افرادی را مأیوس کرد که ممکن بود بخواهند در این انتخابات به نامزد هم‌سلیقه سیاسی خود رأی بدهند.

به همین خاطر ابوالفضل موسوی بیوکی، نماینده مردم یزد و عضو کمیسیون عمران مجلس دهم در این باره می‌گوید: «به نظر می‌رسد میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم حدوداً ۴۶ درصد در کشور است که با بررسی دقیق‌تر می‌توان این عدد را بین ۴۲ درصد تا ۵۰ درصد تخمین زد.»

عضو فراکسیون امید مجلس دهم همچنین تاکید می‌کند: «یکی از دلایل مشارکت خوب مردم در انتخابات میزان رقابتی بودن آن است که برای انتخابات مجلس یازدهم، این رقابت دیگر ممکن نیست.»

این عضو کمیسیون عمران مجلس توضیح می‌دهد: «بنابراین اگر بخواهیم میزان مشارکت مردمی را بالا ببریم، مشوق‌های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی دیگری باید به جامعه تزریق کنیم.»

ابوالفضل موسوی بیوکی، نماینده یزد در مجلس: اگر بخواهیم میزان مشارکت مردمی را بالا ببریم، مشوق‌های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی دیگری باید به جامعه تزریق کنیم.
بیشتر بخوانید: انتخابات مجلس؛ چه کسی برنده می‌شود؟ پیش‌بینی میزان مشارکت مردم در سیزدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری

موسوی بیوکی می‌گوید: «در مورد رابطه بین مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست‌جمهوری می‌توان پیش‌بینی کرد مشارکت مردم در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری حدوداً ۶۰ درصد خواهد بود؛ یعنی بعد از ۲۵ سال میزان مشارکت مردم پای صندوق‌های رأی افت پیدا می‌کند. مگر آنکه صحت انتخابات و شرایط کاملاً تغییر کند.»

موسوی بیوکی بیشترین میزان مشارکت مردم را مربوط به پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی با ۷۱.۱۰ درصد و مجلس ششم با مشارکت ۶۷.۳۵ درصد می‌داند؛ چراکه به گفته او امکان حضور برای نامزد‌ها بیشتر از دوره‌های دیگر فراهم بوده است؛ بنابراین به نظر می‌رسد طی دوره‌های مختلف، هر چقدر شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برای مردم بازتر باشد، سطح مشارکت بیشتر است؛ اما اگر به دلایلی اعتماد عمومی نسبت به مسئولان مخدوش شود بر همه امور اثر منفی می‌گذارد و مثلاً منجر به قهر مردم از انتخابات می‌شود. پس هر چقدر اعتمادعمومی به مسئولان و شرایط اقتصادی و سیاسی و اجتماعی در سطح مناسب‌تری قرار داشته باشد، میزان مشارکت عمومی در انتخابات تقویت خواهد داشت. منبع: اعتماد آنلاین لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rDx خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتخابات مجلس یازدهم انتخابات مشارکت مردم در انتخابات مجلس سطح مشارکت مردم در انتخابات مشارکت عمومی در انتخابات انتخابات مجلس یازدهم انتخابات ریاست جمهوری اجتماعی و اقتصادی انتخابات مجالس مجلس شورای اسلامی مربوط به انتخابات دوره ریاست جمهوری میزان مشارکت مردم انتخابات سی سیاسی و اجتماعی برگزار شده ۳۶ انتخابات موسوی بیوکی پنجمین دوره دوره مجلس ۷۱ ۱ درصد مجلس دهم ۹۳ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۸۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاندیداها و هوادارانشان قانونمند و اخلاق‌مدار باشند

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه بر لزوم پیشگیری از تخلفات انتخاباتی در آستانه دور دوم انتخابات تاکید کرد و از کاندیداها و هواداران‌شان خواست قانونمند و اخلاق مدار باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، شهرام کرمی امروز _ سه‌شنبه چهارم اردیبهشت _ در دوازدهمین نشست ستاد پیشگیری جرایم و تخلفات انتخاباتی کرمانشاه، با اشاره به در پیش بودن دور دوم انتخابات در کرمانشاه، اظهار کرد: در این دوره از انتخابات به مانند دوره اول چهار مؤلفه سلامت، رقابت، امنیت و مشارکت در دستور کار مجریان قرار دارد.

وی رویکرد دستگاه قضائی در حوزه انتخابات را رویکرد پیشگیرانه دانست و افزود: هر یک از مجریان انتخابات باید در حوزه کاری خود برای مشارکت حداکثری تلاش کنند تا انتخابات پرشوری برگزار شود.

رئیس کل دادگستری استان عملکرد مدیران را تضمین کننده سلامت انتخابات خواند و گفت: به همه مدیران استان تذکر لازم داده شده که هرگونه سوءاستفاده از اموال دولتی جرم است و مدیر مجرم تحت تعقیب دستگاه قضائی قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه اهمیت مدیریت رسانه‌ها و فضای مجازی در راستای حفظ امنیت روانی جامعه را یادآور شد و اعلام کرد: نهادهای مربوطه تلاش کنند تا با نگاه قانونی از بروز تخلفات و جرایم در حوزه رسانه و فضای مجازی جلوگیری کنند.

کرمی با اشاره به لزوم قانونمندی و اخلاق مداری در انتخابات پیش رو از سوی نامزدها، طرفداران و مجریان، خاطرنشان کرد: حرکت در مسیر منویات مقام معظم رهبری، حفظ احترام رقبا، عدم تخریب و رعایت اخلاق باید مورد توجه قرار گیرد.

بر اساس این گزارش، حمیدرضا کریمی دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه نیز در این نشست ضمن تقدیر از عملکرد شایسته دست اندرکاران و مجریان در دور اول انتخابات، گفت: ثمره مشارکت حداکثری در انتخابات، عزت و اقتدار نظام اسلامی و اعتماد مردم را در پی خواهد داشت.

وی با اشاره به رویکرد پیشگیرانه دستگاه قضائی خاطرنشان کرد: به دلیل سوابق اجرایی و مدیریتی چهار کاندیدای راه یافته به دور دوم انتخابات در کرمانشاه، انتظار از آنها بسیار زیاد است و امیدواریم با احترام به قانون و توجیه طرفداران خود، از بروز تخلفات و جرایم انتخاباتی پیشگیری کنند.

دادستان کرمانشاه در پایان ابراز امیدواری کرد مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با مشارکت پرشور و حداکثری مردم به همراه سلامت و امنیت لازم برگزار شود.

کد خبر 747351

دیگر خبرها

  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • تغییر روزهای برگزاری نشست علنی مجلس
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • کاندیداها و هوادارانشان قانونمند و اخلاق‌مدار باشند
  • پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس در بیرجند از سیزدهم اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید
  • دفاع بازرس جبهه پایداری از ریاست 4 ساله قالیباف بر مجلس /رئیس مجلس را متهم به تک روی می کنند / اعضای هیات رئیسه با تعارف کار می کردند