Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-16@17:38:15 GMT

«نوشابه» چه بلایی بر سر بدن می آورد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۲۸۹۳۸

«نوشابه» چه بلایی بر سر بدن می آورد؟

متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف نوشابه اعتیاد آور است، گفت:قند موجود در یک قوطی نوشابه، برابر با 15 حبه قند است و باعث انرژی زائد در بدن و پیری زود رس می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ضیاء الدین مظهری، متخصص تغذیه درباره «مضرات مصرف نوشابه»، اظهار داشت: یکی از شگفتی‌های نوشابه این است که اعتیادآور است؛ یعنی افرادی که مصرف آن را شروع می‌کنند به دلیل وجود ترکیبات مختلف در آن مانند وجود کافئین، انسان را به سمت خود جلب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به گستردگی درآمد ناشی از تولید نوشابه در اقصی‌نقاط جهان دلنشین‌ترین و جذاب‌ترین تبلیغات در صنایع غذایی به سمت نوشابه گرایش دارد.

این متخصص تغذیه افزود: مصرف نوشابه ذائقه کودکان را مورد حمله قرار می‌دهد و آن‌ها را از نوشیدنی‌های سالمی مانند آب که عالی‌ترین نوع مایعات است یا نوشیدنی‌هایی که پایه آن‌ها علاوه بر مصرف آب، آب‌میوه‌ها هستند دور می‌کند.

مظهری در پاسخ به این پرسش که «هنگام مصرف نوشابه چه تغییراتی در سیستم بدن ایجاد می‌شود؟»، گفت: نوشابه دارای ترکیبات فسفریک است و گاز‌های کربنیک که به آن اضافه می‌کنند یک حالت دلنشینی در هنگام نوشیدن آن به وجود می‌آورد؛ در حالی که این ترکیبات فسفریک مانع جذب کلسیم در بدن می‌شود. ضمن اینکه یکی از آسیب‌های وارده به افراد مصرف کننده این است که جذب کلسیم در بدن را کاهش می‌دهد

وی با بیان اینکه اسید موجود در نوشابه می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند، متذکر شد: قند موجود در یک قوطی ۷۰۰ سی‌سی نوشابه، برابر با ۱۵ حبه قند است و باعث انرژی زائد در بدن می‌شود.

این متخصص تغذیه با اشاره به شگرد‌های تولید کنندگان نوشانبه در جهت جلب مصرف کنندگان، خاطرنشان کرد: بعد از اینکه موضوع تخریب قند‌ها و اینکه باعث بروز بیماری‌های قلبی، عروقی و چاقی می‌شود، مطرح شد، از ماده‌ای به نام آسپارتام یا اسید سولفار به عنوان جایگزین قند‌ها در نوشابه‌ها استفاده می‌کنند.

مظهری بیان داشت: با این روش قصد این بود تا بتوانند میزان کالری افزوده شده در آن را که باعث چاقی می‌شود کنترل و جایگزین کنند؛ غافل از اینکه این نه تنها باعث کاهش در دریافت انرژی نمی‌شود، بلکه سیستم کنترل انرژی بدن را به هم می‌ریزد؛ چرا که قندی که مصرف می‌کنیم به مرکز اشتها اعلام می‌کند که من انرژی کافی را دریافت کرده‌ام، اما این ماده اضافی چنین کاری را انجام نمی‌دهد؛ در نتیجه اشتها برانگیزتر از نوشیدنی‌هایی که قند دارند، هستند.

وی متذکر شد: در نتیجه نه تنها از جهت افزایش دریافت انرژی زمینه‌ساز چاقی بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و ... می‌شوند، بلکه استفاده نابجا از آسپارتام که در قالب نوشیدنی‌ها، شکلات‌ها، بستنی‌ها و مربا‌ها عرضه می‌شود، می‌تواند در فرد مصرف‌کننده حالت شبه «ام‌اس» به وجود آورد.

این متخصص تغذیه گفت: این که می‌گویند نوشابه رژیمی است، به طور کامل تکذیب نمی‌شود، اما باید بدانیم هر رژیمی نمی‌تواند سلامتی بدن را تثبیت کند؛ در نتیجه باید گفت: نوشابه و فست‌فود‌ها به عنوان بلای قرن مطرح بوده و باعث بروز بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات در بدن می‌شوند.

مظهری بیان کرد: در بدن ۱۰۰ تریلیون سلول فعالیت می‌کند و بالغ بر ۵۰ ریزمغذی و ۷۰ درشت‌مغذی نیاز آن‌ها را تأمین می‌کنند؛ در حالی که اگر هر کدام بیشتر از حد معمول در اختیار سلول قرار گیرند آسیب‌زا است و وقتی تغذیه متناسب نباشد، باعث می‌شود سلول‌هایی که عمر معینی دارند به عمر طبیعی خود ادامه ندهند؛ در نتیجه سلول تخریبی بافت را تخریب می‌کند و بافت نیز ارگان‌های تشکیل شده را تخریب می‌کند و باعث پیری زودرس می‌شود.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اجتماعی نوشابه تغذیه چاقی متخصص تغذیه مصرف نوشابه نوشیدنی ها بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۲۸۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف بیش از ۳ میلیارد مترمکعب گاز در استان کردستان

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان گفت: سال گذشته ۳ میلیارد و ۶۹۵ میلیون مترمکعب مصرف گاز استان بوده که از این میزان ۷۰ درصد در بخش خانگی، صنعتی، تجاری و عمومی و ۳۰ درصد هم سهم نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی شرکت گاز استان کردستان، احمد فعله‌گری اظهار کرد: میزان مصرف ۱۲ ماهه سال گذشته استان کردستان سه میلیارد و ۶۹۵ میلیون و ۹۷۷ هزار و ۴۹۸ مترمکعب بوده است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین اهداف شرکت ملی گاز ایران، گازرسانی به تمامی روستاها است که شرکت گاز استان کردستان با گازرسانی به ۱۶۵۰ روستا رسالت خود را به اتمام رسانده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کردستان خاطرنشان کرد: مصرف کل استان کردستان در سال ۱۴۰۱ معادل ۳ میلیارد و ۶۳۸ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب بوده که با مقایسه مصرف دو سال متوالی افزایش مصرف ۱.۶ دهم درصدی را نشان می‌دهد.

کد خبر 744898

دیگر خبرها

  • حمایت از حقوق مصرف کننده با اجرای طرح کاسبان امین
  • ماجرای دختر پادشاه اردن که جنجالی شد
  • مصرف سه میلیارد و ۶۹۵ میلیون مترمکعب گاز در کردستان
  • آیا مصرف زیاد شکر باعث دیابت می‌شود؟
  • اگر خورشید منفجر شود چه بلایی سر زمین می‌آید؟
  • معدوم سازی برخی اقلام فاسداز اماکن توزیع و مصرفِ استان
  • مصرف بیش از ۳ میلیارد مترمکعب گاز در استان کردستان
  • اگر هر روز نوشابه بخورید چه بلایی سر بدن‌تان می‌آید؟
  • «نوشابه» چه بلایی سر بدن می‌آورد؟
  • ببینید | برای رفع تپش قلب اضطرابی فقط باید پروپرانولول مصرف کنیم؟