Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: هویت‌بخشی یکی از مسائلی است که در تبیین بیانیه گام دوم، باید مورد توجه جدی قرار بگیرد. در برخی موارد پلتفرم‌ها و اقدامات شتاب‌زده باعث شده هویت ملی خدشه‌دار شود.

به گزارش ایکنا؛ مراسم افتتاحیه چهاردهمین دوره پویش مطالعاتی روشنا با محوریت کتاب «گام تمدن‌ساز»، امروز دوشنبه ۲۸ بهمن‌ماه با حضور حجت‌الاسلام محمدمهدی صالحی، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در کتابخانه پارک شهر تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این مراسم با بیان اینکه برخی کم‌کاری‌ها و ناکارآمدی‌ها باعث شده منویات رهبری بر روی زمین بماند، اظهار کرد: خوشبختانه فضای دانشگاهی به خوبی احساس کرد که نسبت آن با بیانیه گام دوم در وهله نخست، تبیین و گفتمان‌سازی در بین جامعه دانشگاهی و سپس بسط و گسترش آن در میان جامعه است. این درک که اولین وظیفه نخبگان دانشگاهی ما جریان‌سازی و تبدیل بیانیه به گفتمان است، شکل گرفت و دغدغه‌هایی وجود داشت. 

حجت‌الاسلام صالحی ادامه داد: رهبری نیز در جلسات متعدد با فرهیختگان دانشگاهی در طول یک‌سال اخیر بر ضرورت ورود عالمانه، هوشمندانه و اقناع‌کننده به بیانه گام دوم تأکید داشتند. اگر چه در بعضی موارد، برخورد کلیشه‌ای در این موضوع دیده می‌شد و آن‌طور که باید اقدامات به رصد مشکلات و مسائل جامعه با محوریت حل آنها و با محوریت بیانیه منجر نشد.

ارائه دستاوردهای انقلاب با ادبیات بین‌المللی

وی افزود: یکی از ویژگی‌های تبیین و گفتمان‌سازی پیرامون بیانیه گام دوم و ماحصل آن، یعنی تدوین کتاب گام تمدن‌ساز، این است که تولید این اثر محصول کار تیمی بوده و جمعی از دانشجویان دغدغه‌مند انگیزه‌ای پیدا کردند تا به محاجه در‌ حوزه دستاوردهای انقلاب اسلامی ‌آن هم با ادبیات بین‌المللی بپردازند.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها گفت: در تبیین بیانیه گام دوم، هویت‌بخشی یکی از مسائلی است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد. در برخی موارد پلتفرم‌ها و اقدامات شتاب‌زده باعث شده هویت ملی خدشه‌دار شود. ذهن جوان خالی است و باید به طریقی احساس هویت کند. این اثر که به همت نشر معارف تولید شده، می‌تواند با ادبیات خاص خود جوانان را آگاه سازد.

در ادامه این مراسم، پیرمرادیان، مدیرعامل نشر معارف که مسئولیت چاپ و نشر کتاب گام تمدن‌ساز با این انتشارات بوده است، در سخنانی با بیان اینکه پویش روشنا از سال ۹۲ و در جهت ترویج مطالعه و کتابخوانی مثبت راه‌اندازی شد، اظهار کرد: در طول ۱۳ دوره گذشته، تعداد ۳۰ کتاب در پویش کتابخوانی مورد مطالعه قرار گرفتند و تاکنون بیش از یک میلیون جلد کتاب در مدت زمان برگزاری پویش چاپ شد و در اختیار مخاطبان قرار گرفت.

وی با اشاره به ویژگی‌های پویش روشنا و اینکه این پویش حرکتی مردمی بوده، ادامه داد: در طول این هفت سال، یک ریال کمک مالی از هیچ نهاد و ارگانی و حتی ناشران همکار در این طرح، به پویش روشنا نشده است. هزینه‌های مورد نیاز در این حرکت از فعالیت‌های خود پویش به دست می‌آید.

پیرمرادیان با بیان اینکه اهمیت بیانیه گام دوم سبب شد محوریت چهاردهمین دوره پویش مطالعاتی روشنا این بیانیه باشد، افزود: زحمات ۷۰ نفر از طلاب و اندیشمندان در مشهد مقدس و با مدیریت نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد منجر به تولید کتاب گام تمدن‌ساز شد که در این دوره مورد مطالعه و خوانش قرار می‌گیرد.

صعود چهل ساله؛ پاسخ به 950 سوال پرتکرار مردمی

حجت‌الاسلام محسن فوجی نیز که به نمایندگی از مجموعه نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مراسم حاضر بود، در سخنانی درباره تدوین کتاب گام تمدن‌ساز بیان کرد: دو سال پیش دغدغه‌ای برای اساتید و طلاب مشهد مطرح شد که چه مسئله‌ای را در شرایط امروز کشور مورد واکاوی قرار دهند. بر این اساس تعداد۹۵۰ سوال پرتکرار از ناحیه مردم جمع آوری، دسته‌بندی و خلاصه شد و در نهایت به یک سوال رسیدیم و آن اینکه آیا جمهوری اسلامی در چهل سال فعالیت خود کارآمد بوده است یا خیر؟ درباره این پرسش؛ به استخراج دستاوردهای جمهوری اسلامی بر اساس آمارهای بین‌المللی و مراجع رسمی پرداختیم. ۲۵ هزار آمار و سند مختلف بررسی و دستاوردهایی که خدشه‌پذیر نبود را بیرون آوردیم. حاصل این کار تدوین کتاب «صعود چهل ساله» بود که سال گذشته منتشر شد. کمی بعد از انتشار این کتاب و همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بیانیه گام دوم نیز از سوی مقام معظم رهبری منتشر شد. اما رهبری فرمودند این بیانیه نیاز به تفصیل و تبیین دارد.

وی ادامه داد: تبیین بیانیه در گام اول نیاز به استخراج استنادات ابتدایی آن داشت، لذا برای فهم آماری که ابتدای متن بیانیه آمده استنادات استخراج شدند. بر اساس آمار استخراج‌شده، گزاره‌های بیانیه گام دوم قابل اثبات بودند و این گزاره‌ها در کتاب گام تمدن‌ساز اثبات شدند. بسیاری از آمارهای استخراج شده از مراجع داخلی و بین‌المللی که شبهه‌ای در آنها بود را کنار گذاشتیم.

فوجی گفت: کار دوم بعد از استخراج استنادات بیانیه، تبیین منطق بیانیه گام دوم بود که پس از این کار، استنادات را با استفاده از منطق رهبری در بیانیه را بسط دادیم. رهبری در بیانیه از قعر تاریخ شروع می‌کنند و برای اثبات عظمت جایگاه انقلاب اسلامی ویژگی‌های جمهوری اسلامی را بیان نمی‌کنند، بلکه می‌گویند جمهوری اسلامی چه چیزهایی نیست، لذا ایشان از منطق مقایسه استفاده می‌کنند تا مطلب به درستی در ذهن مخاطب بنشیند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: بیانیه گام دوم کتاب گام تمدن ساز نهاد رهبری تبیین بیانیه گام دوم کتاب گام تمدن ساز جمهوری اسلامی انقلاب اسلامی حجت الاسلام بین المللی پویش روشنا نهاد رهبری تدوین کتاب هویت بخشی توجه جدی باعث شده چهل سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۴۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است

عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس گفت: تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضروری است و به همین دلیل باید با هم جلسات کاری مشترک داشته باشیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فداحسین مالکی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی به قدمت فرهنگ و تمدن کشورمان اشاره کرد و گفت: فرهنگ و تمدن ایران به بلندای تاریخ است و به همین دلیل همواره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مورد توجه کشور‌های عضو اکو و دیگر کشور‌ها در اروپا و آمریکای لاتین قرار می‌گیرد.

وی افزود: با وجود اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هنوز به چهل سالگی خود نرسیده، اما این رویداد ارزشمند مورد توجه دنیا گرفته و لازم است با توجه به اهمیتش نگرش جدیدی نسبت به برگزاری آن داشته باشیم. در حال حاضر شرایط حاکم بر منطقه خاورمیانه و جهان با شرایطی که در گذشته برقرار بود، متفاوت است.

مالکی چتر معادلات سیاسی را بر فعالیت حوزه‌های فرهنگی گسترده دانست و ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی کشور ما بی‌تأثیر از معادلات سیاسی فعلی دنیا نیست. لازم است مسئولان فرهنگی کشورمان با در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی جهانی و یارگیری کشور‌ها به شناسایی نخبگان فرهنگی دیگر کشور‌ها در تعاملات دیپلماسی فرهنگی مبادرت داشته باشند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به استقبال اهل فرهنگ، ادب و جامعه نخبگانی دیگر کشور‌ها به فرهنگ و ادبیات ایران اشاره کرد و گفت: من سابق بر این سفیر ایران در برخی از کشور‌ها بودم، دقیقاً می‌دانم میزان علاقه‌مندی مردم و نخبگان دیگر کشور‌ها با فرهنگ و آثار مکتوب ایرانی قابل توجه است. این علاقه‌مندی در حوزه کتاب‌های تاریخی و ادبی که جایگاهی در وحدت میان کشور‌ها دارد، بیشتر است.

مالکی ادامه داد: برخی از کتاب‌های مرتبط با شخصیت شهید بهشتی، شهید مطهری و مرحوم دکتر شریعتی در بسیاری از کشور‌ها همواره مورد توجه بوده است. شعرا و عرفای نامدار ایرانی، چون حافظ، سعدی و فردوسی تا دیگر بزرگان فرهنگ و ادب کشور توجه به فرهنگ ایران را در دنیا افزایش داده‌اند. معتقدم دیپلماسی فرهنگی می‌تواند توازن‌بخش دیپلماسی سیاسی و اقتصادی باشد.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونق بخش دیپلماسی فرهنگی ایران است

وی دیپلماسی فرهنگی را بسترساز روابط چند وجهی میان کشور‌ها خواند و گفت: نمایشگاه کتاب و به طور کلی صنعت نشر می‌تواند دیپلماسی فرهنگی را توسعه دهد. با عرضه کتب ایرانی و تبادل آن میان دوستداران کتاب در دیگر کشور‌ها می‌توان ارتباطات را رونق داد. ممکن است از منظر سیاسی با برخی از کشور‌ها روابط مستحکمی نداشته باشیم، اما از دید فرهنگی جوامع راه خود را طی می‌کنند. چرا که ملاحظات سیاسی به طور معمول مقطعی است.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی از دیپلماسی فرهنگی به عنوان امری تاریخی، یاد کرد و افزود: نمی‌توان مبانی فرهنگی نظیر زبان فارسی را از شبه قاره، پاکستان و افغانستان حذف کرد. شاهد هستیم که در موضوع هویت برخی از شاعران ایران در میان کشور‌ها بحث وجود دارد، نظیر مولانا که ترکیه و افغانستان ادعا دارند مولوی به آن‌ها تعلق دارد و این موارد شیرینی فرهنگ است؛ بنابراین لازم است به دیپلماسی فرهنگی از مسیر کتاب توجه بسیاری داشته باشیم.

لزوم توسعه فعالیت رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها

مالکی در بخش دیگری از این گفتگو به اهمیت و نقش رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به رایزنان فرهنگی توجه بیشتری داشته باشد و تنگنا‌های مالی این حوزه را مرتع سازد. به طور حتم باید در حوزه اکو وابسته‌های فرهنگی خود را مستقر کنیم. در بسیاری از کشور‌ها لازم است فعالیت خوب فرهنگی داشته باشیم؛ در این صورت نمایشگاه‌های فرهنگی نظیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بهترین شکل مورد توجه جهانیان قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: در فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس تأکید داریم که باید دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رایزنان فرهنگی ایران را به خوبی فعال کنند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخاب یک کشور به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران یک اقدام پُرفایده است و لازم است در طول سال این فعالیت‌ها در مورد کشور‌ها برقرار باشد و تنوع همکاری با کشور‌ها از منظر فرهنگ و تبادلات فرهنگی و ادبی را در نظر گرفته شود. خوب است کشور‌های مختلف در تعاملات فرهنگی مورد توجه باشند.

وی افزود: وابسته‌های فرهنگی کشورمان طبق رسالت ذاتی خود به طور مستمر و موثر می‌توانند تعاملات فرهنگی ایران را به دیگر کشور‌ها در طول سال پیگیری کنند. از این طریق نتایج مورد نظر و مطلوب حاصل خواهد شد.

مالکی از آمادگی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و فراکسیون دیپلماسی فرهنگی برای افزایش تعاملات فرهنگی ایران با دیگر کشور‌ها خبر داد و گفت: لازم است مدیران نمایشگاه کتاب و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فعالیت‌های دیپلماسی فرهنگی نیاز‌ها و کاستی‌های خود را از نمایندگان پیگیری کنند تا اگر حمایت‌های بودجه‌ای مورد نیاز است، در بودجه ریزی سنواتی لحاظ شود. فراکسیون دیپلماسی فرهنگی آمادگی دارد تا در جلسه‌ای مشترک میزبان متولیان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در محل نمایشگاه کتاب و یا در ساختمان مجلس شورای اسلامی باشد تا از ظرفیت مجلس به درستی استفاده شود. اهمیت تبادلات در این است که پیشنهادات فراکسیون‌ها نیز به قانون تبدیل می‌شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • نالشکینه بخشی از هویت شهر بوکان است
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • آلمان حمایت از آنروا را از سرگرفت
  • لزوم ترویج فرهنگ زیبای همیاری همگانی در صیانت از محیط زیست
  • لزوم توجه بیشتر به مقاوم سازی بافت فرسوده در بویین زهرا
  • لزوم توجه بیشتر به مقاوم سازی بافت فروسوده در بویین زهرا
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب
  • مراحل هشت‌گانه تبدیل شدن ایران به ابرقدرت
  • هویت‌بخشی به گروه‌های سرود کانون‌های مساجد امری مهم است
  • جهاد تبیین و امید آفرینی یکی از رسالت های وزارت بهداشت است