Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@04:39:30 GMT

حجم مبادلات ایران و عمان از سطح یک میلیارد دلار گذشت

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۳۴۹۲۸

حجم مبادلات ایران و عمان از سطح یک میلیارد دلار گذشت

«محسن ضرابی» بعدازظهر دوشنبه در نشست بررسی فرصت‌های معدنی عمان در خانه معدن ایران، افزود: سال ۱۳۹۲ کل صادرات کشورمان به عمان ۱۴۶ میلیون دلار بود، اما پارسال به رقم ۷۲۸ میلیون دلار رسید.

وی افزود: سال ۹۲ بدلیل نبود زیر ساخت، در زمینه همکاری بین دو کشور مشکلات گوناگونی وجود داشت، اما اکنون زیر ساخت ها ایجاد شده و آثار آن در رشد مبادلات آشکار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرابی اضافه کرد: عمان کشوری پنج میلیون نفری از لحاظ امکانات بندری، جایگاه سوم را در خاورمیانه دارد و بخش معدن جایگاه پنجم را در اقتصاد این کشور دارد.

وی ضمن یادآوری شکل گیری اتاق مشترک بین دو کشور در سال ۹۲ افزود: امروز وظیفه اصلی این اتاق تسهیل روابط تجاری و اقتصادی بین تهران - مسقط است و تا سال ۱۳۹۶ حجم صادرات از افزایش مطلوبی برخوردار نبود، اما اکنون بهبود یافته است.

ضرابی گفت: ایران و عمان از روابط مطلوبی در حوزه سیاسی برخوردارند و تلاش می شود تا سطح مناسبات اقتصادی دو کشور نیز به جایگاه بالاتری برسد.

رییس اتاق مشترک ایران و عمان خاطرنشان ساخت: همسایه جنوبی ایران از ابتدای سال ۲۰۲۰ امکان ثبت شرکت با مالکیت ۱۰۰ درصدی بدون نیاز به کفیل عمانی را فراهم ساخته و فعالان بخش معدن نیز می توانند این موضوع را مورد توجه قرار دهند.

وی یادآور شد: عمان یک کشور قانونمند است و تابع اجرای دقیق تحریم هاست، بنابراین تجار و فعالان اقتصادی برای همکاری با این کشور لازم است به این موضوع توجه کنند.

به گزارش ایرنا، حمید زادبوم معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی گفت: بر اساس بررسی‌های کارشناسی انجام شده ۱۰۰ میلیارد دلار ظرفیت صادرات به بازار کشورهای همسایه وجود دارد.

وی افزود: کشورهای حاشیه خلیج فارس باتوجه به جمعیت و وسعتی که دارند، بازارهای خوبی برای برخی کالاهای تولیدی ایران محسوب می شوند.

حجم مبادلات تجاری بین ایران و قطر بالغ بر ۲۳۰ میلیون دلار است، اما تهران - مسقط بالغ بر یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار پارسال مبادلات تجاری داشتند.

به گفته زادبوم، کشور عمان ظرفیت مناسبی برای صادرات کالاهای کشاورزی و صادرات مجدد دارد و صادر کنندگان می‌توانند از آن برای صادرات مجدد کالاهای خود استفاده کنند.

برچسب‌ها اتاق بازرگانی ایران مسقط

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اتاق بازرگانی ایران مسقط اتاق بازرگانی ایران مسقط ایران و عمان میلیون دلار دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۴۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۶ درصدی صادرات به روسیه

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، اکبر گداری، سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران، اظهار کرد: سال گذشته صادرات محصولات ایرانی به روسیه ۲۱۸۵ هزار تن، به ارزش ۹۴۶ میلیون دلار بود که از لحاظ ارزشی ۲۶ درصد و از لحاظ وزنی ۵۲ درصد رشد را تجربه کرد.

به گفته گداری، بیشترین درصد رشد صادراتی ایران مربوط به محصولات کشاورزی و محصولات صنایع پتروشیمی و پایه نفتی است.

سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به حجم واردات محصولات روسی به ایران، تصریح کرد: ۳۳۵۳ هزار تن به ارزش ۱۶۹۱ میلیون دلار کالا از روسیه وارد کشور شده که از لحاظ ارزشی ۹ درصد از لحاظ وزنی ۲۷ درصد رشد کرده است.

افزایش ۳۴ درصدی صادرات به بلاروس

وی در ادامه ضمن تحلیل آمار تجارت ایران و بلاروس، تصریح کرد: آمار صادرات ایران به بلاروس ۲۰ میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۴ درصد افزایش را تجربه کرده است.

به گفته گداری، بیشترین ارقام افزایشی مربوط به صادرات عبارتند از کف پوش و فرش ماشینی ۲.۴۰۰.۰۰۰ دلار، پلی استایرن (قابل انبساط و سایر انواع) ۲.۳۰۰.۰۰۰ دلار، پلی استر ۱.۴۴۹.۰۰۰ دلار، رنگ پودری ۲.۰۰۰.۰۰۰ دلار، روغن‌های معدنی ۱.۰۱۸.۰۴۷ دلار، دار و۱.۰۰۰.۰۰۰ دلار، کیوی ۲.۳۰۰.۰۰۰ دلار، پلاسمای خون ۶۰۰.۰۰۰ دلار، پلی اتیلن ۳۶۶.۴۳۳ دلار، پسته ۱.۰۰۰.۰۰۰ دلار، کشمش ۵۰۰.۰۰۰ دلار، رب گوجه فرنگی ۳۸۰.۰۰۰ دلار، هلو ۳۰۰.۰۰۰ دلار بوده است.

وی با تاکید بر اهمیت تبادل هیأت‌های متعدد تجاری، بیان کرد: آشنایی بیشتر شرکت‌های ایرانی با بازار بلاروس موجب افزایشی شدن روند صادرات شرکت‌های ایرانی به بلاروس شده است.

گداری گفت: ۵۹ میلیون دلار کالا از بلاروس وارد ایران شد که این عدد نسبت به مدت مشابه ۳۵ درصد رشد ارزشی داشته است.

به گفته وی، بیشترین اقلامی که شاهد افزایش واردات آنها بوده ایم عبارتند از انواع الیاف سنتتیک به میزان ۳۹.۰۰۰.۰۰۰ دلار، دامپتراک ۶.۰۰۰.۰۰۰ دلار، خمیر چوب ۳.۳۰۰.۰۰۰ دلار، دستگاه ذبح پرندگان ۲.۸۶۴.۰۰۰ دلار، ترموچوب به میزان ۲.۸۰۰.۰۰۰ دلار، فراورده‌های غذایی ۱.۶۰۰.۰۰۰ دلار، پلی آمید ۵۵۰.۰۰۰ دلار، چوب نراد ۸۰۰.۰۰۰ دلار بوده است.

سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به دلایل رشد واردات از بلاروس، گفت: حضور برنامه‌ریزی شده شرکت‌های بلاروسی در ایران و انعقاد قراردادهای جدید در حوزه الیاف سنتتیک، مواد سلولزی و اقلام صنعتی، از جمله دلایل افزایش واردات از این کشور بوده است.

کد خبر 6077801 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • رونق توریسم و مبادلات فرهنگی با رویداد‌های ادبی / نسبت نمایشگاه کتاب تهران با گردشگری ادبی چیست؟
  • رشد ۱۳ درصدی صادرات به افغانستان
  • آخرین نرخ ارزها در مرکز مبادلات
  • آخرین نرخ ارزها در مرکز مبادلات/ قیمت دلار ثابت ماند
  • صادرات به افغانستان با رشد ۱۳ درصدی به ۱.۸ میلیارد دلار رسید
  • افزایش ۲۲۴ میلیون دلاری صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان
  • ۸۷ کشور جهان مقصد کالا‌های صادراتی استان
  • افزایش ۲۶ درصدی صادرات به روسیه
  • صادرات بیش از هزار تن انواع محصولات دامی از استان زنجان
  • افزایش صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان