Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@17:31:21 GMT

آیا ربات‌ها احساساتی می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۳۶۳۱۷

آیا ربات‌ها احساساتی می‌شوند؟

پیوند حس لامسه به پوست ربات‌ها می‌تواند تحولی مهم در صنعت رباتیک باشد. برخی از فعالان این حوزه معتقدند اگر ربات‌ها حس لامسه داشته باشند بهتر از گذشته احساسات انسان‌ها را درک می‌کنند.

سنسور‌های لمسی به Affetto، به یک ربات ساخته شده مشابه با سر یک کودک کمک می‌کنند، سیگنالی را ایجاد کنند که بی شباهت به حس لامسه انسان‌ها نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رباتی که احساس لمس کند می‌تواند روزی احساس درد هم داشته باشد. در نهایت همین درد جسمی می‌تواند به احساس لمسی بین انسان و ربات منجر شود.

البته چنین ربات‌های دارای احساس لمسی هنوز با اجرایی شدن فاصله دارند، اما پیشرفت‌های مربوط به سنجش لمسی روباتیک این امکان را به واقعیت نزدیک می‌کند. مینورو اسادا در ۱۵ فوریه در نشست سالانه انجمن آمریکایی برای پیشرفت علم گزارش داد که سنسور‌های تعبیه شده در پوست نرم و مصنوعی می‌توانند هر دوحس لمس ملایم و لمس دردناک را تشخیص دهند. این سنسور‌ها به یک ربات وصل شده اند که می‌تواند عواطف خودرا نشان دهد.

این سیستم عصبی مصنوعی، همانطور که اسادا آن را صدا می‌کند، ممکن است یک ساختمان کوچک برای دستگاهی باشد که در نهایت می‌تواند درد را تجربه کند (به شکلی روباتیک). چنین احساسی ممکن است به ربات اجازه دهد تا با رنج یک انسان "همدردی کند".

اسادا، استاد دانشگاه اوزاکا در ژاپن و همکارانش سنسور‌های لمسی را طراحی کرده اند که با اطمینان می‌تواند طیفی از لمس‌ها را انتخاب کند. در این سیستم رباتیک به نام Affetto روی یک چهره انسانی رباتیک آزمون می‌شود که احساسات انسانی در ربات‌ها چگونه است.

کینگزون من استاد دانشگا علوم اعصاب کالیفرنیای جنوبی در لس آنجلس می‌گوید، یک ماده نرم و حساس به لمس، برخلاف سطح فلزی سفت و سخت، امکان تعامل غنی‌تر بین ماشین و جهان را فراهم می‌کند. پوست مصنوعی "امکان درگیری با روش‌های متنوع و واقعاً هوشمندی" را فراهم می‌آورد.

اسادا می‌گوید، چنین سیستمی ممکن است در نهایت منجر به تولید روبات‌هایی شود که بتوانند درد دیگران را تشخیص دهند. این یک مهارت ارزشمند برای ربات‌هایی است که برای کمک به مراقبت از سالمندان طراحی شده اند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر علم و فناوری هوش مصنوعی ربات احساسات احساس لمس سنسور ها حس لامسه ربات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۶۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز رقابت ربات‌ها تا سال ۲۰۳۰ در بازی فوتبال

سید مجید رضایی، عضو کمیته فنی لیگ فوتبالیست دانش‌آموزی هجدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: در این لیگ ربات‌های فوتبالیست دانش آموزی در ۲ سطح لاگ ویت (سنگین وزن) و اپن ویت (با وزن آزاد) با یکدیگر رقابت می‌کنند.

وی افزود: ربات‌ها در لیگ لاگ ویت با استفاده از سنسور‌های IR باید تیکی که دارای فرستنده IR هستند را شناسایی کرده و به سمت آن حرکت کنند و همانند یک بازی واقعی فوتبال توپ را به گل برسانند.

عضو کمیته فنی لیگ فوتبالیست دانش‌آموزی هجدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران تصریح کرد: ربات‌ها در لیگ لایت ویت باید با استفاده از پردازش تصویر و دوربین‌هایی که پردازش تصویر آن‌ها انجام می‌شود توپ نارنجی رنگ را به گل برسانند.

رضایی ادامه داد: این لیگ مثل فوتبال واقعی دارای ۱۱ بازیکن نیست، بلکه هر تیم دو ربات دارد و در هر راین ۴ ربات زمین داریم، در کنار همین لیگ بخشی به نام سوپروین داریم که هر ۵ تیم یک تیم می‌شوند و هر تیم می‌تواند ۵ ربات را داخل زمین بیاورد که در مجموع ۱۰ ربات را داخل زمین خواهیم داشت.

وی گفت: از آنجایی که هدف مسابقات ربوکاپ این است که در سال ۲۰۳۰ ربات‌ها بتوانند با یکدیگر فوتبال بازی کنند؛ بنابراین این لیگ نمای کوچک شده بازی فوتبال به صورت رباتیک خواهد بود.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • ربات‌ها تا سال 2030 با یکدیگر فوتبال بازی می‌کنند
  • ببینید | رونمایی از یک ربات عجیب
  • آغاز رقابت ربات‌ها تا سال ۲۰۳۰ در بازی فوتبال
  • ساخت ربات فروشگاهی
  • ربات امدادگر به کمک مصدومان زیرآوار می‌آید
  • صد و پنجاه و دومین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • جزئیات مسابقات لیگ ربات‌های خودرو خودران در هجدهمین دوره ربوکاپ آزاد ایران
  • جزئیات مسابقات لیگ ربات‌های صنعتی در هجدهمین دوره ربوکاپ آزاد ایران
  • جزئیات مسابقات لیگ ربات‌های پرنده در هجدهمین دوره ربوکاپ آزاد ایران
  • اوکراین: احساس می‌کنیم غرب ما را در جنگ تنها گذاشته است