Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@12:57:26 GMT

عرف: تخلف بزرگ انتخاباتی گزارش نشده است

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۳۷۶۹۵

عرف: تخلف بزرگ انتخاباتی گزارش نشده است

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: تخلف بزرگ انتخاباتی به ما گزارش نشده است و عمده تخلف گزارش شده درباره تشکیل کارناوال و اندازه پوسترها بوده که قرار شد فرمانداری‌ها تذکر دهند.

به گزارش ایسنا، جمال عرف در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره روند برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: ۱۶ هزار و ۳۳  نفر در انتخابات ثبت نام که از این تعداد ۷هزار و ۱۵۷ پس از نظر شورای نگهبان و هیات‌های اجرایی تایید صلاحیت شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مورد آمار تحصیلات داوطلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: ۱۰۲۱ نفر تحصیلات دکتری، ۵۳۰۸ نفر کارشناسی ارشد و ۴۲۲ نفر حوزوی هستند.

عرف در مورد تعداد شعبات رای افزود: 54 هزار و 611 شعبه اخذ رای داریم که از این تعداد،۴۰۲۱۰ شعبه ثابت و ۱۴۴۰۱ شعبه سیار است و برای مناطق صعب العبور تمهیداتی در نظر گرفته‌ایم.

رییس ستاد انتخابات کشور درباره میزان مشارکت در انتخابات مجلس نیز گفت: در دوره دهم ۶۳ درصد، در دوره نهم و هشتم ۵۵ درصد، در دوره هفتم۵۱ درصد، دوره ششم ۶۷ و دوره پنجم ۷۱ درصد بوده است. در دوره قبلی مشارکت در تهران ۵۱ درصد اما در برخی از استان‌ها ۷۸ درصد نیز بوده است.

عرف در مورد تعداد واجدین شرایط در انتخابات تصریح کرد: ۵۷ میلیون ۹۱۸ هزار نفر واجدین هستند که از این تعداد ۲۹ میلیون آقا و ۲۸ میلیون ۸۰۰ هزار نفر خانم هستند.

وی با تاکید بر اینکه تاکنون تخلف بزرگی به ما  گزارش نشده است، بیان داشت عمده تخلف گزارش شده درباره تشکیل کارناوال و اندازه پوسترها بوده که قرار شد فرمانداری‌ها تذکر دهند.

رییس ستاد انتخابات کشور درباره روند تحویل صندوق‌های اخذ رای به شعب تصریح کرد: چهارشنبه در فرمانداری‌ها با حضور فرماندار و ناظرین، آخرین چک صورت می‌گیرد و صندوق‌ها پلمپ می‌شود و روز جمعه دستگاه‌های احراز هویت و صندوق‌های رای در حضور نماینده فرماندار، ناظرین و مسئولین شعب باز خواهد شد.

عرف گفت: از ۲۰۸ حوزه انتخابیه، ۵ حوزه اقلیت‌های دینی پس از شمارش آرا به سرعت نتیجه آرا مشخص می‌شود اما از ۲۰۳ حوزه انتخابیه ملی، ۱۷۴ حوزه تک نماینده هستند که آنها هم با
اتمام رای‌گیری، شمارش آرا می‌شود.
 
وی افزود: نتایج تهران و چند حوزه کلانشهر احتمالا تا یکشنبه اعلام خواهد شد. اگر در فرمانداری تهران و کلانشهرها شمارش آرا و تجمیع رای‌ها طول بکشد، احتمال تعطیلی برخی مدارس وجود دارد.

عرف اظهار داشت: بیش از یک میلیون نفر در پروسه انتخابات همکاری می‌کنند که عمدتاً خود مردم هستند. قرار شد در شعبی که انتخابات مجلس و خبرگان همزمان انجام می شود پس از اتمام رای‌گیری ابتدا آرای مجلس شمارش شود.

رییس ستاد انتخابات کشور گفت: انتخابات از ساعت ۸ صبح روز جمعه آغاز می‌شود و تا ساعت ۱۸ ادامه دارد و شعبی که نیاز به تمدید دارند به وزارت کشور اعلام خواهد شد و حداکثر تا ساعت ۲۴ روز جمعه امکان تمدید وجود دارد و پس از آن رای‌گیری تمام می‌شود.

وی اظهار داشت: این دوره به دلیل دیر اعلام شدن قانون شفافیت انتخابات نتوانستیم برای آن سقف تعیین کنیم.

وی در مورد پیش بینی حضور مردم در انتخابات گفت: برآورد ما ۵۰ درصد حضور است اما امیدواریم این عدد بیشتر شود و به میانگین ده دوره گذشته یعنی ۶۰ درصد نزدیک شود.

عرف با اشاره به اینکه در این دوره ترکیبی از انتخابات الکترونیکی و دستی برگزار می‌شود، افزود: به شکل استاندارد بخصوص در جاهایی که تشابه اسمی وجود دارد، کد انتخاباتی و اسم فرد نوشته شود اما عموما مردم نمی‌نویسند. اگر تنها به نوشتن اسامی بسنده شود در صورت تشابه اسمی، آرا تقسیم می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور انتخابات مجلس یازدهم رییس ستاد انتخابات کشور گزارش نشده انتخابات مجلس فرمانداری ها شمارش آرا صندوق ها روز جمعه خواهد شد رای گیری قرار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۷۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم

چیدمان سیاسی مجلس دوازدهم در تعریف اینکه ذائقه این مجلس به کدام جریان سیاسی نزدیک است، اگر نگوییم پیش از انتخابات (به دلیل ردصلاحیت گسترده و نبود کاندیدا‌های اصلاح‌طلب در عرصه رقابت) مشخص شده بود با اعلام نتایج آرا و مشخص شدن ۲۴۵ رای‌آورنده دوراول آن و سنگینی وزنه اصولگرایان، آن هم از طیف تندرو عیان شد.

به گزارش هم میهن، با توجه به میزان پایین حضور میانه ‎رو‌ها و اصلاح‌طلبان در این انتخابات و کاهش مشارکت مردم که راز موفقیت اصلاح‌طلبان در ادوار مختلف بود، رقابت درون‌جریانی منجر به آن شده که اگر بحثی در محافل سیاسی حول این مجلس شکل بگیرد، در راستای آن باشد که کدام لیست بیشترین آرا را داشته‌اند و بر همین اساس دور دوم انتخابات برای به دست آوردن اکثریت مجلس آینده و دست برتری جریان‌های درون اصولگرایی حائز اهمیت است.

بر همین اساس در کنار آماری که از نتایج لیست‌های مختلف اصولگرایی مطرح است، آن‌ها که در دور دوم رقابت می‌کنند نیز حائز اهمیت است (مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه با رقابت برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.)

براساس نتایج اعلام‌شده در سراسر کشور ۹۳ نفر از لیست شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب (شانا) و پایداری در دور اول انتخابات به مجلس راه یافتند که از این تعداد ۴۴ نفر گزینه‌های اختصاصی شانا بودند. شورای وحدت هم در بیانیه‌ای اعلام کرد ۹۰ نفر از نامزد‌های مورد حمایت این شورا در سراسر کشور به مجلس راه پیدا کرده‌اند که ۶۰ نفر از آن‌ها نامزد اختصاصی این جریان بودند.

جبهه شریان (شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی) نیز اعلام کرده است که در استان‌ها موفق شده ۷۳ نفر از گزینه‌های خود را به مجلس بفرستد و «ائتلاف نیرو‌های مردمی انقلاب اسلامی» موسوم به (اُمنا) نیز با توجه به این‌که اعلام کرده بود غیر از تهران در هیچ‌یک از حوزه‌های انتخابیه لیست ندارد، در دور اول انتخابات در تهران توانسته است که هفت نفر از لیستش را به مجلس بفرستد.

کاندیدا‌های میانه‌رو و اصلاح‌طلبانی که به نوعی مورد حمایت تعداد اندکی از احزاب میانه‌رو از جمله کارگزاران، ندای ایرانیان، اعتماد ملی و اعتدال و توسعه و البته در برخی حوزه‎‌های انتخابیه لیست «ائتلاف بزرگ فرهنگیان» یا با عنوان «مستقل» وارد رقابت شده بودند، در مجموع ۴۰ کرسی را به خود اختصاص دادند.

«جبهه صبح ایران» که چندی قبل از انتخابات ۱۱ اسفند با رهبری رائفی‌پور و سعید محمد شکل گرفت نیز اعلام کرده ۳۵ نفر از کاندیداهایشان وارد مجلس شده‌اند.

بر این اساس ۱۸ درصد ورودی‌ها اختصاصی شانا، ۱۵/۱ درصد اختصاصی مستقل و بیش از ۱۱ درصد اصلاح‌طلب و میانه‌رو، ۱۱ درصد اصولگرایان بدون لیست، ۶/۱ درصد اختصاصی اُمنا و شریان، ۴/۵ درصد اختصاصی صبح ایران، ۰/۸ درصد اختصاصی شورای وحدت و در نهایت مشترک اصولگرایان بین سه لیست ۳/۲۶ درصد است.

تحلیل محتوای جدول

عملاً جریان‌های حاضر در مجلس اصولگرا برای دستیابی به اکثریت مطلق باید منتظر نتایج انتخابات دور دوم باشند. مثلاً از ۲۳ گزینه لیست صبح ایران که در دور دوم حضور دارند فقط ۵ کاندیدایشان اختصاصی است و در این بین ۴ گزینه با لیست شورای وحدت، دو گزینه با شورای ۲ ائتلاف و ۱۵ گزینه با لیست امنا و شریان مشترک است.

از ۳۹ گزینه لیست شورای ائتلاف، ۱۹ گزینه اختصاصی و بقیه با سایر لیست‌ها مشترک است.

در این بین شریان از میان ۱۶ کاندیدای حاضر در دور دوم ۳ کاندیدای اختصاصی، شورای وحدت هم از ۱۸ کاندیدا ۵ کاندیدای اختصاصی و اُمنا هم با ۱۵ کاندیدای حاضر فقط ۵ کاندیدای اختصاصی دارد و در اغلب موارد گزینه‌های آن با لیست «صبح ایران» یکی است.

بر این اساس آنچه از این جدول به دست می‎آید این است که دست بالا بیشتر در اختیار شورای ائتلاف و البته در اشتراک با سایر لیست‌های اصولگرا است.

در این فهرست چهره‌های باسابقه‌ای حضور دارند؛ عبدالرضا مصری با سابقه نایب رئیسی مجلس، محمدحسین فرهنگی با سابقه نایب‌رئیسی کمیسیون‌های قضایی و برنامه و بودجه، علیرضا منادی با سابقه ریاست کمیسیون آموزش و تحقیقات، محمدرضا میرتاج‌الدینی با سابقه عضویت در هیئت‌رئیسه مجلس هشتم و ابراهیم عزیزی با سابقه نایب رئیسی کمیسیون امنیت ملی از جمله چهره‌هایی هستند که نتوانسته‌اند در دور اول حضور خود در مجلس را قطعی کنند و حالا باید برای تعیین تکلیف وضعیت خود چشم انتظار آمدن دوباره مردم پای صندوق‌های رای بنشینند.

به این لیست می‌توان چهره‌هایی همچون رضا صدیقی، سیدمرتضی حسینی و احمد بیگدلی را نیز افزود. چهره‌هایی که پیش از این توانسته بودند نظر مردم را برای حضور در مجلس جلب کنند، اما وضعیت‌شان برای حضور در مجلس دوازدهم هنوز مشخص نشده است.

مجلس دوازدهم و آینده موقعیت مجلس

با توجه به این چهره‌ها و این افراد احتمالاً آنچه در مجلس دوازدهم در قبال فراکسیون‌ها اتفاق بیفتد همان سخنان سیدحسین نقوی‌حسینی است که «پشم» یعنی پایداری، شریان، مصاف با توجه به ائتلاف شانا و پایداری شکل می‎گیرد و عملاً دست بالا را سه جریان تندرو زیرمجموعه پایداری اولیه (پایداری فعلی و شریان) و مصاف هم که به رهبری رائفی‌پور و با عنوان لیست «صبح ایران» در انتخابات حضور داشتند.

البته این لیست اطلاعات دیگری را هم به ما می‌دهد؛ اگرچه اطلاعی از واجدین شرایط رای‌دهی به تفکیک شهرستان‌ها وجود ندارد، اما نسبت آرای آن‌ها که به دور دوم رفته‌اند، نسبت به شرکت‌کنندگان در انتخابات در حوزه انتخابیه هم رقمی است که موجب نگرانی نسبت به آینده ایران می‎شود.

آماری که بیانگر آن است که دیگر مردم حساسیت لازم را به انتخابات ندارند و در کنار کاهش چشمگیر مشارکت چنان آرای پراکنده‌ای را به صندوق ریخته‌اند که رقبای دور دوم در جایگاه حداقلی نمایندگی قرار دارند و مهمتر آن است که در این انتخابات براساس قانون تفاوت آرا حتی به میزان یک رای هم برنده را مشخص می‌کند و کاهش مشارکت و عدم حضور حتی به اندازه دوره اول که می‌تواند انتخابات را به دور دوم بکشد هم جایگاهی ندارد.

ما در مجلس دوازدهم با نمایندگان اقلیت مردم روبه‌رو خواهیم بود و همین ضربه ‎ای بر شأن و موقعیت مجلس خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ۲۲ روز مانده تا تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /انتخابات مرحله دوم در کدام حوزه ها الکترونیکی است؟
  • اوج گیری مبارزات انتخاباتی در هند
  • مشارکت بالا در «دور دوم انتخابات مجلس» به نفع کشور و نظام است
  • اسامی منتخبان زن مجلس دوازدهم/ رقابت ۷ خانم در دور دوم
  • راه اندازی پویش های انتخاباتی در کرج
  • جنگ لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • صدور اعتبار نامه نمایندگان منتخب تهران در مجلس دوازدهم
  • برپایی دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در شهرستان میانه در ۲۱ اردیبهشت
  • اعلام زمان بندی مرحله دوم انتخابات مجلس
  • ببینید | قدردانی بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس از برنامه‌های نوروزی، قرآنی و انتخاباتی صداوسیما