Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  محققان دریافتند که ماده شیمیایی سمی منشاء بوی تعفن گوشت فاسد (پیوترسین) باعث تحریک نوعی از سلول‌های ایمنی بدن برای از بین بردن سلول‌های مرده در پلاک‌ها (رسوبات) می‌شود.

به‌طورمعمول ماکروفاژ‌ها که نوعی از سلول‌های سیستم ایمنی هستند با ذره خواری، سلول‌های مرده را از بین می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درصورتی‌که این عمل ماکروفاژ‌ها کافی نباشد بافت مرده تولیدشده باعث ایجاد التهاب می‌شود.

التهاب یکی از علل نه‌تن‌ها تصلب شرایین بلکه بسیاری از بیماری‌ها مانند آلزایمر، آسم، لوپوس و بیماری مزمن ریوی است.

به گفته محقق ارشد این تحقیق ازکالج پزشکان و جراحان دانشگاه کلمبیا در نیویورک، به‌طور تخمینی روزانه حدود یک میلیارد سلول، در بدن می‌میرند و اگر بدن از شر این سلول‌های مرده خلاص نشود التهاب و مرگ بافت ایجاد می‌شود.

ماکروفاژها، سلول‌های مرده را در روندی به نام فاگوسیتوز یا ذره خواری از بین می‌برند. اگر این عمل به‌خوبی انجام نشود انباری از سلول‌های مرده تولید می‌شود. شواهد نشان داده که ممکن است این سلول‌های مرده باعث رشد پلاک در بیماری تصلب شرایین باشند.

تصلب شرایین عامل مشترک حدود ۵۰ درصد مرگ‌ومیر در کشور‌های غربی به شمار می‌آید. در این بیماری آسیب ابتدایی دیواره رگ‌ها منجر به انباشت کلسترول بد خون (LDL)، سلول‌های سیستم ایمنی، کلسیم، سلول‌های مرده و سایر فضولات می‌شود و به‌مرورزمان این پلاک‌ها منجر به تنگ شدن رگ و کاهش خون‌رسانی می‌شوند.

برحسب اینکه این انسداد در چه رگی و در چه قسمتی از بدن ایجادشده باشد بیماری‌هایی نظیر آنژین (بیماری رگ‌های کرونری قلب)، بیماری مزمن کلیوی، بیماری عروق کاروتید یا بیماری عروق محیطی ایجاد می‌شود.

اگر رگ‌های قلبی یا مغزی مسدود شوند باعث سکته قلبی یا مغزی می‌شوند.

محققان این تحقیق، در آزمایش اول خود، ماکروفاژ‌های انسان و سلول‌های مرده را در ظرفی مخلوط کردند، سپس دریافتند که زمانی که ماکروفاژها، سلول‌های مرده را می‌بلعند، آمینو اسید‌های سلول بلعیده شده از جمله آرژنین پس می‌دهند. آمینواسید‌ها اجزاء سازنده پروتئین‌ها هستند.

ماکروفاژ‌ها از آنزیمی به نام آرجینازیک برای تبدیل آرژنین به پیوترسین (ماده سمی در گوشت فاسد) استفاده می‌کنند که این آنزیم، مسبب واکنش زنجیره‌وار تعداد بیشتری ماکروفاژ در نابود کردن سلول‌های مرده بیشتری است.

با مشخص شدن نقش پیوترسین، محققان با آزمایش روی موش‌های مبتلا به تصلب شرایین دریافتند که کمبود آنزیم آرجینازیک به معنای ذخیره پیوترسین کمتری است. برای خوراندن پیوترسین به موش‌ها آن را در آب حل کردند تا بوی بد آن از بین رفته و موش‌ها آن را بخورند. با خوراندن پیوترسین به موش‌ها علایم بیماری دیده نشد.

به گفته محقق ارشد این پژوهش هرچند استفاده از پیوترسین به دلیل سمی بودن آن در دوز بالا ممکن است درمان ایده آلی نباشد، اما این یافته ممکن است برای درمان نه‌تن‌ها تصلب شرایین بلکه بیماری‌های دیگری با التهاب مزمن مانند آلزایمر مفید واقع شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آلزایمر تصلب شرایین سلول های مرده تصلب شرایین بیماری ها موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۸۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۸ میلیارد تومان برای بیماری‌های صعب‌العلاج در استان یزد

مدیر درمان تامین اجتماعی استان یزد گفت: پس از معرفی ۱۰۷ بیماری به عنوان بیماری صعب‌العلاج، ۱۸ میلیارد تومان در زمینه این بیماری‌ها پرداخت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی بیمه تأمین اجتماعی یزد، حامد هاتفی با اشاره به ارائه خدمات درمانی رایگان در راستای ایجاد عدالت اظهار کرد: در شهر یزد یک مرکز بستری به نام بیمارستان شهدای کارگر داریم که این بیمارستان خدمات بستری کاملاً رایگان به بیماران ارائه می‌دهد.

وی افزود: بیمه شدگان تأمین اجتماعی در شهرستان‌ها هم اگر به مراکز دولتی و دانشگاهی مراجعه کنند تمام خدمات برای آنان رایگان خواهد بود.

هاتفی در خصوص بیماری‌های صعب‌العلاج اظهار داشت: ۱۰۷ بیماری به عنوان بیماری‌های صعب‌العلاج معرفی شد که در سال ۱۴۰۲، ۱۸ میلیارد تومان در خصوص بیماری‌های صعب‌العلاج پرداخت شده است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان یزد تصریح کرد: ۹۰ درصد هزینه‌های درمان ناباروری تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفت.

وی ادامه داد: جزو ۵ استان اول کشور هستیم که کلینیک دندانپزشکی مستقل داریم و در این کلینیک خدمات رایگان دندانپزشکی ارائه می‌شود.

کد خبر 747042

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • (تصاویر) وضعیت نوزادی که از شکم مادر مرده‌اش متولد شد
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • پرداخت ۱۸ میلیارد تومان برای بیماری‌های صعب‌العلاج در استان یزد
  • کلاهبرداری مرگ‌آلود با داروی درمان آلزایمر