Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نشنال اینترست در گزارشی به بررسی سیاست خارجی آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ پرداخته و شکست های متعدد وی را فهرست کرده است. تاریخ انتشار: 04:00 - 29 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۶۸۱۲ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ «جاکوب هیلبران»، سردبیر نشنال اینترست، در یادداشتی به موضوع سیاست خارجی آمریکا در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  «هیلبران» با اشاره به ارائه برنامه دونالد ترامپ در ۲۷ آوریل ۲۰۱۶ (۸ اردیبهشت ۱۳۹۵) و ادعایش مبنی بر فرا رسیدن زمان تحول اساسی در رویکرد آمریکا در قبال همپیمانان و مخالفانش، نوشت «سیاست اول آمریکا» با لعاب ناسیونالیسم و ایجاد ثبات در جهان از مهم‌ترین بخش‌های برنامه سیاست خارجی ترامپ بودند که اسلاف خود را به ناکارآمدی در این عرصه متهم می‌کرد.
ترامپ اسلاف خود به ویژه «باراک اوباما» را به ایجاد فاجعه در سیاست خارجی متهم می‌کرد و مدعی بود که با استفاده از کارشناسان امر و ایده‌های عملی قادر به تغییر تاریخ طولانی سیاست‌های ناکام و جنگ‌های پر هزینه است.
وی در ادامه به بررسی رویکرد‌های ترامپ که در چند سال اخیر نشان داده تنها تصمیم گیرنده در عرصه سیاست خارجی این کشور است، پرداخته و موارد متعددی از نتیجه معکوس سیاست‌های وی را این گونه فهرست کرد:
- حمایت ترامپ از سیاست‌های اسرائیل، ضمن این که امید فلسطینی‌ها برای داشتن کشور را مستقل نابود می‌کند، منطقه را وارد آشفتگی مضاعف می‌کند.
- ترامپ به رغم عمل به وعده خروج از توافق هسته‌ای ایران، نتوانست ایران را پای میز مذاکره مجدد بکشاند. اگرچه «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا مدعی موفقیت سیاست باصطلاح «فشار حداکثری» است، اما تحولات پس از ترور سردار سلیمانی، نشان داد که ترامپ برخلاف ادعا‌های خود موفق نشده خطر جنگ را با ایران کاهش دهد.     بیشتر بخوانید: پیامد‌های اشغالگری آمریکا برای افغانستان  شکست حداکثری؛ نتیجه راهبرد فشار حداکثری دولت آمریکا در برابر ایران
- سیاست‌های ترامپ در غرب آسیا سبب بروز تنش‌هایی در روابط آمریکا با متحدان اروپایی اش شد. عدم استقبال از پیشنهاد گسترش ماموریت ناتو به غرب آسیا از سوی اروپایی‌ها و ادامه روند بروز بحران در اجلاس ناتو از سوی دیگر کشور‌ها به ویژه از سوی «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه که مدعی مرگ مغزی ناتو شده، از جمله این واگرایی‌ها میان اروپا و آمریکا است؛ این تنش‌ها و واگرایی‌ها احتمالا در ماه‌های آینده با افزایش تعرفه‌ها بر اروپا تشدید خواهد شد.
- ادعا‌های ترامپ در مورد چین و نیز جنگ تجاری آمریکا و چین نیز بی نتیجه بوده است؛ چرا که برخلاف ادعا‌های آمریکا، تعرفه‌ های اعمال شده بر کالا‌های چینی را نه پکن بلکه مصرف کنندگان آمریکایی می‌پردازد. کشاورزان و صادرکنندگان از دیگر اقشاری هستند که از این جنگ تعرفه‌ ای آسیب دیده اند؛ بسیاری از افراد در واشنگتن اعم از دموکرات‌ها و جمهوریخواهان بر این باور هستند که برخورد چین و آمریکا غیر قابل اجتناب است؛ از سوی دیگر آمریکا می‌داند که توافق واقعی خلع سلاح هسته‌ای با کره شمالی بدون کمک چین امکان پذیر نخواهد بود.
«هیلبران» در پایان نوشت، سبک مدیریتی ترامپ به سیاست خارجی آمریکا کمکی نکرده است؛ تنها نکته قابل توجه در سیاست خارجی وی را باید تمایلش به امتناع از جنگ‌های تازه در خارج از کشور دانست؛ این در حالی است که دولت‌های پیشین در آمریکا از زمان «جیمی کارتر»، همگی رویارویی نظامی مستقیم را در کارنامه داشته اند.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دونالد ترامپ آمریکا دونالد ترامپ سیاست خارجی آمریکا دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۸۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه رئیس‌جمهور و یک هدف؛ شکست ترامپ

کمپین انتخاباتی جو بایدن چهل‌وششمین رئیس‌جمهوری ایالات متحده برای کسب دومین دوره ریاست‌جمهوری خود در انتخابات سال جاری، امروز (پنجشنبه) با حضور چهل‌دومین و چهل‌وچهارمین رؤسای‌جمهوری این کشور یعنی باراک اوباما و بیل کلینتون برای جمع‌آوری کمک‌های مالی در ایالت نیویورک تکمیل خواهد شد.

در یک اتفاق نادر که طی آن چهار رئیس‌جمهوری سابق و فعلی در یک روز در منطقه‌ای غیر از واشنگتن حضور دارند، دونالد ترامپ نیز برای شرکت در مراسم بزرگداشت یک پلیس تازه درگذشته در شهر لانگ‌آیلند در ایالت نیویورک به‌سر می‌برد. این در حالی است که از مجموع رؤسای‌جمهور سابق در قید حیات، جیمی کارتر در بستر بیماری به‌سر می‌برد و جرج بوش هم برخلاف روابط دوستانه‌ای که با اوباما و کلینتون دارد، علاقه‌ای به حمایت از ترامپ از خود نشان نداده است.

باوجود اینکه کلینتون و اوباما از حمایت گسترده سیاه‌پوستان آمریکا برخوردارند و اوباما قرار است سفری پاییزی به چند دانشگاه برای آوردن جوانان به پای صندوق‌های رأی داشته باشد، باید گفت هردو چهره، از نگاه نسل جوان و مترقی این کشور دیگر پیر و محافظه‌کار به‌نظر می‌رسند؛ لذا بعید است این ائتلاف با وجود کم‌سابقه بودن آن، بتواند تأثیری که حمایت کلینتون در سال ۲۰۱۲ از اوباما داشت را داشته باشد.

لئون پانتا رئیس دفتر سابق کلینتون و وزیر دفاع و مدیر سی‌آی‌ای در دوران اوباما معتقد است که اوباما می‌تواند در بحث سلامت در کابینه بایدن نقش‌آفرینی کند و توصیه کرد که کمپین وی برای پیروزی در این راستا، روی رأی لاتین‌تبارها، جوانان و سایر اقلیت‌ها متمرکز شود.

با این‌حال، وجود کیش شخصیتی اشخاصی که زمانی به بالاترین جایگاه سیاسی کشور خود رسیده‌اند را نباید ازنظر دور داشت به‌طوری‌که با وجود ائتلاف امروز، امکان بروز تقابل بین آنها در آینده بسیاری جدی است. ناامیدی هیلاری کلینتون به‌دلیل شکست در هر ۲ تلاش انتخاباتی‌اش یک‌بار در مقابل اوباما و بار دیگر در مقابل ترامپ نیز می‌تواند اوضاع را پیچیده‌تر کند.

بایدن که از هر دو پیش‌کسوت خود مسن‌تر است، قبل از هر دوی آنها رقابت انتخاباتی برای ریاست‌جمهوری را (اولین بار در سال ۱۹۸۸) آغاز کرده بود. اما در تمام سالیان حضور او در سنا و معاونت ریاست‌جمهوری در دوره اوباما، چهره‌های حزب دموکرات رغبت کمتری برای حمایت و حتی تحمل او نشان داده‌اند.

وفاداری عمیق او نسبت به اوباما و نقش مؤثری که در سیاست خارجی در دوران او ایفا کرد، به بهبود جایگاه حزبی‌اش کرد، اما پیشدستی او نسبت به اوباما در حمایت از همجنس‌گرایان بار دیگر به این شکاف دامن زد. مرگ فرزند بایدن و اهدای مدال آزادی به وی توسط اوباما شاید حُسن‌ختامی برای یک همکاری سیاسی نه‌چندان مؤثر بوده باشد.

بایدن در جایگاه رئیس کمیته قضایی سنا در سال ۱۹۹۳ سهم به‌سزایی هم در انتصاب فرد منتخب بیل کلینتون در سمت قاضی دیوان عالی داشته است. اما جنگ‌طلبی افراطی او و طرح ایده مداخله نظامی در طول جنگ یوگسلاوی در دهه ۱۹۹۰ چالشی برای موضع ضدجنگ‌طلبانه کلینتون بود. او همچنین از حامیان مهم کلینتون در پرونده رسوایی اخلاقی او محسوب می‌شود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • محمد صدر: لایحه حجاب، بانک‌ها را ورشکسته می‌کند
  • «بازگرداندن آمریکا» به سبک بایدن
  • محمد صدر: لایحه حجاب بانک‌ها را هم ورشکسته می‌کند
  • سه رئیس‌جمهور و یک هدف؛ شکست ترامپ
  • تا حاکمیت تغییر معناداری در سیاست خارجی و سیاست اقتصادی ندهد مشکلات همچنان باقی است؛ بدترهم خواهد شد
  • شک داریم که نفوذ خارجی پشت پرده لایحه عفاف و حجاب باشد
  • آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا
  • نظر یک عضو مجمع درباره کسر از حساب بی‌حجاب‌ها
  • بورل: اتحادیه اروپا بر اساس منافع خود از کی‌یف حمایت می‌کند نه علاقه به مردم اوکراین
  • افشای دیدار ضدبرجامی جان کری و سعودالفیصل در داخل هواپیما به روایت روحانی /چه کسانی ترامپ را برای خروج از برجام تشویق کردند؟