Web Analytics Made Easy - Statcounter

 در حالی که برخی رسانه‌ها و تحلیل گران افغان بر این باور هستند که اختلاف‌های اخیر میان آمریکا و ایران می‌تواند در روند صلح  افغانستان تأثیرات منفی داشته باشد و آمریکا از طالبان خواسته است که طالبان رابطه خود با ایران را قطع کند و این موضوع در تفاهمنامه نیز گنجانده شود؛ سهیل شاهین سخنگوی طالبان این شایعات را تکذیب کرده و به خبرنگار ما گفته است که آمریکا خواهان تغییرات در تفاهمنامه صلح نشده و این کشور از طالبان نخواسته که روابط خود با ایران را قطع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار سیاسی- از سویی در این اواخر صحبت‌هایی در میان بود که آمریکا برای امضای توافقنامه صلح که نهایی شده است بهانه جویی می‌کند و خواهان وارد کردن تغییرات در آن است که این موضوع نیز از سوی شاهین تکذیب شد.

سخنگوی طالبان همچنین در رابطه با توافق یک هفته‌ای برای کاهش خشونت‌ها گفت که برای ایجاد فضای اعتماد در روند مذاکرات صلح هر دو طرف درگیر به نتیجه رسیده‌اند تا خشونت‌ها را کاهش دهند اما این موضوع هنوز عملی نشده است.

شاهین در این ارتباط گفت: هر دوطرف توافق نموده که قبل از امضای توافقنامه فضای مصون ایجاد شود اما فعلاً شروع نشده. در این مورد اعلامیه جداگانه صادر خواهد شد.

خبرنگار ما در سوالی از شاهین پرسید که بعد از فضای ایجاد شده برای کاهش خشونت‌ها آیا طالبان می‌خواهد مذاکرات بین الافغانی را آغاز کند یا تنها با حکومت افغانستان مذاکره کند؟ شاهین در پاسخ گفت: بعد از امضای توافقنامه و رهایی تعداد مشخص زندانیان امارت اسلامی، مذاکرات بین الافغانی شروع می‌شود که در آن همه جهات افغانی اشتراک خواهند نمود.

خبرنگار ما با مطرح کردن دوباره سوال خود از شاهین پرسید اگر حکومت بخواهد به تنهایی با امارت اسلامی مذاکره کند واکنش شما چه خواهد بود؟

اما سخنگوی طالبان پاسخ روشن و واضحی در رابطه به این سوال نداده و تنها به این گفته اکتفا نمود: بعد از امضای توافقنامه طبق آن عمل خواهد شد.

این در حالی است که سخنگویان طالبان در گذشته بر این موضوع تاکید داشتند که مذاکره با حکومت افغانستان به این دلیل که این حکومت هیچ صلاحیتی در مسائل افغانستان ندارد و تصمیم گیرنده اصلی آمریکایی‌ها هستند این حکومت را به رسمیت نمی‌شناسند و به همین دلیل با حکومت افغانستان مذاکره نخواهند کرد.

در برخی موارد سخنگویان طالبان گفته‌اند که طالبان حکومت افغانستان را به عنوان یک جناح افغان می‌شناسند و همواره در گفتگوهای خود از این حکومت به عنوان اداره کابل نام می‌برند.

اما شاهین در این گفتگوی خود خیلی جدی پاسخ نداد و این بار به کلی موضوع مذاکره طالبان با حکومت افغانستان را رد نکرد.

این در حالی است که رسانه‌های افغانستان لحظاتی پیش از قول عبدالسلام حنفی معاون رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر از پایان گفتگوهای امریکا و طالبان خبر داده و آورده‌اند که تا پایان ماه جاری توافقنامه‌ای میان دو طرف امضا خواهد شد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: افغانستان طالبان آمریکا ایران و آمریکا سخنگوی طالبان صلح افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۳۸۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل

یک هیئت بلندپایه ترکمنستان برای گفتگو درباره توسعه تجارت و ترانزیت با افغانستان به کابل سفر کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، هیئت بلندپایه جمهوری ترکمنستان به هدف ادامه گفتگوها با مقامات حکومت طالبان به‌منظور توسعه تجارت و ترانزیت میان دوکشور وارد کابل شده است.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان، قرار نشست سه‌جانبه جهت اتصال منطقه‌ای و توسعه تجارت و ترانزیت میان افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان در روزهای آینده برگزار گردد.

پس از رسیدن هیئت ترکمنستان، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان نشست بین‌الوزارتی را پیرامون دستورکار نشست سه‌جانبه با ترکمنستان و قزاقستان برگزار کرد.

این نشست با حضور نمایندگان وزارت‌های امورخارجه، معادن، کشاورزی، آبیاری و دامپروری، مخابرات و فناوری اطلاعات، بانک مرکزی افغانستان و اداره خط آهن افغانستان برگزار شد.

دیپلماسی تجاری محور سفر هیئت حکومت طالبان به ترکمنستانترکمنستان از شرکای مهم اقتصادی افغانستان می‌شودترکمنستان: افغانستان بر اساس حقوق بین‌الملل از منابع آبی استفاده کند

عزیزی در این نشست با تأکید به آماده‌سازی فهرست فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان، افزایش دادوستد میان کشورها، از نمایندگان ادارات خواست موضوعات مورد بحث ادره خود و دستورکار تهیه شده این وزارت را با مقامات مربوطه در میان بگذارند.

کارشناسان افغان پیش از این با اشاره به دیدارهای هیئت حکومت طالبان با مقامات عالی ترکمنستان تاکید کرده بودند در صورت عملی شدن پروژه‌های بزرگ از جمله «تاپی»، واردات برق و همکاری ریلی، ترکمنستان از شرکای مهم اقتصادی افغانستان می‌شود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • طالبان: سطح دیپلماتیک افغانستان در قزاقستان ارتقا یابد
  • مالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیم
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • چین:گشایش کریدور «واخان» با افغانستان را بررسی می‌کنیم
  • سفیر طالبان در پکن: مناسبات افغانستان با چین بسیار مهم است
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • معاون سیاسی طالبان: کشورهای اسلامی باید از فلسطین حمایت کنند
  • تعیین سفیر جدید طالبان در ازبکستان