Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@06:03:25 GMT

لایکا تحولی در صنعت عکاسی

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۰۰۴۳

لایکا تحولی در صنعت عکاسی

لایکا (Leica optics)، یکی از معروف‌ترین و قدیمی‌ترین برندها در صنعت اپتیک به شمار می‌رود که تاریخچه آن به دهه ۱۸۴۰ باز می‌گردد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، این شرکت آلمانی محصولاتی مانند دوربین‌های تک لنزی، دوربین‌های شکاری، مسافت‌یاب‌های لیزری، دوربین‌های دو چشمی، میکروسکوپ و انواع لنزهای درمانی را تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دفتر مرکزی لایکا در شهر "وتسلار" در آلمان قرار دارد که سه مرکز تولیدی آن در آلمان و یک مرکز نیز در پرتغال واقع شده است. برند لایکا دارای چهار زیر مجموعه اصلی دوربین‌های Leica، میکروسکوپ‌های Leica Microsystems، تجهیزات پزشکی Leica Biosystems و تجهیزات نقشه برداری Leica Geosystems است. در ادامه شما را با تاریخچه تاسیس این شرکت، نخستین محصولات لایکا و وضعیت کنونی آن آشنا می‌کنیم:

تاریخچه تاسیس لایکا

"کارل کلنر"، مهندس مکانیک ۲۳ ساله در سال ۱۸۴۹ یک موسسه‌ای اپتیک در شهر وتسلار آلمان تاسیس کرد. فعالیت او با تولید یک میکروسکوپ آغاز شد؛ این دستگاه که کیفیت بسیار بالایی داشت در سال ۱۸۵۱ به بازار عرضه شد و مورد استقبال جوامع علمی قرار گرفت. کارل کلنر در سال ۱۸۵۵ در سن ۲۹ سالگی به دلیل بیماری سل جان خود را از دست داد. پس از فوت او، همسرش با فردی به نام فریدریش بلثل ازدواج کرد که مدیریت موسسه کارل را بر عهده گرفت. سپس در سال ۱۸۶۴، مکانیک دیگری به نام ارنست لایتز شریک موسسه شد و پس از فوت بلثل، مالک کل شرکت شد. چهار سال بعد، لایتز نخستین دوربین خود به نام Leica را تولید کرد که موفقیتی بزرگ برای او به شمار می‌رفت.

اولین دوربین‌های لایکا

در سال ۱۹۱۲، یکی از مهندسان شرکت به نام اسکار بارناک موفق شد دو دوربین ۳۵ میلی‌متری به نام‌های Ur-Leica و Original Leika تولید کند که در هر ثانیه یک عکس را ثبت می‌کرد. عکس‌های گرفته شده با استفاده از این دو دوربین، کیفیت بسیار بالایی داشت و مورد استقبال فعالان صنعت عکاسی قرار گرفت. با شروع جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۴، توسعه شرکت لایکا به مدت چند سال متوقف شد. پس از آن در سال ۱۹۲۴، ارنست لایتز دوم موفق شد چندین دوربین بسازد و یک سال بعد آن‌ها را وارد بازار کند. اولین دوربین لایکا با نام "Model A"، ابعاد بسیار کوچکی داشت، به طوری که به راحتی در جیب جای می‌گرفت. لایتز دوربین‌های نسل بعد خود را به قابلیت‌های جدید مجهز کرد، به عنوان مثال قابلیت تعویض لنز به دوربین‌ها اضافه شد.

مهم ترین دوربین لایکا

یکی از مهم‌ترین دوربین‌های تاریخ لایکا که در سال ۱۹۳۲ به بازار معرفی شد،"Model D"، نام داشت؛ این دوربین فوکوس دقیق را ممکن می‌کرد. سال بعد مدلی دیگر به نام" Model F"، که دارای سرعت‌های شاتر آهسته‌تر بود، وارد بازار شد. یکی از طراحان موفق شرکت به نام مکس برک تا سال ۱۹۳۵ چندین لنز حرفه‌ای طراحی کرد و به توسعه شرکت لایکا کمک زیادی کرد.

لایکا پس از جنگ جهانی دوم

شرکت‌های ژاپنی مانند Canon و Nikon پس از جنگ جهانی دوم وارد رقابت با لایکا شدند، اما دوربین‌های لایکا در سرتاسر دنیا به منظور تصویربرداری از صحنه‌های جنگ مورد استفاده قرار می‌گرفت. لایکا در سال ۱۹۴۹ یک آزمایشگاه تخصصی شیشه تاسیس کرد و شیشه‌های مخصوص لنز دوربین‌ها را تولید می‌کرد. موفقیت بعدی لایکا به دهه ۱۹۶۰ و زمانی باز می‌گردد که این شرکت شروع به تولید دوربین‌های اختصاصی با کاربردهای ویژه در کنار دوربین‌های عادی خود کرد. به عنوان مثال، دوربین ۱۲۵Leica ۳G که مخصوص ارتش سوئد بود را تولید کرد. در سال ۱۹۶۶ نیز کمپانی لایکا دوربین اختصاص دیگری به نام" ۱۵۰Leica" را برای ناسا تولید کرد.

انقلاب بزرگ در صنعت عکاسی

هانس پیتر کان در سال ۱۹۹۹ به عنوان مدیر عامل شرکت لایکا انتخاب شد. تیم مدیریت او با استفاده از استراتژی‌های جدید اولین دوربین‌های دیجیتال را تولید کردند. با ساخت این مدل دوربین انقلاب بزرگی در صنعت عکاسی ایجاد شد؛ تولید دوربین‌های اسکنر دیجیتال نیاز به فیلم‌های ۳۵ میلی متری را برطرف کرد.

وضعیت کنونی لایکا

شرکت لایکا در طول دوره فعالیت خود با دیگر تولید کننده‌های دوربین و حتی گوشی هوشمند مانند پاناسونیک، سیگما و هواوی همکاری داشته است. مدل‌های پاناسونیک لایکا، اولین دوربین‌های دیجیتالی بود که به لرزش‌گیر اپتیکال مجهز بود. شرکت هواوی نیز از سال ۲۰۱۶ همکاری خود را با لایکا آغاز کرد و در گوشی‌های هوشمند سری P و Mate خود از دوربین‌های لایکا استفاده کرد. اولین گوشی هوشمند هواوی که به دوربین لایکا مجهز شد Huawei P۹ نام داشت. برند لایکا در قرن ۱۹ و ۲۰ به عنوان یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین برندها شناخته شده است. امروزه دوربین‌ها و لنزهای لایکا به عنوان با ارزش‌ترین محصولات عکاسی برای کلکسیونرها محسوب می‌شود.

کد خبر 404421

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تکنولوژی دوربين دوربین عکاسی تاریخچه عکاسی فیلمبرداری صنعت دیجیتال دوربین دیجیتال اپتيک هوآوی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اولین دوربین صنعت عکاسی دوربین لایکا شرکت لایکا جنگ جهانی مهم ترین سال بعد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۰۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: مجتمع‌های پتروشیمی که می‌خواهند از پنج درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند باید ۴۰ درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر، اظهار داشت: مجتمع های پتروشیمی که در این منطقه هستند، در سال گذشته با تکیه بر توان داخل، موفق شدند بالاترین میزان بهره وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام شود.

وی، یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی را در سال جاری کاهش هزینه ها و بهینه سازی مصرف انرژی برشمرد و خاطر نشان کرد: ضروری است شرکت های پتروشیمی با بهینه سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع  بین نسلی نقش آفرین باشند.

شاهمیرزایی با اشاره به استفاده از تمام ظرفیت های کشور در بحث خودکفایی کامل، افزود: اگر تجهیز و یا قطعه ای در داخل کشور تولید می شود، شرکت های پتروشیمی باید سفارش های خرید خود را از طریق تولید کنندگان و سازندگان ایرانی تامین کنند و به هیچ عنوان نباید کالا یا محصولی مشابه خارجی وارد شود.

وی مهمترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال جاری را رشد ظرفیت ها و جهش تولید عنوان و اظهار کرد: با هدف تکمیل زنجیره ارزش باید با برنامه منسجم تری سبد محصولات پتروشیمی متنوع شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، گفت: باید شرکت ها و مجتمع های پتروشیمی قوانین، دستورالعمل ها و تمام رویه های موجود در منطقه را رعایت کنند.

وی افزود: توجه به مسئولیت های اجتماعی با توجه به شرایط موجود از اهمیت ویژه ای برخوردار است و پتروشیمی ها به تعهد های خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی ادامه داد: مجتمع‌های پتروشیمی که می‌خواهند از پنج درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند باید 40 درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور جمعی از کارکنان صنعت فولاد اکسین خوزستان در دیدار کارگران با رهبر انقلاب
  • تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • انتخاب بهترین دوربین کانن: چالشی جذاب برای عکاسان!
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • اولین جشنواره ملی عکس نیکوکاری با هدف ترویج فرهنگ نیکوکاری
  • تکمیل زنجیره ارزش، گلوگاه «جهش تولید» در صنعت پتروشیمی است