Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@09:28:53 GMT

چرا «المهره» برای عربستان مهم است؟

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۰۰۶۹

چرا «المهره» برای عربستان مهم است؟

درگیری‌هایی میان نیروهای سعودی و قبایل در استان المهره در شرق یمن به وقوع پیوست که همزمان با این درگیری‌ها، بالگردهای سعودی در آسمان این منطقه به صورت چشمگیری به پرواز در آمدند.

به گزارش مشرق، روز گذشته درگیری‌هایی میان نیروهای سعودی وابسته به ائتلاف متجاوز با افراد مسلح قبایل در استان المهره در شرق یمن به وقوع پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری «اسپوتنیک» در این‌باره گزارش داد، این درگیری‌ها پس از آن به وقوع پیوست که افراد قبیله اجازه ندادند که نیروهای سعودی به سمت گذرگاه مرزی «شحن» در مرز با عمان بروند. این گذرگاه از روز یکشنبه شاهد درگیری‌هایی است چرا که عربستان به مدیریت این گذرگاه اجازه وارد کردن کالاها را نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید:

انصارالله چگونه «تورنادو» را سرنگون کرد؟ واکنش صنعاء به توقیف کشتی حامل سلاح در نزدیکی یمن

در همین راستا، یک منبع قبیله‌ای در استان المهره نیز اعلام کرد که نیروهای سعودی تلاش می‌کردند با زور سلاح وارد منطقه «فوجیت» واقع در حد فاصل بخش‌های «حات» و شحن شوند؛ که در پی درگیری‌ها، یک غیرنظامی یمنی زخمی شد.

منبع مذکور تصریح کرد، بالگردهای آپاچی سعودی نیز حومه منطقه فوجیت را هدف قرار می‌ دادند تا مسیر را برای عبور خودروهای زرهی نیروهای سعودی جهت عبور به سمت گذرگاه مرزی شحن و یورش به آن باز کنند ولی با مخالفت و مقاومت افراد مسلح قبایل روبرو شدند.

برخی منابع نیز به شبکه تلویزیونی «الجزیره» اعلام کردند، نیروهای سعودی که به خودروهای زرهی مجهز بودند، از فرودگاه «الغیضه» به سمت منطقه شحن حرکت کردند ولی افراد مسلح قبایل در «وادی تنهالن» یکی از خروجی‌های شهر الغیضه، مرکز استان المهره مانع از حرکت این نیروها شدند که در نتیجه آن، درگیری‌هایی میان طرفین رخ داد.

در ژانویه گذشته، تلویزیون الجزیره در تحقیقی از برنامه ریزی اولیه عربستان سعودی برای دستیابی به گذرگاهی در دریای عرب از طریق خاک یمن با هدف صادرات نفت خود خبر داد.

در این‌باره «علی سالم الحریزی» معاون پیشین استانداری المهره یمن به الجزیره اعلام کرد، «علی عبدالله صالح» در دوران ریاست‌جمهوری‌اش گفته بود که مذاکراتش با ریاض درباره احداث خط لوله نفتی عربستان از مرز این کشور به سمت سواحل المهره شکست خورد؛ زیرا سعودی‌ها درخواست کرده بودند که در عمق دو کیلومتری از شرق به غرب به طول ۳۰۰ کیلومتر تحت حاکمیت عربستان قرار بگیرد.

الجزیره همچنین از دست داشتن «محمد آل جابر» سفیر سعودی در یمن و «راجح باکریت» استاندار المهره در قتل معترضانی خبر داد که در تجمع مخالفت با حضور رژیم سعودی در این استان مشارکت داشتند.

استان المهره از ماه‌ها پیش شاهد اعتراضات مختلفی در راستای مقابله با وجود نظامیان سعودی در این استان است و شهروندان و نیروهای قبایل بارها از احداث پایگاه‌های نظامی و ایجاد پست‌های ایست و بازرسی جلوگیری کرده بودند.

بیانیه «لقاء مشترک» در محکومیت اقدامات سعودی

تلویزیون «المسیره» نیز گزارش داد، تشکل احزاب یمنی موسوم به «لقاء مشترک»، روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای، اقدامات استعماری رژیم سعودی در استان المهره، که آخرین مورد آن تجاوز به غیرنظامیان در نزدیکی گذرگاه شحن و تیراندازی به آنها بود، به شدت محکوم کردند.

احزاب «لقاء مشترک» مخالفت خود را با این رفتار سعودی، که تلاش می‌کرد با زور سلاح اهالی استان المهره را تحت قیمومیت خود درآورد، اعلام کردند.

احزاب «لقاء مشترک» در این بیانیه، موضع ثابت خود را در حمایت از اهالی استان المهره و همبستگی با آنها در مقابل متجاوزان و همچنین مخالفتش با این اشغالگری سعودی را اعلام و تأکید کرد که این تلاش‌های غیرقانونی رژیم سعودی در سایه هوشیاری و مقاومت یمنی‌ها خنثی خواهد شد.

این بیانیه افزود: «متوسل شدن رژیم سعودی به بالگردهای آپاچی و بمباران قبایل مقاوم استان المهره، که مخالفت حضور خارجی‌ها هستند، موید این موضوع است که این دشمن فقط زبان اسلحه و زبان زور را می‌فهمد.»

این احزاب در ادامه از تمام آزادگان یمن به‌ویژه در استان المهره خواست در مقابل کسانی‌که در پی اشغال این سرزمین و مصادره ثروت‌های یمن و موقعیت استراتژیک آن هستند، ایستادگی و مقاومت کنند.

اهمیت استراتژیک المهره

المهره از لحاظ مساحت دومین استان بزرگ در یمن پس از حضرموت است که از نظر جغرافیایی و اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است. المهره همچنین دارای طولانی‌ترین نوار ساحلی و دو گذرگاه مرزی «صرفیت» و شحن است که همین امر، این استان را هدف استراتژیک سعودی‌ها قرار داده است.

منابعی اعلام کرده‌اند که اصرار ریاض برای ورود به استان المهره جاه‌طلبی‌های آن و تلاش‌های چندین دهه‌اش برای احداث خطوط لوله نفت از این استان به سمت دریای عرب را برملا می‌کند؛ تا بدین ترتیب ریاض نفت را از راهی غیر از تنگه هرمز و با هزینه‌ای کمتر و به دور از هر گونه تهدیدی صادر کند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا نظامیان سعودی نیروهای سعودی دریای عرب علی عبدالله صالح عمان یمن ریاض رژیم سعودی تحولات منطقه افراد مسلح قبایل درگیری هایی میان استان المهره نیروهای سعودی رژیم سعودی وقوع پیوست گذرگاه مرزی درگیری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۰۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!

عربستان‌سعودی در بحبوحه بالا گرفتن احتمالات در خصوص آب‌رفتن نئوم، به سراغ سرمایه‌گذاران چینی رفته‌است تا توجه آن‌ها را به این پروژه جلب کند.

مسئولان نئوم در هفته گذشته از پکن، شانگ‌های و هنگ‌کنگ بازدید کردند تا توجه سرمایه‌گذاران چینی را به این پروژه جلب کنند. گفتنی است که هنوز هیچ خبری از معاملات انجام شده با چینی‌ها به رسانه‌ها درز نکرده‌است.

این ارتباط با سرمایه‌گذاران از طریق نمایشگاهی صورت گرفت که مسئولان پروژه نئوم برپا کردند. لئونارد چان، رئیس انجمن توسعه فناوری نوآورانه هنگ کنگ، به خبرگزاری فرانسه گفت: «واکنش‌ها به این پروژه بلندپروازانه تاکنون بی‌طرفانه بوده‌است. من ممکن است برای تفریح به نئوم بروم، اما هیچگاه این شهر را برای اقامت دائم اتخاب نمی‌کنم.»

مسئولان این نمایشگاه و پروژه ساخت نئوم، توجهی به گزارش‌هایی که مبنی بر آب رفتن نئوم منتشر شده‌است، نشان نداده‌اند. گفتنی است که اوایل ماه جاری، بلومبرگ گزارش داد که عربستان سعودی تخمین‌های قابل توجهی را برای تعداد افرادی که انتظار می‌رود در این شهر خطی زندگی کنند، کاهش داد. در این گزارش آمده‌است که تعداد ساکنان مورد انتظار برای "آسمان خراش افقی" از ۱.۵ میلیون تا سال ۲۰۳۰ به کمتر از ۳۰۰.۰۰۰ نفر کاهش یافته‌است.

طارق قدومی، مدیر اجرایی نئوم، گفت: «هدف جمعیتی ۹ میلیون نفری به موقع محقق خواهد شد.»

بنابر گزارش بیزینس اینسایدر، مسئولان پروژه نئوم، به سوالات این خبرگزاری پاسخ نداده‌اند. با اینحال گزارش‌ها حاکی از آن است که نگرانی‌های گسترده‌تری برای سرمایه‌گذاری تریلیون دلاری در پروژه چشم انداز ۲۰۳۰ ولیعهد سعودی وجود دارد.

بلومبرگ گزارش داد که واقعیت‌های مالی این پروژه که می‌تواند تا ۵۰۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد، شروع به ایجاد نگرانی در دولت عربستان کرده‌است. وال استریت ژورنال در ماه فوریه گزارش داد، این کشور همچنین شروع به وام گرفتن برای کمک به تامین مالی نئوم و سایر "مگا پروژه‌های ویژن ۲۰۳۰" کرده‌است.

بلومبرگ هفته گذشته گزارش داد که پروژه نئوم همچنین قصد دارد برای اولین بار اوراق قرضه منتشر کند. این نشریه به نقل از منابع ناشناس گزارش داد که پروژه کلان شهر می‌تواند تا ۱.۳ میلیارد دلار با فروش اوراق قرضه اعتبار جذب کند.

دیگر خبرها

  • اردوغان: نتانیاهو شبیه هیتلر است/ عربستان سعودی: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را محکوم می کنیم/ حزب الله مقر تیپ گولانی در عکا را هدف حمله پهپادی قرار داد/ رسانه صهیونیستی: داستان حقیقی این است که ما آنگونه که نتانیاهو م
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد