Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:20:29 GMT

دانشمندان از هوا برق گرفتند!

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۱۵۰۲

دانشمندان از هوا برق گرفتند!

پژوهشگران "دانشگاه ماساچوست در امهرست"(University of Massachusetts Amherst) آمریکا در مطالعه اخیرشان موفق به ایجاد جریان الکتریکی را از رطوبت موجود در هوا شده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهشگران آمریکایی در مطالعه اخیرشان موفق به ایجاد الکتریسیته از هوا شده‌اند و ادعا می‌کنند به زودی می‌توان از آن به عنوان باتری ساعت‌های هوشمند استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران ادعا کرده‌اند دستگاهی که توسط آن موفق به ایجاد جریان برقی از بخار آب شده‌اند، می‌تواند جایگزین باتری‌های قابل شارژ در تلفن‌ها و ساعت‌های هوشمند شود.

دستگاه مذکور "ایرژن"(Air Gen) نام دارد و حاوی سیم‌های پروتئینی کوچک است که با جذب بخار آب از جو، برق تولید می‌کند.

دستگاه، الکترودها را به نانوسیم‌های پروتئینی که توسط یک نوع باکتری به نام "ژئوباکتر"(geobacter) تولید می شود متصل می‌کند. نانوسیم‌های پروتئینی بدون آلودگی، قابل تجدید پذیری و کم هزینه هستند.

ژئوباکتر

علاوه بر جایگزینی آنها به عنوان باتری در تلفن‌ها، ساعت‌های هوشمند و سایر فناوری‌های پوشیدنی‌، دستگاه ایرژن دارای کاربردهایی در زمینه پزشکی، انرژی تجدید پذیر و تغییرات آب و هوایی نیز است.

هوای گرم حاصل از گرم شدن کره زمین حاوی بخار آب بیشتری است که باعث می‌شود این دستگاه برای استفاده در آینده مناسب باشد.

"جون یائو"(Jun Yao) مهندس برق "دانشگاه ماساچوست در امهرست" گفت: ما به معنای واقعی کلمه در حال تولید برق از هوای رقیق هستیم. دستگاه ایرژن می‌تواند در ۲۴ ساعت از شبانه روز و در تمام هفت روز هفته انرژی پاک تولید کند.

محققان می‌گویند این انرژی حتی در مناطقی با رطوبت کم مانند صحرای بزرگ آفریقا نیز قادر به تولید برق است و می‌تواند دستگاههای الکترونیکی کوچک را نیرودهی کند.

"درک لاولی"(Derek Lovley) میکروبیولوژیستی که بیش از ۳۰ سال پیش موفق به کشف میکروب ژئوباکتر شد در این باره گفت: این شگفت انگیزترین و مهیج ترین کاربرد نانوسیم‌های پروتئینی است.

ایرژن به نور خورشید یا باد احتیاج ندارد و این باعث برتری آن نسبت به سایر منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و باد می‌شود. ایرژن برای این کار به یک ورقه نازک از نانوسیم‌های پروتئینی که کمتر از ۱۰ میکرون ضخامت دارند  و توسط باکتری ها تولید می‌شود ، نیاز دارد. در پایین این ورقه نانوسیم‌ها، یک الکترود وجود دارد، در حالی که یک الکترود کوچک‌تر که تنها بخشی از ورقه را پوشش می‌دهد نیز در بالای آن قرار دارد. منافذ بسیار ریز بین نانوسیم‌ها، شرایطی را ایجاد می‌کنند که جریان الکتریکی بین دو الکترود ایجاد می‌کند. تیم تحقیقاتی در حال برنامه‌ریزی برای تولید این دستگاه در مقیاس گسترده هستند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Nature" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: برق هوا ساعت های هوشمند موفق به ایجاد نانوسیم ها شده اند بخار آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۱۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن

سهم برق تولید شده توسط سوخت‌های فسیلی در بریتانیا به پایین‌ترین حد خود رسیده است و گاز و زغال‌سنگ تنها ۲.۴ درصد از تولید برق را برای یک ساعت در هفته گذشته به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تحقیقات، افزایش چشمگیری در دفعات کوتاه‌مدت تولید کمتر از پنج درصد برق بریتانیا با استفاده از سوخت‌های فسیلی را در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد. تا به امروز ۷۵ دوره نیم‌ساعته در سال وجود داشته است که سوخت‌های فسیلی کمتر از پنج درصد نیاز برق این کشور را تشکیل داده‌اند. این میزان بیش از چهار برابر رقم ثبت‌شده در سال گذشته است.

رکوردها نشان‌دهنده تغییرات چشمگیری در سیستم تولید برق این کشور نسبت به ۱۵ سال پیش است که نیروگاه‌های گاز و زغال‌سنگ بیش از ۷۵ و انرژی‌های تجدیدپذیر تنها دو درصد از ترکیب برق آن را تشکیل می‌دادند. در سال گذشته نیز تنها یک‌سوم برق بریتانیا از سوخت‌های فسیلی و ۴۰ درصد آن از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شد.

کاهش استفاده از نفت و گاز در تولید برق بریتانیا

سهم الکتریسیته تولید شده توسط سوخت‌های فسیلی بریتانیا پیش از برنامه‌ریزی برای شروع اجرای «شبکه کربن‌صفر» در این کشور در آوریل ۲۰۲۴ به میزان بی‌سابقه‌ای کاهش پیدا کرد و به کم‌ترین حد خود یعنی ۲.۴ درصد برای یک ساعت رسید.

بر اساس تجزیه‌وتحلیل داده‌های اپراتور سیستم برق شبکه ملی بریتانیا سهم سوخت‌های فسیلی در ترکیب تولید یک روز کامل برق در ماه جاری به پایین‌ترین حد خود یعنی ۶.۴ درصد کاهش داشته است. این یافته‌ها از اهداف کشور برای حرکت در مسیر پیشگام و پیشرو بودن در جهان برای اجرای یک شبکه برق بدون کربن در بریتانیا برای دوره‌های کوتاهی از سال آینده پشتیبانی می‌کند.

بریتانیا پیشرفتی عالی را در این زمینه نشان‌می‌دهد و سیستم تولید برق آن گاهی شاهد دوره‌هایی بوده که شبکه با بیش از ۹۰ درصد انرژی کربن‌صفر به‌طور ایمن کار می‌کرده است. پایین‌ترین رکورد جدید نیز در میان انبوه انرژی‌های تجدیدپذیر رخ داده است که مطابق با آن، نیروی باد حدود نیمی از تولید برق کشور، انرژی خورشیدی بیش از ۳۰ درصد و راکتورهای هسته‌ای بریتانیا بیش از ۱۳ درصد تولید را تشکیل می‌داد. در دوره‌هایی نیز نیروی گازی تنها ۱.۸ درصد از تولید برق بریتانیا را برعهده داشت.

بریتانیا اعلام کرد نیروگاه فسیلی راتکلیف در ناتینگهام‌شر که ۰.۶ درصد از تولید برق فعلی را برعهده دارد، سپتامبر تعطیل خواهد شد که نقطه اوج قابل‌توجهی در مسیر کم‌کربن شدن طی چند سال است. در واقع دستیابی به هدف بلندپروازانه بریتانیا تا سال ۲۰۲۵ یک چالش مهندسی مهم محسوب می‌شود که کشور در صدد رفع آن برآمده است.

کد خبر 747754

دیگر خبرها

  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • افزایش ۶۲ درصدی تولید انرژی در نیروگاه ری
  • بریتانیا در یک قدمی شبکه برق بدون کربن
  • تبدیل دریاچه‌ها به نیروگاه‌های عظیم تولید برق
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • جهان ما ممکن است در نهایت دوباره به بیگ‌بنگ‌ برگردد و نابود شود
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک 
  • افزایش تولید رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی ایران
  • تولید ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر
  • ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شد