Web Analytics Made Easy - Statcounter

 روزنامه لوپوئن چاپ پاریس در مطلبی نوشت بسیاری از دیپلمات‌های فرانسوی از سکوت فرانسه در برابر طرح  (به اصطلاح) صلح دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا برای خاورمیانه ( معامله قرن ) انتقاد می‌کنند.

اخبار بین الملل- به نوشته این روزنامه، طرح ترامپ برای خاورمیانه همچنان بازیگران سنتی جنگ اسرائیل و فلسطین را درگیر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سند ۱۸۰ صفحه‌ای که راه را برای الحاق فوری شهرک‌های صهیونیست‌نشین کرانه باختری و دره راهبردی اردن به اسرائیل بازکرده است و همچنین از بیان شرایط کشور آینده فلسطین طفره رفته است که باید خلع سلاح شود، متحدان آمریکا از جمله فرانسه را در شرایط بدی قرار داده است.

روز ۲۹ ژانویه وزارت امور خارجه فرانسه در واکنش به اعلام این طرح با انتشار بیانیه‌ای از تلاش‌های دونالد ترامپ تقدیر و اعلام کرد با دقت طرح (به اصطلاح) صلحی را که وی ارائه کرده است، بررسی خواهد کرد. وزارت امور خارجه فرانسه تاکید کرد راه حل دو کشوری منطبق با قوانین و پارامتر‌های بین المللی برای استقرار صلح واقعی و پایدار در خاورمیانه ضرورت دارد.

یک دیپلمات فرانسوی می‌گوید این بیانیه با یادآوری پارامتر‌های لازم برای صلح به خوبی و با زبان دیپلماتیک توضیح می‌دهد که با طرح ترامپ موافق نیست. اما با شناخت از گرایشات دونالد ترامپ که گاهی متحدان خود را متهم می‌کند، ما با انتقاد مستقیم از وی به این آتش دامن نخواهیم زد.

با این حال این بیانیه که بیانیه‌های رسمی دیگری را به دنبال داشت که در آن‌ها بر تمایل فرانسه به راه حل دو کشوری تاکید شده بود، انتقادات بسیاری را در جامعه دیپلماتیک فرانسه به دنبال داشت. «دونی بوشار» دیپلمات سابق فرانسه و کارشناس مسائل خاورمیانه می‌گوید: زمانی که گفته می‌شود از این طرح استقبال می‌کنیم به معنی پذیرش مثبت آن طرح است. این بیانیه در برابر عمل آمریکا بسیار گشاده رویانه است. این در حالیست که این یک طرح صلح نیست بلکه طرح الحاق است. این کاملا با قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های سازمان ملل متحد مغایرت دارد و بیان کردن چنین شرایطی برای ایجاد یک کشور فلسطین در واقع رد کردن آن محسوب می‌شود.

دونی بوشار که عضو گروهی متشکل از وزرای سابق، دانشگاهیان و دیگر دیپلمات‌ها موسوم به «باشگاه بیست» است این بیانیه را «بزدلی اروپایی» می‌نامد. در بروکسل جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلاش کرد یک پاسخ اروپایی مشترک برای این اقدام کاخ سفید بیابد. اما وی با مخالفت بسیاری از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا از جمله مجارستان روبه رو شد که در نهایت مانع از آن شد که بیانیه‌ای به نام اتحادیه اروپا تصویب شود.

در این گزارش آمده است: سال‌ها زمان برد تا بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خود را به کشورهای اروپای شرقی مانند لهستان، مجارستان، جمهوری چک و اسلوواکی نزدیک کند تا حمایت آنان را به دست آورد و به این ترتیب در اتحادیه اروپا در مورد مناقشه اسرائیل و فلسطین اختلاف ایجاد کند. در شرایطی که اتحاد همه کشور‌های عضو اتحادیه اروپا برای رد طرح ترامپ غیرممکن بود، مسئول سیاست خارجی اروپا لحن خود را در برابر واشنگتن و تل آویو تشدید کرد. جوزپ بورل در بیانیه‌ای که روز ۴ فوریه منتشر شد اعلام کرد اتحادیه اروپا به ویژه در مورد اظهارات مربوط به چشم انداز الحاق دره اردن و دیگر بخش‌های کرانه باختری نگران است. وی هشدار داد اجرایی شدن این الحاق بدون اعتراض نخواهد بود.

«هیوگ لووات» پژوهشگر شورای روابط خارجی اروپا در امور مراکش و خاورمیانه می‌گوید حتی با وجود برخی تلاش‌های فردی مانند اقدام جوزپ بورل، اتحادیه اروپا در اجرای اصول و اهداف سیاست خارجی خود شکست خورد. وی افزود زمانی که یک کشور (آمریکا) همه اقدامات را مسدود می‌کند، زمانی که نمی‌خواهیم دونالد ترامپ را ناراحت کنیم یا زمانی که فشار‌های شدیدی از سوی آمریکا- اسرائیل بر کشور‌های عضور اتحادیه اروپا اعمال می‌شود، دستیابی به اجماع دشوار خواهد بود.

یک دیپلمات فرانسوی می‌گوید این بی‌منطقی است که فرانسه را برای تشدید نکردن لحن خود در برابر طرح ترامپ سرزنش کنیم در حالی که دیگر کشور‌ها نیز واکنش مشابهی داشتند.

امانوئل مکرون از زمانی که ریاست جمهوری فرانسه را در سال ۲۰۱۷ به دست گرفت تلاش می‌کند صدای فرانسه را در عرصه سیاست خارجی به گوش سایرین برساند. رئیس جمهور فرانسه با ادعای توانایی گفتگو با همه بازیگران جهان، گفتگو با روسیه را از سر گرفت و میانجیگری با ایران را آغاز کرد که تا این لحظه نتایج ملموسی نداشت. اما در مورد مسئله حساس اسرائیل و فلسطین، رئیس جمهور فرانسه بسیار محتاطانه عمل کرد. برخلاف فرانسوا اولاند، رئیس جمهور سابق فرانسه که در ژانویه سال ۲۰۱۷ نشست صلح پاریس را برگزار کرد که از سوی اسرائیل تحریم شده بود، امانوئل مکرون در پناهگاه خود مانده است و قصد ندارد در یک پرونده خطرناک به لحاظ دیپلماتیک ورود کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ترامپ معامله قرن خاورمیانه فرانسه فرانسه طرح معامله قرن آمریکا روابط خارجی اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۱۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!

به گزارش جام جم آنلاین، افزون بر آمریکا که در روزهای اخیر افراد و تهادهای جدیدی را در فهرست تحریم گنجلنره، اتحادیه اروپا هم مشغول بررسی طرح‌های جدید تحریمی است.

رویترز گزارش داده است که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به دنبال توافق در خصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند. 

این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا در صدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.

اما آنچه صاحبنظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، اینست که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایحاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند.

دلیل این بی‌توجهی‌ها اینست که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد این در چهار دهه گذشته به تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.

رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سالهای اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.

صاحبنظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.

نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سالهاست به تحریمهای غرب عادت کرده و سیاستهای خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.

به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • فرانسه خواستار تحریم روسیه به اتهام انتشار اخبار جعلی شد
  • امیرعبداللهیان: اروپا از توصیه واشنگتن پیروی نکند
  • واکنش امیرعبداللهیان به تصمیم اروپا برای اعمال تحریم‌ جدید علیه ایران
  • تحولات اوکراین|توقع کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • واکنش امیرعبداللهیان به تصمیم اتحادیه اروپا درباره ایران
  • امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا باید رژیم اسرائیل را تحریم کند
  • واکنش وزیرخارجه به تصمیم اروپا علیه ایران
  • اتحادیه اروپا باید رژیم اسراییل را تحریم کند