Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-20@02:27:37 GMT

در مسیر انقلاب با انتخابات

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۱۸۹۵

در مسیر انقلاب با انتخابات

پژوهشگر لرستانی در یادداشتی با تأکید بر لزوم مشارکت آگاهانه در انتخابات، آورده است: هرگونه بی‌تفاوتی و انتخاب ناآگاهانه فرصت‌های پیش‌رو در عرصه اجتماعی را با تهدید مواجه می‌کند.

شرایط اجتماعی کشور ایجاب می‌کند مردم در مسیر انقلاب نمایندگانی را انتخاب کنند که علاوه‌بر توانایی ارائه تحلیل مناسب از وضعیت اجتماعی کشور، اطلاعات سیاسی منطقه‌ای، اقتصاد و فرهنگ را با مشورت نخبگان جمع‌آوری و بر مبنای اقتصاد مقاومتی شرایطی را فراهم کنند تا توسعه اقتصادی به معنای واقعی با محوریت ایجاد شغل پایدار و کسب درآمد فراهم شود و در مقابل نابرابری‌های اعمال شده از سوی صاحبان ثروت و قدرت ایستادگی کنند، در این راستا بهنام فروتن‌نیا، نویسنده و پژوهشگر لرستانی، در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری ایکنا لرستان، قرار داده است، به این موضوع می‌پردازد:

انقلاب اسلامی ایران به‌عنوان بزرگ‌ترین پدیده سیاسی قرن ویژگی‌های منحصر به‌فردی دارد که در انقلاب‌های مشابه آن وجود ندارد یا به اندازه انقلاب ایران پُررنگ نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی‌ از شاخص‌های پیروزی انقلاب اسلامی پشتوانه مردمی و حضور مستقیم مردم در عرصه سیاسی و اجتماعی نظام است که با انتخابات معنی پیدا کرده است. فرآیند تعیین سرنوشت انقلاب از راه انتخابات یک راهبرد اساسی در تفکر بنیانگذار جمهوری اسلامی بوده تا آنجاکه ده روز پس‌ از پیروزی در شرایط عدم ثبات امنیتی، امام خمینی(ره) پیشنهاد برگزاری رفراندوم تغییر رژیم را بیان می‌دارد و گام اول مردم‌سالاری دینی با استقبال بی‌نظیر مردم مواجه و جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان نظام رسمی با بیش‌ از ۹۹ درصد آرا تایید می‌شود. از آن روز تاکنون انتخابات راهبرد جمهوریت و دموکراسی در کشور بوده و مردم بر اساس اندیشه آزادانه در مسیر انقلاب سکان مدیریت کشور در رده‌های قانون‌گذاری، اجرایی به‌طور مستقیم و با انتخاب خبرگان رهبری به‌طور غیرمستقیم در ساختار قدرت سیاسی، کارگزاران نظام را انتخاب می‌نمایند.

در آستانه برگزاری انتخابات مجلس یازدهم فرصتی فراهم شده تا در فضای مناسب به دور از احساسات با عقلانیت و تدبر نمایندگان منتخب مردم راهی بهارستان شده و مجلسی توانمند، متخصص، انقلابی، خدمتگزار، متعهد، شفاف و جهادی تشکیل و زمینه‌ساز توسعه و تکامل کشور را فراهم نماید.

مجلس؛ عصاره ملت

مشارکت سیاسی و تعیین سرنوشت مهم‌ترین و بالاترین قوه در اختیار مردم قرار گرفته، شرایطی فراهم شده تا با تفکر و عقلانیت گام در مسیر انقلاب نهاده و با انتخاب افراد شایسته و اعطای وکالت به نمایندگان منتخب به مدت چهار سال در تمام زمینه‌های اجرایی، قانون‌گذاری، نظارت و هر آن‌چه مربوط به امورات کشور و مردم است دخالت نمایند.

وکالتی که مردم با رأی خود به نمایندگان می‌دهند از اهمیت بالایی برخوردار است. در چنین شرایطی وظیفه نخبگان، دانشجویان، علما، بزرگان و شخصیت‌های تأثیرگذار تبیین شاخص‌های انتخاب هوشمندانه و آگاهانه است به‌نوعی مردم خود تعیین می‌کنند قدرت مجلس را به دست چه کسانی بسپارند. شرایط اجتماعی و فرهنگی امروز کشور به‌گونه‌ای است که خانوارهای ایرانی از درجه تحصیلات و اطلاعات عمومی مناسب برخوردار بوده و در مسیر توسعه باید فعالانه مشارکت نمایند.

مهم‌ترین رکن تصمیم‌گیری در نظام جمهوری اسلامی ایران قوه مقننه است که با حضور نمایندگان منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی تشکیل می‌شود. اصلی‌ترين وظيفه مجلس، قانون‌گذاری و نظارت بر ارکان اجرایی است.

شرایط اجتماعی کشور ایجاب می‌نماید مردم در مسیر انقلاب نمایندگانی را انتخاب نمایند که علاوه‌بر توانایی ارائه تحلیل مناسب از وضعیت اجتماعی کشور، اطلاعات سیاسی منطقه‌ای، اقتصاد و فرهنگ را با مشورت نخبگان جمع‌آوری و بر مبنای اقتصاد مقاومتی شرایطی را فراهم نمایند تا توسعه اقتصادی به معنای واقعی با محوریت ایجاد شغل پایدار و کسب درآمد، رونق تولید به‌عنوان اولین ماموریت عملیاتی و بستر مناسب فراهم شود در مقابل نابرابری‌های اعمال شده از سوی صاحبان ثروت و قدرت ایستادگی نماید.

انتخاب آگاهانه بر مبنای «بیانیه گام دوم انقلاب»

ساختار تدوین شده در بیانیه «گام دوم انقلاب»، آینده نظام جمهوری اسلامی در جامعه جهانی و نحوه مدیریت آن در ساختاری هدفمند ترسیم شده است. از طرفی شرایط تحریم و هجمه بیگانگان به ساختار اقتصادی، اجتماعی فرهنگی، سیاسی ایجاب می‌نماید آحاد مردم با هوشمندی و شناخت آگاهانه در یک اقدام انقلابی مجموعه‌ایی از افراد متخصص، متعهد با رویکرد ساده زیستی، سوابق اجرایی، پاک‌دستی، عدالت‌محور، درد آشنا، انقلابی و جهادی را انتخاب تا علاوه‌بر تدوین قوانین روزآمد و کارا نظارت دقیق، علمی و به دور از نگرش‌های سیاسی و جناحی زمینه تحقق عدالت اجتماعی مبارزه با فساد، رونق اقتصادی و زمینه اشتغال جوانان را فراهم نمایند. بدون شک هرگونه بی‌تفاوتی و انتخاب ناآگاهانه فرصت‌های پیش‌رو در عرصه اجتماعی را با تهدید مواجه نموده و خروجی یک انتخاب کامل هدر رفت منابع و عدم مدیریت اثر بخش را رقم خواهد زد.

انتخاب؛ حق و تکلیف مردم

رکن اصلی انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران مردم هستند که نه‌تنها در قانون اساسی مفصل بیان شده در توصیه‌های امام خمینی(ره) همواره بر حقوق مردم در نظام مردم‌سالاری دینی به‌عنوان انتخاب‌کنندگان تاکید شده و علاوه‌بر آن شرکت در انتخابات را یک تکلیف به‌منظور حفظ نظام و آرمان‌های آن ذکر می‌کند و می‌فرماید: این مردم هستند که باید افراد کاردان و قابل اعتماد خود را انتخاب کنند و مسئولیت امور را به دست آنان بسپارند و در خصوص مشارکت سیاسی بنیانگذار انقلاب می‌فرماید: باید همه شما، همه ما از زن و مرد، هر مکلف، همان‌طور که باید نماز بخواند همانطور باید سرنوشت خودش را تعیین کند. از طرفی رهبر معظم انقلاب برخی شاخص‌های مجلس شورای اسلامی را این چنین بیان می‌کند: اگر چنان‌چه مجلس به‌دنبال رفاه مردم، عدالت اجتماعی، گشایش اقتصادی، به‌دنبال پیشرفت علم، پیشرفت فناوری، به‌دنبال عزت ملی و استقلال ملت باشد، ریل‌گذاری او به‌سمت این هدف‌ها خواهد بود؛ اگر مجلس مرعوب غرب باشد، مرعوب آمریکا باشد، دنبال حاکمیت جریان اشرافی‌گری باشد، ریل‌گذاری او در این جهت‌ها خواهد بود؛ کشور را بدبخت خواهند کرد.

آن‌چه مسلم است در شرایط کنونی همه شرایط مهیای حضور گسترده مردم در انتخابات و تعیین سرنوشت چهارساله قوه مقننه است بدون‌شک عدم مشارکت آگاهانه در انتخابات آسیب‌های را متوجه مردم خواهد کرد که جبران آن هزینه‌های سنگینی بر سرمایه اجتماعی و توسعه کشور خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: انتخابات مجلس مشارکت آگاهانه حضور مردم جمهوری اسلامی ایران نظام جمهوری اسلامی نمایندگان منتخب مسیر انقلاب شرایط اجتماعی اجتماعی کشور قانون گذاری انتخاب کنند بر مبنای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۱۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناسی‌ سیاسی: رژیم صهیونیستی درحال دست و پا زدن است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، خبر ساعت ۸ صبح سیما با حضور آقای حسن عابدینی کارشناس مسائل سیاسی به بررسی عملکرد رسانه های مختلف درباره جنایات صهیونیست‌ها پرداخت.

مشروح این برنامه را در ادامه می‌بینید:

سوال: الان این خطی که رسانه‌های مختلف و رسانه‌های حامی رژیم صهیونیستی راه انداختند را اگر تحلیل بفرمایید و ببینید که چه اتفاقی افتاده و دارد بازتاب داده می‌شود؟
عابدینی: در قرن بیست و یکم طبعاً جنگ‌های فراگیر و سخت آرام آرام در حال تبدیل شدن به جنگ نرم است، تلاش می‌کنند از جنگ ابزار به جنگ افکار تبدیل شود و رسانه‌ها مهمترین امکانی است که می‌توانند روی افکار عمومی تأثیر بگذارند. تعدد و تکثر رسانه‌ها سبب شده تا اطلاعات به سرعت بچرخد و کسانی که استاد عملیات روانی هستند از این فضا می‌توانند به خوبی استفاده کنند.
الان سه چهار ساعت از آن خبر اولیه گذشته و همگان مطلع شدند که یکی دو سه تا ریزپرنده شده، پدافند هوایی یکپارچه کشور نسبت به آن واکنش نشان داده و عملاً چیزی نبوده، اما در حوزه رسانه این جور نیست، شما می‌بینید که هزاران خبر کپی پیست می‌شود در شبکه‌های مختلف، دهان به دهان می‌چرخد روی گروه‌های مجازی مختلف می‌آید و افراد فکر می‌کنند واقعاً یک وضعیت خاصی اتفاق افتاده است.
این بعد از دو سه ساعت کل ماجرا مشخص می‌شود، اما ممکن است یک موضوعاتی به این راحتی امکان راستی آزمایی آن وجود نداشته باشد، در این روش معمولاً رسانه‌ها تلاش می‌کنند تا سه مدل را دنبال کنند، پیش از این ما یک کلاغ چهل کلاغ را مطرح می‌کردیم، اما این به صورت علمی می‌گوید reputation یعنی تکرار یک ماجرا، شما اگر صد تا گروه در شبکه‌های مجازی را ببینید و هر صد تا ببیند این خبر را داده شما واقعاً فکر می‌کنید که واقعیت داشته بنابر این تکرار یکی از شگرد‌هایی است که در این مواقع مورد استفاده قرار می‌گیرد. دومین شگردی که استفاده می‌شود اگزجره کردن برجسته سازی است یعنی یک صدای به صورت شلیک را شنیده باشد می‌گوید یک انفجار عظیمی صورت گرفته و بعد این یک موقعی که نفر دهم این را می‌نویسد دیگر این را از صد خیلی خیلی بالاتری می‌برد؛ و نکته دیگر این که ما باید برای مقابله با چنین رویداد‌هایی افزایش سواد رسانه‌ای کشور را بالا ببریم، بالاخره الان محمل فراهم است به خاطر تنش‌هایی که در منطقه غرب آسیا وجود دارد هر موضوعی ممکن است باشد، در لحظه اول که گفتند از سوریه و عراق و فلان و چندین انفجار بعد تک تک کشور‌ها تکذیب کردند و گفتند این جور نبوده یعنی من دیدم که دبیر شورای امنیت ملی عراق هم گفت که خبری نبوده اینجا هم که خبری نبوده و تصاویری که الان هموطنان عزیز در اصفهان می‌بینند هم زاینده رود، هم میدان‌های اصلی شهر.
سوال: اصلاً سایت نطنز را هم نشان دادند خبرنگاران ما.
عابدینی: اصلاً این امکان وجود ندارد آن موضوع دیگری است ما بحث رسانه‌ای را عرض می‌کنیم، اما چرا این اتفاق می‌افتد کاملاً روشن است.
سوال: یعنی در واقع نمی‌تواند این کار را بکند ولی سعی می‌کند این جنگ را با بازی رسانه‌ای پیش ببرد.
عابدینی: یعنی با روح و روان و اعصاب مخاطب بازی می‌کند به خاطر این که می‌تواند این موضوع دلهره آور باشد، استرس وارد کند و تلاش می‌کند از جهت رسانه‌ای به اهدافی برسد که در میدان عملیات ناکام بوده برای رسیدن به آنها.
سوال: این موضوع که خیلی موضوع مهمی است و باید مردم اینقدر هوشیار باشند نسبت به آن تا فریب این بازی را نخورند، اما یک نگاه دیگر هم وجود دارد من این را می‌گویم شما بفرمایید که درست است یا نه. ما امروز در سراسر ایران بحث تظاهرات و راهپیمایی سراسری جمعه خشم را داریم و همراهی ملت ایران در همه این روز‌ها با ملت مظلوم فلسطین در این حدود ۲۰۰ روز و راهپیمایی‌هایی که در گوشه گوشه ایران در این روز‌ها برگزار شده در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و اکنون هم همراهی با اتفاق مهم وعده صادق در کشور ما و مسائل اینچنینی. اما دیشب همان طور که در خبر‌ها اطلاع رسانی کردیم آمریکا مثل همیشه با وقاحت تمام آمد و این قطعنامه‌ای که در حمایت از مردم فلسطین و عضویت آن بود را وتو کرد، ممکن است این بازی‌های رسانه‌ای در ادامه همین مسئله باشد که بتواند افکار عمومی دنیا را نسبت به جنایتی که در حق مردم فلسطین انجام می‌دهد منحرف کند؟
عابدینی: این روشی است که طی ۷۵ سال گذشته ایالات متحده آمریکا و رژیم انگلیس که دو حامی اصلی رژیم صهیونیستی بودند دنبال کردند، آمار‌ها نشان می‌دهد که طی این ۷۵ سال ۴۸ بار قطعنامه‌هایی که بر ضد رژیم صهیونیستی بوده وتو شده و طی حدود ۲۰۰ و خورده‌ای روز گذشته این چهارمین قطعنامه است که وتو می‌کند و البته قطعنامه قبلی را هم رأی ممتنع داد یعنی آن را هم به گونه‌ای می‌توانیم بگوییم که وتو کرد یعنی مخالفت کرده بود، اما به دلایلی نتوانست آن را وتو کند، بنابر این این یک موضوع کاملاً روشن است، اما غرب آسیا در حال یک پوست اندازی و یک نظم نوین بین المللی است، قواعد حاکم بر رژیم صهیونیستی که بن گوریون نخستین نخست وزیر رژیم صهیونیستی بنیانگذاری کرده الان هر ۵ تا راهبردش با شکست مواجه شده است. آمد بن گوریون که از سال ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۳ منهای دو سال نخست نوزیر بود و قبل هم در دوران قیمومیت فلسطین زیر نظر انگلیسی‌ها از چهره‌ها و سردمداران ارشد صهیونیست در آن منطقه بود معتقد بود که ما باید بازدارندگی را به گونه‌ای ببریم که اصلاً کسی جرأت نکند به ما تو بگوید، نکته بعدی غیر از بازدارندگی بیایند ضربه نخست را هم ما بزنیم، نکته سوم این است که زمین بازی را به سرزمین‌های کشور‌های دیگر بکشانیم، ترور‌ها را در کشور‌های دیگر انجام بدهیم حتی در سال ۱۹۶۷ شما می‌بینید که به سوریه حمله می‌کند جولان را می‌گیرد، می‌آید به مصر حمله می‌کند، صحرای سینا را می‌گیرد، به اردن حمله می‌کند، کرانه باختری رود اردن را می‌گیرد و عین یک غده سرطانی می‌آید در واقع آن سلول‌های سالم را درگیر می‌کند، اما الان چه اتفاقی افتاده؟ مقاومت اسلامی در جنوب یعنی جهاد اسلامی حماس و سایر گروه‌های مقاومت اسلامی آنجا شیمی درمانی دارند می‌کنند رژیم صهیونیستی را، حزب الله در شمال دارد شیمی درمانی می‌کند، مقاومت اسلامی در کشور یمن و در کشور عراق هم آمده اند کمک کردند، اکنون جمهوری اسلامی آمده یک در وعده صادق یک اقدام دیگری را انجام داده، این چهار تا قانون را کنار زده و نه تنها این چهار تا قانون را کنار زده و گفته دیگر بازدارندگی ندارد رژیم صهیونیستی اگر هر جا عملیات کند بر ضد منافع جمهوری اسلامی در سوریه و یا در هر جای دیگر و یا در داخل کشور ما از سرزمین خودمان پاسخ او را می‌دهیم، به همین دلیل شروع کردند به نهاد‌های بین المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل و به جا‌های دیگر در واقع دست و پا می‌زنند البته من این را عرض کنم واقعیت قضیه خود آمریکایی هم به قول بسیاری از تحلیل گران از این لج بازی این بچه لوس هزینه ساز برای نظام بین الملل به تنگ آمدند به گونه‌ای که دیدیم در جریان موضوعات مختلفی که انجام شد هیچ کشوری از جمله آمریکا حاضر نشد حمایت کند از سیاست‌های ماجراجویانه رژیم صهیونیستی، بنابر این این خیلی موضوع مهمی نیست که حالا بیایند در شورای امنیت سازمان ملل این موضوع را بیایند بررسی کنند، وضع کنند و بگویند رژیم صهیونیستی ما فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل نمی‌شناسیم البته این خلاف مصوبات شورای امنیت سازمان ملل در قبل هم است، چون بسیاری حتی اروپایی‌ها معتقد به دو کشور بودن هستند یعنی کشور مستقل فلسطین و رژیم صهیونیستی در منطقه ۱۹۴۸، اما در هر حال به نظر می‌رسید که آن چیزی که وجود دارد هوشیاری مردم و نیفتادن در تله‌های عملیات روانی می‌تواند مهمترین دستاورد برای آرامش جامعه را داشته باشد که الحمدلله این موضوع وجود دارد.

دیگر خبرها

  • آغاز بزرگترین رویداد انتخاباتی در جهان
  • کارشناسی‌ سیاسی: رژیم صهیونیستی درحال دست و پا زدن است
  • علاقه مردم آذربایجان به مرحوم حسنی بی حد و اندازه است
  • انتخاب ۱۰ رئیس دانشگاه و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • تعهد نسل جوان امروز در مسیر هنر انقلاب
  • تایید انتخاب ۱۰ رییس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • جنجال ایکس در هند
  • ایکس در هندوستان دردسر درست کرد
  • تایید انتخاب ۱۰ رئیس دانشگاه‌ و مرکز آموزشی و تحقیقاتی کشور
  • ایکس در هندوستان دردسر درست کرد/ نافرمانی از دستور کمیسیون انتخاب