Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-24@14:09:51 GMT

بودجه عمرانی کشور پیش خور شد

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۳۲۰۸

بودجه عمرانی کشور پیش خور شد

وزیراسبق اقتصاد با بیان اینکه مشکل اصلی کشور وابستگی به نفت است، گفت:‌ چند سالی که بودجه عمرانی کشور پیش خور شده و همه طرح ها و پروژه ها نیمه تمام باقی مانده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا داوود دانش جعفری وزیر اسبق اقتصاد طی گفتوگویی رادیویی اظهارداشت: اقتصاد ایران از مشکلات زیادی رنج می برد و این مشکلات باعث شده آن نتیجه مناسب در کشور حاصل نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  همه می گویند چرا اقتصاد ایران به رغم داشتن ظرفیت و توان بالا به نتیجه مطلوب و مقصود خود نمی رسد.

وزیر اسبق اقتصاد و عضو ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: این مسئله مربوط می شود به اینکه در برخی از حوزه ها مشکلاتی وجود دارد که اگر بتوان مشکلات مربوطه را به درستی شناسایی و درمان کرد می توان به آن نتایج مطلوب و مقصود رسید مثل برخی از کشور ها که در یک مقطعی به این نتیجه رسیدند که باید مشکلات خود را برطرف کنند مثل چین و هند.

وی افزود: این کشورها با آسیب شناسی و شناسایی نقاط ضعف خود موفق شدند راه حل های مناسبی پیدا کنند و اکنون وضعیت بهتری در اقتصاد دارند. وابسته بودن اقتصاد به نفت یکی از چالش هالی جدی اقتصاد ایران است. نفت چیز بدی نیست اما این ثروت خدادادی یکسری ویژگی هایی دارد و این ویژگی ها ممکن است در برخی مواقع دردسر ساز باشد البته راه حل هم دارد.

وزیر اسبق اقتصاد و عضو ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از مسائل اینکه قیمت جهانی نفت هرازچند گاهی بالا و پائین می شود در خود اقتصاد ایران نیز در یک مقطعی قیمت نفت به هشت دلار و مقطع دیگر به ۱۲۰ دلار رسید.

وی در ادامه دولتی بودن اقتصاد را از دیگر مشکلات کشور برشمرد و افزود: اقتصاد ایران به دلیل نفتی بودن تا حد زیادی دولتی است البته عیبی هم ندارد دولت در اقتصاد فعال باشد اما اگر دولت رقیب بخش خصوصی و مردم شود در چنین شرایطی مشکلات در اقتصاد افزایش پیدا خواهد کرد.

دانش جعفری بیان داشت: بخش خصوصی وقتی احساس کند یک رقیب قدرتمندی دارد و نمی تواند با او رقابت کند بنابراین کم کم خود را به کنار می کشد و در حوزه هایی وارد می شود که حیات خلوت داشته باشد و اینطور نباشد که دولت هرچند یکبار با یک سیاست گذاری اوضاع او را بهم بریزد.

وی ادامه داد: متاسفانه با دولتی شدن اقتصاد یکسری مشکلات دیگری هم بروز و ظهور پیدا می کند از جمله اینکه اولویت هایی که دولت در نظام بودجه ریزی انتخاب می کند باید متناسب با نیازهای اصلی کشور باشد. در حال حاضر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان طرح و پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد.

وی افزود: چند سالی که بودجه عمرانی کشور پیش خور شده و همه طرح ها و پروژه ها نیمه تمام باقی مانده است در حالیکه دولت می توانست نصف این پروژه ها را انتخاب، تکمیل و به بهره برداری برساند. از دیگر مشکلات کشور اینکه خیلی نسبت به واردات در سیاست های اقتصادی آسان گرفته می شد.

این اقتصاددان ادامه داد: خیلی از کالاها که در ایران بهتر هم تولید می شد از خارج وارد می شد چون جنس خارجی نسبت به داخلی ارزان تر بود و از طرفی اسم خارجی روی اجناس بود عده ای فکر می کردند از ایرانی بهتر است در حالیکه این طوری نبود.

وزیر اسبق اقتصاد و عضو ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: متاسفانه با همین شیوه خیلی از اقلام خارجی به مرور جایگزین اقلام داخلی شد. بدون شک با واردات بی رویه ضمن افزایش نرخ بیکاری باعث کم سو شدن چراغ تولید داخلی و به یک معنا تعطیلی بنگاه های اقتصادی منجر می شود.

دانش جعفری بیان داشت: سیاست دولت در اقتصاد باید به گونه ای باشد که تولید داخلی تقویت شود به عبارتی اگر دولتمردان کاری کنند که تولید داخلی بالاترین سود را داشت بدون شکل بسیاری از مشکلات کشور برطرف خواهد شد.

وی تصریح کرد: هیچ کشوری بدون تقویت اقتصاد داخلی به جایی نرسیده و از این رو ضرورت دارد همه برای تقویت و شکوفایی اقتصاد کشور پای کار باشند و تلاش کنند.

وزیر اسبق اقتصاد و عضو ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد دو بال دارد «دولت» و «مردم و بخش خصوصی» بنابراین این دو بال باید با هم حرکت کند تا اقتصاد مملکت اوج بگیرد.

وی در ادامه بی ثباتی های اقتصادی را از دیگر چالش های کشور عنوان کرد و افزود: وقتی سیاست های اقتصادی هراز چندگاهی تغییر می کند بدون شک سرمایه گذار و فعال اقتصادی توان برنامه ریزی بلند مدت را نخواهد داشت.

دانش جعفری اظهارداشت: برای توسعه اقتصادی باید ثبات و امنیت لازم در کشور وجود داشته باشد تا سرمایه گذاران با طیب خاطر به امر سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی بپردازند.

وی ادامه داد: رفع مشکلات اقتصادی نیاز به راهبرد دارد یعنی یک سری اصول کلی را باید همه قبول کنند تا حرکت ها منجر به نتیجه شود.

وزیر اسبق اقتصاد و عضو ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از این موارد اینکه تا جائی که ممکن است اقتصاد را درون زا کرد. منظور از درون زا کردن اقتصاد این استکه تولید و فعالیت های اقتصادی حتی المقدور مبتنی بر نهاده هایی باشد که در دسترس است. دورن زا کردن اقتصاد به معنای نداشتن تعامل با دنیا و بستن درب های کشور نیست.

وی با تاکید بر اینکه سیاست های اقتصادی کشور باید صادرات محور باشد، گفت: سیاست خیلی از کشورهای آسیایی جنوب شرقی که امروز در اقتصاد حرفی برای گفتن دارند مبتنی بر صادرات بوده است. برای توسعه صادرات باید کالاهایی با کیفیت و قابل رقابت تولید کرد تا در مصاف با کالاهای دیگر کشور ها عقب نماند.

دانش جعفری ادامه داد: همه این کشورها یک مدت طولانی از صنعت و تولید داخلی خود حمایت کردند و درب های اقتصاد را باز نکردند هر جنس بنجلی وارد بازارهای داخلی شان شود. اگر این مشکلات برطرف شود بطور حتم اقتصاد کشور مقتدر و شکوفا خواهد شد.

وی افزود: اقتصاد ایران با همین وضعیت جایگاه بالایی در دنیا دارد اما حق مردم ایران بالاتر از این حرف هاست و باید به رتبه های تک رقمی رسید.

وزیر اسبق اقتصاد و عضو ستاد اقتصاد مقاومتی یادآورشد: رسیدن به چنین جایگاهی نیاز به برنامه ریزی و همراهی و همکاری همگان دارد.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: بودجه اقتصاد دانش جعفری سیاست های اقتصادی اقتصاد ایران تولید داخلی مشکلات کشور دانش جعفری بخش خصوصی نیمه تمام پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۳۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه عمرانی ۲۱۹ میلیارد تومانی منطقه ۶ قم در سال گذشته

مدیر منطقه شش شهرداری قم از صرف ۲۱۹ میلیارد تومان بودجه برای اجرای پروژه‌های عمرانی منطقه در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: بهسازی ۱۵ هزار متر مربع از پیاده‌روهای سطح منطقه انجام شد.

احمد ترکمن در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به اینکه درصد بالایی از منطقه ۶ بافت فرسوده است، اظهار کرد: ۹۹ درصد پروژه‌های عمرانی انجام شده در سال گذشته بازسازی بوده است.

وی افزود: در سال گذشته ۲۱۹ میلیارد تومان به منظور اجرای پروژه‌های فنی و عمرانی در منطقه شش شهری صرف شده است.

مدیر منطقه ۶ شهرداری قم با اشاره به پروژه‌های فنی و عمرانی انجام شده در منطقه خاطرنشان کرد: احداث و بهسازی پیاده رو به طول ۱۵ هزار متر مربع با اعتباری بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان، احداث سالن فرهنگی شهریار با اعتباری بالغ بر ۳۵ میلیارد تومان و احداث ایستگاه سوم آتش‌نشانی و خدمات ایمنی با اعتباری بیش از ۱۴ میلیارد تومان از جمله پروژه‌های اجرا شده در منطقه است.

ترکمن از توزیع ۲۱ هزار و ۵۰۰ تن آسفالت در منطقه خبر داد و تاکید کرد: در سال گذشته پروژه احداث و بهسازی شوارع فرعی شامل زیرسازی، جدول گذاری، لکه‌گیری و آسفالت، به طول ۲۱۰ هزار متر مربع با اعتباری بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان در منطقه ۶ اجرا شده است.

وی اضافه کرد: به دنبال اجرای پروژه احداث و بهسازی نهر و کانال‌های دفع آب‌های سطحی و حفر چاه، در سال گذشته ۵۳ حلقه چاه در منطقه ۶ حفر شد.

مدیر منطقه ۶ شهرداری قم گفت: پروژه احداث و بهسازی نهر و کانال‌های دفع آب‌های سطحی و حفر چاه به طول ۲۳ کیلومتر مربع با اعتباری بالغ بر ۴۶ میلیارد در منطقه صورت گرفت.

ترکمن هزینه ۲۰ میلیارد تومان برای پروژه‌های ترافیکی منطقه را مورد توجه قرار داد و افزود: در راستای اجرای پروژه‌های ترافیکی ۸۲ کیلومتر از معابر منطقه ۶ شهر قم در سال گذشته خط‌کشی شد.

کد خبر 747272

دیگر خبرها

  • سرانه ۱۰ میلیون تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم
  • بودجه عمرانی ۲۱۹ میلیارد تومانی منطقه ۶ قم در سال گذشته
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی کمبود دارو در کشور
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!
  • ترسیم «چشم انداز» اقتصاد ایران در ۱۴۰۳
  • موج جدید مدعیان «دلارزدایی» از اقتصاد ایران چه می‌خواهند؟
  • بودجه شهرداری شیراز رشد ۵۰۰ درصدی داشت/عملکرد مطلوب تیم اقتصادی
  • قالیباف : مشکلات مربوط به ارز برای مردم و اقتصاد کشور غیر قابل تحمل شده
  • مشکلات مربوط به ارز برای مردم و اقتصاد کشور غیر قابل تحمل شده است