Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، ششمین از برگزاری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر روز دوشنبه ۲۸ بهمن ماه در حالی میزبان هنرمندان شرکت کننده بود که برخی از گروه‌های شرکت‌کننده برخی از آثارشان را به یاد جان باختگان سانحه هواپیمای اوکراینی نواختند.

گروه کوبه ای«ودا» و سفر فرهنگی در جغرافیای ایران

گروه کوبه‌ای و آوازی «ودا» به سرپرستی سودابه سالم، اولین کنسرت ششمین روز جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت را تشکیل می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کنسرت که به نوعی اولین اجرای رسمی مجموعه ارکستر کوبه‌ای و آوازی کودکان و نوجوانان «ودا» محسوب می‌شد قطعاتی از آثار برگزیده موسیقی اقوام ایران از جمله «ساری گلین-آذری» ، «سه گدار- خراسان»، «کراس چرمی- کردی»، «کراس چرمی-کردی»، «آی دیلبر- ترکی»، «کراوه-کردی»، «ایار ایار- هرمزگان»، «ای سوزه سوزه-لرستان»، «گل پامچال-گیلان»، «لبخند-بندرعباس»، «دست به دستمالم-بختیاری»، «درنه جان، عزیز جون-مازندران»، «دی بلال-بختیاری»، «ای سرکتل»، «شیری بگو- لری»، «دختر بویراحمدی»، «شکار آهو»، «آرمون پنچ تیر پرون-لرستان»پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

سودابه سالم سرپرست و رهبر ارکستر کوبه‌ای و آوازی کودکان و نوجوانان ایران «ودا» پس از برگزاری این کنسرت گفت: به اعتقاد من این اجرا یک نوع سفرر فرهنگی در جغرافیای ایران بود. من براین باورم امروز حق همه کودکان کشورم است که روی این صحنه باشند. آنها علاوه بر بهداشت و امنیت، دانش باید با فرهنگ‌های مختلف دیگر کشورها نیز آشنا شوند که متاسفانه هم آموزش و پروش و هم رسانه ملی در این زمینه کوتاهی می‌کنند.

وی افزود: تالار وحدت تنها سهم کودکان پایتخت نیست و سایر کودکان ایرانی هم باید بتوانند در این تالار بزرگ هنر نمایی کنند. از سوی دیگر من میدوارم به زودی شرایطی پیش بیاید که بتوانم با کودکان کار جنوب شهر نیز کنسرتی را برگزار کنم.

آرزوی یک رهبر ارکستر برای جشنواره موسیقی فجر

ارکستر «چکاوک» از مجموعه‌های فعال حوزه موسیقی ایرانی نیز که طی سال‌های اخیر سعی در اجرای رپرتوارهای پرطرفدار موسیقی در سال‌های اخیر را داشته طی ششمین روز از برگزاری جشنواره موسیقی فجر کنسرتی را در تالار وحدت اجرا کرد.

این ارکستر غیردولتی در کنسرت پیش روز به اجرای قطعاتی از جمله «دل بی قرار»، «مخلوق»، «آی دنیا»، «شب پرستاره»، «شانه»، «می گذرم تنها»، «تک درخت» و تعدادی دیگر از آثار را برای تماشاگران ارائه کرد.  

رضا شایسته سرپرست ارکستر «چکاوک» در بخش‌هایی از این کنسرت با اشاره به حضور این مجموعه در جریان برگزاری سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر توضیح داد: متاسفانه جشنواره موسیقی فجر امسال مورد بی‌مهری قرار گرفته به‌طوری که تعدادی از دوستان هنرمندمان ما امسال در جشنواره حضور ندارند. به هر حال امیدوارم که دیگر شاهد این اتفاقات ناگوار نباشیم و جشنواره موسیقی فجر در سال‌های بعد بتواند همچون گذشته پررونق برگزار شود.

وی در بخش دیگری از برنامه تصریح کرد: ارکستر چکاوک از جمله مجموعه‌های فعال موسیقی ایرانی است که بدون هیچ حمایتی از جانب دولت آثار خود را روی صحنه می‌برد و باید بگویم تنها انگیزه ما حمایت شما عزیزان است که برای ما بسیار مهم است.

بررسی روند ترانه‌سرایی در تاریخ موسیقی ایران

سومین نشست پژوهشی سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر نیز روز دوشنبه بیست و هشتم بهمن ماه با حضور عبدالجبار کاکایی و محمد مفتاحی در تالار باربد فرهنگستان هنر برگزار شد.

عبدالجبار کاکائی به عنوان نخستین سخنران در این نشست ضمن قدردانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اضافه کردن بخش پژوهشی در حوزه موسیقی بیان کرد: ای کاش در کنار بخش نظارت، بخش پژوهش هم باشد و این نشست‌ها به جشنواره‌های فجر معطوف نباشد و ادامه پیدا کند. متاسفانه منابع مکتوب در حوزه آثار کلامی که با موسیقی تلفیق شده، بسیار کم هستند. برای مثال در منطقه ایلام وقتی کسی از دنیا می‌رود افراد دور هم جمع می‌شوند و مور و مویه می‌کنند اما تذکره نویسان سراغ افرادی که این شعرها را می‌خواندند، نمی‌رفتند.

کاربرد ترانه در تلفیق با موسیقی، روایت دوران شکوفایی ترانه در موسیقی، انتقاد از برخی موزیسین به دلیل عدم مطالعه کافی در خلق ترانه و موسیقی، توجه به موضوعات جنسیتی در خلق ترانه و نقش ترانه در تولید آثار موسیقایی در مناسبت به اوضاع جامعه از دیگر نکاتی بود که عبداالجبار کاکایی در این نشست به آن اشاره کرد.

محمد مفتاحی شاعر و پژوهشگر ادبی نیز که به عنوان یکی دیگر از سخنرانان در این نشست حضور داشت با ارائه توضیحاتی در روند تاریخی ترانه سرایی در موسیقی ایران به برنامه موسیقی «گل‌ها» اشاره کرد و گفت: من با برنامه «گلها» مخالف نیستم، اما این برنامه موجب شد موسیقی از حالت کوچه بازاری خارج و به رادیو راه پیدا کند.

تشخیص بین ترانه خوب با بد، کاهش دانش ادبی برخی ترانه سرایان آثار موسیقایی نیز از دیگر نکاتی بود که محمد مفتاحی در این نشست به آن اشاره کرد.

گروه «هوران» به سرپرستی بهروز قهاری و خوانندگی بامداد فلاحتی در تالار رودکی، کوراتت «خلیج فارس» به سرپرستی امین غفاری د رتالار رودکی، گروه «نغمه گردان» به سرپرستی احسان عبایی، گروه «همنوازات وداد» به سرپرستی کیارش داوودی و «همنوازان فاخته» به سرپرستی خشایار پارسا در بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران، گروه «ایشم» به سرپرستی ژاله احمدی، «کادوس» به سرپرستی آرمین فریدی و برگزیدگان جشنواره موسیقی جوان در تالار سوره، گروه «شیمشک»  به سرپرستی محمد حسین درابلو در برج آزادی و آرون افشار در سالن میلاد نمایشگاه گروه‌ها و هنرمندانی بودند که در ششمین روز جشنواره موسیقی فجر روی صحنه رفتند.

سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر به ریاست محمد اله یاری (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، دبیری شاهین فرهت از چهارشنبه ۲۳ بهمن تا روز چهارشنبه ۳۰ بهمن در تالار وحدت، تالار رودکی، بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران، تالار سوره حوزه هنری، مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی و سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی میزبان مخاطبان است.

۸۲ گروه موسیقی در بخش‌های موسیقی دستگاهی، نواحی، کلاسیک، بین‌الملل، پاپ، ارکسترال، تلفیقی، بانوان، کودک و نوجوان با ۹۰ اجرا در ۸۰ نوبت به اجرای برنامه می‌پردازند.

کد خبر 4855895 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر جشنواره موسیقی فجر موسیقی ایرانی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر تئاتر ایران جشنواره موسیقی فجر فیلم سینمایی سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر موسیقی ایرانی موسیقی پاپ بازیگر سینما کارگردان تئاتر کنسرت موسیقی شبکه یک سیما موسیقی کلاسیک پوستر سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر تالار وحدت موسیقی ایران تالار رودکی ترانه سرایی ششمین روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۳۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داود آزاد به صحنه می‌رود

این هنرمند که سال گذشته تور کنسرتی را با عنوان «خراباتیان شمس» برگزار کرده بود، حالا در یک کنسرت بهاری در تالار فخرالدین اسعد گرگانی با مخاطبان خود دیدار خواهد کرد.

در این اجرا که شامگاه ۳۱ فروردین‌ماه برگزار خواهد شد، داود آزاد با همراهی گروه موسیقی «سپهر» قطعاتی از موسیقی عرفانی را اجرا خواهد کرد و سید سلمان حسینی، پیام شریف‌نژاد، لبیب جذبانی، پرنیان آقایی‌نژاد، راضیه شیخ، رویا ریاضی، داوود خوشنودی،‌ پویا خوشبین، حامد کی‌پور،‌ هدایت اسماعیلی، پدرام محمدنژاد، عرفان حسینی و رمضان ساور در گروه نوازندگان او را همراهی خواهند کرد.

داود آزاد فراگیری ساز تار را از ۲۰ سالگی به‌طور خودآموز آغاز کرد. او از همان ابتدا، برای جست‌وجو و تحقیق در آثار گذشتگان موسیقی تلاش کرد. آزاد جزو معدود هنرمندانی است که آثار تحقیقی خود را بر پنجه و مضراب ساز پیاده کرده است.

این هنرمند موسیقی در نواختن سازهای تار، سه‌تار، عود و رباب، تنبور، دف و کمانچه تخصص دارد و تا به حال بیش از ۳۰۰ کنسرت در ایران، هند، اروپا، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، استرالیا و ... برگزار کرده است.

این هنرمند چند روز دیگر ایران را ترک خواهد کرد و اجراهایش را در تورنتو از سر خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دف‌نواز سنندجی: مسئولان حمایت از دف‌نوازی را دریغ نکنند
  • داود آزاد به صحنه می‌رود
  • ملاقات عالیشاه و سیدجلال در تالار مشاهیر
  • «قوی‌دل» به «هنر و تجربه» رسید
  • علیرضا بیرانوند بالاخره به کنسرت فرج علیپور آمد
  • اکران مستند «قوی دل» در گروه هنر و تجربه
  • وقتی کنسرت‌ها با چند تغییر برگزار می‌شوند/ حضور جدی در شهرستان‌ها
  • اکران مستندی از یک پرونده جنجالی و قضایی
  • «قوی‌دل» به هنر و تجربه رسید
  • «پینوکیو» در تالار هنر خوانش می‌شود