Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی تبریزو درباره مشکلات صنعتگران و سرمایه گذاری در تولید می گوید: بانک ها در تسهیلات تنها به دنبال سود هستند، در حالی که با تغییر نرخ ارز و تحریم تولیدکننده نمی تواند تسهیلاتش را پرداخت کند، بانک با بهره مرکب، رقم وام را بالا و بالاتر می برد.

به گزارش خبرآنلاین، او معتقد است با دادگاه و شکایت، تسهیلات بخش صنعت تسویه نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانک ها باید راه را برای فعالیت تولیدکنندگان واقعی باز بگذارند تا آن ها به تواند بدهی خود را پرداخت کنند.

یونس ژائله رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این مورد که بدهی ارزی و بانک ها چه بلایی بر سر تولید در کشور آورده است گفت: وام ارزی یک تعهدی است بین دو نفر؛ بانک، صندوق توسعه یا صندوق ذخیره با واحدهای تولیدی. در واقع می توان گفت این‌ها (صندوق توسعه، بانک یا صندوق ذخیره) آمده‌اند در بخش تولید سرمایه‌گذاری کرده اند این سرمایه گذاری شامل ماشین‌آلات و مواد اولیه است. اما اینکه چگونه بدهی ارزی شکل گرفته باید به وقایع سال های گذشته نگاه کنیم. به طور مثال یک تولید کننده برای دریافت مواد اولیه وام ارزی گرفته است، فاکتورکننده مواد را می‌آورد همان روز تبدیل به کالا کرده و در همان روزی که نرخش را محاسبه می‌کند، نهایتا با 15 درصد سود کالا را عرضه کرده و در بازار و پول خودش را می‌گیرد و تا می‌خواهد برود با بانک تسویه کند، متاسفانه یکدفعه اتفاق‌هایی که در سال‌های گذشته داشتیم مانند تحریم، نوسانات بازار ارز و آشفتگی بازار رخ می دهد و این واحد تولیدی که قرار بوده با دلار هزار تومانی وام را تسویه کند، یکدفعه با دلار 3500 تومانی و حالا 13 هزار تومانی مواجه می‌شود.

بنابراین تولید کننده با بحران روبرو می شود. چرا که قادر نیست با شرایط جدید کشور یعنی افزایش ناگهانی قیمت ارز بدهی خود را به بانک یا صندوق پرداخت نماید.

وی افزود: موضوع بعدی در رابطه با ماشین‌آلات است. وقتی ما به واحد تولیدی تسهیلاتی می‌دهیم که ماشین‌آلاتی را بیاورد، این تسهیلات را طوری حساب می‌کند که بر اساس آن بازدهی که داشته، می‌گوید من این قدر تولید می‌کنم، این قدر از تولید را به داخل می‌دهم، این قدر هم از تولید را به خارج از کشور می‌فروشم. از محل صادرات وام ارزی را برمی‌گردانم، از محل داخل هم این قدر برمی‌گردانم. طبیعتا با توجه به وضعیت کشور و تحریم ها محاسباتش به هم می‌خورد، نمی‌تواند آن موفقیت را داشته باشد که پول را در موقعش برساند. دولت آمده و تبصره‌هایی را مصوب کرده تا بر اساس آن یک نرخ میانگین بدهی ها را تسویه کنند.

ژائله گفت: بعضی از واحدها وام‌هایی از صندوق توسعه ملی گرفتند از روز اولی که تسهیلات را دادند، تولیدکنندگان تعهد کرده و قرارداد را امضا کردند که من این دلار را می‌گیرم و عین دلار را برمی‌گردانم، بدون هیچ بهانه‌ای پنج یا شش درصد به شما سود می‌دهم. این‌جا دیگر نمی‌شود هیچ مسئولیتی را خودمان جدا کنیم و بگوییم نه، به ما ربطی ندارد؛ ما تولید کنندگان مجبوریم طبق توافق با بانک تعهدمان را انجام دهیم. به نظر من این‌جا باید بانک‌ها همراهی کنند.

باید برای هر تولید کننده ای یک تصمیم‌گیری خاص انجام شود؛ بیمه‌ تسهیلات‌ دنبال شود

وی در پاسخ به این پرسش که آیا بانک ها می توانند با کشاندن تولیدکنندگان و تجار واقعی به دادگاه بدهی های ارزی خود را تسویه کنند گفت: مسلماً خیر؛ بانک ها باید راه را برای فعالیت تولید کنندگان واقعی باز بگذارند تا تولید کننده به تواند بدهی خود را پرداخت کنند.

دولت باید از بانک ها بخواهد که قراردادها تجدید نظر کنند. کشور ما امروز در شرایط ویژه ای قرار دارد، ما تحریم هستیم، کشورهای دیگر کالاهای ما را نمی‌خرند. خیلی از این اتفاق‌ها باعث می‌شود که تولید کننده واقعی نتواند تعهداتش را انجام داده و صادرات انجام دهد.

این‌جا است که باید با توجه روند صادرات و برای هر تولید کننده ای یک تصمیم‌گیری خاص انجام شود. لذا لازم است در کشور ما یک بحث بیمه‌کردن این تسهیلات‌ها اتفاق بیفتد و نهایتا این‌که دولت بداند که نباید چنین تحرکاتی را در بخش ارز انجام دهد که ما بتوانیم موفق شویم تعهداتمان را به موقع انجام دهیم.

بانک ها با سود مرکب تولید را مشکل تر کرده اند

یونس ژائله افزود: امروز بانک‌ها می‌آیند قرارداد وامی را به صورت ریالی با یک نرخ بهره‌ای با کمپانی امضا می کنند، طبیعتا مشتری باید این پول را سر موقع به بانک برگرداند، ولی به دلایلی که گفتم، نمی‌توانند بدهی خود را به بانک پرداخت کنند. در این شرایط بحرانی که در کشور به وجود آمده؛ بازگشت سرمایه سخت شده است. تولیدکنندگان وام‌ها را تمدید می‌کنند، بدون این‌که پولش را بتوانند برگردانند. باید بانک موظف شود این بدهی ها را در مطالبات معوق قرار دهد.

متاسفانه بانک این کار را نمی کند؛ بانک ها با مشتریان خود می‌آیند قرارداد جدید امضا می‌کنند و آن سودی که تولید کننده باید برگرداند را روی وام اصلی می کشد و در یک قرار داد جدید دوباره یک بهره مرکب را از تولید کننده و دریافت کننده تسهیلات می گیرند. این عمل باعث می‌شود که بانک‌ها منافع خودشان را در نظر بگیرد فلذا مشکلاتی که برای واحدهای تولیدی ایجاد می‌شود، از این محل است.

بانک ها با حذف بهره مرکب به تولید کمک کنند

رئیس اتاق بازرگانی تبریز در پاسخ به این سوال که بانک ها چه کاری را برای رونق تولید انجام دهند گفت: بهترین کار این است که اگر کسی خواست وامی بگیرد و به هر دلیلی این معوق شد، اگر یک روزی آمد اصل و سود را با هم داد، تقبل کنند که همان روزشمار بتوانند تسویه کنند و دیگر این بهره مرکب را از سیستم بانکی حذف کنند. این بهترین کمکی است که می‌توانند به واحدهای تولیدی بدهند، ولی الان آمده‌اند تا سقف دو میلیارد تومان هم مصوب کردند، بانک‌ها که ضرری نخواهند کرد، چون همان نرخ سالیانه بانک مرکزی را حساب می‌کنند و سودشان را می‌گیرند و این‌که باید روزشمار این را حساب کنند و جدول را از بهره مرکب بیاورند بیرون، به نظر من این بزرگ‌ترین کمکی است که الان به واحدهای تولیدی می‌توانند بکنند.

لینک کوتاه: asriran.com/002zqp

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اتاق بازرگانی تحریم رئیس اتاق بازرگانی تبریز واحدهای تولیدی سرمایه گذاری تولید کننده برمی گردانم صندوق توسعه پرداخت کنند بدهی خود تسویه کنند بانک ها بهره مرکب وام ارزی بدهی ها وام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۴۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش­ ­خبرگزاری صدا و سیما به­ نقل از خانه ملت، ­ دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور­ ­ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، ­­عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در­­مجلس برگزار شد. ­

آقای ­­­قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت:­­زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:­­ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را­­به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه­ ­با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

آقای­ ­قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه­­­با یادآوری اینکه­­ حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. ­

وی افزود: همچنین اگر­­به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است. ­

آقای­ ­قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است. ­

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت:­­به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. ­

آقای­­­قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.


در این جلسه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد. ­

همچنین وزیر اقتصاد و­­ روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

دیگر خبرها

  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • بانک توسعه صادرات درمسیرجهش تولید گام موثر برمی دارد
  • اولین معامله مالکین جدید سرخابی‌ها/ تسویه بدهی میلیاردی استقلال با مالک پرسپولیس!
  • خاندوزی: تمام بدهی های کشور به بانک توسعه اسلامی را تسویه کردیم
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • توافق اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم‌های ایران
  • حضور ٤ وزیر و برخی از سفرا در همایش کرمان آیدکس