Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرچند اصطلاح اسلام آلمانی طرفدارانی در این کشور پیدا کرده است، اما اعضای انجمن‌ها و سازمان‌های بزرگ اسلامی از جمله شورای هماهنگی مسلمانان و اتحادیه ترکی ـ اسلامی با بومی‌شدن اسلام کاملاً مخالف هستند.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در آلمان، بیش از چهار میلیون مسلمان از مذاهب مختلف در آلمان زندگی می‌کنند، ولی دولت‌مردان آلمانی می‌خواهند اسلامی مبتنی بر قانون اساسی فدرال و فرهنگ آلمان را جایگزین اسلام واقعی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از کارشناسان شناخته‌ شده مذهبی نیز از این ایده حمایت می‌کنند. در این شرایط فقط انجمن‌ها و سازمان‌های بزرگ اسلامی هستند که در برابر خواسته نامعقول دولت فدرال ایستاده‌اند. تارنمای شبکه رادیویی آلمان به‌تازگی یادداشتی درباره مفهوم اسلام آلمانی منتشر کرده است که به روشنی نشان می‌دهد اسلام آلمانی تفاوت‌های زیادی با اسلام واقعی دارد.

آنچه در ادامه می‌خوانید، ترجمه بخش‌هایی از این یادداشت است:

هورست زی‌هوفر، وزیر کشور آلمان در چهارمین دور کنفرانس اسلامی در این کشور، اصطلاح جدیدی با عنوان اسلام آلمانی را مطرح کرد و گفت که مسلمانان آلمان باید بتوانند اسلامی مبتنی بر ارزش‌ها و هنجارهای آلمان را شکل دهند. این اسلام باید با فرهنگ آلمانی هماهنگ باشد. به اعتقاد زی‌هوفر، تمام ادیان اصلاحات را تجربه کرده‌اند و حالا نوبت اسلام است.

زی‌هوفر در سخنرانی خود در کنفرانس اسلامی آلمان گفت: سؤال اصلی من این است که چگونه می‌توانیم اسلامی را در آلمان تقویت کنیم که با ارزش‌ها و قانون اساسی ما سازگار بوده و به شیوه زندگی در این کشور احترام بگذارد. این اسلامی است که به آلمان تعلق دارد.»

وی همچنین از مسلمانان مقیم آلمان خواست از کمک‌های ‌مالی خارجی دوری کنند و تأمین مالی امور مساجد را خود به دست بگیرند.

مارکوس کربر، معاون وزیر کشور آلمان نیز پس از کنفرانس اسلامی، در مصاحبه‌ای گفت که کاتولیسیسم، پروتستانتیسم و یهودیسم آلمانی وجود دارد.

به گفته وی، مسلمانان آلمانی نیز بايد دین خود را براساس قوانین آلمان تعريف كنند. هر چند به اعتقاد کربر، ادیان باید براساس فرهنگ یک کشور تغییر کنند، ولی محدود کردن یک دین جهانی مانند اسلام، در حد باورها و سنت‌های یک کشور، عملی به نظر نمی‌رسد.

با این حال، این اصطلاح در میان اسلام‌شناسان موافقان زیادی دارد. مهند خورشیده، مدیر مرکز الهیات اسلامی دانشگاه مونستر معتقد است که مؤسسات الهیات اسلامی برای تحقق ایده اسلام آلمانی در دانشگاه‌های آلمان شکل گرفته‌اند.

وی در این باره گفته است: تا وقتی اسلام آلمانی شکل نگیرد، مسلمانان در جامعه آلمان غریبه محسوب می‌شوند، ولی وقتی اسلام آلمانی شود، من، هم می‌توانم به وظایف شهروندی خود برسم و هم به عنوان یک مسلمان بدون دغدغه به اعمال دین خود بپردازم.

از نگاه موافقان اصطلاح اسلام آلمانی، مبانی و ایده‌های اسلامی باید بر مبنای زندگی روزانه و شرایط فرهنگی و سیاسی یک کشور شکل گیرد.

سوزانه شرودر، مدیر مرکز تحقیقات برای اسلام جهانی در این باره اظهار کرد: اسلامی که در ترکیه، کشورهای عربی یا ایران است با یکدیگر تفاوت دارد. بنابراین ما نیز می‌‌توانیم اسلام آلمانی داشته باشیم. ما اسلامی می‌خواهیم که آزادی‌های فردی را می‌پذیرد و مبتنی بر قانون اساسی آلمان است.

شرودر معتقد است که تحقق اسلام آلمانی به تنهایی نمی‌تواند تضمین‌کننده آرامش در آلمان باشد. وی با اشاره به گروه‌های سلفی در آلمان، گفت: اکثر اعضای گروه‌های سلفی در آلمان رشد کرده‌اند و ارزش‌ها و فرهنگ آلمانی را می‌شناسند. اکثر سخنرانی‌های این گروه به زبان آلمانی انجام می‌شود؛ این در حالی است که این گروه افراطی، خطر زیادی برای جامعه آلمان ایجاد کرده است. بنابراین، هیچ تضمینی نیست؛ مسلمانانی که به زبان و فرهنگ آلمانی مسلط هستند، به آرامش کشور ما کمک کنند.

هر چند اصطلاح اسلام آلمانی طرفداران زیادی در آلمان پیدا کرده است، ولی اعضای انجمن‌ها و سازمان‌های بزرگ اسلامی از جمله شورای هماهنگی مسلمانان و اتحادیه ترکی ـ اسلامی «دیتیب» با بومی شدن اسلام کاملاً مخالف هستند.

زکریا آلتوگ، سخنگوی شورای هماهنگی مسلمان در آلمان بیان کرد: اگر مسلمانان بخواهند اسلام آلمانی را بپذیرند، باید هویت قبلی خود را کنار بگذارند و ارزش‌های جدیدی را جایگزین باورهای خود کنند. مشخص است که چنین اتفاقی خوشایند نیست. آلمان خانه ماست و نیازی نداریم که برای زندگی در آن ارزش‌های خود را تغییر دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: رایزنی آلمان هورست اسلام آلمانی قانون اساسی ارزش هنجار شورای هماهنگی مسلمان کنفرانس اسلامی فرهنگ آلمان فرهنگ آلمانی ارزش ها یک کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۴۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتار‌های خلاف قانون پذیرفتنی نیست/ آمادگی گلستان برای دور دوم انتخابات

استاندار گلستان با تاکید بر آمادگی این استان برای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: برخورد با تخلفات انتخاباتی در‌گلستان قاطعانه خواهد بود.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی‌محمد زنگانه عصر امروز در جلسه مشترک استاندار گلستان با دست اندرکاران مرحله دوم انتخابات اظهار کرد: در مرحله اول برخورد با تخلفات و جرائم انتخاباتی کاملا قاطع و جدی بوده است.

وی گفت: هیچ چیزی بهتر از اجرای مطلوب قانون نیست و در همین راستا تمام اقدامات در مرحله نخست برگزاری انتخابات بر مدار قانون بوده و در این زمینه هیچگونه مماشاتی نشده است.

استاندار گلستان خاطرنشان کرد: تمامی نهاد‌های انتظامی، امنیتی، نظارتی، اجرایی و همه عزیزانی که به هر نحو در برگزاری انتخابات نقش داشتند، برگ زرینی را در مرحله نخست برگزاری انتخابات رقم زدند.

زنگانه افزود: بدون شک دشمن در تلاش بود که در برگزاری این انتخابات خللی را ایجاد کند که هوشیاری همگانی به ویژه هوشمندی دستگاه‌های انتظامی، امنیتی و نظارتی اجازه نداد تا دشمنان نقشه‌های شوم خود را پیاده کنند.

وی افزود: ما در موضوع برخورد با تخلف نباید احساسی شویم و در این موضوع متن قانون باید اجرا شود.

استاندار گلستان تصریح کرد: هر فردی که می‌خواهد در مسیر قانون‌گذاری به مردم خدمت کند خود باید بر مدار قانون حرکت کند و نباید با رفتار‌های خلاف قانون جو جامعه را برهم بزند و به افکار عمومی آسیب برساند.

زنگانه افزود: مسئله انتخابات در استان گلستان هنوز به پایان نرسیده و به هیچ عنوان در برگزاری انتخابات کوتاهی نخواهیم کرد.

استاندار گلستان بیان کرد: مطمئن باشید در برخورد با متخلفان قاطعیم و زمانی برخورد می‌کنیم که برای ما اثبات شده باشد.

زنگانه متذکر شد: تمامی برگزار کنندگان انتخابات به گونه‌ای رفتار و اقدام کنند که هیچگونه ابهامی در برگزاری انتخابات ایجاد نشود.

گفتنی است؛ انتخابات حوزه انتخابیه شهرستان گنبدکاووس برای تعیین نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی پس از به‌حدنصاب نرسیدن آرای نامزد‌ها به دور دوم کشیده شد. با برگزاری انتخابات ۱۱ اسفند،  قرجه طیار و عبدالحکیم آق‌ارکاکلی در مرحله دوم انتخابات برای کسب کرسی نمایندگی شهرستان گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی تلاش می‌کنند.

در مرحله اول انتخابات، طیار ۲۱ هزار و ۸۶۱ رای و آق‌ارکاکلی ۲۰ هزار و ۵۵۹ رای کسب کردند. شهروندان گنبدکاووس ۱۳۰ هزار و ۸۵ رای در صندوق آرای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ریختند.

حوزه انتخابیه شهرستان گنبدکاووس با افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت یک کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی دارد.

دیگر خبرها

  • چین اتهامات جاسوسی آلمان علیه کشورش را رد کرد
  • چین اتهام جاسوسی در آلمان را رد کرد
  • برلین به کی‌یف وعده ۴۰۰ خودروی زرهی داده بود، اما تحویل مختل شد
  • تقابل شدید آلمان با آزادی بیان برای حمایت یکجانبه از اسرائیل
  • اسلام به زودی بزرگترین دین در فرانکفورت می‌شود
  • سپاه پاسداران مظهر اقتدار جهان اسلام
  • رفتار‌های خلاف قانون پذیرفتنی نیست/ آمادگی گلستان برای دور دوم انتخابات
  • "وعده صادق" آرزوی مسلمانان را محقق کرد/ جدا بودن شیعه و اهل سنت را دشمنان اسلام ایجاد کردند
  • گزارش: چرا ناگلزمان به بایرن مونیخ نه گفت
  • ناو آلمانی از ماموریت دریای سرخ خارج شد