Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرانسه در حالی نگران نقض حقوق بین الملل در سوریه و نابودی زیرساخت‌های این کشور شده که در مقابل جنایت‌های عربستان در یمن نه تنها سکوت کرده بلکه برای نابودی یمن و کشتار یمنی‌ها با ریاض همدست شده است. ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۰ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

سفارت فرانسه در تهران امروز (سه شنبه) در توییتی نگرانی خود را از عملیات ارتش سوریه برای آزادسازی ادلب ابراز کرده و مدعی شده «زیر ساخت‌‌های بهداشتی و کمپ آوارگان مورد حملات پی در پی قرار می‌گیرند، امری که با حقوق بین الملل در تضاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

مسئله مهمی که سفارت فرانسه فراموش کرد تا به آن اشاره کند حضور گسترده گروه‌های تروریستی از القاعده گرفته تا داعش و گروه‌های که غرب آنها را به اصطلاح «میانه رو» می‌خواند، در ادلب است. فعالیت و نقش این گروه‌ها در ادلب آنچنان مشخص و غیرقابل انکار است که رابرت مک گورگ نماینده سابق رئیس جمهور آمریکا در ائتلاف ضدداعش نتوانست آن را پنهان کند. وی در تیر ماه 1396 گفت: « استان ادلب بزرگترین بهشت امن القاعده پس از یازده سپتامبر است که به صورت مستقیم با ایمن الضواهری ارتباط دارد. این مشکل بزرگی است.»

از سوی دیگر، سفارت فرانسه در حالی مدعی می‌‌شود که نگران نابودی زیرساخت‌های سوریه و نقض حقوق بین‌الملل در ادلب است که مقامات این کشور در مقابل جنایت‌های گسترده عربستان سعودی در یمن نه تنها سکوت کرده‌اند بلکه به صورت آشکارا و علنی از اقدامات ریاض حمایت کرده و با کشتار مردم یمن سود زیادی برای شرکت‌های تسلیحاتی فرانسوی به دست آورده‌اند.

پایگاه  اینترنتی «دیسکلوز» فرودین سال جاری (1398) اطلاعات طبقه‌بندی شده و محرمانه دفاعی از دولت فرانسه منتشر کرد که نشان می‌داد تجهیزات نظامی ساخت فرانسه در جنگ یمن مورد استفاده قرار گرفته‌اند. با وجود نقض آشکار و دائمی حقوق بشر و حقوق بین الملل توسط عربستان سعودی در یمن، فرانسوی‌ها نه تنها فروش تسلیحات خود را به عربستان سعودی متوقف نکرده بلکه به همراه انگلیسی‌ها، آلمان را تحت فشار قرار دادند تا تحریم‌های تسلیحاتی عربستان را لغو کند. برلین پس از قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در ترکیه، فروش تسلیحات به عربستان را ممنوع کرد.

امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه که مدعی دفاع از «جهان آزاد» و حقوق بشر است، رهبران آلمانی را به «تحجر» متهم کرد که چرا فروش بعضی تسلیحات به عربستان را متوقف کرده‌اند. این تسلیحات در قالب پروژه‌ای مشترک بین سه کشور تولید می‌شد که با خروج آلمان، سودآوری آنها از فروش تسلیحات به عربستان و در نتیجه کشتار مردم یمن کاهش می‌یافت. هرچند بعدا برلین بر اثر فشار لندن و پاریس این ممنوعیت را برداشت.

عملکرد غرب بویژه فرانسوی‌ها در یمن نشان می‌دهد تنها چیزی که برای دولتمردان غربی مهم نیست حقوق بشر و حقوق بین الملل است. دلیل اصلی نگرانی غرب از تحولات ادلب را باید در جمله‌ای جستجو کرد که مکرون آبان ماه سال جاری در مصاحبه با اکونومیست گفته بود: «شکست در سوریه نشانه‌ای از فروپاشی اردوگاه غرب است».

حالا با پیشروی نیروهای مقاومت به سمت ادلب،  این نشانه بیش از پیش برای غرب محرز می‌شود.  مقامات غربی‌  به خوبی به عواقب و پیامدهای جنگ سوریه در روابط بین الملل آگاه هستند و اگر دمشق موفق شود آخرین پناهگاه گروه‌های تروریستی را در ادلب از بین ببرد، دیگر آنها ابزار جدی برای پیشبرد اهداف خود در سوریه نخواهند داشت.

همانطور که از اظهارت مکرون مشخص است، مقامات غربی شکست خود را در سوریه قبول کرده اما تلاش می‌کنند از طریق حمایت از گروه‌های تروریستی و همچنین استقرار مستقیم نیرو در شرق فرات، هزینه‌های پیروزی را برای دولت سوریه و متحدانش بالا ببرند.

غربی‌ها می‌دانند آزادسازی ادلب باعث خواهد شد ادامه حضور نیروهای فرانسوی و آمریکایی در شرق فرات با چالش بیشتری مواجه شود و آنها مجبور خواهند شد زودتر سوریه را ترک کنند.

علاوه بر اینکه غربی‌ها نگران شکست کامل ارودگاه غرب در کارزار پیچیده و سنگنین سوریه هستند پیشروی ارتش سوریه در ادلب می‌تواند برای آنها هزینه‌های سنگین امنیتی، اقتصادی و سیاسی در داخل اروپا ایجاد کند چرا که تسلط ارتش سوریه بر این مناطق باعث خواهد شد تروریست‌ها _ که بعضی از آنها اصالت و یا خواستگاه غربی دارند_  در قالب آوارگان به کشورهای اروپایی نفوذ کنند و دست به حملات‌های تروریستی بزنند. همچنین هزینه‌های اقتصادی میزبانی از آوراگان باعث ترس اروپا می‌شود بویژه اینکه هجوم آوارگان باعث شده تا احزاب افراطی و پوپولیستی در قاره اروپا از قدرت و محبوبیت بیشتری برخودار شوند، مسئله‌ای که می‌تواند انسجام و آینده اتحادیه اروپا را بیش از پیش با مشکل مواجه کند.

انتهای پیام/

R1016169/P/S8,89,90,95/CT4

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تسلیحات به عربستان گروه های تروریستی حقوق بین الملل عربستان سعودی سفارت فرانسه فروش تسلیحات ارتش سوریه گروه ها نه تنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۵۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها

به گزارش قدس آنلاین، برونو رودریگس وزیر امور خارجه کوبا در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وزیر امور خارجه ایالات متحده (آنتونی بلینکن) نه نگران حقوق بشر است و نه نگران حقوق بشر مردم کوبا که آن‌ها را با اقدامات خفه‌کننده و محاصره شدید نقض می‌کند؛ (او) نگران حقوق بشر مردم قتل عام شده‌ی فلسطین نیز نیست.

رودریگس افزود: (بلینکن) نگران حقوق تولیدکنندگان سلاح و اهداف سلطه و غارت آن‌ها است.

وزارت امور خارجه آمریکا در تازه ترین گزارش سالانه خود موسوم به «حقوق بشر کشورها» با تکرار اتهام‌های قبلی خود، از موارد ادعایی نقض حقوق بشر در کوبا، روسیه، بلاروس، نیکاراگوئه و ونزوئلا، برمه، سودان، چین، سوریه، افغانستان، اوگاندا و ایران انتقاد کرد.

یوهانا تابلادا معاون مدیر کل اداره ایالات متحده در وزارت خارجه کوبا نیز در مورد این گزارش گفت: بی‌صداقتی در گزارش یکجانبه دولت ایالات متحده زمانی که وضعیت حقوق بشر در کوبا را برای توجیه جنگ اقتصادی، سیاسی و ارتباطی خود مخدوش می کند، ظالمانه است.

وی در انتقاد از سیاست واشنگتن افزود: آن‌ها روزانه میلیون‌ها دلار برای جلوگیری از افشای حقیقت هزینه می‌کنند.

کوبا همواره درخواست خود مبنی بر پایان تحریم اقتصادی، تجاری و مالی که از سال ۱۹۶۲ از سوی آمریکا تحمیل شده است را تکرار کرده است؛ تحریم‌هایی که از نگاه هاوانا، نقض آشکار حقوق بشر مردم این جزیره توصیف می‌شود.

به گفته مقام‌های کوبایی، در گزارش ارائه شده به مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳، خسارت‌های انباشته شده طی بیش از شش دهه اعمال سیاست تحریم واشنگتن به بیش از ۱۵۹ میلیارد دلار می‌رسد.

گزارش‌های سالانه حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا در حالی است که این کشور، کارنامه سیاه و تاریکی در عدم رعایت حقوق بشر گروه‌های رنگین پوست و بومی خود، نقش داشتن در کودتاها و تجاوز به حاکمیت و استقلال کشورها دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • غریب‌آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم
  • کشف پیکر صدها فلسطینی در گورهای دسته‌جمعی، فرانسه را نگران کرد!
  • نظم جهانی در آستانه فروپاشی است
  • عفو بین‌الملل: گور‌های دسته جمعی در غزه نیازمند تحقیقات مستقل است
  • آمریکا بر جنایت های اسرائیل در غزه سرپوش می گذارد
  • آمریکا بر جنایت های اسرائیل در غزه سرپوش می گذارد 
  • اعمال محدودیت در برگزاری تظاهرات حامی فلسطین در فرانسه و ایتالیا
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها