Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@04:23:39 GMT

​كم صدايي وحشتناك

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۵۹۲۰

​كم صدايي وحشتناك

در ذهن همه وقتي نام كاميون به ميان مي آيد، اين موضوع خطور مي كند كه اين وسايل نقليه، بزرگ، كُند و بسيار پر سر و صدا هستند و هميشه دود غليظ از اگزوز آنها خارج مي شود. اما اكنون ولوو حداقل 3 باور آخر را زير سؤال برده است.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از سايپانيوز، شايد يكي از مزاياي خودروهاي برقي، كه ممكن است چندان هم به چشم نيايد، كاهش صداي خودرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع برقي شدن خودروها به نيت كاهش آلايندگي و مصرف سوخت هاي فسيلي در حال گسترش است اما از مزاياي جانبي آن كاهش سر و صدا هم هست.

صداي كم كاميون ولوو در حد آئودي A8 نيست، اما اين صداي كم، تا حدودي وحشتناك هم هست.

ولوو هنوز مشخصات فني و قيمت و حتي زمان دقيق عرضه اين محصول را اعلام نكرده اما اين كه رويدادي براي خبرنگاران براي تست اين كاميون برنامه ريزي كرده نشان مي دهد كه تا اواخر سال 2020 آماده مي شود.

يكي از مهمترين دغدغه دارندگان وسايل نقليه برقي، پيمايش به ازاي هر بار شارژ است. به نظر مي رسد كه پيمايش VNR برقي ولوو با 30 تن وزن به ازاي هر بار شارژ حدود 75 مايل (120 كيلومتر) باشد. اما از اين دغدغه مهمتر هم هست. مسير وسايل نقليه سنگين، بسيار طولاني است و در مسير راه نياز به زيرساختهاي شارژ باتري دارند، ضمن آن كه فناوري هاي وسايل نقليه سنگين برقي هنوز در ابتداي راه است و نمي توان در هر گوشه و كناري يك متخصص خدمات و تعميرات كاميون و تريلي برقي پيدا كرد. براي همين هم هست كه براي برقي شدن وسايل نقليه سنگين بايد كل اكوسيستم حمل و نقل، حال و هواي اين سيستم نوين را پيدا كند و زيرساختهاي آن فراهم شود.

ولوو هم مي داند كه برقي شدن خودرو كافي نيست و تنها نيمي از راه است، بايد كل اكوسيستم محل زندگي با اين طرز تفكر طراحي شود. براي همين طرحي به نام «راه حل هاي حمل و نقل سنگين سبز كم اثر» Low Impact Green Heavy Transport Solutions يا به طور خلاصه LIGHTS در اين زمينه مطرح شده است.

شايد سنگ بناي اين طرح را VNR برقي تشكيل دهد كه شروع كار است، اما در ادامه بايد كل محيطي كه قرار است اين وسيله نقليه سنگين در آن فعاليت كند، وفق پيدا كند. شايد شكل و شمايل كاميون برقي ولوو با كاميون هاي متعارف تفاوت چشمگيري نداشته باشد اما طراحي آن بر اساس يك مفهوم جديد است كه در آن تمامي زيرساخت ها، بر اساس اين اكوسيستم طراحي مي شوند. و چون حرف از اكوسيستم است، تمامي نهادهاي ذيربط بايد در آن مشاركت داشته باشند. در اين اكوسيستم، علاوه بر برقي شدن خودروها، مكان هاي عمومي شارژ، آموزش عمومي و تخصصي خدمات و تعميرات و همه مسائل مرتبط به آن بايد همسو و هماهنگ شوند.

طرح نامبرده در حال حاضر در ايالت كاليفرنياي آمريكا از اينلند امپاير تا لوس انجلس به عنوان طرح اوليه شروع شده و قرار است بسط و گسترش پيدا كند. براي اين كار بنادر، نمايندگي ها و اماكن خاصي براي شارژ سريع اين خودرو در حال توسعه است. با اين حال تعميرات اين نوع خودروها دشوارترين بخشي است كه اين طرح با آن رو به رو است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وسایل نقلیه سنگین برقی شدن خودرو باید کل هم هست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۵۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ مجدد باتری پهپادها در حین پرواز / طول عمر پهپادها با سلول‌های خورشیدی پروسکایت

پهپادهای مجهز به صفحات خورشیدی از نور خورشید برای شارژ مجدد باتری‌های خود استفاده می‌کنند. با این قابلیت می‌توانند در هنگام پرواز نیز باتری‎های خود را شارژ کنند. این موضوع بدین جهت اهمیت دارد که دریافت خودکار انرژی در طی مسیر پرواز، به حفظ عملکرد مستقل و مناسب پهپاد، آن هم برای مدت زمان نسبتا زیاد، کمک می‌کند؛ چرا که نیاز شارژ مجدد باتری‎های پهپادها در ماموریت‌های عملیاتی به ویژه در موقعیت‌های دور یا غیرقابل پیش‌بینی بیش از پیش احساس می‌شود.

پژوهشگران دانشگاه "یوهانس کپلر لینز" فناوری‌هایی را توسعه داده‎‌اند که می‎توان از آن در ساخت پهپادهای جدید با چنین قابلیت‎هایی استفاده کرد. ابداع و توسعه استفاده از سلول‌‎‎های خورشیدی بر روی پهپادهایی با داشتن طیف متنوعی از ماموریت‎ها مثل ماموریت‌های شناسایی نظامی یک قابلیت بسیار مناسب می‎باشد؛ چرا که سلول‎های خورشیدی انعطاف پذیر و در تولید انرژی برای مدت زمان زیادی خودکفا است. صفحات خورشیدی "دو بعدی" و یا "سه بعدی پروسکایت" از جمله این ابداعات فناوری پهپادهای مدرن می‌باشد. پایداری نسبتا بالا و توان خروجی تا حدود 45وات، از جمله ویژگی‎های قابل توجه این صفحات است که عملکرد پیشرفته‎‌ای را ارائه می‌دهد. این میزان چگالی توان، باعث تمایز این صفحات از سایر فناوری‌های خورشیدی شده است.

انعطاف پذیری صفحات خورشیدی با پروسکایت

محققان با تحقیق بر روی مواد جدید به ماده تازه‌ای به نام "پروسکایت" روی آورده‌اند که توانایی ساخت سلول‌های خورشیدی فشرده و انعظاف پذیر را به آنها می‎دهد. سلول‌های خورشیدی پروسکایت انرژی خورشیدی ارزان‎تر و با کارایی بیشتر را ارائه می‌دهند و در تبدیل نور خورشید به الکتریسیته برای حرکت پیشران پرنده‎هایی همچون پهپادها بسیار خوب هستند. یکی دیگر از ویژگی‌های این سلول‎ها پوشش چرخشی و چاپ جوهرافشان آنهاست که نسبت به سلول‎های سیلیکونی متمایز هستند؛ ضمن اینکه روش‎های تولید آنها ساده‎‌تر و مقرون به صرفه‌تر است؛ چرا که ضخامت سلول‌های خورشیدی دو بعدی یا سه بعدی پروسکایت با بازدهی۲۰.۱ درصد و انعطاف‌پذیری بسیار مناسب کمتر از۲.۵ میکرومتر می‎باشد.

همچنین مدارهای الکتریکی مستقل سلول‌های خورشیدی بسیار سبک و منعطف هستند که 20 برابر نازک‌تر از تار موی انسان است و هرجایی که نور خورشید باشد، برق لازم وسایل مختلف الکترونیکی را تامین کند. استفاده ازمواد فتوولتائیک قدرتمند با بسترهای پلاستیکی شفاف ترکیب شده باعث مقاومت خوبی در برابر نفوذپذیری حرارت و رطوبت می‌شود. به این دلیل که ساخت سلول‌های خورشیدی با قابلیت انعطاف پذیری زیاد، بسیار پایدار و مطمئن با توان برتر نسبت به وزن به محاسبات ظریفی نیاز دارد.

مسئولان این پژوهش صنعتی گفته‎اند:«فتوولتائیک‌های سبک ، سازگار و بسیار مناسب و توانمند، توانایی تولید و توسعه نسل بعدی فناوری این سامانه‎های پیشران خورشیدی را برای ما آسان‌تر می‎کند.»

همچنین، پژوهشگران این پژوهش گفته‌اند:«رویکرد دو مرحله‌ای در ساخت سلول‌های خورشیدی با فناوری پروسکایت، به شکل قابل توجهی پایداری عملیاتی آنها را بهتر کرده است.» این موضوع که یک پهپاد مستقلا بدون شارژ یا سوخت گیری مجدد زمینی، بتواند به شکل خودکار در حین پرواز شارژ شود برای محققان اهمیت زیادی دارد.  

لازم به ذکر است، حدود30 سلول در این صفحات خورشیدی پهپادها به شکلی منظم گنجانده شده که توانایی پرواز مستقل از شارژ مجدد زمینی را به آن می‎دهد. این موضوع نشان داد صفحات خورشیدی کارایی و طول عمر بالایی نسبت به سایر باتری‌ها به ویژه باتری‎های لیتیومی دارد. ماموریت‎های رزمی، ماموریت‌های نقشه برداری از سطوح مختلف زمین در مقیاس زیاد، ماموریت‎های جستجو و نجات از جمله مهم‌ترین وظایف پهپادهای مجهز به سلول‎‌های خورشیدی می‌تواند باشد.

حمید اسدی – خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • زمین احداث پارکینگ وسایل نقلیه سنگین در کرمانشاه تامین شد
  • تک‌صدایی در لرستان نباید داشته باشیم/ هدف‌گذاری برای سفر دوم دولت
  • فیلم | برخورد وحشتناک قطار با کامیون در گذرگاه راه آهن ترکیه
  • شارژ مجدد باتری پهپادها در حین پرواز / طول عمر پهپادها با سلول‌های خورشیدی پروسکایت
  • آغاز ثبت‌نام طرح جایگزینی تاکسی‌های فرسوده با تاکسی برقی کرمان موتور
  • شارژ گران پیامک‌های بانکی؟
  • مازنی:برخوردهای خشن در خیابان‌ها با زنان براساس کدام منبع رخ می‌دهد؟ /قیمت دلار چند برابر سال ۱۴۰۰ شده اما صدایی از دولتمردان در نمی آید
  • برخورد وحشتناک قطار به کامیون در گذرگاه راه آهن ترکیه (فیلم)
  • زمان شارژ کالابرگ اردیبهشت ماه
  • سنگ اندازی‌ها باعث فرار سرمایه‌گذار از همدان می‌شود