Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل ایران خودرو به روزرآوری قوانین و استانداردها را لازمه تحقق اهداف زیست محیطی این شرکت دانست و گفت: استانداردهای مصرف سوخت و آلایندگی متناسب با شرایط و زیرساخت‌های کشور باید به روزرسانی شود. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو فرشاد مقیمی امروز در یازدهمین همایش ملی موتورهای درون‌سوز، از برقی‌سازی محصولات، کوچک‌سازی قوای محرکه و استفاده از سوخت‌های کم کربن به عنوان اقدامات اجرایی ایران‌خودرو در راستای تحقق اهداف ملی مصرف سوخت نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت:‌ توسعه فن‌آوری ایست‌رو، خودروهای دورگه و برقی، موتور ملی پایه گازسوز و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی با این موتور، افزایش پیمایش و مخزن کف و همچنین آغاز توسعه موتور سه استوانه رویکردهای ایران خودرو برای تحقق اهداف تعیین شده در این بخش است.

مقیمی بهبود عملکرد خودرو، توسعه موتورهای کم مصرف، توسعه موتورهای گازسوز و برقی سازی را چهار مسیر اصلی برای بهینه‌سازی و کاهش مصرف سوخت در نقشه راه ایران خودرو اعلام کرد و گفت: راهبرد میان مدت ایران خودرو در استفاده از سوخت گاز طبیعی و برقی‌سازی بخش‌های مختلف خودرو در کنار طراحی و تولید خودروی برقی خواهد بود.

وی شناخت وضعیت را عامل مهمی برای برنامه‌ریزی توسعه‌ای عنوان کرد و گفت: از عوامل اصلی نقش آفرین در ایجاد گاز CO2 ۲۳ درصد مربوط به سیستم حمل و نقل است که ۱۷ درصد از آن مربوط به خودرو است.

مقیمی ادامه داد: از این میزان، 5.8 درصد در حوزه فعالیت و ماموریت ایران‌خودرو تعریف می‌شود که مربوط به خودروهای فعلی بوده و صرفا 0.5 درصد متعلق به خودروهای جدیدی است که وارد بازار می‌شود.

وی تصریح کرد: با توجه به افزایش عمر خودروها باید توجه ویژه‌ای به نوسازی آن صورت گیرد. ایران‌خودرو که نقش کلیدی در این بخش دارد، آمادگی خود را برای نوسازی خودروهای فرسوده که عامل اصلی آلایندگی است اعلام می‌کند.

مقیمی خواستار تدوین بسته حمایتی موثر برای جایگزینی خودروهای فرسوده توسط مسئولان شد و گفت: برای غلبه بر چالش‌های برقی‌سازی، افزایش سهم سوخت‌های کم‌کربن و کوچک‌سازی باید زمینه توسعه فن آوری‌های مورد نیاز فراهم شود.

حمایت مناسب دولت از توسعه فن‌آوری‌ها در راستای بهره‌برداری از تولید انرژی سبز و گسترش آن از جمله ضروریات است.
وی خواستار حفظ اختلاف قیمت سوخت بنزین و گاز جهت افزایش جذابیت خودروهای گازسوز، حمایت دولت از مصرف کننده به دلیل افزایش قیمت ناشی از توسعه فناوری‌های جدید در خودروها، برنامه ریزی جهت اجرای اثربخش طرح نوسازی ناوگان خودروهای فرسوده و همچنین ایجاد زیرساخت توسعه خودروهای برقی و تعهد به قوانین مصوب بالادستی شد.

مدیرعامل ایران خودرو جایگزینی موتورهای کم مصرف با موتورهای پرمصرف و اختصاص سهم بیشتر به موتورهای پایه گازسوز را از جمله برنامه های کوتاه مدت ایران خودرو برشمرد و گفت: حذف کامل موتورهای پرمصرف و ارتقای موتورهای کم مصرف، افزایش سهم خودروی گازسوز در سبد محصولات و توسعه محدود فن‌آوری‌های برقی‌سازی موتور و دورگه اهداف میان مدت ایران خودرو است.

وی افزود: توسعه خانواده موتور کوچک‌سازی شده و توسعه فن‌آوری‌های خودروهای برقی برنامه‌های بلندمدت ایران خودرو در نقشه راه توسعه موتور ایران خودرو قرار دارد.

مقیمی ضمن تاکید بر اهمیت همکاری با دانشگاه‌ها و شرکت های دانش بنیان و سایر صنایع در مسیر توسعه فن آوری های قوای محرکه گفت: ایران خودرو در حوزه های مطالعاتی، طراحی و توسعه و ساخت همکاری هایی را با این سه حوزه آغاز کرده است.

وی در این همایش ضمن ارایه گزارشی از روند توسعه جهانی قوای محرکه و میزان مصرف سوخت خودروها، تعهدات ایران در معاهدات بین المللی محیط زیستی ‌و چالش های موجود در مسیر استفاده از سوخت های کم کربن، برقی‌سازی و کوچک سازی خودروها را تشریح کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مقیمی مدیرعامل ایران خودرو استانداردهای مصرف سوخت مدیرعامل ایران خودرو سوخت های کم کربن استفاده از سوخت مدت ایران خودرو ایران خودرو توسعه فن آوری توسعه موتور قوای محرکه تحقق اهداف مصرف سوخت برقی سازی کوچک سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۶۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب چین در صنعت ترانزیت: ارتقای بازدهی موتور دیزلی به بالای ۵۳ درصد

موتور احتراق داخلی دیزلی از زمان اختراع در ۱۲۷ سال پیش، اساس صنعت ترانزیت را بنیان نهاده و قیمت نسبتاً پایین حمل‌ونقل بار به لطف مصرف پایین و بازدهی نسبتاً خوب موتور دیزل اتفاق افتاده است. البته در طول قرن بیستم و هم‌چنین دو دهه اخیر، مهندسان و دانشمندان همواره تلاش کرده‌اند تا بازده حرارتی موتور دیزل را بهبود بخشند.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، اکنون در پیشرفتی قابل‌توجه، اولین موتور دیزلی تاریخ با بازده حرارتی ذاتی ۵۳٫۰۹ درصد توسط شرکت چینی ویچای‌پاور (Weichai Power) رونمایی شده است. این شرکت، فناوری جدید خود را در کنگره جهانی موتورهای احتراق داخلی ۲۰۲۴ که در تیانجین چین آغاز به کار کرده، به نمایش گذاشته است.

این موفقیت توسط سازمان معتبر بین‌المللی آزمایش موسوم به TÜV SÜD و همچنین مرکز تحقیقات و فناوری خودرو در چین که نهاد تخصصی آزمایش موتورهای احتراق داخلی در کشور چین است، تأیید شده است.

نوآوری پیشرو در بهره‌وری

بازده حرارتی موتور، سهمی از انرژی احتراق دیزل است که بدون نیاز به مکانیسم بازیابی گرمای تلف‌شده به خروجی مفید موتور منتقل می‌شود. کارکرد موتور با افزایش بازدهی حرارتی موتور بهبود می‌یابد.

شرکت ویچای‌پاور در ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۰ با رونمایی از موتور دیزلی جدیدی که رکورد بازدهی حرارتی را به ۵۰٫۲۳ درصد افزایش داده بود، تاریخ‌ساز شد. این شرکت در ژانویه ۲۰۲۲ به پیشرفت چشم‌گیرتری دست پیدا کرد و بازدهی حرارتی موتور خود را به ۵۱٫۰۹ درصد رساند؛ سپس در نوامبر ۲۰۲۲ با دست‌یابی به بازدهی حرارتی ۵۲٫۲۸ درصد، از رکوردهای قبلی خود پیشی گرفت.

موتورهای دیزلی شرکت ویچای‌پاور در مقایسه با محصولات رایج بازار که معمولاً بازدهی حرارتی متوسط ۴۶ درصدی ارائه می‌دهند، نزدیک به ۱۵ افزایش کارایی را به ارمغان می‌آورند. در عین حال به گفته کارشناسان، به‌کارگیری موتورهای دیزلی با بازدهی حرارتی بیش از ۵۲ درصد می‌تواند به کاهش قابل‌توجه ۱۲ درصدی در مصرف سوخت و انتشار کربن دی‌اکسید منجر شود.

تنظیم دقیق فناوری‌های موجود

تیم تحقیقاتی شرکت ویچای‌پاور با صرف بیش از ۵۰۰ روز تلاش متمرکز برای بهینه‌سازی چهار سیستم حیاتی موتورهای دیزلی شامل تأمین سوخت، ورودی هوا، احتراق و کاهش اصطکاک به این موفقیت دست یافته است.

پژوهشگران فناوری‌های احتراق با انبساط بالا، فشار جریان مخلوط، تزریق سوخت با بازدهی بالا و کاهش اصطکاک با مقاومت پایین را به شکل مؤثری توسعه داده و با گام‌های ۰٫۱ درصدی در هر پیشرفت، توانستند سد بازدهی حرارتی ۵۳ درصدی را برای اولین بار در سطح جهان بشکنند.

پژوهشگران چینی می‌گویند که این دستاورد شبیه به آن است که انسانی بتواند مسابقه دو سرعت ۱۰۰ متر را در کمتر از ۹ ثانیه به پایان برساند.

کاهش مصرف سوخت

ارتقا سطح بازده حرارتی از حدود ۴۶ درصد به بازدهی حرارتی ۵۳ درصد می‌تواند اقتصاد موتورهای دیزلی را تا حدود ۱۴ درصد بهبود بخشد. این نوآوری به صرفه‌جویی سالانه حدود ۳۱ میلیون تن سوخت و کاهش انتشار ۹۷ میلیون تن کربن خواهد شد.

یک دستگاه تراکتور سنگین با تکیه این موتور می‌تواند سالانه ۲۵۰ هزار کیلومتر را با صرفه‌جویی ۵۰هزار لیتر دیزل بپیماید که با توجه به قیمت سوخت، صرفه‌جویی سالانه چندین هزار دلاری را برای مالک تراکتور به ارمغان خواهد آورد.

این پیشرفت فنی نه‌تنها به حمل‌ونقل، بلکه به صنایع دیگر مانند ماشین‌آلات ساختمانی، تجهیزات کشاورزی، کشتی‌ها و تجهیزات تولید برق و سایر صنایع نیز کمک خواهد کرد.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898830 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • آغاز تولید خودروهای برقی چینی در تایلند
  • انقلاب چین در صنعت ترانزیت: ارتقای بازدهی موتور دیزلی به بالای ۵۳ درصد
  • تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف سال ۱۴۰۲ راه و شهرسازی شمال سیستان و بلوچستان در ساخت بزرگراه
  • بهره برداری از ۱۱ جایگاه سوخت تا پایان تابستان امسال
  • تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف ساخت بزرگراه در سیستان و بلوچستان
  • خودروهای برقی چینی ارزان شد
  •  قدم جدید مدیران خودرو برای رهبری بازار خودروهای برقی در ایران
  • دولت چگونه به برقی‌سازی حمل و نقل عمومی کمک کند؟
  • روز زمین پاک، نمادی برای حفاظت از محیط زیست
  • برنامه های مدیرعامل شرکت پاکسان برای سال جدید اعلام شد