Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-18@07:58:56 GMT

فناوری لیزر به کمک بیماران آلزایمر می‌آید

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۴۶۸۴۳

فناوری لیزر به کمک بیماران آلزایمر می‌آید

در حال حاضر فناوری استفاده از لیزر برای کنترل بیماری آلزایمر در دنیا، از جمله زمینه‌هایی است که مطالعات متعددی روی آن انجام می‌شود. در ایران نیز، شرکت‌های دانش بنیان هم‌زمان با همتایان بین المللی خود در حال کار بر روی این فناوری هستند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، حمید لطیفی در این‌باره گفت: دستگاه استفاده از لیزر برای استفاده در درمان بیماری آلزایمر در کشور ساخته شده است و در صورتی که بتواند تاییدیه های لازم را اخذ کند و مراحل آزمایشی را با موفقیت پشت سر بگذارد، وارد بازار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: لیزرهای Nd:YAG  از جمله انواع لیزرهایی است که در کشور  کاملاً تجاری‌سازی شده است و به صورت معمول تولید می‌شود.

به گفته، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های، فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ انواع مختلف لیزرهای نئودیمیوم یاگ پالسی و پیوسته، نیز نوع دیگری از این فناوری است که سال‌های متمادی است که در کشور  تولید می‌شود. لیزرهای فیبر نوری نیز در صنایع مختلف کاربرد حیاتی دارد و خوشبختانه با تلاش شرکت‌های فناور ایرانی در داخل کشور تولید می‌شود. برخی از این دستگاه‌ها برای تولید نیازمند واردات قطعات خاص از خارج از کشور هستند و برخی نیز به صورت کامل در کشور تولید می‌شوند، ولی به صورت کلی دانش تولید آنها در کشور وجود دارد.

لطیفی از تلاش محققان ایرانی برای دستیابی به فناوری کاهش آثار بیماری آلزایمر به کمک علوم مرتبط با لیزر خبر داد و گفت: توسعه استفاده از لیزر در بیماری‌ها به ویژه در بیماری مانند آلزایمر می‌تواند کیفیت زندگی بیماران و خانواده‌های آنها را به مراتب  بهبود بخشد و علاوه بر این با کمک فناوری لیزر، می‌توان به نتایج درمانی به مراتب بهینه‌تری نیز دست یافت.

  وی افزود: پایه‌های این علوم با همت و تلاش پژوهشگران ایرانی به شکل مستحکمی ساخته شده است و در صورتی که این دستگاه‌ها و روش درمانی بتواند مجوزها و تاییدیه های لازم را از مراجع ذیصلاح اخذ کنند، پتانسیل بالای برای به کارگیری در عرصه درمان کشور دارند و از امکان تجاری‌سازی نیز برخوردار هستند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های، فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه اظهار داشت: به دلیل پیچیدگی‌ها و رشد سریع علوم فوتونیک و لیزر در ایران و جهان، شاید به سادگی نتوان یک برآورد دقیق از جایگاه ایران در این عرصه ارائه داد، با این همه در حوزه چاپ مقالات علمی، ایران جایگاه دهم جهان را دارد که رتبه خوبی است و در میان کشورهای خاورمیانه نیز، سطح علمی کشورمان خوب است.

لطیفی با اشاره به افزایش اثر گذاری دانش لیزر در صنایع و رشته‌های مختلف، بیان کرد:  دانش لیزر به ویژه در سه حوزه توسعه علوم پایه، صنعت و علوم پزشکی کاربرد‌های گسترده‌ای یافته است. یکی از عمومی‌ترین کاربردهای پزشکی لیزر، در حوزه چشم پزشکی است و به عنوان نمونه، اصلاح شبکیه تنها با استفاده از لیزر مقدور است که در کشور ما نیز انجام می‌شود.

انتهای پیام/4144

منبع: آنا

کلیدواژه: بیماری آلزایمر لیزر درمانی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری استفاده از لیزر بیماری آلزایمر تولید می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۶۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستیابی متخصصان ایرانی به فن آوری نور‌های مصنوعی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ یک شرکت دانش بنیان که در زمینه فن آوری های نوین کشاورزی و ساخت گلخانه‌های هایتک فعالیت می‌کند، به فن آوری جایگزینی نور‌های مصنوعی به جای نور خورشید دست یافته است که در نتیجه آن در هر فضایی و به دور از نور خورشید می‌توانیم به راحتی گیاهان را پرورش دهیم.

به گفته زمانی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، این شرکت، اولین تولید کننده لنز در کشور، سبد‌های هیدروپونیک،بستر‌های کشت طبقاتی هیدروپونیک، سازنده پلنت فکتوری یا کارخانه گیاه سازی و تنها متخصص ساخت نور‌های رشد گیاه مصنوعی در کشور است که در دو مورد اخیر اولین تولید کننده در منطقه هم محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سال‌ها پیش، متوجه یک نیاز بزرگ در بخش کشاورزی کشور شدیم و آن فناوری جایگزینی نور‌های مصنوعی به جای نور خورشید است.

این فن اوری  در تمام دنیا با سرعت بالایی در حال گسترش بود، اما در کشور ما توجه زیادی به این موضوع نمی‌شد؛ بنابراین با تشکیل گروهی از نخبگان و دانشجویان برتر رشته‌های فیزیک، علوم کشاورزی، باغبانی و الکترونیک تصمیم گرفتیم تا گروه تحقیقاتی را تشکیل بدیم و این فناوری را در کشورمان بومی‌سازی کنیم.

زمانی ادامه داد: از ۹۱ تا ۹۵ این گروه تحقیقاتی به کار خود ادامه‌داد و پس از رسیدن به یافته‌های علمی و آزمایش‌های اولیه در زمینه تاثیر نور بر عملکرد فتوسنتز گیاه در تیمار‌های مختلف، تاسیس شرکت پرتو رشد نوین ویژن را در دستور کار خود قرار دادیم و در نتیجه آن توانستیم در زمینه تولید نور‌های رشد گیاه و کشاورزی عمودی با استفاده از نور‌های مصنوعی در کشور‌های حوزه خلیج فارس اولین باشیم و در حال حاضر سایر تولید کنندگان در کشور‌های صاحب فناوری و صنعت، اطلاعات خود را با ما به اشتراک می‌گذارند.

وی تصریح کرد: در فن اوری نور‌های مصنوعی برای تامین نیاز فتوسنتز گیاه نانومتر‌هایی از خورشید که عملکرد مثبت و بیشتری در ایجاد عمل فتوسنتز بر روی گیاه دارند از طیف خورشید فیلتر شده و به وسیله تکنولوژی ال‌ای دی و وابسته به نوع واریته گیاه کنار یکدیگر قرار می‌گیرند تا نیاز گیاه را برطرف کنند.

به گفته او، در هر فضایی و به دور از نور خورشید می‌توانیم به راحتی گیاهان را پرورش دهیم که نمونه آن در ایستگاه فضایی ناسا نیز وجود دارد و طی آن، برای تامین غذای مسافران این فضاپیما‌ها از تکنولوژی نور‌های مصنوعی برای تولید محصول در فضا استفاده می‌شود.

زمانی همچنین تصریح کرد: مطمئناً بزرگ‌ترین مزیت این فناوری موضوع کاهش مصرف آب است که امری حیاتی برای کشورمان محسوب می‌شود.

در واقع با توجه به تحقیقات علمی انجام شده در این فناوری با حذف گرمای خورشید و سایر عوامل طبیعی و استفاده از فناوری کشت هیدروپونیک توانسته‌ایم مصرف آب را تا ۱۵۰ برابر کاهش دهیم که این عددی شگفت انگیز است برای کشوری که در تامین نیاز آب شیرین خود مشکل دارد.

زمانی با بیان اینکه این تکنولوژی بدون شک آینده نجات بشریت از گرسنگی است، افزود: باید توجه داشت که فناوری استفاده از نور مصنوعی گلخانه‌ها هر روز به سطح جدیدی از خود می‌رسد و تحقیقاتی که از ۱۰۰ سال پیش شروع شده است هر روز به روز رسانی می‌شود.

به گفته مدیرعامل این شرکت،  این شرکت موفق به راه اندازی چندین کارخانه گیاهی را در کشور شده است. در زمینه تولید نور‌های مکمل گلخانه برای گلخانه‌های سنتی با افزایش طول روز در فصول پاییز و زمستان بیش از ۴۰ درصد بهره‌وری این گلخانه‌ها را افزایش داده‌است و این برای تولید محصولات کشاورزی امری شگفت انگیز است.

وی ادامه داد: این شرکت به عنوان تنها تولید کننده و اولین تولید کننده نور‌های تخصصی رشد گیاهان در ایران هر روز در حال توسعه و آموزش کشاورزان جهت آشنایی با این تکنولوژی است که موجب بالا بردن بهره‌وری گلخانه‌هایشان می‌شود.

زمانی اظهار داشت: این شرکت توانسته است در اکثر دانشکده‌های کشاورزی و موسسات تحقیقاتی و علمی حوزه علوم باغبانی، فضایی را توسط این تکنولوژی تجهیز کرده و به صورت رایگان در اختیار دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد این رشته قرار دهد.

به گفته او، با آموزش کشاورزان و گلخانه داران هر روز نیاز کشور به استفاده از این تکنولوژی برای افزایش بهره‌وری بیشتر خواهد شد.

این شرکت سعی کرده تا هر روز گام بلندتری را در مسیر تولید و تامین تمام قطعات مورد نیاز خود در کشور بردارد و با همکاری با سایر شرکت‌های دانش بنیان از خروج ارز برای بومی‌سازی و استفاده از این تکنولوژی اقدام کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به انعقاد قرارداد‌هایی که با خارج از کشور از جمله کشور‌های حوزه خلیج فارس داشته ایم امیدواریم که بتوانیم این فناوری را بیشتر گسترش دهیم و با توجه به قیمت رقابتی محصولات ایران گرولایت با کشور‌هایی مانند کشور چین می‌کوشیم تا این بازار‌ها را از آن خود کنیم.

دیگر خبرها

  • انجام ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تست آزمایشگاهی در کردستان
  • معاون وزیر علوم: افزایش تقلب در کنکور ناشی از توسعه فناوری است
  • سه برابر شدن مبتلایان به دیابت در نیشابور
  • هوش مصنوعی به درمان آلزایمر کمک خواهد کرد؟
  • هوش مصنوعی ناجی مبتلایان به آلزایمر خواهد شد؟
  • پلمب یک محل غیرمجاز زیبایی و لیزر در اردبیل
  • تلاش برای تسهیل تامین داروهای بیماران خاص/ دپو ۳ ماهه سرم در کشور
  • نور مصنوعی رشد گیاه در ایران از راه رسید
  • جایگزینی نورهای مصنوعی رشد گیاه به جای نور خورشید
  • دستیابی متخصصان ایرانی به فن آوری نور‌های مصنوعی