Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر چه تبلیغات نامزدهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به طور رسمی از ۲۳ بهمن آغاز شده، اما آنهایی که چشم به کرسی‌های مجلس دوخته‌اند، خیلی پیشتر از آن، تبلیغ زیرپوستی در گروه‌های هدف خود را شروع کرده بودند. بعضی ها مجالس ترحیم و گعده‌ها را برای رایزنی انتخاب کردند و برخی‌ها  نیز پا را فراتر نهاده و بعد از تایید صلاحیت از سوی هیات نظارت، تبلیغات زودهنگام را کلید زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این دوره اما هر چند از تبلیغات خیابانی کاسته و نامزدها به تبلیغات فضای مجازی که هزینه کمتری دارد، روی آورده‌اند و گروه‌ها و کانال‌های متعدد راه اندازی کرده‌اند اما همچنان شاهد حاشیه‌ها و اقدامات عجیب در برخی شهرستان‌ها هستیم.

ستادهای اجاره‌ای میلیونی

آنچه بیش از همه در سطح شهرها به ویژه اهواز به چشم می‌خورد، تبلیغات کاغذی و چسباندن پوسترها  بر در و دیوار معابر از سوی برخی نامزدهاست که با وجود واکنش منفی شهروندان و کمپین‌های فعالان محیط زیست برای جلوگیری از تخریب چهره شهر، اما تعداد زیادی از نامزدها به این مساله توجه نکرده و دیوارها، تابلوهای شهری و راهنمایی، درختان، پل‌های عابر پیاده از پوسترها، بنرها و تراکت‌های این افراد در امان نمانده است.

برخی از نامزدها علاوه بر حجم زیادی از تبلیغات کاغذی و بنر در سطح شهر، چندین ستاد انتخاباتی راه اندازی کرده‌اند که ذهن شهروندان را به سمت هزینه‌های گزاف این تبلیغات و نحوه تامین آنها سوق داده است. 

به همین دلیل است که شهروندان در گوشه و کنار این پرسش را مطرح می‌کنند که هزینه‌های انتخاباتی این نامزدها چگونه تامین می‌شود و آیا نمایندگان مجلس به چه صورتی قرار است این هزینه‌ها را جبران کنند؟

این مساله واکنش حجت الاسلام موسوی‌فرد امام جمعه اهواز را نیز در پی داشته که از هزینه‌های گزاف نامزدها انتقاد کرده و خواستار رد صلاحیت کسانی شد که برای تبلیغات پول زیادی خرج کرده‌اند.

ایذه و کباب خوران صلواتی

آنچه در ستادهای انتخاباتی و محافل نامزدها می‌گذرد نیز واکنش‌های خوزستانی‌ها را به دنبال داشته است. آوازه برخی از ستادها از این استان نیز فراتر رفته و در کل کشور پیچیده است. نمونه آن ستاد «کباب خوران صلواتی» یکی از نامزدهای حوزه انتخابیه ایذه است که سر و صدای زیادی به پا کرد. در ویدیویی که از این ستاد منتشر شده، یک نفر می‌گوید که به جای چسباندن پوستر بر روی دیوارها، تصمیم گرفته‌اند با اقدام ابتکاری در این ستاد به مردم کباب بدهند. البته این ستاد و نامزدش زیاد دوام نیاوردند. نامزد از شرکت در انتخابات انصراف داد و ستاد نیز با دستور رییس دادگستری ایذه جمع آوری شد.

آنطور که فیصل مزرعه رییس دادگستری ایذه گفته، تطمیع مردم برای رأی دادن یک تخلف انتخاباتی است و ستاد کباب‌خوران نیز یکی از مصداق‌های تطمیع است که برای نامزد مورد نظر پرونده تشکیل شده است.

البته در ایذه پرونده تخلف انتخاباتی برای هشت نفر از نامزدها در مراجع قضایی تشکیل شده که به گفته رییس دادگستری سه نفر از طرفداران یکی از نامزدها به اتهام راه‌اندازی کارناوال انتخاباتی بازداشت شده‌اند.

هواداران مسلح نامزدها

تیراندازی با سلاح جنگی یکی دیگر از حواشی ستادهای تبلیغاتی در خوزستان بوده است. تیراندازی در جمع هوارادان در شادگان و اهواز گزارش شده است.

از سوی دیگر تیراندازی در برخی از شهرستان‌ها نیز در درگیری هواداران رخ داده که نارضایتی شهروندان را به دنبال داشته است. این تیراندازی‌ها در دشت آزادگان و شادگان منجر به بازداشت چند نفر شده است. به گفته سعید حاجیان فرماندار شادگان ۱۷ نفر از هواداران و لیدرهای چند نامزد به دلیل رعایت نکردن قانون در تبلیغات انتخاباتی دستگیر و روانه زندان شدند.

همچنین توزیع تنباکو با تبلیغات یک نامزد انتخابات نیز از دیگر مواردی بوده که به سرعت در فضای مجازی منتشر شده است. ویدیوی پخش موسیقی و پایکوبی در ستاد یک نامزد حوزه انتخابیه در شوش نیز حواشی به دنبال داشته است.

یوزارسیف در خوزستان

«ائتلاف الکبیر لعمران الاهواز» برای حوزه انتخابیه اهواز، حمیدیه، کارون و باوی نیز سه نامزد معرفی کرده است. این ائتلاف یک ویدیو از سرود حماسی و رقص با شمشیر منتشر کرده تا به این وسیله نامزدهای خود را مشهور کند.

۲۰ نامزد برای هر کرسی

۸۹۱ نفر برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در خوزستان ثبت نام کرده بودند که در نهایت شورای نگهبان ۳۹۲ نفر را تایید صلاحیت کرد. با احتساب ۳۳ نفری که تا دیروز انصراف داده بودند، می توان گفت که ۳۶۲ نامزد در خوزستان برای ۱۸ کرسی در مجلس مبارزه می‌کنند، به عبارتی ۲۰ نامزد به ازای هر کرسی.

باید منتظر بود و دید نامزدها برای یک روز باقیمانده از تبلیغات انتخاباتی، به چه شگردهایی رو می‌آورند.

ا

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا تبلیغات ذهن شرکت در انتخابات شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی دنبال داشته حوزه انتخابیه رییس دادگستری راه اندازی کباب خوران هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۴۷۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنکوری‌ها مراقب شگردهای کلاهبرداران باشند

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان اصفهان گفت: افرادی که سال جاری در کنکور سراسری آزمون خواهند داد مراقب باشند در دام کلاهبرداران اینترنتی گرفتار نشوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سیدمصطفی مرتضوی اظهار کرد: با توجه به نزدیک شدن به تاریخ برگزاری مرحله اول کنکور سراسری، مجرمان سایبری با استفاده از ترفندهای کلاهبرداری خود با تبلیغات اغوا کننده در فضای مجازی مبنی بر فروش سوالات کنکور اقدام به کلاهبرداری از دانشجویان و دانش آموزان می‌کنند.

وی افزود: به هیچ عنوان سوالات کنکورها قبل از زمان برگزاری و آغاز کنکور، جایی درج و افشاء نشده است و تبلیغات فروش سوالات در فضای مجازی در اصل به دو صورت است که یا سوالی در اختیار فرد نیست، تبلیغ دروغین است و با هدف اخذ وجه اتفاق می‌افتد یا سؤالاتی که در قبال دریافت پول به متقاضی ارائه می‌شود مربوط به کنکور سنوات گذشته است که به دروغ به عنوان سوالات جدید ارسال می‌شود.

رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان اصفهان تصریح کرد: با توجه به بالا بودن امنیت طراحی، تکثیر و توزیع سوالات کنکور دانشجویان و دانش آموزان فریب این نوع تبلیغات جعلی را در فضای مجازی نخورند و از اعتماد کردن به کاربران در فضای مجازی و واریز کردن مبالغی مبنی بر دریافت سوالات خودداری کنند چراکه این نوع تبلیغات تنها جهت کلاهبرداری صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: شهروندان هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرند و در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیام رسان‌های موبایلی مراتب را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرسwww.cyberpolice.gov.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند و در صورتی که در هر ساعت از شبانه روز با کلاهبرداری اینترنتی و یا برداشت‌های غیر مجاز از حساب‌های بانکی خود مواجه شدند، موضوع را به مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا به شماره ۰۹۶۳۸۰ گزارش دهند.

کد خبر 747693

دیگر خبرها

  • ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس آغاز شد
  • آغاز ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس
  • قرعه کشی پخش مناظره‌های انتخاباتی صدا و سیمای اصفهان
  • قرعه کشی پخش مناظره های انتخاباتی صدا و سیمای اصفهان
  • نامزدهای مورد حمایت شورای وحدت در دور دوم انتخابات مجلس اعلام می شود
  • کنکوری‌ها مراقب شگردهای کلاهبرداران باشند
  • راهبرد انتخاباتی شورای وحدت در مرحله دوم انتخابات: از بانوان حمایت می‌کنیم
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • الکترونیکی بودن دور دوم انتخابات مجلس در آبادان
  • فراهم شدن تمهیدات لازم برای برگزاری دور دوم انتخابات در خوزستان