Web Analytics Made Easy - Statcounter

گمرک ایران بخشنامه‌ای برای جلوگیری از ترخیص بدون ثبت سفارش کالاهای تجاری که اخیرا جنجال ساز شده بود صادر کرد. ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۵ اقتصادی اقتصاد ایران نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در روزهای گذشته موضوع ترخیص بدون ثبت سفارش حدود 200 میلیون یورو انواع کالا (با استفاده از ظرفیت ماده 38 آیین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات) در فرودگاه امام خمینی از سوی خبرگزاری تسنیم مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از پیگیری خبرگزاری تسنیم، در ابتدا موضوع توسط رئیس کل گمرک ایران تایید شد و در ادامه شاهد حضور یک تیم از گمرک ایران به همراه جمعی از نمایندگان سایر دستگاهها در گمرک فرودگاه امام خمینی(ره) بودیم.

حالا روز گذشته (29 بهمن ماه) مدیر کل دفتر واردات گمرک ایران در حالی بخشنامه‌ای توجیهی درخصوص چگونگی صدور مجوز این نوع واردات صادر کرده که در لابه لای این بخشنامه به یک شگرد خاص در تبدیل کالای غیر تجاری به تجاری اشاره شده است.

در این بخشنامه که از سوی وکیلی مدیر کل  واردات گمرک به استناد نامه معاون فنی گمرک صادر شده آمده، خواهشمند است دستور فرمایید ترتیبی اتخاذ گردد تشریفات گمرکی و ترخیص کالاهای مشمول بندهای قانونی مربوط به ماده 38 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات با ارزیابی و بررسی دقیق ارزش کالا صورت پذیرد.

مواد اولیه و دستگاههای کامل وارده توسط واحدهای تولیدی و بازرگانی که جنبه تجاری دارد مشمول مفاد این بخشنامه نمی‌گردد. ضمنا کالاهای وارده از محل مصوبات خاص مانند اقلام وارده توسط شرکت‌های هواپیمایی و اقلام مربوط به پروژه‌های راهبردی و ... از شمول این بخشنامه خارج و اقدام وفق مصوبات ابلاغی در خصوص آنها بلامانع است.

گمرکات اجرایی توجه داشته باشند از ظرفیت ماده 60آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی برای تفکیک قبض انبار کالای تجاری و تبدیل این کالا به کالای غیر تجاری و اظهار طی اظهارنامه‌های متعدد جهت استفاده از ظرفیت ماده 38 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات استفاده نگردد.

همچنین توجه لازم به این موضوع معمول گردد یک قلم کالا به صورت مکرر و  پارت شیپمنت، توسط صاحب کالای واحد وارد و از محل ماده 38 آیین نامه اجرایی قانون  موصوف ترخیص نگردد.
 مسئولیت حسن اجرای مفاد بخشنامه فوق بر عهده کلیه مدیران و معاونین امور گمرکی گمرکات اجرایی و مسئولیت نظارت بر حسن اجرای آن بر عهده ناظرین محترم حوزه‌های نظارت گمرکات استانهای مربوطه است.

به گزارش تسنیم، به نظر می‌رسد این بخشنامه توجیهی بیشتر مربوط به نحوه اجرای تشریفات در آینده باشد. نکته مهم این است که با توجه به تایید موضوع ترخیص 200 میلیون یورو کالا توسط رئیس کل گمرک، بازرسی گمرک ایران بایستی در این خصوص پاسخگو باشد. این واحد بازرسی می‌تواند با بررسی پته‌های مربوطه تخلفات احتمالی روی داده را احصا و گزارش مربوطه را برای جلوگیری از این نوع واردات در معرض بررسی عمومی قرار دهد.

لزوم شفاف‌سازی بازرسی در خصوص ترخیص کالا بدون ثبت سفارش/توقف صدور پتهْ مدیران فنی گمرک را به فرودگاه کشاندورود گمرک به ماجرای تخلفات واردات قطعات موبایل از فرودگاه امامسکوت گمرک فرودگاه امام درخصوص ابهامات واردات یک شرکت قطعه ساز/لزوم شفاف سازی از سوی مراجع نظارتی

 

انتهای پیام/

R1389/P/S7,77/CT1 واژه های کاربردی مرتبط گمرک

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گمرک گمرک ماده 38 آیین نامه اجرایی قانون صادرات و واردات خبرگزاری تسنیم بدون ثبت سفارش ظرفیت ماده فرودگاه امام گمرک ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۰۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۰۰ درصدی در صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد شمسایی، با اشاره به آمار بررسی پرونده جامع محصولات CTD، افزود: میزان بررسی پرونده‌ها از ۹۳ مورد در سال ۱۴۰۱ به ۱۲۸ مورد در سال ۱۴۰۲ رسیده و بیش از ۳۷ درصد رشد داشته و مدت زمان بررسی پرونده‌های حوزه نیز از ۴ ماه به زیر یک ماه کاهش یافته است.

رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو ادامه داد: میزان مصاحبه و ارزیابی صلاحیت مسئول فنی نیز ۳۴ درصد، رسیدگی و پاسخگویی به امور ترخیص بیش از ۱۴۰۰ درصد، صدور مجوز ترخیص با حداقل اسناد بیش از ۳۳۰ درصد در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۱ رشد داشته است.

وی با تاکید بر لزوم برگزاری کلاس‌های آموزشی مخصوص مسئولان فنی شرکت‌های تولید کننده و وارد کننده ملزومات دارویی، گفت: در سال گذشته ۷ دوره آموزشی شامل ۴ جلسه ۲ GMP، جلسه CTD و یک دوره آموزش رگولاتوری برگزار شد و در سال جاری نیز نسبت به این موضوع اهتمام ویژه خواهیم داشت.

کد خبر 6087128 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مسئولان در قبال بیت‌المال باید پاسخگو باشند
  • تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد
  • سپاهانی‌ها در انتظار نامه خوزستانی‌ها به سازمان لیگ
  • مسئولان مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور را پیگیری کنند
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • رشد ۲۰۰ درصدی صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی
  • رشد ۲۰۰ درصدی در صدور و تمدید پروانه ملزومات دارویی
  • محموله صادراتی اسرائیل در مرز بازرگان توقیف شد + جزئیات
  • افزایش ترانزیت ریلی کالا از گمرک رازی در مرز ایران وترکیه 
  • وجود برخی مشکلات و مسائل موجود در مرز پرویزخان