Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ چندی قبل به مناسبت روز غزه مستندی از شبکه سوم سیما روی آنتن رفت که بسیار عجیب و در عین حال دردناک بود. مستند «سهی» به کارگردانی سمیه احمدی با محوریت قراردادن دختری فلسطینی که از مشکلات و بیماری‌های فراوانی رنج می‌برد، قصه‌ای دردناک از مردم نوار غزه را روایت کرد که برای مخاطبان تلویزیون نا آشنا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین بهانه گفت‌وگویی را با کارگردان این مستند انجام داده‌ایم.

آنچه این روز‌ها در پشت حصار غزه می‌گذرد حکایت از یک جنایت خاموش بشری دارد

سمیه احمدی در خصوص دلیل ساخت مستند «سهی» به خبرنگار ما گفت: نوار غزه یا باریکه غزه ناحیه‌ای است نوار گونه در کنار دریای مدیترانه و در منطقه خاورمیانه. شاید همه بیشتر اسم این منطقه را در اخبار و به واسطه درگیری‌ بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی به خاطر بیاورند؛ اما این فقط شکل ظاهری ماجراست. نوار غزه منطقه‌ای ویژه و نقطه اتصال دو منطقه کرانه باختری رود اردن و منطقه غزه در سرزمین فلسطین است که با دو میلیون جمعیت متراکم‌ترین شهر جهان نامیده می‌شود.

وی افزود: در سال ۲۰۰۲ رژیم صهیونیستی به بهانه جلوگیری از حمله اقدام به ساخت دیواری به نام دیوار حائل در نواز غزه کرد؛ اما آنچه این روز‌ها در پشت حصار غزه می‌گذرد حکایت از یک جنایت خاموش بشری دارد. ما وقتی در جریان اتفاقات این منطقه قرار گرفتیم، ایده ساخت مستند «سهی» بر اساس یک شخصیت واقعی شکل گرفت.

زندگی بسیاری از افراد در نوار غزه با مرگ خاموش به پایان می‌رسد

کارگردان مستند «سهی» با اشاره به سختی‌های ساخت این فیلم اظهار کرد: پس از تخلیه شهرک‌های صهیونیست نشین از سال ۲۰۰۵ به بعد در نوار غزه، رژیم صهیونیستی همچنان دیوار حائل را نگه داشته که این دیوار عملاً قسمت فلسطینی نشین غزه را در محاصره شدید بهداشتی و اقتصادی قرار داده و زندگی بسیاری از افراد در مرگ خاموش به پایان می‌رسد. سوای آن رفتن به این منطقه به هیچ عنوان ممکن نیست. به همین دلیل پس از طرح ایده ساخت مستندی براساس جنایت خاموش صهیونیست‌ها سوژه‌های بسیار مختلفی مطرح شد و در نهایت پس از حدود یکسال به شخصیت دختری به نام «سهی» برخورد کردیم که زندگی بسیار دردناکی داشت. علاوه بر اینکه خودش از مشکلات بسیاری ناشی از بیماری رنج می‌برد، اعضای خانواده او از بیماری‌های فراوانی رنج می‌بردند که در سایه تحریم غذایی و دارویی امکان مداوا و معالجه مطلوب را نداشتند.

وی افزود: در واقع در مستند «سهی» زندگی دختری فلطسینی به نام سهی روایت می‌شود که زیر سایه سنگین دیوار حائل خودش و خانواده‌اش با مشکلات شدید بیماری دست به گریبان هستند و عملاً امکان درمان بیماری او و بسیاری دیگر از ساکنین این منطقه وجود ندارد و با مشکلات زیاد حرکتی و تنفسی مواجه است و شرایط بهداشت عمومی غزه و مشکلات درمانی مردم این منطقه از زبان دکتری مختصص با تمرکز برشخصیت «سهی» روایت می‌شود. تصویربرداری این مستند توسط گروهی از مستندسازان فلسطینی مستقر در نواز غزه در شرایط بسیار سخت انجام گرفت و سپس برای ما این تصاویر ارسال شد و قصه این مستند عملا در میز تدوین شکل گرفت. ما سعی کردیم مرگ خاموش ساکنین این سرزمین در سایه تحریم شدید مواد دارویی و غذایی و عدم دسترسی به ابتدایی‌ترین حقوق بهداشتی و درمانی را به تصویر بکشیم که ساخت آن بیش از یکسال به طول انجامید. بسیار خوشحالم اگر توانسته باشیم گوشه کوچکی از مشکلات این سرزمین و مردمان را نشان دهیم.

براساس این گزارش، فیلم مستند «سهی» در مدت زمان ۲۶ دقیقه به کارگردانی سمیه احمدی و تهیه‌کنندگی مهدی مطهر تهیه شده در خانه مستند و محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سینمای ایران مستند دختر فلسطینی رژیم صهیونیستی زندگی بسیار جنایت خاموش دیوار حائل ساخت مستند مرگ خاموش نوار غزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۰۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی بحران بورس در «ناامیدی سم است»/ ساخت مجموعه مستندی درباره صنعت خودرو در ایران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مستند «ناامیدی سم است» به کارگردانی رضا پردل و محصول مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی که تا چندی پیش با نام «روبورس» شناخته می‌شد و داستان بحران سازمان بورس در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۳۹۹ را روایت می‌کند. آریان عطارپور تهیه‌کننده این اثر در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره این تغییر نام گفت: زمان که اسم فیلم را انتخاب می‌کردیم «ناامیدی سم است» را مدنظر داشتیم اما «روبورس» را، به‌صورت موقت، در زمان عقد قرارداد روی آن نهادیم.

او ادامه داد: «روبورس» اسم دم ‌دستی که در لحظه انتخاب شده بود تا پروژه فقط یک نام داشته باشد اما «ناامیدی سم است» نماینده فضایی‌ست که فیلم می‌خواهد به مخاطب عرضه کند و ارتباط تماتیک با مستند دارد.

 برنامه‌ریزی برای «ناامیدی سم است»

این تهیه‌کننده درباره برنامه خود برای نمایش این مستند بیان کرد: احتمالا با هماهنگی بخش بازرگانی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، افتتاحیه‌ای برای فیلم برگزار شود و سپس در جشنواره‌های پیش رو مثل فیلم کوتاه تهران و هر جای دیگری که دوستان مرکز پیشنهاد کنند، شرکت خواهیم کرد. همچنین درنظر داریم تعدادی اکران خصوصی در جمع‌هایی که به مبلحث اقتصادی مثل بحران بورس علاقه‌مند هستند، برگزار کنیم.

کارگردان «مرجان» در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره فعالیت‌های مستندسازی آینده خود مطرح کرد: مشغول فیلمبرداری مجموعه مستندی درباره صنعت خودرو برای شبکه مستند هستیم که تا ۲ یا سه ماه آینده چند قسمت آن برای پخش آماده می‌شود. تهیه‌کنندگی و کارگردانی این اثر برعهده خودم است.

عطارپور در پایان خاطرنشان کرد: این مجموعه مستند، روایتی چند لایه از تاریخ شکل‌گیری صنعت خودرو در ایران، آسیب‌شناسی وضعیت فعلی و مطالعه تطبیقی درباره صنعت خودرو در ایران و کشورهای صاحب صنعت دیگر مثل کره جنوبی، هند، برزیل و... است.

«ناامید سم است» با نام قبلی «روبورس»، به بحران‌های سازمان بورس در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۳۹۹ می‌پردازد که این بحران‌ها در بازار سرمایه باعث از دست رفتن بخش زیادی از سرمایه مردم سهامدار شد. این مستند ۲۳ دقیقه‌ای پیامدهای این اتفاق و درگیری مردم با این موضوع را تا امروز بررسی می‌کند.

عوامل این مستند عبارتند از نویسنده و کارگردان: رضا پُردل، تهیه‌کننده: آریان عطارپور، تدوین: آریان عطارپور، فیلمبردار: رضا تیموری، راوی: شهرام درخشان، آهنگساز: نیما پورکریمی، صداگذار: هیراد علوی‌فرد، مشاور علمی: علی شهبازی، تصویرساز پوستر: شادی یوسفی، طراح پوستر: هانا بیات، تولید شده در مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست برای تحقیقات بین‌المللی درباره گورهای جمعی در غزه
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • عربستان تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه را محکوم کرد
  • بررسی بحران بورس در «ناامیدی سم است»/ ساخت مجموعه مستندی درباره صنعت خودرو در ایران
  • نهاد حقوق بشری: ۱۴۰ گور دسته جمعی در نوار غزه شناسایی کردیم
  • جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی‌
  • ‌درخواست «بورل»برای کاهش تنش در منطقه وجلوگیری ازفاجعه بشری درغزه
  • روایت رشادت های شهیدچمران در مستند رادیویی قهرمان ایرانی
  • حمله به کرانه باختری با هدف خاموش کردن شعله مقاومت
  • موضع کنعانی نسبت به کشف گور‌های دسته جمعی در محیط بیمارستان ناصر در غزه