Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یکی از معدود مواردی که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان را در جریان سخنرانی اخیر رئیس‌جمهور ایالات‌متحده، دونالد ترامپ در اتحادیه اروپا گرد هم آورد، جشن گرفتن رکورد تعداد نمایندگان زن در کنگره ایالات‌متحده بود. 102 زن در انتخابات میان‌دوره 2018 به مجلس نمایندگان راه یافتند و 23.5 درصد از 435 کرسی نمایندگی را از آن خود کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بیزینس اینسایدر، با توجه به آمار ارائه‌شده، ایالات‌متحده هنوز هم در مورد تعداد نمایندگان زن از بسیاری از کشورها عقب‌مانده است. در رده‌بندی ارائه‌شده توسط اتحادیه بین پارلمانی، ایالات‌متحده در جایگاه هفتاد و پنجم قرار دارد. در حقیقت، ایالات‌متحده حتی با این رقم به میانگین جهانی نرسیده است.

کشور در صدر این فهرست روانداست که نزدیک به دوسوم کرسی‌های پارلمان خود را به زنان اختصاص داده است و بهترین رکورد جهان در نمایندگان زن پارلمان را دارد.

بعد از رواندا دو کشور کوبا (53.2درصد) و بولیوی (53.1درصد) قرار دارند.

مکزیک (48.2درصد) در جایگاه چهارم، گرنادا (46.7درصد) در جایگاه پنجم، نامبیا (46.2 درصد) در جایگاه ششم، سوئد (46.1 درصد) جایگاه هفتم، نیکاراگوئه (45.7درصد) جایگاه هشتم، کاستاریکا (45.6درصد) جایگاه نهم و افریقای جنوبی (42.7 درصد) در جایگاه دهم قرار گرفتند.

در این میان سوئد (46.1درصد)، اولین دولت خودمختار "فمینیستی" جهان است.

آمار بر اساس مناطق به شرح ذیل است:

کشورهای شمال اروپا (42.3 درصد)، قاره آمریکا (30.3درصد) ، بقیه اروپا (26.5درصد) و کشورهای جنوب صحرای آفریقا (23.8 درصد) در جایگاه اول تا چهارم قرار دارند.

آسیا (19.7درصد) و کشورهای عربی (18.7درصد) بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی هستند.

بدترین رکورد مربوط به کشورهای اقیانوس آرام (15.5درصد) است.

علت اختلاف زیاد بین کشورها در انتخاب نمایندگان زن

سهمیه‌های سیستم‌های انتخاباتی یکی از علل این اختلاف است. اولین کشور جهان که قانون سهمیه جنسیتی را معرفی کرد، آرژانتین در سال 1991 بود. از آن زمان الزام قانونی احزاب برای ارائه تعداد معینی از کاندیداهای زن در آمریکای لاتین و دیگر کشورها رایج شد.

بسیاری از کشورها رویکردهای متفاوتی را با همان هدف اتخاذ کردند، یا کرسی‌هایی به زنان (مانند چین ، پاکستان و بسیاری از کشورهای عربی) اختصاص دادند، در برخی کشورها نیز احزاب سیاسی به‌طور داوطلبانه سهمیه‌های خود را (مانند بسیاری از اروپا) به زنان اعطاء کردند.

البته سهمیه‌ها تأثیر چشمگیری در سیاست رواندا داشته است. در دهه 1990 به‌طور متوسط 18درصد کرسی‌های مجلس مربوط به زنان بود. قانون اساسی سال 2003 دولت را موظف کرد تا 30درصد مقام‌های منتخب متعلق به زنان باشد. در سال 2008، زنان بیش از نیمی از پارلمان رواندا را تشکیل می‌دادند  و این نسبت در انتخابات 2013 نزدیک به دوسوم افزایش یافت.

طی 20 سال گذشته، گام‌های بزرگی در جهت نمایندگی بیشتر زنان برداشته‌شده است. در سال 1997 زنان فقط بیش از 30درصد کرسی‌ها را در سوئد، نروژ، فنلاند، دانمارک و هلند داشتند. اکنون 49 کشور وجود دارد که در این راه گام برداشتند. اما از سال 2015 پیشرفت متوقف‌شده و در بعضی موارد معکوس شده است.

در حال حاضر، نسبت مقام‌های اجرایی زنان پایین و درواقع یک‌به‌پنج شده است. فرانسه ، کانادا و اسپانیا همگی کابینه‌هایی با حداقل تعداد زنان دارند. اما آنها استثناء هستند و یک قاعده کلی محسوب نمی‌شوند. در برخی موارد هنگامی‌که زنان به کابینه معرفی می‌شوند، اغلب به آنان نقش‌های کوچکی داده می‌شود که معمولا محدود به مسؤولیت امور اجتماعی و خانواده است.

بیش از نیمی از کشورهای جهان هرگز رهبر زن نداشته‌اند اما داشتن یک زن در صدر هیچ تضمینی برای نمایندگی بیشتر زنان نیست. هندوستان زمانی توسط ایندیرا گاندی اداره می‌شد، اکنون فقط 64 زن را در میان 542 نماینده مجلس خود دارد.

براساس گزارش شکاف جنسیت جهانی اقتصاد، پیشرفت در قدرت سیاسی زنان در یک دهه گذشته در کشورهای غربی اندکی معکوس شده است. کشوهای غربی که دارای زیرمجموعه توانمندسازی سیاسی هستند که شکاف جنسیتی را در بالاترین سطح تصمیم‌گیری سیاسی اندازه‌گیری می‌کند وسیع‌ترین شکاف جنسیتی را نیز دارند.

زنانی که زمان زیادی مقام‌های سیاسی داشتند


 

صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل، جایگاه طولانی‌ترین مدت ریاست دولت را آن خود کرده است.

نانسی پلوسی به قدرتمندترین زنان در سیاست آمریکا و رهبر مخالفت با رئیس‌جمهور ترامپ تبدیل‌شده است.


 

نخست‌وزیر نیوزیلند ، ژاکیندا آردن ثابت کرد که مادر بودن مانعی برای شغل اصلی نیست و تبدیل به دومین رهبر تاریخ شده که در زمان ریاست جمهوری صاحب فرزند شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی نمایندگان زن مجلس بسیاری از کشورها ایالات متحده نمایندگان زن سهمیه ها کرسی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۰۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظرفیت اتحادیه آیورا در توانمندسازی زنان

به گزارش خبرگزاری مهر، نهمین جلسه کارگروه توانمندسازی اقتصادی زنان اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند (آیورا) به ریاست کشورمان و با حضور نمایندگان کشورهای عضو به صورت مجازی برگزار گردید.

در این نشست، خدیجه کریمی، مدیرکل بین‌الملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، ضمن اعلام ریاست مجدد کشورمان بر این کارگروه بر ضرورت همکاری کشورهای عضو در اجرای موفق برنامه کاری کارگروه برای دو سال آینده تأکید نمود.

وی به ماهیت فعالیت‌های کارگروه توانمندسازی اقتصادی زنان به عنوان یکی از موضوعات بین‌رشته‌ای آیورا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر گروه‌های کاری آیورا به صورت جداگانه فعالیت می‌کنند و این موضوع از اثرگذاری اقدامات آنها کاسته است. لذا جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد از ظرفیت‌های سایر کارگروه‌ها به نفع توانمندسازی زنان بهره‌برداری نماید و ارتباط مؤثر درون کارگروهی می‌بایست بخشی از دستور کار سایر کارگروه‌ها گردد.

در این نشست، دبیرخانه آیورا ضمن ابراز خرسندی از تمدید ریاست کشورمان بر کارگروه، از برنامه‌های متعدد کشورمان تشکر نمود.

در ادامه نشست، گزارش برنامه کاری دو سال گذشته تشریح شد، برنامه‌های در دست اقدام و پیشنهادات کشورهای عضو مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد نمایندگان کشورهای عضو برنامه‌های و طرح‌های خود را پس از مشورت با مراجع ذیربط از طریق دبیرخانه به کشورمان ارسال نمایند.

شایان ذکر است آیورا ۲۳ عضو اصلی دارد و در این نشست ٢١ نماینده حضور به‌هم رساندند.

کد خبر 6085125

دیگر خبرها

  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود
  • مازنی:برخوردهای خشن در خیابان‌ها با زنان براساس کدام منبع رخ می‌دهد؟ /قیمت دلار چند برابر سال ۱۴۰۰ شده اما صدایی از دولتمردان در نمی آید
  • دهه کرامت بهترین فرصت برای بازیابی جایگاه زنان در جامعه است
  • معاون سیاسی طالبان: کشورهای اسلامی باید از فلسطین حمایت کنند
  • ◄ افزایش حجم تجارت ایران با 15 کشور همسایه در سال 1402
  • استفاده از ظرفیت اتحادیه آیورا در توانمندسازی زنان
  • کدام کشور بیشترین هزینه نظامی را ثبت کرد؟
  • بالاخره «پنج‌شنبه» تعطیل می‌شود یا «شنبه»؟/ خبر مهم یک نماینده درباره تغییر در تعداد تعطیلات آخر هفته
  • کدام کشورها شنبه تعطیل هستند؟
  • توانمندسازی اقتصادی زنان اتحادیه کشورهای عضو آیورا