Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-03-28@21:14:32 GMT

پالم وارداتی، یارانه‌ می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۵۱۴۶۲

پالم وارداتی، یارانه‌ می‌گیرد

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، تبعات توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی که از آن به عنوان ابزار توزیع رانت یاد می‌شود، در کنار تمام آسیب‌هایی که به اقتصاد کشور وارد کرده، خودکفایی برخی از محصولات استراتژیک را نیز با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

از اردیبهشت ماه سال ۹۷ ارز ۴۲۰۰ تومانی به عنوان ارز دولتی مبنای کار دولت دوازدهم قرار گرفت و برای تأمین بسیاری از کالاهای وارداتی اختصاص یافت این در حالی بود که قیمت ارز در سامانه نیما و بازار آزاد بیش از ۲ برابر این رقم بود و این امر باعث شد واردات و توزیع کالاهایی که ارز دولتی دریافت کرده بودند با فساد مواجه شود و رانت‌های عظیمی را نصیب عده‌ای خاص کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور می‌شد به دست مصرف کننده نهایی نمی‌رسید و از شبکه توزیع رسمی خارج و با قیمت‌های بالاتر در بازار آزاد به فروش می‌رفت. اما ماجرا به همین جا ختم نشده است؛ تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برخی کالاهای اساسی، قدرت رقابت را از تولیدات داخلی گرفته و حتی خودکفایی برخی محصولات استراتژیک را با چالش‌های جدی مواجه کرده است؛ علیرضا مهاجر، مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: کشور ما به سالانه ۱.۵ میلیون تن روغن خام نیاز دارد که این نیاز از چند طریق تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه روش اول واردات مستقیم روغن خام به کشور است، افزود: از طریق واردات دانه روغنی و تولید دانه روغنی در داخل نیز از دیگر روش‌های این کار هستند.

مهاجر با اشاره به آغاز اجرای طرح خوداتکایی دانه‌های روغنی در سال ۹۴، گفت: در زمان آغاز اجرای طرح مذکور، ۹۰ درصد روغن مورد نیاز از طریق واردات مستقیم روغن خام تأمین می‌شد و واردات دانه به کشور بسیار محدود بود و به همین دلیل اکثر کارخانجات روغنکشی تعطیل بودن یا با کمترین ظرفیت کار می‌کردند.

۴۵۰ هزار تن روغن پالم ارز دولتی می‌گیرد!

وی با بیان اینکه در سال ۹۴ حدود ۲۴۰ هزارتن دانه روغنی وارد کشور شده بود، افزود: حدود ٤٠٠ هزارتن دانه روغنی شامل سویا، کنجد، آفتابگردان، کلزا و گلرنگ نیز در داخل تولید شد که از این میزان دانه نزدیک به ٧٠ هزارتن و از دانه روغنی وارداتی نیز ٤٠ هزارتن روغن استحصال وبقیه نیاز بصورت روغن خام وارد کشور شد.

مهاجر تصریح کرد: ما در سال ۹۴ این سیاست را به افزایش تولید دانه روغنی در داخل و افزایش واردات دانه بجای واردات مستقیم روغن خام تغییر دادیم و در سالهای ۹۵، ۹۶ و ۹۷ و ۹۸ به طور متوسط واردات دانه روغنی به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن افزایش یافت و در این مدت نیز تولید دانه روغنی کلزا در داخل هشت برابر شد.

وی افزود: دانه روغنی وارداتی به کشور شامل دانه سویا است چرا که برای این دانه علاوه بر بحث روغن در بحث کنجاله نیز تقاضا وجود دارد و بنابراین واردکنندگان نیز به دلیل دریافت ارز دولتی تمایل به واردات دارند تا خرید از تولید کشاورزان داخلی.

این مقام مسئول با بیان اینکه درصد روغن دانه سویا ۱۸ است، گفت: بنابراین از میزان ۲.۵ میلیون واردات دانه سویا حدود ۴۵۰ هزارتن روغن استحصال می‌شود.

مهاجر تصریح کرد: حدود ۹۰۰ هزارتن تا یک میلیون تن روغن خام نیز وارد کشور می‌شود که ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزارتن آن روغن پالم و ۴۰۰ هزارتن نیز شامل روغن سویا، آفتابگردان، کنجد، کلزا و … است ضمن اینکه از دو سال قبل به دلیل تحریم‌ها واردات روغن سویا محدودتر شده و روغن آفتابگردان جایگزین این کالا شده که از کشورهای بلوک شرق وارد می‌شود.

دولت به واردکنندگان روغن، دانه و کنجاله به ازای هرکیلوگرم واردات ۹ هزارتومان یارانه می‌دهد!

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالش‌های ایجاد شده برای تولید دانه‌های روغنی در پی اختصاص ارز دولتی به واردات روغن گفت: به دلیل اختصاص ارز دولتی به واردات روغن خام و دانه و کنجاله، کشاورزان امکان رقابت با واردات را ندارند لذا برنامه‌های ما هم دستخوش تغییر شده است و کشاورزان برای درآمد بیشتر به کشت محصولات سبزی و صیفی روی آورده اند.

مهاجر با بیان اینکه در ازای واردات هر کیلوگرم از این محصولات ۹ هزارتومان به واردکنندگان یارانه داده می‌شود، افزود: اگر بخشی از این ارز به تولید اختصاص یابد، مشکل تولید تا حدود زیادی حل می‌شود.

وی با اشاره به تاکید سرپرست وزارت جهاد کشاورزی بر حذف ارز دولتی از کالاهایی مانند شکر و روغن گفت: واردکنندگان روغن در برابر واردکنندگان محصولاتی مانند شکر و برنج موقعیت محکم‌تری دارند و به اصطلاح بسیار قوی‌تر از آنان هستند.

وی با تاکید بر اینکه دولتی بودن قیمت واردات روغن، دانه و کنجاله قدرت رقابت را از تولیدکنندگان داخلی گرفته است، تصریح کرد: کشاورزان با این شرایط تمایلی به کشت ندارند و به همین دلیل برنامه کشت نیز محقق نمی‌شود چرا که تولید با ارز آزاد انجام می‌شود و دولت قادر نیست که به تولید یارانه بدهد.

مهاجر اضافه کرد: کارخانجات نیز به همین دلایل، روی واردات تمرکز می‌کنند نه تولید.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: از سال گذشته و با افزایش نرخ ارز، تولید دانه‌های روغنی در کشور با مشکل مواجه شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: قیام مردم تبریز دادگاه روح الله زم انتخابات افغانستان سپندارمذگان آزادراه تهران شمال انتخابات مجلس یازدهم شورای ائتلاف نیروهای انقلاب دلار ۴۲۰۰ تومانی تبعات واردات پالم روغن خودکفایی تولید داخلی قیام مردم تبریز دادگاه روح الله زم انتخابات افغانستان سپندارمذگان آزادراه تهران شمال انتخابات مجلس یازدهم شورای ائتلاف نیروهای انقلاب وزارت جهاد کشاورزی دانه های روغنی تولید دانه روغنی ارز ۴۲۰۰ تومانی دانه روغنی وارد دانه و کنجاله دانه روغنی واردات روغن واردات دانه دانه سویا وارد کشور ارز دولتی سال ۹۴ تن روغن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۱۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۳۰ درصدی هزینه خمیرمایه نانوایان/ تامین نان یارانه‌ای با تعداد بالا در ماه رمضان امکان‌پذیر است

محمدرسول نظافتی گفت: خمیرمایه‌ مورد نیاز نانوایان در سه استان بر اساس میزان آرد دریافتی به آن‌ها تخصیص پیدا می‌کند و ارزیابی ما نشان می‌دهد با اجرای این موضوع، هزینه تامین خمیرمایه برای نانوایان حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.

محمدرسول نظافتی، مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص اینکه چگونه می‌توان بدون افزایش قیمت نان به اقتصاد نانوایان کمک کرد، گفت: موضوع ترمیم غیرقیمتی اقتصاد نانوایان از ابتدای سال ۱۴۰۲ در دستور کار دولت قرار گرفت. ایده اول، بحث کاهش هزینه‌های تولید نان مانند خمیرمایه بود. یکی از اهداف دولت در سال گذشته، موضوع ساماندهی بازار خمیرمایه و کاهش قیمت آن بود. این موضوع از یک طرف از جهت سلامت عمومی جامعه و افزایش کیفیت نان و از طرف دیگر از جهت اقتصادی در موضوع کاهش هزینه‌های تولید نان برای نانوایان اهمیت ویژه‌ای داشت.

 

مدیر اجرایی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان درخصوص نحوه اجرایی شدن این طرح عنوان کرد: کاهش هزینه‌های تولید نان قریب به دو ماه است که در سه استان به صورت آزمایشی اجرا شده و خمیرمایه‌ی مورد نیاز نانوایان در این سه استان بر اساس میزان آرد دریافتی نانوایان به آن‌ها تخصیص پیدا می‌کند. آرد دریافتی توسط نانوایان نیز متناسب با سوابق عملکرد آن‌ها در طرح هوشمندسازی هر دوره است.

 

نظافتی افزود: میزان خمیرمایه مورد نیاز نانوایان در سامانه‌ای بارگذاری می‌شود و نانوایان می‌توانند در بازه‌هایی که توسط کارخانجات خمیرمایه و سامانه مشخص شده است، خرید خود را انجام دهند و آن را تحویل بگیرند. ارزیابی ما نشان می‌دهد هزینه تامین خمیرمایه برای نانوایان حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است که نتیجه گام اول در موضوع کاهش هزینه‌های تولید بود.

 

وی ادامه داد: گام بعدی که با همکاری وزارت صنعت معدن و تجارت در حال شکل‌گیری است، موضوع عرضه‌ی سایر اقلام در واحد‌های خدمات رفاهی است. طی تفاهم‌نامه‌ای که اخیرا با مرکز اصناف ایران اتفاق افتاد، مقرر شد در فاز نخست، کالا‌های مشاغل خانگی با همکاری وزارت صمت در واحد‌های نانوایی عرضه شود و واحد‌های نانوایی هم از فروش این محصولات مقداری اقتصاد خود را جبران کنند.

 

نظافتی درمورد دغدغه تامین نان با تعداد بالا در ماه رمضان گفت: در طرح هوشمندسازی به این دغدغه پاسخ داده شد؛ به این شکل که سامانه‌ کسب و کار‌ها و نهاد‌ها از طریق برنامه کاربردی نظر، در دسترس همه مردم قرار دارد و مردم می‌توانند نیاز‌های تعداد بالای خود را در موضوع نان یارانه‌ای در سامانه ثبت کنند. در قدم بعدی، کارت‌هایی که قرار است با آن‌ها خرید نان انجام شود، در سامانه ثبت کنند. در بازه ماه مبارک رمضان این درخواست‌ها به محض ثبت نام تایید شده و می‌توانند خرید خود را از واحد‌های نانوایی از طریق منوی کسب و کار‌ها در دستگاه کارتخوان انجام دهند.

دیگر خبرها

  • پرداخت یارانه به زنجیره تولید از تورم جلوگیری می کند
  • یارانه باید به دست مصرف کننده نهایی برسد
  • کاهش ۳۰ درصدی هزینه خمیرمایه نانوایان/ تامین نان یارانه‌ای با تعداد بالا در ماه رمضان امکان‌پذیر است
  • دولت حضور بخش خصوصی خالص در عرصه‌های اقتصادی را تسهیل کند
  • تولید روغن بیش از ۶ درصد افزایش یافت
  • مشارکت مردم در بهینه‌سازی مصرف انرژی چگونه به جهش تولید و اقتصاد کمک خواهد کرد؟
  • برای حل بسیاری از چالش‌های اقتصادی باید تولید در کشور افزایش یابد
  • امسال نیازی به واردات گوشت قرمز نداریم
  • ایجاد فضای رقابتی و تنظیم‌گری در صنعت خودرو با تسهیل در واردات
  • ۸۰ درصد کیت‌های آزمایشگاهی مورد استفاده تولید داخل هستند