Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاندیدای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعارض منافع از علل مخالفت سیاستگذاران سلامت با گسترش مبانی طب سنتی است، گفت: مشوق‌های مالی و اعطای هدایایی مانند سفرهای خارجی از سوی شرکت‌های دارویی به پزشکان از جمله مفاسد امروز نظام سلامت است. ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۰ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ شیوع بیماری‌های غیرواگیر یکی از معضلاتی است که گریبانگیر تمامی کشورها از جمله کشور ما شده است؛ آمارها نشان می‌دهد که میزان شیوع این بیماری‌ها، در کشور ما روز‌به‌روز در حال افزایش است به‌طوری که نخستین عامل مرگ و میر در ایران، بیماری های قلبی و عروقی است و بر اساس اظهارات مسئولان وزارت بهداشت، بیماری‌های غیرواگیر، عامل 82 درصد مرگ‌ومیرهای کشور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالیکه با آموزش بهداشت، تغذیه مناسب و ارتقای سواد سلامت جامعه و البته ترویج و توسعه طب سنتی در کشورمان می‌توانیم از بروز بسیاری از این بیماری‌ها، پیشگیری کرد؛ از سوی دیگر، پیاده‌سازی مبانی طب سنتی در جامعه، تا حد بسیار زیادی می‌تواند در کاهش بروز بیماری‌های غیرواگیر مؤثر واقع شود. در همین راستا، میزبان خانم دکتر "زهره الهیان" عضو فرهنگستان علوم پزشکی کشور و کاندیدای این دوره مجلس شورای اسلامی بودیم تا علل اوضال نابسامان نظام سلامت کشورمان را به گفت‌وگو بنشینیم.

تسنیم: با وجود هزینه‌های بسیار زیادی که در حوزه سلامت به خصوص در طرح تحول سلامت، انجام شده است، چرا همچنان شاهد آمار بالای بیماری‌های غیرواگیر در کشور هستیم؟

جایگاه بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها، در نظام سلامت کشور ما، جایگاه مناسبی نیست؛ با وجود اینکه حوزه سلامت، هشت درصد از بودجه کل کشور را به خود اختصاص می دهد، در حوزه بهداشت و پیشگیری، تنها دو طرح داریم و در حوزه درمان، 252 طرح ارائه شده است که نشان از رویکرد درمان‌محورانه نظام سلامت دارد؛ همچنین دیدگاه آینده‌نگر در این زمینه نداریم، در حالیکه در بیانیه گام دوم، آمده است که باید برای 40 سال آینده کشور و پیشرفت آن، برنامه‌ریزی داشته باشیم.

یکی دیگر از علل ناکارآمدی اجرای طرح‌هایی مانند طرح تحول سلامت در کشور، این است که برنامه‌های نظام سلامت کشور ما، برگرفته از مکاتب غربی و نئولیبرال است؛ انسان از منظر غرب، یک مجموعه مادی است و نگاه غرب به تعریف "انسان" یک نگاه غیرماورائی است بنابراین غرب، بیشتر روی سلامت جسم انسان تمرکز دارد در حالیکه سلامت از دیدگاه اسلام، شامل سلامت معنوی نیز می‌شود که عبارت از سلامت روح و روان انسان است.

اگرچه در سال‌های اخیر، سلامت معنوی در تعاریف سازمان جهانی بهداشت نیز گنجانده شده است، اما منظور از سلامت معنوی در دیدگاه غربی‌ها نیز سلامتی است که در خدمت جسم انسان باشد. بنابراین مشکلی که در نظام سلامت خود داریم، ناشی از دیدگاه غربی است که این دیدگاه، سنخیتی با رویکرد حکمت‌شناسانه و هستی‌شناسانه ندارد.

در واقع در اسلام، انسان مجموعه‌ای از ابعاد مختلف است که تنها یکی از این ابعاد، بُعد جسمی اوست؛ ابن سینا معتقد است که مشکلات روحی، علت غایی بروز بسیاری از بیماری‌های جسمانی است؛ برای مثال، فردی که مبتلا به حسد است، دچار عوارضی مانند اضطراب، زخم معده و سایر مشکلات جسمی نیز می‌شود.

تسنیم: توجه نکردن به بعد روحی انسان در نظام سلامت، در کشور ما و کشورهای غربی، چه اثراتی داشته است؟

به دلیل عدم توجه به تأثیر مسائل روحی بر سلامت جسمی انسان، درمان‌هایی که در حال حاضر در کشور ما وجود دارد صرفاً درمان‌هایی تسکینی است در حالیکه رویکرد طب سنتی ایرانی و اسلامی، پیروی از علم حفظ‌الصحه است که باعث پیشگیری از بروز بیماری‌های مزمنی نظیر دیابت، سرطان، چاقی و... می‌شود.

نظام‌های غربی نیز به این مسئله اذعان دارند که نتوانسته‌اند عدالت در سلامت ایجاد کنند؛ برای مثال در کتاب سلامت 2012 آمریکا، آمده است که علی رغم پیشرفت آمریکا در ارتقای شاخص‌های سلامت، این کشور هنوز نتوانسته است شکاف طبقاتی و تبعیض را در حوزه سلامت از میان بردارد و تجاری شدن سلامت، منابع حوزه سلامت را به شدت به تحلیل می‌برد.

تسنیم: تجاری شدن خدمات سلامت چه پیامدهایی را برای مردم کشورمان داشته است؟

یکی از نتایج تجاری شدن خدمات سلامت در کشور ما، افزایش آمار جراحی‌های زیبایی مانند جراحی بینی، لیپوساکشن و ... است؛ عدم توجه به مبانی حفظ‌الصحه از یک سو و فقر فرهنگی مردم در زمینه سلامت از سوی دیگر، باعث تجاری شدن حوزه سلامت شده است؛ برای مثال در بسیاری از مردم جامعه، شاهد این مسئله هستیم که فرد، برای پیشگیری و درمان بیماری خود هزینه پرداخت نمی‌کند اما حاضر به قرض کردن پول برای انجام عمل جراحی بینی است! بنابراین باید به‌جای درمان محوری در حوزه سلامت، به سوی ارتقای سواد سلامت جامعه برویم.

تسنیم: مکانیزم مورد نظر شما برای ارتقای سواد سلامت جامعه چیست؟

اول اینکه در هنگام تعیین بودجه در مجلس شورای اسلامی، باید آموزش و پیشگیری را مقدم بر امور درمانی بدانیم و برای آن سیاستگذاری مناسبی داشته باشیم. دوم آنکه ارتقای سوادسلامت جامعه باید به صورت یک حکم در قانون برنامه هفتم توسعه، وارد شود.

تسنیم: در این صورت، جایگاه طب سنتی ایرانی ــ اسلامی در برنامه هفتم توسعه چه خواهد بود؟

جایگاه طب سنتی در اسناد بالادستی ذکر شده است؛ برای مثال در سیاست‌های کلان ابلاغی، بندی داریم که به لزوم نهادینه شدن مبانی طب سنتی در کشور اشاره کرده است.

تسنیم: وضعیت امروز طب سنتی در بدنه وزارت بهداشت پس از گذشت بیش از 12 سال از تاسیس معاونت طب سنتی  در این وزارتخانه را چطور ارزیابی می‌کنید؟

در دولت گذشته، معاونتی تحت عنوان معاونت طب سنتی داشته‌ایم اما در حال حاضر جایگاه طب سنتی در وزارت بهداشت به اداره کل طب سنتی تقلیل یافته است که این امر مؤید نبود توجه کافی به طب سنتی در وزارت بهداشت است؛ آموزه‌ها و مبانی طب سنتی، همچون گنجینه‌ای ارزشمند است که باید در مباحث درسی پزشکان و پیراپزشکان وارد شود.

به‌طور کلی، وزارت بهداشت باید حمایت بیشتری از اعطای مجوز به سلامتکده‌های طب سنتی داشته باشد و از سوی دیگر، تمام افراد دخیل در حوزه طب سنتی از جمله متخصصین و عطاری‌ها، باید سازماندهی و سطح‌بندی شوند تا بتوان نظارت و حمایت بیشتری از آنها داشت.

تسنیم: یعنی حضرتعالی، مشکل عدم توجه و اهتمام وزارت بهداشت به حوزه طب سنتی را به دلیل تنزل معاونت طب سنتی به اداره کل ارزیابی می‌کنید؟!

تأسیس دانشکده‌های طب سنتی اقدام مثبت و مفیدی تلقی می‌شود اما حتی این حرکت نیز مطابق با انتظار ما در زمینه گسترش این طب در کشور، نبوده است؛ زیرا همچنان مخالفت‌هایی از سوی مسئولان حوزه سلامت و پزشکان، با تأسیس سلامتکده‌ها و مطب‌های طب سنتی، وجود دارد.

تسنیم:‌ علت عمده این مخالفت‌ها چیست؟

"تعارض منافع" در حوزه پزشکی یکی از علل مخالفت پزشکان با اجرای چنین طرح‌هایی است؛ یکی دیگر از علل آن، عدم اطلاع پزشکان و سیاستگذاران حوزه سلامت، از میزان اثربخشی گسترش مبانی طب سنتی بر وضعیت سلامتی افراد جامعه است.

تسنیم: آیا  شما قائل به واقعیتی به‌نام وجود مناسبات گسترده مالی بین شرکت‌‌های دارویی کشورمان با برخی پزشکان و اهدای جوایز نقدی و سفرهای خارجی به پزشکان از سوی شرکت‌هایی دارویی هستید؟

بله! پرداخت مشوق‌های مالی و اعطای هدایایی مانند سفرهای خارجی از سوی شرکت‌های دارویی به برخی از پزشکان برای تجویز داروهایی با برند خاص و شکاف عمیقی که بین درآمد پزشکان و سایر اعضای کادر درمان مانند پرستاران وجود دارد از مصادیق بارز تعارض منافع در حوزه علوم پزشکی است.

تسنیم: برای کاهش این تعارض منافع، چه اقداماتی باید صورت بگیرد؟

متأسفانه اخلاق معنوی و ارزش‌گرایی در بین دانشجویان پزشکی کمرنگ شده است و تبعات آن، متوجه بیمار می‌شود. اگر پزشک، اخلاق‌مدار نباشد رضایت و سلامتی بیمار نیز به دست نخواهد آمد؛ بنابراین باید در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، کاری کنیم که دیدگاه پزشک به بیمار، صرفاً یک دیدگاه مادی نباشد.

تسنیم: کشورهای دیگر برای افزایش اخلاق پزشکی در بین پزشکان، دست به چه اقداماتی زده‌اند؟

در کشورهای توسعه‌یافته، پس از پذیرش دانشجو در دانشگاه و قبل از ورد او به حیطه درمانی، او را با بیماران بدحال و در شرایط مختلف مواجه می‌کنند تا برخورد دانشجوی پزشکی را با بیمار بسنجند؛ در حالیکه پذیرش دانشجو در کشور ما، صرفاً بر اساس نتیجه و رتبه کنکور او است.

نقش مجلس در کاهش این تعارض منافع نیز بسیار پررنگ است، مجلس شورای اسلامی، می‌تواند از طریق اصلاح ساختارهای حوزه سلامت، از مفاسد موجود در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و سایر مسائل کلان حوزه سلامت جلوگیری کند.

"تعارض منافع" در حوزه پزشکی علت اصلی عدم اجرای نظام ارجاع و پرونده الکترونیک سلامت"تور سفرهای خارجی" اهدایی شرکت‌های دارویی مشوق برخی پزشکان برای تجویز داروهای خاص!وقتی سازمان غذا‌و‌دارو خواستار برخورد با هرگونه پرداخت مشوق شرکت‌های دارویی به پزشکان می‌شود + پاسخ تسنیمآیا "تجارت دارو" بین برخی پزشکان و شرکت‌های دارویی ایرانی نهادینه شده است؟!

انتهای پیام/

گفت و گو با زهره الهیانگفت و گو با زهره الهیانگفت و گو با زهره الهیانگفت و گو با زهره الهیانگفت و گو با زهره الهیانگفت و گو با زهره الهیان R7573/P/S2,24,1302/CT2 واژه های کاربردی مرتبط وزارت بهداشت طب سنتی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت بهداشت طب سنتی وزارت بهداشت طب سنتی ارتقای سواد سلامت جامعه بیماری های غیرواگیر شرکت های دارویی مجلس شورای اسلامی نظام سلامت کشور سوی شرکت جایگاه طب سنتی معاونت طب سنتی نظام سلامت حوزه سلامت مبانی طب سنتی سفرهای خارجی وزارت بهداشت برای مثال پرداخت مشوق برخی پزشکان تعارض منافع سلامت معنوی طب سنتی سوی دیگر علوم پزشکی طب سنتی کشور ما تجاری شدن بیماری ها عدم توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۱۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با اعمال محدودیت‌های جدید بر وثیقه ۱۷۵ میلیون دلاری در پرونده کلاهبرداری موافقت کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با اعمال محدودیت‌های جدید بر وثیقه 175 میلیون دلاری در پرونده کلاهبرداری و فساد مالی خود موافقت کرد تا نگرانی‌های دادستان‌ها درباره پرداخت نشدن این مبلغ، برطرف شود.

وثیقه تامین شده توسط شرکت بیمه تخصصی«نایت» ابزاری برای تضمین پیروی ترامپ از حکم حدود 464 میلیون دلاری صادر شده علیه وی در پرونده کلاهبرداری و فساد مالی است اگر ترامپ در دادگاه تجدیدنظر پیروز نشود.

ترامپ که متهم به دستکاری حساب‌های شرکتش برای دریافت شرایط مالی بهتر از بانک‌ها و شرکت‌های بیمه است به پرداخت 345.8 میلیون دلار محکوم شده است؛ مبلغی که با احتساب سود و جریمه‌های مالی پسرانش به 464 میلیون دلار افزایش یافته است.

حدود یک ماه پیش یک هیئت تجدیدنظر متشکل از 5 قاضی حکم دادند که اگر ترامپ ظرف 10 روز یعنی تا پایان ماه مارس بتواند وثیقه 175 میلیون دلاری تعیین شده در پرونده کلاهبرداری و فساد مالی خود را تامین کند، اجرای حکم جریمه 464 میلیون دلاری صادر شده علیه وی، متوقف خواهد شد.

اما وکلای دونالد ترامپ اعلام کرده‌اند که موکلشان قادر به پرداخت این مبلغ تا پایان ماه مارس، مهلت تعیین شده از سوی دادگاه نیست و همچنین وی نمی‌تواند ضمانت مالی لازم را مبنی بر توانایی پرداخت این جریمه به دادگاه ارائه دهد.

در همین حال سه منبع آگاه به رویترز خبر دادند که برخی از میلیونرهای جمهوری خواه آمریکایی در حال همکاری با یکدیگر برای کمک به دونالد ترامپ در تامین وثیقه 175 میلیون دلاری هستند.

دونالد ترامپ که از این وضعیت دشوار به تنگ آمده با استفاده از عباراتی چون «غیرقانونی، غیر آمریکایی، بی سابقه و عملاً غیرممکن» خشم و نارضایتی خود را از این حکم اعلام کرده است.

او با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی خود این جریمه را «غیرقانونی، غیرآمریکایی، بی‌سابقه» خواند و نوشت که بزرگی آن به نحوی است که پرداختش را برای هر کسب‌وکاری، از جمله «کسب‌وکار موفق» وی غیرممکن می‌کند.

در همین حال لتیتا جیمز دادستان نیویورک در ماه جاری درباره وثیقه 175 میلیون دلاری پرونده ترامپ گفت: رئیس جمهور سابق هچنان به حساب بانکی «چارلز شواب» که به عنوان وثیقه در اختیار شرکت بیمه گر قرار داده شده است، دسترسی دارد.

اما در جلسه استماع روز گذشته وکلای ترامپ و شرکت بیمه نایت موافقت کردند که این مبلغ وثیقه به صورت نقدی باشد و به شکل اوراق بهادار نباشد. آنها همچنین موافقت کردند که شرکت نایت کنترل انحصاری این حساب را در دست داشته باشد و این رقم را از حساب خارج نکند و این اطمینان را به لتیتا جیمز بدهند که این پول سرجای خود باقیست.

مالک شرکت نایت یک میلیونر حامی ترامپ به نام دان هانکی است.

پیشتر سی ان ان نیز در گزارشی گفت در صورتی که ترامپ موفق به پرداخت این مبلغ جریمه نشود، ممکن است برخی از املاک او برای جبران بدهی‌ها مصادره شوند. گفته می‌سود عمارت مارالاگوی ترامپ در فلوریدا حدود 464 میلیون دلار ارزش دارد و او می‌تواند با فروش آن مبلغ لازم را تهیه کند.

این در حالی است که دادگاه رسیدگی به اتهامات دونالد ترامپ درباره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیر اخلاقی از هفته پیش در حال برگزاری است. براساس این گزارش یک هیئت منصفه 12 نفره برای بررسی اتهامات ترامپ تعیین شده است.

دادستان ها در اولین جلسه محاکمه ترامپ در این باره اظهار کردند پرداخت حق السکوت عین تقلب انتخاباتی است.

براساس پرونده حق السکوت ترامپ، دادستان‌های نیویورک اعلام کردند که ترامپ پیش از انتخابات سال 2016، از مایکل کوهن وکیل سابق خود خواسته تا 130 هزار دلار را به عنوان حق السکوت در ازای رابطه جنسی وی با استورمی دنیلز پرداخت کند و سپس با جعل اسناد پرداختی آن، این رقم را به عنوان هزینه‌های قانونی نشان دهد.

این در حالی است که ترامپ هر گونه رابطه با دنیلز را رد کرده است. نام واقعی این بازیگر، استفانی کلیفورد است.

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می شود. نتایج نظرسنجی های جدید نشان می دهد رقابت دوباره بین دونالد ترامپ و جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر فشرده و تنگاتنگ است و ترامپ با حدود 2 درصد در تازه ترین نظرسنجی های ملی نسبت به بایدن پیشتاز است.

نخستین شاهد پرونده ترامپ کیست؟پیشتازی اندک ترامپ نسبت به بایدن در جدیدترین نظرسنجی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • لزوم تدبیر جدی برای پرداخت مطالبات پزشکان خانواده
  • بازدید مدیرعامل بانک مسکن از شرکت ناواکو و تاکید بر استفاده از ظرفیت ها، تجارب و دانش بومی شرکت در جهت افزایش نوآوری، درآمدزایی و خودکفایی مالی
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومین تصادفات نوروزی | ثبت بیش از یک میلیون بازدید بهداشتی
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومین ترافیکی در نوروز ۱۴۰۳/ فعالیت ۳۳۴۵ پایگاه اورژانس در سراسر کشور در ایام نوروز
  • بخشی از حق‌آبه ایران از «هیرمند» پرداخت شد/ در سفرهای خارجی تحقق شعار سال در دستور کار قرار دارد/ دولت همچنان خواهان افزایش تعطیلات آخر هفته است
  • ترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت
  • سقف پرداخت حقوق در شرکت های دولتی چقدر است؟
  • شفافیت در هزینه کرد‌ها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند
  • شفافیت در هزینه کردها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند