Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@13:52:42 GMT

بیماری‌ های قلبی و علائم هشدار دهنده آن

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۵۲۳۷۱

بیماری‌ های قلبی و علائم هشدار دهنده آن

بیماری‌های قلبی، طیف وسیعی از موارد مانند مشکلات عروق کرونر، ریتم قلب (آریتمی) و نقایص مادرزادی قلب را در برمی‌گیرد که علائم و شیوه‌های درمان آن‌ها متفاوت است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بیماری قلبی برای اغلب افراد یادآور حمله قلبی است، اما این اصطلاح چندین بیماری را در بر می‌گیرد که به قلب آسیب رسانده و در عملکرد آن اختلال ایجاد می‎‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موارد شامل بیماری عروق کرونری، آریتمی، کاردیومیوپاتی (بیماری ماهیچه قلب)، نارسایی قلبی و … است. در ادامه شما را با علائم هشداردهنده این بیماری‌ها و نحوه درمان آن‌ها آشنا می‌کنیم:

گرفتگی عروق قلب

تجمع پلاک چسبنده (چربی و کلسترول)، شریان‌های قلب را باریک کرده و عبور خون را از آن دشوار می‌کند. بسیاری از افراد با وجود گرفتگی شریان‌های قلب از مشکل خود ندارند، اما گاهی علائم هشدار دهنده‌ای مانند درد مکرر قفسه‌سینه یا آنژین در آن‌ها بروز پیدا می‌کند.

حمله قلبی و علائم آن

قسمت بیرونی پلاک‌هایی که در دیواره شریان‌ها ایجاد می‌شود سخت و داخل آن نرم است. گاهی‌اوقات پوسته سخت بیرونی شکاف برمی‌دارد و لخته خون تشکیل می‌شود. اگر این لخته شریان را به‌طور کامل مسدود کند، جریان خونرسانی به بخشی از قلب متوقف می‌شود. خون حامل اکسیژن است و کمبود این عنصر حیاتی می‌تواند به سرعت به این عضو حیاتی آسیب برساند و حتی منجر به مرگ شود. احساس درد یا فشار در قفسه‌سینه، ناراحتی در پشت، فک، گلو یا بازو، حالت تهوع، سو هاضمه، سوزش قلب، ضعف، اضطراب، تنگی‌نفس، ضربان قلب سریع یا نامنظم، از نشانه‌های حمله قلبی است. معمولاً حمله قلبی به‌صورت ناگهانی رخ می‌دهد و به امداد فوری پزشکی نیاز دارد.

علائم حمله قلبی در زنان

حمله قلبی در زنان همیشه با احساس درد در قفسه سینه همراه نیست؛ آن‌ها در مقایسه با مردان، بیشتر دچار سوزش معده یا تپش قلب می‌شوند، اشتهای خود را از دست می‌دهند، سرفه می‌کنند یا احساس خستگی و ضعف دارند. بیماران نباید این علائم را نادیده بگیرند. هر چه درمان بیشتر به تعویق بیفتد، آسیب زیادتری به قلب وارد می‌شود. اگر فکر می‌کنید دچار حمله قلبی شده‌اید، فوراً با شماره فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید. در چنین مواردی صبر کردن برای ایجاد احساس بهتر جایز نیست. از رانندگی در این وضعیت خودداری کنید؛ واکنش سریع به این شرایط می‌تواند زندگی‌تان را نجات دهد.

ضربان قلب نامنظم

قلب به دلیل تکانه‌های الکتریکی دارای تپش بوده، اما این تکانه‌ها ممکن است از ریتم خارج شود. آریتمی ممکن است باعث کند شدن یا تغییر ضربان قلب شود؛ این وضعیت غالباً بی‌خطر است و به سرعت بهبود می‌یابد، اما بعضی از انواع آن ممکن است بر جریان خون تأثیر بگذارد و آسیب‌های جدی به بدن وارد کند. در صورت مشاهده هر مورد غیرعادی باید به پزشک مراجعه کرد.

بیماری ماهیچه‌های قلب

کاردیومیوپاتی (بیماری ماهیچه‌های قلب) باعث ایجاد مشکل در پمپاژ و انتقال خون به بقیه بدن می‌شود. با گذشت زمان، بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا، چاقی و دیابت می‌تواند باعث خطرناک شدن این وضعیت شود که ممکن است نارسایی قلبی را به همراه داشته باشد.

نارسایی قلبی

این بیماری به معنای از کار ایستادن قلب نیست، بلکه بدین معنی است که این اندام نمی‌تواند خون کافی را برای تأمین نیازهای بدن پمپاژ کند. بنابراین با گذشت زمان، قلب بزرگ‌تر می‌شود و سریع‌تر پمپاژ می‌کند. این امر باعث ضعف ماهیچه‌های قلب و کاهش بیشتر جریان خون می‌شود. بیشتر موارد نارسایی قلبی، نتیجه بیماری عروق کرونر و حملات قلبی است.

زندگی با بیماری قلبی

بیشتر انواع بیماری قلبی مزمن است، به گونه‌ای که در ابتدا، علائم به سختی قابل مشاهده بوده و ممکن است زندگی روزمره را مختل نکند، اما اگر این نشانه‌ها نادیده گرفته شود، وضعیت بدتر می‌شود. تنگی‌نفس یا احساس خستگی از نشانه‌های نقص در عملکرد قلب است. همچنین افراد باید ورم شکم، مچ پا، پا یا ران را جدی بگیرند. در بسیاری موارد، درمان طولانی‌مدت می‌تواند به کنترل شرایط کمک کند. مصرف دارو، تغییر شیوه زندگی، جراحی یا پیوند نیز برای مقابله با نارسایی قلبی مؤثر است.

بیماری‌های قلبی و مصرف دارو

بعضی از داروهای تجویزی فشار خون، ضربان قلب یا سطح کلسترول خون را پایین می‌آورد. بعضی دیگر ریتم‌های نامنظم قلب را تنظیم کرده یا از لخته‌شدن خون جلوگیری می‌کند. اگر قلب از پیش آسیب دیده باشد، مصرف داروهای دیگر می‌تواند در پمپاژ خون به قلب کمک کند.

کد خبر 411036

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری های قلبی عروقی قلب سکته قلبی حمله قلبی متخصص قلب و عروق نارسایی قلبی ایست قلبـی آریتمی قلبی تنگی عروق قلب تپش قلب روش هاي تشخيص بيماري هاي قلبي تازه های پزشکی علائم بیماری شایع ترین علائم روش های درمان درمان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ماهیچه های قلب بیماری ماهیچه نارسایی قلبی بیماری قلبی جریان خون ضربان قلب حمله قلبی قفسه سینه بیماری ها شریان ها نشانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۲۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران با حضور جمعی از متخصصان برجسته داخل و خارج کشور، روزهای ۵ الی ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های انستیتو قلب و عروق شهید رجایی در حال برگزاری است.

در این کنگره که با حضور یوسف پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، فریدون نوحی رئیس انستیتو قلب و عروق شهید رجایی، محمدرضا میرزاآقایی رئیس کنگره، محمدعلی یوسف نیا نایب رئیس کنگره، علیرضا علیزاده قویدل دبیر علمی کنگره، فرشاد جلیلی دبیر اجرایی کنگره و دیگر اساتید برجسته قلب و عروق همراه بود، آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه بیماری‌های قلبی و عروقی به اشتراک گذاشته شد.

فریدون نوحی رئیس انستیتو قلب و عروق شهید رجایی در سخنرانی افتتاحیه این کنگره، ضمن ابراز خرسندی از حضور متخصصان برجسته این رشته در این رویداد علمی، گفت: بیماری‌های قلبی عروقی به عنوان یکی از شایع‌ترین علل مرگ و میر در جهان، چالشی بزرگ برای نظام‌های بهداشتی در سراسر دنیا به شمار می آیند.

وی افزود: برگزاری این کنگره فرصتی ارزشمند برای تبادل دانش و تجربیات در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی عروقی فراهم می‌کند و امیدواریم بتوانیم با هم افزایی و همکاری یکدیگر، گام‌های مؤثری در جهت ارتقای سلامت قلب و عروق مردم کشور برداریم.

در ادامه این کنگره، سخنرانی‌های علمی متعددی توسط اساتید برجسته داخلی و خارجی با محوریت موضوعات مختلفی از جمله بیماری‌های عروق کرونر، نارسایی قلبی، آریتمی های قلبی، بیماری‌های دریچه‌ای قلب، فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت و رشته‌های تخصصی مرتبط با قلب و عروق برگزار می‌شود.

همچنین، پنل‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی متنوعی نیز در این راستا تدارک دیده شده بود.

نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران با استقبال گسترده متخصصان این رشته همراه شد و به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای علمی در این حوزه در سطح کشور شناخته می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال/ قلبی که با ایرانی است
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • چاق ها، عصرها ورزش کنند
  • خود مراقبتی و تغذیه صحیح عاملی موثر در پیشگیری از بیماری‌های قلبی