Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی کاهانی مقدم/

به تازگی روابط عمومی انتقال خون خراسان رضوی از کاهش ذخایر خونی این استان با وجود افزایش نیاز مراکز درمانی به خون در ایام پایانی سال خبر داد؛ چند روز پیش هم مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران تنزل جایگاه پنجم کشوری خراسان رضوی به رتبه بیست و پنجم در اهدای خون را مورد انتقاد قرار داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیمان عشقی در مراسم معارفه مدیرکل جدید انتقال خون خراسان رضوی خاطرنشان کرد که میزان اهدای خون مستمر نیز در این استان در یک سال اخیر پایین آمده که مسائل مالی، خستگی نیروی انسانی و مدیران ذی‌ربط  بر این روند مؤثر بوده است؛ در حالی‌ که موضوع اهدای خون در استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی که سالانه پذیرای حدود ۳۵ میلیون زائر و مسافر نیز هست، اهمیت بسزایی برای کشور دارد.

مدیرکل سابق انتقال خون خراسان رضوی نیز دل پری از بی‌مهری مرکزنشینان داشت و تأکید کرد که سازمان انتقال خون، با وجود حیاتی بودن فعالیتش، با مشکلات فراوانی روبه‌رو است؛ در حال حاضر ۴۰۰ میلیارد تومان بدهی پشت این سازمان است و جایگاه آن از نظر بودجه و اداری در کشور مناسب به نظر نمی‌رسد.

حمیدرضا اسلامی با اشاره به اینکه برخی دیدگاه‌های نادرست در ستاد تهران نسبت به خراسان رضوی وجود دارد، از برخوردهای سلیقه‌ای مرکزنشینان گلایه و تأکید کرد که انگیزه اصلی کارکنان سازمان انتقال خون عشق است و اگر همراهی آن‌ها نبود، نمی‌توانستیم در کمتر از یک سال تأییدیه پلاسما را گرفته و ۴۶۰ هزار کیسه پلاسما تولید کنیم.

تعیین اینکه مقصر پایتخت‌نشینان هستند یا مدیران محلی سازمان انتقال خون، می‌گذاریم برای افرادی که صلاحیت بیشتری دارند؛ اما آنچه مسلم است اینکه وضعیت اهدای خون در خراسان رضوی به پایین‌ترین حد ممکن تنزل یافته است؛ اتفاقی نامبارک که دلیلش هر چه باشد، باید برایش چاره‌جویی اساسی کرد.

یکی از مواردی که شاید تأثیر بسیاری در تمایل افراد به اهدای خون داشته، نامناسب بودن ساعات فعالیت(۸ تا ۱۳) و محدود بودن تعداد پایگاه‌های انتقال خون به‌ ویژه در مشهد بوده است که با توجه به همزمانی آن با ساعات کاری و اداری، مانع حضور تعداد زیادی از متقاضیان اهدای خون است.

از سوی دیگر گفته می‌شود همین پایگاه‌های معدود نیز از کمبود امکانات رنج می‌برند که این مسئله موجب معطلی و اتلاف وقت فراوان اهداکنندگان و در نتیجه کاهش رغبت آنان به اهدای خون مجدد می‌شود کما اینکه گزارش‌های رسمی انتقال خون هم از کاهش تعداد اهداکنندگان مستمر حکایت دارد.

این کمبودها بدون تردید ناشی از همان نبود همکاری و حمایت ستاد تهران است و چنانچه مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران واقعاً قصد احیای جایگاه قبلی خراسان رضوی در اهدای خون را دارد، باید پیش از هر اقدامی برای پرداخت بدهی چند صد میلیارد تومانی این سازمان و همچنین تزریق اعتبارات جدید برای رفع کاستی‌ها و خرید تجهیزات و امکانات مورد نیاز پایگاه‌های این استان گام اساسی بردارد.

در عین‌ حال این نکته مهم را نیز باید بر اساس شناختی که از مجموعه انتقال خون خراسان رضوی دارم، متذکر شوم که کارکنان این سازمان همواره با عشق و از خود گذشتگی و در حالی‌ که برخی حتی از حقوق قانونی خود محروم بوده و یا در مقاطعی حتی ماه‌ها بخشی از حقوق و مزایای خود را نگرفته بودند، با بردباری به انجام‌ وظیفه مشغول بوده‌اند و انگ خستگی نیروی انسانی که مدیرعامل محترم به‌ عنوان یکی از دلایل افت جایگاه استان به آن اشاره ‌کرده‌اند، به این افراد نمی‌چسبد.

کلام آخر و مهم‌تر اینکه آنچه اکنون واقعیت قطعی است اینکه در حال حاضر ذخایر خونی موجود استان کاهش ‌یافته و با ادامه این روند در روزهای آینده، پاسخگویی به بیماران نیازمند و مراکز درمانی با چالش جدی مواجه خواهد شد؛ به همین دلیل ضروری است مردم نیکوکار و نوعدوست که تاکنون همراه و یاری‌رسان سازمان انتقال خون استان در نجات جان بیماران نیازمند بوده‌اند، با وجود اندک مشکلات موجود پای ‌کار بیایند؛ به ‌طور قطع انتقال خون استان هم با مدیریت تازه‌نفسی که یافته است، با برنامه‌ریزی مناسب همچون تغییر یا افزایش ساعت کاری پایگاه‌ها، زمینه اهدای خون راحت را برای نیکوکاران فراهم خواهد کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اهدای خون سازمان انتقال خون ایران انتقال خون خراسان رضوی سازمان انتقال خون اهدای خون پایگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۳۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار مخرب شبه‌علم‌ها به اقتصاد سلامت کشور/ تازه شدن دعوای اهدای خون و حجامت با تعرفه‌های پزشکی 1403

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین دزفولی؛ دعوای حجامت و اهدای خون موضوعی است که در کشور ما سابقه چندین ساله دارد تا آنجا که در دهه هفتاد با جسارت مسئولان وقت وزارت بهداشت، حجامت در مطب‌های پزشکی ممنوع اعلام شد اما پس از یک کش‌مکش حدوداً چهارساله بارأی دیوان عدالت اداری این قانون لغو شد.

به دنبال این رأی در دو دهه اخیر شاهد تبلیغات فراوان در مورد مزایای حجامت به‌عنوان روشی برای پیشگیری یا درمان بیماری‌ها بوده‌ایم و تابلوهای متعدد مراکز حجامت در کوچه و خیابان به چشممان می‌خورند اما در تمام این سال‌ها همواره حجامت به‌عنوان یکی از دلایل برای معافیت‌ موقت از اهدای خون مطرح بوده، به‌طوری‌که بر اساس استانداردهای سازمان انتقال خون ایران، کسانی که حجامت کرده باشند، از زمان انجام تا یک سال بعد نمی‌توانند، خون اهدا کنند.

هرچند که بسیاری از کارشناسان معتقدند که اساساً شواهد علمی موجود از این‌که حجامت دارای اثرات مفید بر سلامت است، پشتیبانی نمی‌کند اما در کلام مسئولان سازمان انتقال خون ظاهراً این دعوا این‌گونه حل‌شده که افراد سالم بهتر است که حجامت را جایگزین اهدای خون نکنند و حجامت را برای درمان بیماری‌هایی که احتمالاً مبتلا هستند، در نظر بگیرند.

اما اتفاق جدیدی که این روزها موضوع حجامت را بر سر زبان‌ها آورده، تعیین تعرفه برای انواع حجامت در کتابچه تعرفه خدمات پزشکی و بهداشتی سال 1403 است که موجب نگرانی انجمن علمی انتقال خون کشور شده است.

علی‌اکبر پورفتح‌اله، رئیس هیئت‌مدیره انجمن علمی انتقال خون در واکنش به تعیین تعرفه برای حجامت، اظهار کرد: تعرفه گذاری حجامت در شرایطی که با روند سالمندی در جوامع بشری و افزایش مصرف خون و فرآورده‌های خونی و کاهش جمعیت اهداکنندگان خون مواجه هستیم، چالش بزرگی را برای دسترسی به خون سالم و کافی در ایران ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: انجمن علمی انتقال خون انتظار دارد درحالی‌که سازمان جهانی بهداشت تأمین خون سالم و کافی را از اولویت‌های نظام سلامت کشورها اعلام کرده، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با حساسیت همه‌جانبه به‌عنوان متولی سلامت به مسئولیت‌های خود عمل کند.

پورفتح‌اله یادآور شد: انجمن علمی انتقال خون اگرچه تعرفه گذاری خدمات حجامت را فاقد وجاهت علمی، اقتصادی و کارایی برای نظام سلامت می‌داند درعین‌حال با توجه به مسئولیت علمی خود در راستای تأمین خون سالم و کافی انتظار دارد که با تدوین راهنمای ملی برای حجامت از انجام و به‌کارگیری آن در افراد سالم تا سن ۶۵ سالگی که می‌توانند اهداکنندگان بالقوه خون باشند، خودداری شود.

مدیرعامل اسبق سازمان انتقال خون گفت: علاوه بر بعد اهدای خون، موضوع تعرفه گذاری حجامت به معنی باز شدن پای شبه‌علم‌ها به اقتصاد سلامت و تحمیل هزینه‌هایی است که اثر مشخصی هم ندارند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی از پوستر برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت
  • جذب ۳ هزار نیروی دبیری در خراسان رضوی در سال جاری
  • اهدای ۴۷۲۷ قلم لوازم ضروری زندگی به نیازمندان خراسان‌ جنوبی
  • اهدای ۱۶۵ میلیارد ریال لوازم ضروری به نیازمندان خراسان‌جنوبی
  • تنش آبی در ۴۰ شهر خراسان رضوی
  • دیدار مدیرکل انتقال خون یزد با فرمانده سپاه الغدیر استان 
  • ضرورت اهتمام به اقتصاد فضای مجازی در خراسان رضوی
  • آثار مخرب شبه‌علم‌ها به اقتصاد سلامت کشور/ تازه شدن دعوای اهدای خون و حجامت
  • آثار مخرب شبه‌علم‌ها به اقتصاد سلامت کشور/ تازه شدن دعوای اهدای خون و حجامت با تعرفه‌های پزشکی 1403
  • ضرورت تسریع در پروژه احداث موزه دفاع مقدس در خراسان‌رضوی