Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@01:20:19 GMT

روایت داستان و شهر از زبان «حسین سناپور»

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۵۴۱۶۳

روایت داستان و شهر از زبان «حسین سناپور»

ایسنا/اصفهان نخستین روز از ماه پایانی زمستان، حسین سناپور، برای حضور در اولین نشست آموزشی جایزه جمالزاده به اصفهان می‌آید و در مرکز آفرینش‌های ادبی قلمستان، پذیرای علاقه‌مندان به داستان‌نویسی می‌شود.

حسین سناپور، برنده ششمین دوره جایزه هوشنگ گلشیری، یکم اسفندماه به اصفهان می‌آید تا روایت خود را درباره «داستان و شهر» برای علاقه‌مندان به داستان  و رمان‌نویسی بگوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سناپور که نامش در میان داستان‌نویسان و داستان‌دوستان ایران شناخته‌شده است، درباره حضورش در این برنامه می‌گوید: «در این نشست آموزشی قرار است نسبت میان داستان و شهر را با استفاده از تجربیات داستان‌نویسی و رمان‌نویسی کشور خودمان روشن کنم؛ اینکه در این عرصه چه اتفاقاتی در گذشته افتاده و چه اتفاقاتی در حال وقوع است و چه نویسنده‌هایی از کدام شهرها بیشترین واکنش را به شهر و داستان‌های آن نشان داده‌اند. به‌نحوی‌که بتوانیم داستان‌های شهر محور را تا حدی از سایر داستان‌ها تفکیک کنیم.»

برندۀ جایزه ادبی یلدا، برگزاری برنامه‌هایی ازاین‌دست را فرصتی برای نویسندگان داستان کوتاه و یا خواننده‌های آن‌ها می‌داند و تأکید می‌کند: «این سلسله نشست و کارگاه‌ها طبعاً فقط برای نویسنده‌هایی نیست که در جوایز ادبی شرکت کرده‌اند. بلکه افراد غیر نویسنده هم می‌توانند در این فضا حضور یافته و به خودشان برای داشتن درک بهتر و بیشتری از داستان‌های شهری کمک کنند.»

به گفتۀ سناپور، درک رابطه انسان مدرن با شهر از دیگر ثمرات شرکت در چنین کارگاه‌هایی است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ستاد خبری جایزه جمالزاده، او می‌افزاید: «شاید چنین فضایی تلنگری باشد برای کسانی که تاکنون به این نوع داستان توجه نداشته‌اند. این مسئله منجر به برجسته‌سازی رویکرد فرهنگی شهر در ذهن مردم و مسئولان می‌شود و درک بهتر آن‌ها از شهر را به دنبال خواهد داشت.» 

نویسنده مجموعه داستان کوتاه «سمت تاریک کلمات» در ادامه جایزه جمالزاده را فرصتی برای حضور و رشد نویسندگان داستان کوتاه دانسته و می‌گوید: «فرصتی به‌جز جوایز ادبی برای بروز و ظهور نویسندگان داستان کوتاه وجود ندارد. بنابراین جایزه جمال‌زاده نیز فرصتی است تا به‌خصوص قشر جوان این نویسندگان بتوانند دیده و تشویق شوند.»

او انتخاب داوران معتبر، اختصاص جوایز شایسته برای صاحبان آثار برگزیده و تلاش برای برگزاری باکیفیت چنین جوایزی را هم از شروط مهم موفقیت‌آمیز بودن جایزه می‌داند.

عموم علاقه‌مندان می‌توانند برای شرکت در کارگاه «داستان و شهر» روز پنج‌شنبه اول اسفندماه ساعت ۱۶ به مرکز آفرینش‌های ادبی قلمستان واقع در باغ غدیر، خیابان علامه امینی مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری حسین سناپور جایزه جمالزاده نویسندگان داستان کوتاه جایزه جمالزاده داستان و شهر علاقه مندان حسین سناپور داستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۴۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش نویسندگی خلاق با این کتاب

کتاب «نویسندگی خلاق به زبان ساده؛ خلق شخصیت‌ها و داستان‌های جذاب» به قلم مگی هاماند و ترجمه مسعود ملک‌یاری به چاپ دوم رسید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کتاب «نویسندگی خلاق به زبان ساده»؛ خلق شخصیت‌ها و داستان‌های جذاب به قلم مگی هاماند و ترجمه مسعود ملک‌یاری در انتشارات سوره‌مهر به چاپ دوم رسید.

این کتاب سومین جلد از مجموعه «گام به گام تا داستان‌نویسی حرفه‌ای» است که به مخاطب کمک می‌کند مهارت‌های خود را در نگارش رمان، داستان‌های کوتاه و نوشته‌های کوتاه داستانی یا غیرداستانی تقویت کند. هاماند در این اثر از تمرین‌ها و نمونۀ آثار بزرگان ادبیات استفاده کرده‌ و کوشیده‌ مطالب تا حد ممکن کاربردی باشند تا علاقه‌مندان نویسندگی بتوانند ایده‌ها و فکرهای ابتدایی‌ را طی فرایندی به نوشته‌ای کامل تبدیل کنند.

«نویسندگی خلاق به زبان ساده» از شش فصل تشکیل شده است از جمله؛ «کار را با تمرین‌های نگارش خلاق آغاز کنید»، «باورپذیرکردن شخصیت اصلی همه چیز است»، «تصویر کردن با توصیف»، «پروراندن پیرنگ و ساختار مورد نظرتان»، «پرداخت اثر؛بازبینی و ویرایش» و «بخش زمان‌ها».

مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید

کتاب بیشتر بر روایت‌های داستانی وغیرداستانی تمرکز دارد و درباره کتاب‌هایی است که داستان‌گو هستند. بسیاری از تمرین‌های این کتاب برای کسانی هم که می‌خواهند نمایشنامه، فیلمنامه یا گونه‌های ادبی دیگری را تجربه کنند، می‌تواند مفید و کاربردی باشد.

«نویسندگی خلاق به زبان ساده» در چاپ دوم با کارشناسی تخصصی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و انتشارات سوره مهر با شمارگان هزار و 250 نسخه دربازار نشر موجود است.

انتهای پیام/ 

 

 

دیگر خبرها

  • «رئالیست‌ها» وارد بازار نشر شدند
  • برگزاری اختتامیه چهارمین جایزه ملی داستان حماسی در خرداد
  • معرفی نامزدهای اولین دوره جایزه داستان کوتاه گارنت
  • نامزدهای جایزه داستان کوتاه گارنت معرفی شدند
  • آموزش نویسندگی خلاق با این کتاب
  • روایت زندگی شهید حسین نیا از زبان خانواده شهید
  • رییس هیأت داوران بخش زبان‌های فارسی و گیلکی در ایران انتخاب شد
  • «پایان باز» نباید به یک مُد مخرب تبدیل شود
  • کتاب «سه چهارده» رونمایی شد
  • ساره خسروی؛ مترجم: روانشناسان خواندن «سلام زیبا» را به مراجعین خود پیشنهاد می‌کنند