Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@10:40:28 GMT

متوسط هر کیلو برنج چند؟

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۵۴۱۸۶

متوسط هر کیلو برنج چند؟

خبرگزاری مهر: مرکز آمار ایران گزیده متوسط قیمت فروش محصولات و هزینه خدمات کشاورزی در پاییز ١٣٩٨ را منتشر کرد که به شرح زیر است:

الف- محصولات کشاورزی

١- غلات

١-١- ذرت دانه‌ای

متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم ذرت دانه‌ای در پاییز سال ١٣٩٨ در کل کشور ١٦٧٨٤ ریال بوده است که استان فارس با ١٨٩٢٣ ریال بیشترین و استان کرمان با ١٤٢٦٦ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت فروش این محصول در پاییز سال ٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ به میزان ٣١, ٨درصد افزایش داشته است.

٢-١- برنج

در فصل پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم برنج در کل کشور ١٧٦٦٥٢ ریال بوده است. استان چهار محال و بختیاری با ٢٠٣١٤٤ ریال بیشترین و استان گلستان با ١٢٤٤٥٧ ریال کمترین قیمت فروش را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ به میزان ٤٦, ٥ درصد افزایش یافته است.

٣-١- شلتوک

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم شلتوک در کل کشور ٦٣٧٣٢ ریال بوده است. استان مازندران با ٨٦٥٢٦ ریال بیشترین و استان خوزستان با ٣٧٨٤٢ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٧, ٣ درصد افزایش داشته است.

٢- حبوبات

١-٢- لوبیا قرمز

متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم لوبیا قرمز در پاییز سال ١٣٩٨ در کل کشور ٨٤٩٣١ ریال بوده است که استان قم با ١١٠٣٩١ ریال بیشترین و استان همدان با ٦٠٠٠٠ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز سال قبل معادل ٢١, ٩درصد افزایش نشان می‌دهد.

٢-٢- لوبیا چیتی

در پاییز ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم لوبیا چیتی در کل کشور به رقم ١٠٢١٥١ ریال رسید که استان قم با ١٢٥٣١٨ ریال بیشترین و استان خراسان شمالی با ٨٠١٤٤ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته است. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز سال ٩٧ معادل ١٢, ٩ درصد افزایش داشته است.

٣- دانه‌های روغنی

١-٣- کنجد

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم کنجد در کل کشور ١٧٥٢٠٩ ریال بوده است. استان گلستان با ٢٤١٥٧٢ ریال بیشترین و استان یزد با ١١٦٥٩٦ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٥, ٢ درصد افزایش یافته است.

٢-٣- زیتون

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم زیتون در کل کشور ٦٥٨١٦ ریال بوده است. استان گلستان با ٧٨٧٨٨ ریال بیشترین و استان کهگیلویه و بویراحمد با ٣٣٣٣٣ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال قبل معادل ٠, ٨ درصد افزایش داشته است.

٤- محصولات لیفی

١-٤- پنبه (وش)

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم پنبه (وش) در کل کشور ٦٥٥١١ ریال بوده است. استان خراسان شمالی با ٧٢١٠٠ ریال بیشترین و استان گلستان با ٥٨٩٥٦ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٥, ٤درصد افزایش نشان می‌دهد.

٥- محصولات جالیزی

١-٥- هندوانه

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم هندوانه در کل کشور ١٢١٤٣ ریال بوده است. استان هرمزگان با ٢١٤٦١ ریال بیشترین و استان مرکزی با ١٢٢٥ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٦, ٠درصد افزایش داشته است.

٢-٥- خربزه

در فصل مورد بررسی قیمت فروش یک کیلوگرم خربزه در کل کشور ٩١٠٧ ریال بوده است. استان قزوین با ١٢٩٣٢ ریال بیشترین و استان خوزستان با ٥٥٠٣ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز سال ٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٢٤, ٤درصد کاهش داشته است.

٣-٥- خیار

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم خیار در کل کشور ٢٣٦٣٣ ریال بوده است. استان خراسان جنوبی با ٤٨٥٧١ ریال بیشترین و استان ایلام با ١٦٤٩١ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش خیار نسبت به پاییز ٩٧ افزایش ٢٢, ٨ درصدی داشته است.

٦- سبزیجات

١-٦- سیب‌زمینی

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم سیب‌زمینی در کل کشور ١٧١٠٣ ریال بوده است. استان البرز با ٢٩١٣٥ ریال بیشترین و استان کرمانشاه با ١٢١٨٤ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز سال ١٣٩٨ نسبت به سال ٩٧ معادل ٢٧, ٧درصد افزایش داشته است.

٢-٦- گوجه‌فرنگی

در پاییز سال ١٣٩٨ قیمت فروش یک کیلوگرم گوجه‌فرنگی در کل کشور ١٣٣٤٨ ریال بوده است. بالاترین قیمت فروش را استان خوزستان با ٥٠٢١٤ ریال و پایین‌ترین قیمت فروش را استان خراسان شمالی با ٤١٧٥ ریال داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز سال ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٣٠, ٨ درصد کاهش یافته است.

٣-٦- بادمجان

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم بادمجان در کل کشور ١٢٥٠٠ ریال بوده است. استان خراسان جنوبی با ٢٠٦٦٧ ریال بالاترین و استان هرمزگان با ٦٧٢١ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز سال ٩٧ معادل ٤٦, ٣درصد کاهش داشته است.

٤-٦- پیاز

در فصل مورد بررسی متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم پیاز در کل کشور ١٤٨٤١ ریال بوده است. استان مرکزی با ٢١٥٥٩ ریال بالاترین قیمت فروش و استان لرستان با ١٠٠٠٠ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٤١, ٦درصد افزایش نشان می‌دهد.

٧- محصولات علوفه‌ای

١-٧- یونجه

در فصل پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم یونجه در کل کشور ٢٠٦٤٥ ریال بوده است. استان قزوین با ٢٥٦٩٠ ریال بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با ١٢١٣٦ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز سال ٩٧ معادل ٥٦, ٦درصد افزایش داشته است.

٢-٧- ذرت علوفه‌ای

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم ذرت علوفه‌ای در کل کشور ٣٣٠٢ ریال بوده است. استان آذربایجان شرقی با ٤٨٢٩ ریال بیشترین و استان کرمان با ١٦٧٠ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٣٦, ٣درصد افزایش یافته است.

٨- میوه‌های هسته‌دار

١-٨- انار

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم انار در کل کشور ٣٢٩٠٠ ریال بوده است. استان خوزستان با ٤٨٦٦٩ ریال بیشترین و استان گیلان با ١٠٩٦٠ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش انار نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ افزایشی معادل ١٣, ٨درصد داشته است.

٩- میوه‌های دانه‌دار

١-٩- سیب درختی

متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم سیب درختی در پاییز سال ١٣٩٨ در کل کشور ٢٦٦٢٨ ریال بوده است. استان یزد با ٦١٥٧٩ ریال و استان فارس با ١٤٢٧٩ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز سال ٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٥, ٢ درصد کاهش نشان می‌دهد.

٢-٩- انگور

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم انگور در کل کشور ٣١٠٨٧ ریال بوده است. استان البرز با ٤٣٣٦٧ ریال بیشترین و استان فارس با ١٥٦٠٧ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز سال ٩٧ معادل ٨, ٣ درصد افزایش داشته است.

١٠- مرکبات

١-١٠- پرتقال

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم پرتقال در کل کشور ١٥٣٧٩ ریال بوده است. استان فارس با ٣٨١٣٣ ریال بیشترین و استان مازندران با ١٤٨٤٧ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ٩٨ نسبت به فصل مشابه سال قبل ١١, ٠ درصد افزایش داشته است.

٢-١٠- نارنگی

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم نارنگی در کل کشور ١٨٦٧٨ ریال بوده است. استان کهگیلویه و بویر احمد با ٣٤١٣٠ ریال بیشترین و استان گیلان با ١٢٥٩٧ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٨, ٠ درصد کاهش نشان می‌دهد.

ب - دام و فراورده‌های دامی

١- دام

١-١- گوسفند و بره زنده پرواری

در فصل مورد بررسی متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم گوسفند و بره به صورت زنده در کل کشور ٣٧٥٦٠٦ ریال بوده است. استان هرمزگان با ٥٣٤٨٧٤ ریال بالاترین و استان خراسان شمالی با ٣١٨٥٧٤ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در فصل پاییز ٩٨ نسبت به فصل مشابه سال قبل به میزان ٦٢, ٧درصد افزایش یافته است.

٢-١- گاو کمتر از دو سال پرواری

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم گاو کمتر از دو سال پرواری به صورت زنده در کل کشور ٣١٢٦١٦ ریال بوده است. استان کرمان با ٤٢١٩٩٠ ریال بیشترین و استان گلستان با ٢٤٣٦٣٣ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز ٩٧ معادل ٢٩, ٤درصد افزایش داشته است.

٢- فرآورده‌های دامی

١-٢- شیر گوسفند (چرخ نکرده)

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم شیر گوسفند به صورت چرخ نکرده در کل کشور ٤١٧٤٠ ریال بوده است که نسبت به پاییز سال ٩٧ افزایشی معادل ٣٨, ٨ درصد داشته است. استان البرز با ٥٣٩١٠ ریال بالاترین و استان سیستان و بلوچستان با ٢٢١٨٨ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند.

٢-٢- شیر گاو (چرخ نکرده)

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم شیر گاو در کل کشور ٢٣١٩٠ ریال بوده است که نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ افزایش ٢٩, ٩درصدی داشته است. استان بوشهر با ٤٠٥٠٦ ریال بالاترین و استان آذربایجان غربی با ١٨١٢٢ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند.

ج - خدمات کشاورزی

١- خدمات ماشینی

١-١- شخم زمین زراعی آبی با تراکتور

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط هزینه یک‌بار شخم یک هکتار زمین زراعی آبی با تراکتور در کل کشور ٢٣٨٩١٨٥ ریال بوده است. استان گیلان با ٦٠٠٠٠٠٠ ریال و استان ایلام با ١٤١٣٠٧١ ریال به ترتیب بیشترین و کمترین هزینه انجام این خدمت را در کل کشور داشته‌اند. هزینه انجام این خدمت نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٣٤, ٨ درصد افزایش یافته است.

٢-١- شخم زمین زراعی دیم با تراکتور

در فصل مورد بررسی متوسط هزینه یک‌بار شخم یک هکتار زمین زراعی دیم با تراکتور در کل کشور ١٨٠٤٨٢٩ ریال بوده است. استان هرمزگان با ٣٤٥٥٨٨٢ ریال و استان خراسان شمالی با ١٣٥٤٥٣٣ ریال به ترتیب بیشترین و کمترین هزینه انجام این خدمت را در کل کشور داشته‌اند. هزینه این خدمت نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٣٤, ٠درصد افزایش داشته است.

٣-١- دیسک زمین آبی با تراکتور

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط هزینه یک‌بار دیسک یک هکتار زمین زراعی آبی با تراکتور در کل کشور ١١٤٤٨٨٧ ریال بوده است. استان البرز ٤٠٠٠٠٠٠ ریال و استان قم با ٦١١٣٦٦ ریال به ترتیب بیشترین و کمترین هزینه این خدمت را در کل کشور داشته‌اند. هزینه انجام این خدمت نسبت به فصل مشابه سال قبل معادل ٣٤, ٨درصد افزایش نشان می‌دهد.

٤-١- دیسک زمین دیم با تراکتور

در فصل مورد بررسی هزینه یک‌بار دیسک یک هکتار زمین زراعی دیم با تراکتور در کل کشور ٦٩٦٩٠٥ریال بوده است. استان مازندران با ٢٦٢٩٠٣٢ ریال و استان کردستان با ٦٠٢١٩٩ ریال به ترتیب بیشترین و کمترین هزینه انجام این خدمت را در کل کشور داشته‌اند. هزینه انجام این خدمت نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٠, ٩ درصد افزایش داشته است.

٢- خدمات نیروی انسانی

١-٢- کارگر میوه‌چین (مرد)

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط دستمزد روزانه یک نفر کارگر میوه‌چین مرد در کل کشور ٨٤٠٤٤٥ ریال بوده است. استان قم با ١٣٥٦٢١٠ ریال و استان گلستان با ٥٤١٥٢٠ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین سطح دستمزد را در کل کشور داشته‌اند. سطح این دستمزد نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٤١, ٠ درصد افزایش داشته است.

٢-٢- کارگر میوه‌چین (زن)

در فصل مورد بررسی متوسط دستمزد روزانه یک نفر کارگر میوه‌چین زن در کل کشور ٦٥٢٣٢٢ ریال بوده است. استان همدان با ٩٦٥٤١٤ و استان گلستان با ٣٩٠٢٥٧ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین سطح دستمزد را در کل کشور داشته‌اند. سطح این دستمزد نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٣٧, ٠درصد افزایش یافته است.

٣-٢- دروگر غلات (مرد)

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط دستمزد روزانه یک نفر کارگر دروگر غلات مرد در کل کشور ٩٦٢١٩٦ ریال بوده است. استان اصفهان با ١١١٩٤٦١ ریال و استان خراسان جنوبی با ٦٢٦٥٣١ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین سطح دستمزد را در کل کشور داشته‌اند. سطح این دستمزد نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٤٧, ٥ درصد افزایش نشان می‌دهد.

٤-٢- کارگر وجین‌کار و تنک‌کار (مرد)

در پاییز سال١٣٩٨ متوسط دستمزد روزانه یک نفر کارگر وجین‌کار و تنک‌کار مرد در کل کشور ٨٩٢٣٥٤ ریال بوده است. استان تهران با ١١١٢٠١٦ ریال و استان خوزستان با ٥٣٩١٨٩ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین سطح دستمزد را در کل کشور داشته‌اند. سطح این دستمزد نسبت به فصل مشابه سال قبل ٥٦, ٧ درصد افزایش داشته است.

٥-٢- کارگر وجین‌کار و تنک‌کار (زن)

در فصل مورد بررسی متوسط دستمزد روزانه یک نفر کارگر وجین‌کار و تنک‌کار زن در کل کشور ٥٧٠٣٦٤ ریال بوده است. استان بوشهر با ٧٦٣١٥٨ ریال و استان گلستان با ٣٥٥٧٩٣ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین سطح دستمزد را در کل کشور داشته‌اند. سطح این دستمزد نسبت به فصل پاییز سال ٩٧ معادل ٤٦, ٤درصد افزایش یافته است.

منبع: فردا

کلیدواژه: برنج مرکز آمار ایران هزینه خدمات کشاورزی ریال بیشترین و استان کرمان کارگر وجین کار و تنک کار درصد افزایش نشان می دهد استان خراسان شمالی درصد افزایش یافته درصد افزایش داشته استان خراسان جنوبی یک هکتار زمین زراعی متوسط هزینه یک بار استان خوزستان استان مازندران استان هرمزگان ریال بوده استان البرز کارگر میوه چین استان کرمان استان گیلان مرد در کل کشور سال ٩٧ افزایش استان فارس سال قبل معادل فصل پاییز سال ٤درصد افزایش فصل پاییز ریال و استان استان قم درصد کاهش معادل ٣٤ علوفه ای ٨ درصد ٠ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۴۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جت‌ های شخصی در ایران چند تومان است ؟

به گزارش پارس نیوز،خرید و فروش جت‌های شخصی در ایران آزاد شد. اعلام این خبر کافی بود تا حسابی بحث‌های فضای مجازی درباره این مسئله بالا بگیرد؛ از چانه‌زنی‌ها درباره قیمت این هواپیما‌های لاکچری تا ضرورت آزاد‌سازی خرید و فروشش آن.

 خیلی‌ها خرده گرفته‌اند که ایرانی‌ها اصلا از جت شخصی استفاده نمی‌کنند و ضرورتی نداشت این امر؛ اما رئیس سازمان هواپیمایی کشور می‌گوید: درست است که به تازگی خرید و فروش جت‌های شخصی در ایران آزاد شده و حالا هر که توان خریدش را داشته باشد می‌تواند صاحب یکی از این جت‌های ۷ نفره جمع و جور بشود، اما به این معنی نیست که ایرانی‌ها تا حالا جت‌سواری نمی‌کردند چراکه تا پیش از این هم طرفداران جت‌های شخصی در ایران قابل توجه بودند؛ از تاجران و فعالان اقتصادی گرفته تا برخی از مسئولان و تیم‌های ورزشی.

عده‌ای هم معتقدند وقتی هواپیما‌های فوق سبک بود چه نیاز به جت شخصی داشتیم؟ اما جالب است بدانید در حال حاضر ۲۵۰ فروند هواپیمای فوق سبک در ایران فعالیت دارند، اما از این هواپیما‌ها صرفا برای پرواز‌های تفریحی و آموزشی استفاده شود و برای مسیر‌های سفری کاربردی ندارند؛ اما هواپیما‌های بیزنس جت ۶ و ۷ نفره هواپیما‌هایی هستند که قابلیت پرواز‌هایی در اندازه سفر و جابه‌جایی‌ها در مسافت دور را هم دارند. البته استفاده از این جت‌ها شرط و شروطی هم دارد. اپراتور این جت‌ها صرفا بعد از اخذ گواهینامه صلاحیت پروازی، تعمیر، نگهداری، عملیاتی و امنیتی می‌توانند مجوز پرواز کردن با آن را داشته باشد.

با وجود همه این توضیحات طی ۲ روز گذشته شوخی‌های کاربران در فضای مجازی درباره این خبر حسابی داغ است و حتی هشتگ‌هایی هم در این زمینه راه انداخته‌اند. برخی‌ها به شوخی و جدی گفته‌اند: «پس بریم پراید‌های عهد بوقمان را بفروشیم و جت شخصی بخریم». کاربر دیگری هم به شوخی گفته است: «حالا کجا پارکش می‌کنن؟ گرفتارشده‌ایم».

مطالعه بیشتر: انتقال هواپیمای نتانیاهو به مکان امن معامله جت شخصی برای عموم آزاد شد

نمای سایت پرواز به تصویری کارت‌پستالی شباهت دارد که آسمانی پر از ابر‌های کوچک و بزرگ در پس‌زمینه آن قرار گرفته است. در مرکز این تصویر رویایی هواپیما‌های آماده پرواز جا خوش کرده‌اند که سرنشینان و مسافران زیادی ندارند. اینجا فرودگاه بین‌المللی پیام، یکی از آشیانه‌های مجاز نشست و برخاست هواپیما‌های شخصی است و این هواپیما‌های تیزپرواز متعلق به افرادی هستند که وسعشان به تهیه و خرید هواپیمای شخصی می‌رسد و می‌توانند از آن برای تفریح، گشت و‌گذار یا مسافرت‌های تجاری و اقتصادی خود استفاده کنند.

این هواپیما‌ها جزو ۲۵۰ فروند هواپیمای شخصی هستند که در ۲۵ سال اخیر و پس از رواج معاملات غیررسمی هواپیمای شخصی در آشیانه‌ها و سایت‌های پرواز کشور در رفت‌وآمدند، اما حتما پس از این و به موازات انتشار خبر آزاد شدن خرید و فروش هواپیما‌های جت، شاهد افزایش شمار این نوع هواپیمای شخصی در سایت‌های پرواز کشور خواهیم بود.

خبر آزاد شدن خرید و فروش هواپیما‌های جت شخصی برای عموم مردم را رئیس سازمان هواپیمایی کشور دیروز اعلام کرده است: سال ۱۳۷۹ برای نخستین بار هواپیما‌های شخصی پرواز در آسمان ایران را تجربه کردند؛ البته آزاد شدن خرید و فروش این پرنده‌های آهنی به طور رسمی اعلام نشده بود و متمولانی که از چراغ سبز قانون برای معامله این وسیله نقلیه خاص باخبر شده بودند، فقط برای آموزش و پرواز‌های محدود در مسافت و مسیری مشخص می‌توانستند این مرکب غیررایج را مورد استفاده قرار دهند.

شمار بالای مشتریان این نوع هواپیما‌ها سبب شد ۳ سال بعد وزارت راه وقت، به فکر تدوین لایحه‌ای برای آزادسازی معاملات هواپیمای شخصی بیفتد که اگر چه این لایحه به فرجام نرسید، اما باعث شد شرط و شروط مالکیت و بهره‌برداری هواپیما‌های شخصی در قالب صدور آیین‌نامه‌ای رسمی، تعیین و معاملات هواپیما‌های شخصی قانونمندتر از گذشته شود. در این آیین‌نامه هر شخص حقیقی یا حقوقی دارای تابعیت کشور مجاز است با رعایت قوانین و مقررات، برای خرید و مالکیت هواپیمای شخصی غیرنظامی اقدام کند. براساس آمار رسمی پس از صدور این آیین‌نامه معاملات این وسایل نقلیه لاکچری به میزان ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده و اکنون شمار آن‌ها در ۲۳ آشیانه مجاز کشور به ۲۵۰ فروند رسیده است.

مالکان خاص و متمول

اگر چه خرید و فروش جت شخصی از دیروز برای عموم آزاد شده، به‌نظر می‌رسد هزینه کلان خرید و نگهداری این پرنده‌های آهنی اجازه ندهد معامله آن‌ها هم بیش از گذشته عمومیت پیدا کند. قیمت هواپیمای شخصی از نوع تک‌موتوره فوق سبک که کاربرد تفریحی دارد، در بازار‌های جهانی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار است و در ایران بین ۵ تا ۷.۵میلیارد تومان فروخته می‌شود. البته خرید هواپیمای شخصی علاوه بر پول کلان به مقدمات قانونی نیاز دارد و خریداران در نخستین قدم باید هواپیمای شخصی خود را در سازمان هواپیمایی کشوری ثبت و مجوز‌هایی مانند لایسنس پرواز با هواپیمای شخصی و صلاحیت پرواز را کسب کنند. صدور مجوز اولیه ۶ ماه زمان می‌برد و هر بار پرواز هواپیما به اخذ مجوز نیاز دارد. محل نگهداری هم فرودگاه است.

اجازه پرواز هواپیمای شخصی پس از تأیید قابلیت‌های فنی و صلاحیت عوامل پرواز توسط سازمان هواپیمایی کشور صادر می‌شود. تعمیر، نگهداری و تامین قطعات هواپیمای شخصی هم باید زیرنظر سازمان هواپیمایی انجام شود. تعداد همسفران خلبانان هواپیما‌های شخصی به شمار انگشتان ۲ دست هم نمی‌رسد و حداکثر ۶ نفر می‌توانند آن‌ها را در پروازهایشان همراهی کنند.

منبع : تجارت نیوز

دیگر خبرها

  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • سرانه مصرف برنج به ازای هر ایرانی ۳۵ کیلو است
  • قیمت آپارتمان در چیتگر چقدر است؟
  • هر ریال عربستان ۱۷۰۷۰ تومان
  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • قیمت جت‌ های شخصی در ایران چند تومان است ؟
  • هر کیلو زعفران؛ ۱۱۰ میلیون تومان!
  • قیمت فروش سهام استقلال و پرسپولیس اعلام شد