Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- «عباسعلی کدخدایی» روز چهارشنبه در نشست خبری در هتل لاله تهران در پاسخ به سوالی درباره تاثیر شرایط اقتصادی کشور بر انتخابات اظهارداشت: این سوال خیلی در حوزه بنده و شورای نگهبان نیست تخصص بنده هم نیست و باید مسئولان اجرایی توضیح دهند، اما آنچه مهم است عوامل مختلفی در مشارکت در همه جوامع موثر است و مشکلات و مباحث و عوامل اقتصادی هم در مشارکت موثر است، اما پیش بینی ما این است مشارکت خوبی در انتخابات پیش رو داشته باشم و میانگین مشارکت معمولا کمتر از ۵۰درصد نبوده و در این انتخابات هم شاهد مشارکت ۵۰درصدی خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کدخدایی در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر اینکه شورای نگهبان از چه ابزار قانونی برای تایید صلاحیت کاندیدا‌ها استفاده می‌کند؟ آیا ادعای اصلاح طلبان درباره رد صلاحیت گسترده نامزد‌های آن‌ها از سوی این شورا صحت دارد یا نه، گفت: شورای نگهبان تابع قوانین و مقرراتی است که نمایندگان مجلس در ادوار مختلف وضع کردند و این قوانین بار‌ها هم اصلاح شده به عنوان مجری قانون طبیعتا باید این قانون را به نحو احسن استفاده کنیم. این بار هم مانند گذشته تلاش مان این بود قانون به درستی استفاده شود.

وی افزود: در شکل گیری مجالس و دولت در دوره‌های گذشته مشخص است که شورای نگهبان هیچ گاه نگاه سیاسی نداشته و قانون را مدنظر داشته و این بار هم همین بود. نسبت به جناح‌های سیاسی با چشمان بسته قضاوت می‌کند و آنچه محل قضاوت است، مستندات پرونده و رعایت موارد مندرج در قانون مجلس شورای اسلامی است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات نامتعارف برخی نامزد‌های انتخابات و نظارت شورا بر این تبلیغات اظهارداشت: قانون درباره تبلیغات حداقلی است البته براساس دستورالعمل‌های اجرایی و آیین نامه‌ها، نهاد‌های دیگر مانند وزارت کشور و ناجا مسوولیت دارند تا متخلف را به قوه قضاییه معرفی کنند.

وی تصریح کرد: شورای نگهبان هم اگر تبلیغات غیرواقعی و موثر بر انتخابات باشد در بررسی صحت حوزه انتخابیه حتما این مساله را مورد بررسی قرار می‌دهد.

خبرنگار سی ان ان از سخنگوی شورای نگهبان خواست درباره فرایند تایید صلاحیت و شیوه آن توضیح دهد که کدخدایی اظهار کرد: براساس قوانین انتخاباتی بررسی صلاحیت‌ها در چند مرحله هیات‌های اجرایی، هیات نظارت، تجدیدنظر و بعد از تجدیدنظر انجام می‌شود. هیات‌های اجرایی با ریاست فرماندار شکل می‌گیرد و از بین اقشار مختلف، مردم در این هیات هستند. بعد از آن هیات‌های نظارت هستند که این‌ها هم از بین اقشار مختلف مردم بر آرای هات‌های اجرایی نظارت می‌کنند.

وی ادامه داد: مرحله بعد که تجدیدنظر از آرای هیات‌های مرکزی و هیات نظارت استانی است در شورای نگهبان انجام می‌شود و کسانی که صلاحیت آنان در این مرحله تایید نشود، دوباره هم صلاحیت با توجه به مدارک و مستندات مورد بررسی قرار می‌گیرد.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به مواد ۲۸ و ۳۰ قانون انتخابات، گفت: این ۲ ماده شرایط و موانع نامزد‌ها را ذکر کرده است و در بحث ممنوعیت‌ها اگر محکومیتی برای افراد وجود داشته باشد در بند‌های ماده ۳۰ قانون انتخابات آورده شده است و شورای نگهبان براساس این ماده و مستندات پرونده بررسی‌های خود را انجام می‌دهد و اعلام نظر می‌کند.

کدخدایی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر این که درباره بررسی صلاحیت‌ها، امکان وجود بازگشت افراد صلاحیت شده و با توجه به اینکه همه نامزد‌ها نمی‌توانند مدارک ارائه کنند این بررسی‌ها چقدر می‌تواند به عدالت انتخاباتی نزدیک باشد، گفت: درباره بررسی صلاحیت ها، زمان قانونی، گذشته است، اما با توجه به ثبت نام ۱۶ هزار ممکن است اشتباه یا اشکالاتی در اعلام اسامی صورت گرفته باشد یا نتوانسته باشیم مدارک لازم را بررسی کنیم که این‌ها محدود است چند مورد را در چند روز گذشته به وزارت کشور اعلام کردیم.

وی تاکید کرد: بررسی جدیدی نخواهیم داشت و شایعاتی که مطرح می‌شود کذب است و اینکه این اقدام با عدالت انتخاباتی همسو است یا نه باید قانونگذار پاسخگو باشد تا هر چه سریعتر قانون انتخابات را اصلاح کنند و موردی برای ثبت نام بی‌ملاحظه و بی محابا نداشته باشیم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره تمهیدات پیش بینی شده برای تامین امنیت انتخابات گفت: اگر مقصود امنیت فیزیکی است، در ماموریت صندوق‌های رای طبیعت همیشه دستگاه‌های انتظامی و امنیتی هماهنگی لازم را دارند همان طور که در طول بررسی صلاحیت‌ها اقدامات لازم را انجام می‌دادند در روز برگزاری هم دستگاه‌های انتظامی و امنیتی مستقر هستند.

کدخدایی افزود:بر اساس دستورالعمل‌های وزارت کشور که مسئولیت اصلی امنیت را بر عهده دارند شورای امنیت کشور این کار صورت می‌گیرد و ما نگرانی نداریم همچنان که در ادوار گذشته هم انتخابات در ایران در کمال امنیت برگزار شده و مشکلی پیش بینی نمی‌کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان درادامه بیان کرد: اگر گزارشی به دست ما برسد که هزینه‌های نامتعارف در تبلیغات انتخابات هزینه شده است یا تخلفات دیگری در تبلیغات صورت گرفته باشد قطعاً شورای نگهبان در مرحله می‌تواند ورود کند و نسبت به صحت انتخابات نظرش را اعلام کند.

وی در مورد ابطال آرا گفت: ابطال آرا زمانی است که تخلف مهمی صورت گرفته باشد و موثر در سرنوشت انتخابات باشد اگر چنین اتفاق افتاده باشد طبیعتاً نظر شورای نگهبان به ابطال آراست.

کدخدایی در پاسخ به این سوال که چرا دلایل رد صلاحیت را بیان نمی‌کنید اظهار داشت: قانون انتخابات مقرر کرده است تایید یا رد صلاحیت را به صورت محرمانه برای خود داوطلب اعلام کنیم و، چون این ممنوعیت قانونی است شورای نگهبان می‌تواند آن را برای عموم مردم منتشر کند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نظارت کامل شورای نگهبان گفت: بحث تبلیغات از بخش‌هایی است که در قانون انتخابات خیلی به آن پرداخته نشده است و شیوه‌ها و روش‌ها نوع تبلیغات مشخص نیست.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: تکالیف دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت کشور و شورای نگهبان هم خیلی در آن روشن نیست، اما ما در قانون انتخابات بحث شایستگی‌ها را در قانون به نوعی لحاظ می‌کنیم.

وی ادامه داد: تا زمانی که انتخابات برگزار می‌شود به استناد قانون انتخابات اگر تخلفی از سوی نامزد انتخاباتی مشاهده شود و این تخلفات در سرنوشت انتخابات تأثیرگذار باشد، قطعا شورای نگهبان ورود پیدا می‌کند. در غیر این صورت اگر تخلف باشد، اما در سرنوشت تاثیرگذار نباشد از سوی قوه قضائیه قابل پیگرد است و گزارش‌ها ارسال خواهد شد.

کدخدایی در پاسخ به سوال دیگری درباره دلایلی که کاندیدا‌ها رد صلاحیت می‌شوند، گفت: در ارتباط با تخلفات اگر خاطر دوستان در ایران باشد سه محور را قبلاً لحاظ کردند که در قوانین مختلف انتخابات به آن پرداخته شده است.

وی اظهارداشت: معمولاً مبانی رد صلاحیت‌ها و عدم تایید صلاحیت افراد یا مباحث اقتصادی است سوء استفاده‌های مالی یا گاهی اوقات مباحث اخلاقی است روابط نامتعارف و یا اقدام نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران و حرکت در جهت مخالف حاکمیت جمهوری اسلامی ایران است که برگرفته از مواد قانون مختلفی است. معمولاً این سه عامل باعث نظر شورای نگهبان نسبت به عدم تایید صلاحیت افراد می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری درباره نشست و نامه رئیس جمهور به شورای نگهبان گفت: نسبت به حوزه‌ها طبیعتاً شورای نگهبان هیچ وقت با نگاه سیاسی و به عنوان یک شرکت سهامی در نظر نمی‌گیرد و بخواهد سهمی را برای گروه‌های سیاسی در نظر بگیرد.

وی گفت: چشم‌های شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها و در هنگام تایید یا عدم تایید بسته است و ما نگاه سیاسی و افراد نمی‌کنیم آمار‌های مختلفی را برخی گروه‌ها اعلام کردند و دولت محترم حوزه را اعلام کرده است فکر می‌کنم این آمار خیلی دقیق نباشد.

کدخدایی افزود: به دلیل اینکه که این‌ها در بین گروه‌های متعارفی که در جامعه هستند اعلام نظر کردند، اما بخش زیادی این افراد که ثبت نام کردند در گروه مستقل این هستند که وابستگی به هیچ کدام این احزاب ندارند و اتفاقاً در حوزه‌های مختلف تعداد زیادی هستند که می‌توانند موجب رقابت شوند و رقابت را با این همه این گروه‌ها و مستقلی می‌بینیم خیلی فکر می‌کنم

وی در خصوص اظهارات رئیس جمهور گفت: آقای رئیس‌جمهور در آن صحبت اول بدون توجه به همکاری‌های ما با وزارت کشور مطالبی را مطرح کردند و بعد از آن بود که نامه‌هایی هم به ما ارسال شد که بلافاصله پاسخ آن‌ها را هم دادیم.

ادامه دارد

منبع: فرارو

کلیدواژه: انتخابات مجلس کدخدایی شورای نگهبان پاسخ به سوال دیگری درباره سخنگوی شورای نگهبان کدخدایی در پاسخ بررسی صلاحیت ها قانون انتخابات شورای نگهبان تایید صلاحیت رئیس جمهور وزارت کشور نگاه سیاسی رد صلاحیت عدم تایید پیش بینی نامزد ها گروه ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۴۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر فوری سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان، با اشاره به آخرین وضعیت فرآیند بررسی لایحه عفاف و حجاب در شورای نگهبان گفت: این لایحه چندین مرتبه میان مجلس و شورای نگهبان در رفت‌وآمد بوده و آخرین اصلاحات این لایحه نیز در جلسه شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت.

وی در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه «لایحه عفاف و حجاب هنوز به تایید شورای نگهبان نرسیده است»، اظهار کرد: لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات مجدداً به مجلس برگشت داده شده‌ است و پس از اصلاح و رفع ایرادات از سوی مجلس، مجدداً در شورای نگهبان آن را بررسی می‌کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره طرح ادعایی از سوی یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه «تمام ارکان نظام برای جریمه بی حجابی به جمع‌بندی رسیدند» با تاکید بر اینکه تهیه، تدوین و تصویب طرح‌ها و لوایح بر عهده دولت و مجلس است و ما ورودی به مباحث کارشناسی نمایندگان نداریم، عنوان کرد: ایراداتی که نسبت به لایحه عفاف و حجاب داشتیم نیز همین موارد را شامل می‌شود. ما در اظهارنظر نسبت به مصوبات وارد مباحث کارشناسی مجلس نمی‌شویم بلکه در جاهایی که مصوبه خلاف شرع و قانون اساسی باشد، ورود می‌کنیم.

۱۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888941

دیگر خبرها

  • لایحه عفاف و حجاب دوباره به مجلس برگشت داده شد
  • لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات دوباره به مجلس برگشت داده شد
  • شورای نگهبان لایحه عفاف و حجاب را به مجلس بازگرداند
  • لایحه عفاف و حجاب به دلیل برخی از ایرادات و ابهامات دوباره به مجلس برگشت داده شد
  • خبر فوری سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب
  • بررسی فعالیت‌های شورای نگهبان در سال ۱۴۰۲
  • حمله تل آویو به سخنان رئیس جمهور کلمبیا
  • اصلاح قانون تاسیس کتابخانه در نوبت بررسی است
  • شریعتی: پایگاه رأی قالیباف در انتخابات شرکت نکرد/ اگر شورای نگهبان و رئیسی بیعت کنند، اصول‌گرایان هم در انتخابات بعدی رای نمی دهند
  • چکش‌کاری قوانین انتخاباتی/ اصلاح قانون انتخابات شوراها چه شد؟