Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-24@11:32:13 GMT

از "بیچارگی دولت" تا خانه‌هایی که "کشش قیمت" ندارد

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۵۵۲۶۴

از 'بیچارگی دولت' تا خانه‌هایی که 'کشش قیمت' ندارد

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه اگر دولت نسبت به مدیریت بازار مسکن و افزایش ساخت و ساز در بخش‌های دولتی و خصوصی اقدام نکند شاهد اختلالات اساسی خواهیم شد گفت: عدم بی برنامگی دولت موجب خواهد شد تا قیمت مسکن در سال آینده افزایش بی رویه‌ای را تجربه کند.

 

به گزارش پول نیوز؛ در شرایطی که آمار‌های رسمی از افزایش معاملات و تغییر قیمت مسکن حکایت دارد، واسطه‌های ملکی، رشد محسوس قیمت در مناطق پرتقاضای شهر تهران را رد می‌کنند؛ کارشناسان نیز با رد فرضیه جهش قیمت مسکن در سال آینده، نهایت افزایش را حدود نرخ تورم پیش‌بینی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو طبق آمار در دوماه اخیرهم تقاضای سرمایه‌ای در بازار مسکن رشد کرده و هم تقاضای سفته بازی به معنای خرید وفروش مکرر در کوتاه‌مدت؛ این درشرایطی است که در پایان تابستان و ابتدای پاییز حجم این‌گونه از تقاضا به شدت کاهش پیدا کرده بود.

سال گذشته عمده حجم نقدینگی به سمت بازار‌های ارز و طلا سرازیر شد. اما در هفته‌های اخیر شاهد گردش نقدینگی به سمت مسکن و بورس بوده ایم که با مقداری افزایش قیمت در این دو بخش همراه بوده است.

بر این اساس نقدینگی ایران در تابستان امسال از رقم ۲ هزار میلیارد تومان عبور کرده و رشد آن حدود ۲۷ درصد بوده است ضمن آنکه تورم سالانه نیز در دی ماه حدود ۳۸ درصد بوده، البته تورم نقطه به نقطه ۲۶ درصد گزارش شده است، اما رشد سالیانه مسکن در تهران نیز به ۴۰ درصد رسیده که این ارقام نشان می‌دهد با وجود نوسانات ماهانه، تورم نقطه به نقطه مسکن ۱۴ درصد بالاتر از تورم نقطه به نقطه عمومی است.

نکته قابل توجه دیگر این که در ماه گذشته نرخ تورم نقطه به نقطه خانوار‌های کشور ۱.۵ درصد کاهش یافته، اما شاهد دو افزایش ۸.۵ و ۲.۱ درصدی تورم مسکن در تهران به ترتیب در ماه‌های آذر و دی بوده‌ایم.
به نظر می‌رسد بازار مسکن که به طور کلی در سال ۱۳۹۸ با رکود مواجه بوده و معاملات در ۱۰ ماهه نخست حدود ۴۳ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل کاهش یافته است با رکود تورمی دست و پنجه نرم می‌کند.

در این باره مجید کیان پور عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی پول نیوز؛ با اشاره به اینکه یکی از عوامل تاثیر گذار قیمت مسکن هجوم نقدینگی در جامعه است گفت: در سال‌های اخیر ما شاهد انتقال این خجم از نقدینگی کشور به سمت بازار‌هایی مانند ارز، خودرو و طلا بودیم که در نهایت این موضوع باعث ایجاد حباب‌های قیمتی فراوانی در اقتصاد کشور شد و متاسفانه بازار را دچار تلاطم کرد.

 

وی اظهار داشت: با توجه به آمار‌های ارائه شده ما شاهد افزایش بیش از ۲ هزار میلیارد تومانی بودیم که این امر موجب نگرانی کارشناسان اقتصادی شد و پس از شکستن حباب بازار‌های ارز و طلا این نقدینگی به بازار مسکن منتقل شد به نحوی که در پیش بینی‌ها به افزایش نرخ مسکن در اواخر امسال و سال آینده منتج خواهد شد و این بازار را با چالش روبرو خواهد کرد.

عضو فراکسیون مدیریت شهری مجلس با تاکید بر اینکه نقدینگی به تنهایی می‌تواند بستر یک بازار اقتصادی را با چالش روبرو کند اظهار داشت: برای کنترل این مسئله ابتدا باید یک بستر سازی مناسب صورت گیرد ضمن آنکه بهترین پادتن برای کنترل این مهم شناخت بازار هدف و ایجاد کشش‌های قیمتی در بازار محصول محور است.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تجربه نشان می‌دهد که در زمان اشباع قیمت‌ها در بازاری مانند مسکن، بروز عوامل تأثیرگذار مانند نقدینگی نیز در تنش‌های اقتصادی اثرگذار نیست، به طوری که در سال‌های ۹۲ تا ۹۶ با وجود افزایش نقدینگی، قیمت‌ها در بازار افزایش نیافت، زیرا بازار مسکن از نظر قیمت اشباع بود.

وی با اعلام اینکه در دو سال اخیر بازار مسکن دچار افزایش قیمت شدیدی شد اذعان کرد: افزایشی که عملاً این بازار را به سمت رکود تورمی کشاند، ضعف قدرت مالی خریداران است بطوری که کسی دیگر توان خرید مسکن را ندارد، از این رو کارشناسان اعلام می‌کنند که این بازار در شرایط کنونی دیگر کشش افزایش قیمت‌ها را ندارد.

کیان پور در پایان اضافه کرد: اگر دولت نسبت به مدیریت بازار مسکن و افزایش ساخت و ساز در بخش‌های دولتی و خصوصی اقدام کند، قیمت مسکن در سال آینده افزایش چندانی نخواهد داشت.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: معاملات مسکن نقدینگی کشور نوسان قیمت تورم مجلس شورای اسلامی قیمت مسکن در سال آینده تورم نقطه به نقطه افزایش قیمت بازار مسکن قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۵۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال سخت خانه‌به‌دوشان

فصل جا‌به‌جایی‌ها دارد آغاز می‌شود و نگاهی به وضعیت بازار اجاره به معنای این است که دربرهمان پاشنه می‌چرخد، گرانی تلخ اجاره مسکن، دربه‌دری‌های جابه‌جایی‌های احتمالی و کم کردن ازهزینه‌های فراغتی وحتی سفره برای مهیا کردن سقفی روی سر. بازار اجاره‌بها در یک دهه گذشته تصمیمات زیادی به خود دیده است. از نیمه دوم دهه ۹۰ همزمان با التهابات در بازار مسکن، بازار اجاره نیز دستخوش تحول شد و رشدهای بالایی را تجربه کرد که تا به امروز هم ادامه دارد. ️در برهه‌های مختلف، دولت‌های مختلف در سطوح بالا و حتی در سطح سران قوا، تصمیماتی برای کنترل و مدیریت این بازار اتخاذ کردند، ️تصمیماتی که آمارهای رسمی، بی‌اثر بودن آنها را تایید می‌کند. همین چند روز پیش خبری از زبان یکی از فعالان حوزه انبوه‌سازی مسکن منتشر شد که گواه این نکته بود که چهار دهک ایران توانایی پرداخت اجاره و شش دهک توانایی خرید خانه را ندارند. اینها اما داده و آمار و ارقام است؛ وضعیت بازار اجاره به نوعی بدتر از این داده‌های رسمی و غیررسمی است. آمارهای رسمی هم حتی به نوعی گواهی برصحت این ادعاهاست، به طوری که طبق داده‌های منتشرشده از سوی مرکز آمار ایران در سال‌های میانی دهه۹۰، تقریبا نیمی از خانه‌های فروخته‌شده در تهران، نوساز(زیر پنج سال ساخت) بودند.ولی این سهم در سال‌های اخیر به حدود یک‌چهارم معاملات کاهش یافته است. افزایش سرسام‌آور اجاره‌ها در سال‌های اخیر باعث شده بسیاری خانواده‌ها مجبور به نقل مکان به مناطق ارزان‌تر و حاشیه‌ای شهرها شوند، اتفاقی که فارع از تمام معایب اقتصادی به لحاظ اجتماعی و امنیتی هم می‌تواند هشدارآمیز باشد. عدم توانمندی برای خرید خانه به معنای افزایش تقاضا برای اجاره است وهمین موضوع هم باعث رشد بی‌حساب اجاره‌بها شده است. وضعیت بازار اجاره مسکن ۱۴۰۳ براساس متغیر‌های اثرگذار نشان می‌دهد در سال‌جاری باتوجه به سطح بالا و نامتعارف قیمت مسکن و نبود قدرت خرید در سمت زوج‌های جدید و سایر خانوار‌های فاقد مسکن ملکی، حجم تقاضای اجاره آپارتمان در شهر‌ها شبیه دو سه سال گذشته، بالا خواهد بود. از طرفی، رکود تولید مسکن طی پنج سال گذشته، حجم کلی عرضه جدید به بازار‌های خرید و اجاره را کاهش داده است. بنابراین، بازار اجاره مسکن با یک عدم ‌تعادل بین واحد‌های آماده اجاره و متقاضیان اجاره‌نشینی روبه‌رو است. 

دیگر خبرها

  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • واکنش بازار به تغییر مقررات انتشار آگهی مسکن
  • قیمت خانه در تهران چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • نقدینگی تا کجا رشد خواهد کرد؟
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • خانه‌دار شدن کابوس جوانان بیجار/نفس مستاجران به شماره افتاد
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن
  • سال سخت خانه‌به‌دوشان
  • نرخ خرید بازار مسکن در تهران؛ خرید مسکن در زمزم با ۲.۵ میلیارد