Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-25@10:58:49 GMT

متوسط قیمت محصولات کشاورزی درپاییز

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۵۵۸۴۶

متوسط قیمت محصولات کشاورزی درپاییز

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از خبرگزاری مهر، مرکز آمار ایران گزیده متوسط قیمت فروش محصولات و هزینه خدمات کشاورزی در پاییز ١٣٩٨ را منتشر کرد که به شرح زیر است:

الف- محصولات کشاورزی

١- غلات

١-١- ذرت دانه‌ای

متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم ذرت دانه‌ای در پاییز سال ١٣٩٨ در کل کشور ١٦٧٨٤ ریال بوده است که استان فارس با ١٨٩٢٣ ریال بیشترین و استان کرمان با ١٤٢٦٦ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت فروش این محصول در پاییز سال ٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ به میزان ٣١, ٨درصد افزایش داشته است.

٢-١- برنج

در فصل پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم برنج در کل کشور ١٧٦٦٥٢ ریال بوده است. استان چهار محال و بختیاری با ٢٠٣١٤٤ ریال بیشترین و استان گلستان با ١٢٤٤٥٧ ریال کمترین قیمت فروش را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ به میزان ٤٦, ٥ درصد افزایش یافته است.

٣-١- شلتوک

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم شلتوک در کل کشور ٦٣٧٣٢ ریال بوده است. استان مازندران با ٨٦٥٢٦ ریال بیشترین و استان خوزستان با ٣٧٨٤٢ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٧, ٣ درصد افزایش داشته است.

٢- حبوبات

١-٢- لوبیا قرمز

متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم لوبیا قرمز در پاییز سال ١٣٩٨ در کل کشور ٨٤٩٣١ ریال بوده است که استان قم با ١١٠٣٩١ ریال بیشترین و استان همدان با ٦٠٠٠٠ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز سال قبل معادل ٢١, ٩درصد افزایش نشان می‌دهد.

٢-٢- لوبیا چیتی

در پاییز ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم لوبیا چیتی در کل کشور به رقم ١٠٢١٥١ ریال رسید که استان قم با ١٢٥٣١٨ ریال بیشترین و استان خراسان شمالی با ٨٠١٤٤ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته است. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز سال ٩٧ معادل ١٢, ٩ درصد افزایش داشته است.

٣- دانه‌های روغنی

١-٣- کنجد

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم کنجد در کل کشور ١٧٥٢٠٩ ریال بوده است. استان گلستان با ٢٤١٥٧٢ ریال بیشترین و استان یزد با ١١٦٥٩٦ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٥, ٢ درصد افزایش یافته است.

٢-٣- زیتون

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم زیتون در کل کشور ٦٥٨١٦ ریال بوده است. استان گلستان با ٧٨٧٨٨ ریال بیشترین و استان کهگیلویه و بویراحمد با ٣٣٣٣٣ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال قبل معادل ٠, ٨ درصد افزایش داشته است.

٤- محصولات لیفی

١-٤- پنبه (وش)

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم پنبه (وش) در کل کشور ٦٥٥١١ ریال بوده است. استان خراسان شمالی با ٧٢١٠٠ ریال بیشترین و استان گلستان با ٥٨٩٥٦ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٥, ٤درصد افزایش نشان می‌دهد.

٥- محصولات جالیزی

١-٥- هندوانه

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم هندوانه در کل کشور ١٢١٤٣ ریال بوده است. استان هرمزگان با ٢١٤٦١ ریال بیشترین و استان مرکزی با ١٢٢٥ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٦, ٠درصد افزایش داشته است.

٢-٥- خربزه

در فصل مورد بررسی قیمت فروش یک کیلوگرم خربزه در کل کشور ٩١٠٧ ریال بوده است. استان قزوین با ١٢٩٣٢ ریال بیشترین و استان خوزستان با ٥٥٠٣ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز سال ٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٢٤, ٤درصد کاهش داشته است.

٣-٥- خیار

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم خیار در کل کشور ٢٣٦٣٣ ریال بوده است. استان خراسان جنوبی با ٤٨٥٧١ ریال بیشترین و استان ایلام با ١٦٤٩١ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش خیار نسبت به پاییز ٩٧ افزایش ٢٢, ٨ درصدی داشته است.

٦- سبزیجات

١-٦- سیب‌زمینی

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم سیب‌زمینی در کل کشور ١٧١٠٣ ریال بوده است. استان البرز با ٢٩١٣٥ ریال بیشترین و استان کرمانشاه با ١٢١٨٤ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز سال ١٣٩٨ نسبت به سال ٩٧ معادل ٢٧, ٧درصد افزایش داشته است.

٢-٦- گوجه‌فرنگی

در پاییز سال ١٣٩٨ قیمت فروش یک کیلوگرم گوجه‌فرنگی در کل کشور ١٣٣٤٨ ریال بوده است. بالاترین قیمت فروش را استان خوزستان با ٥٠٢١٤ ریال و پایین‌ترین قیمت فروش را استان خراسان شمالی با ٤١٧٥ ریال داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز سال ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٣٠, ٨ درصد کاهش یافته است.

٣-٦- بادمجان

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم بادمجان در کل کشور ١٢٥٠٠ ریال بوده است. استان خراسان جنوبی با ٢٠٦٦٧ ریال بالاترین و استان هرمزگان با ٦٧٢١ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز سال ٩٧ معادل ٤٦, ٣درصد کاهش داشته است.

٤-٦- پیاز

در فصل مورد بررسی متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم پیاز در کل کشور ١٤٨٤١ ریال بوده است. استان مرکزی با ٢١٥٥٩ ریال بالاترین قیمت فروش و استان لرستان با ١٠٠٠٠ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٤١, ٦درصد افزایش نشان می‌دهد.

٧- محصولات علوفه‌ای

١-٧- یونجه

در فصل پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم یونجه در کل کشور ٢٠٦٤٥ ریال بوده است. استان قزوین با ٢٥٦٩٠ ریال بیشترین و استان سیستان و بلوچستان با ١٢١٣٦ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز سال ٩٧ معادل ٥٦, ٦درصد افزایش داشته است.

٢-٧- ذرت علوفه‌ای

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم ذرت علوفه‌ای در کل کشور ٣٣٠٢ ریال بوده است. استان آذربایجان شرقی با ٤٨٢٩ ریال بیشترین و استان کرمان با ١٦٧٠ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٣٦, ٣درصد افزایش یافته است.

٨- میوه‌های هسته‌دار

١-٨- انار

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم انار در کل کشور ٣٢٩٠٠ ریال بوده است. استان خوزستان با ٤٨٦٦٩ ریال بیشترین و استان گیلان با ١٠٩٦٠ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش انار نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ افزایشی معادل ١٣, ٨درصد داشته است.

٩- میوه‌های دانه‌دار

١-٩- سیب درختی

متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم سیب درختی در پاییز سال ١٣٩٨ در کل کشور ٢٦٦٢٨ ریال بوده است. استان یزد با ٦١٥٧٩ ریال و استان فارس با ١٤٢٧٩ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز سال ٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٥, ٢ درصد کاهش نشان می‌دهد.

٢-٩- انگور

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم انگور در کل کشور ٣١٠٨٧ ریال بوده است. استان البرز با ٤٣٣٦٧ ریال بیشترین و استان فارس با ١٥٦٠٧ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز سال ٩٧ معادل ٨, ٣ درصد افزایش داشته است.

١٠- مرکبات

١-١٠- پرتقال

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم پرتقال در کل کشور ١٥٣٧٩ ریال بوده است. استان فارس با ٣٨١٣٣ ریال بیشترین و استان مازندران با ١٤٨٤٧ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ٩٨ نسبت به فصل مشابه سال قبل ١١, ٠ درصد افزایش داشته است.

٢-١٠- نارنگی

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم نارنگی در کل کشور ١٨٦٧٨ ریال بوده است. استان کهگیلویه و بویر احمد با ٣٤١٣٠ ریال بیشترین و استان گیلان با ١٢٥٩٧ ریال کمترین قیمت فروش در کل کشور را داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در پاییز ١٣٩٨ نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٨, ٠ درصد کاهش نشان می‌دهد.

ب - دام و فراورده‌های دامی

١- دام

١-١- گوسفند و بره زنده پرواری

در فصل مورد بررسی متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم گوسفند و بره به صورت زنده در کل کشور ٣٧٥٦٠٦ ریال بوده است. استان هرمزگان با ٥٣٤٨٧٤ ریال بالاترین و استان خراسان شمالی با ٣١٨٥٧٤ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول در فصل پاییز ٩٨ نسبت به فصل مشابه سال قبل به میزان ٦٢, ٧درصد افزایش یافته است.

٢-١- گاو کمتر از دو سال پرواری

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم گاو کمتر از دو سال پرواری به صورت زنده در کل کشور ٣١٢٦١٦ ریال بوده است. استان کرمان با ٤٢١٩٩٠ ریال بیشترین و استان گلستان با ٢٤٣٦٣٣ ریال کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به پاییز ٩٧ معادل ٢٩, ٤درصد افزایش داشته است.

٢- فرآورده‌های دامی

١-٢- شیر گوسفند (چرخ نکرده)

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم شیر گوسفند به صورت چرخ نکرده در کل کشور ٤١٧٤٠ ریال بوده است که نسبت به پاییز سال ٩٧ افزایشی معادل ٣٨, ٨ درصد داشته است. استان البرز با ٥٣٩١٠ ریال بالاترین و استان سیستان و بلوچستان با ٢٢١٨٨ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند.

٢-٢- شیر گاو (چرخ نکرده)

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط قیمت فروش یک کیلوگرم شیر گاو در کل کشور ٢٣١٩٠ ریال بوده است که نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ افزایش ٢٩, ٩درصدی داشته است. استان بوشهر با ٤٠٥٠٦ ریال بالاترین و استان آذربایجان غربی با ١٨١٢٢ ریال پایین‌ترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند.

ج - خدمات کشاورزی

١- خدمات ماشینی

١-١- شخم زمین زراعی آبی با تراکتور

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط هزینه یک‌بار شخم یک هکتار زمین زراعی آبی با تراکتور در کل کشور ٢٣٨٩١٨٥ ریال بوده است. استان گیلان با ٦٠٠٠٠٠٠ ریال و استان ایلام با ١٤١٣٠٧١ ریال به ترتیب بیشترین و کمترین هزینه انجام این خدمت را در کل کشور داشته‌اند. هزینه انجام این خدمت نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٣٤, ٨ درصد افزایش یافته است.

٢-١- شخم زمین زراعی دیم با تراکتور

در فصل مورد بررسی متوسط هزینه یک‌بار شخم یک هکتار زمین زراعی دیم با تراکتور در کل کشور ١٨٠٤٨٢٩ ریال بوده است. استان هرمزگان با ٣٤٥٥٨٨٢ ریال و استان خراسان شمالی با ١٣٥٤٥٣٣ ریال به ترتیب بیشترین و کمترین هزینه انجام این خدمت را در کل کشور داشته‌اند. هزینه این خدمت نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٣٤, ٠درصد افزایش داشته است.

٣-١- دیسک زمین آبی با تراکتور

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط هزینه یک‌بار دیسک یک هکتار زمین زراعی آبی با تراکتور در کل کشور ١١٤٤٨٨٧ ریال بوده است. استان البرز ٤٠٠٠٠٠٠ ریال و استان قم با ٦١١٣٦٦ ریال به ترتیب بیشترین و کمترین هزینه این خدمت را در کل کشور داشته‌اند. هزینه انجام این خدمت نسبت به فصل مشابه سال قبل معادل ٣٤, ٨درصد افزایش نشان می‌دهد.

٤-١- دیسک زمین دیم با تراکتور

در فصل مورد بررسی هزینه یک‌بار دیسک یک هکتار زمین زراعی دیم با تراکتور در کل کشور ٦٩٦٩٠٥ریال بوده است. استان مازندران با ٢٦٢٩٠٣٢ ریال و استان کردستان با ٦٠٢١٩٩ ریال به ترتیب بیشترین و کمترین هزینه انجام این خدمت را در کل کشور داشته‌اند. هزینه انجام این خدمت نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ١٠, ٩ درصد افزایش داشته است.

٢- خدمات نیروی انسانی

١-٢- کارگر میوه‌چین (مرد)

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط دستمزد روزانه یک نفر کارگر میوه‌چین مرد در کل کشور ٨٤٠٤٤٥ ریال بوده است. استان قم با ١٣٥٦٢١٠ ریال و استان گلستان با ٥٤١٥٢٠ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین سطح دستمزد را در کل کشور داشته‌اند. سطح این دستمزد نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٤١, ٠ درصد افزایش داشته است.

٢-٢- کارگر میوه‌چین (زن)

در فصل مورد بررسی متوسط دستمزد روزانه یک نفر کارگر میوه‌چین زن در کل کشور ٦٥٢٣٢٢ ریال بوده است. استان همدان با ٩٦٥٤١٤ و استان گلستان با ٣٩٠٢٥٧ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین سطح دستمزد را در کل کشور داشته‌اند. سطح این دستمزد نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٣٧, ٠درصد افزایش یافته است.

٣-٢- دروگر غلات (مرد)

در پاییز سال ١٣٩٨ متوسط دستمزد روزانه یک نفر کارگر دروگر غلات مرد در کل کشور ٩٦٢١٩٦ ریال بوده است. استان اصفهان با ١١١٩٤٦١ ریال و استان خراسان جنوبی با ٦٢٦٥٣١ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین سطح دستمزد را در کل کشور داشته‌اند. سطح این دستمزد نسبت به فصل مشابه سال ٩٧ معادل ٤٧, ٥ درصد افزایش نشان می‌دهد.

٤-٢- کارگر وجین‌کار و تنک‌کار (مرد)

در پاییز سال١٣٩٨ متوسط دستمزد روزانه یک نفر کارگر وجین‌کار و تنک‌کار مرد در کل کشور ٨٩٢٣٥٤ ریال بوده است. استان تهران با ١١١٢٠١٦ ریال و استان خوزستان با ٥٣٩١٨٩ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین سطح دستمزد را در کل کشور داشته‌اند. سطح این دستمزد نسبت به فصل مشابه سال قبل ٥٦, ٧ درصد افزایش داشته است.

٥-٢- کارگر وجین‌کار و تنک‌کار (زن)

در فصل مورد بررسی متوسط دستمزد روزانه یک نفر کارگر وجین‌کار و تنک‌کار زن در کل کشور ٥٧٠٣٦٤ ریال بوده است. استان بوشهر با ٧٦٣١٥٨ ریال و استان گلستان با ٣٥٥٧٩٣ ریال به ترتیب بالاترین و پایین‌ترین سطح دستمزد را در کل کشور داشته‌اند. سطح این دستمزد نسبت به فصل پاییز سال ٩٧ معادل ٤٦, ٤درصد افزایش یافته است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: قیمت برنج مرکز آمار ایران محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۵۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهادکشاورزی، آقارضا فتوحی گفت: براساس برنامه هفتم توسعه، امسال نزدیک به ۴۰۰ هزار هکتار کشت فراسرزمینی باید در کشور‌های هدف در راستای تامین محصولات راهبردی کشور انجام شود.

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهاد کشاورزی، کشور‌های عراق، پاکستان، قزاقستان، ارمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، روسیه، کشور‌های آفریقایی و آمریکای لاتین را کشور‌های هدف برای کشت فراسرزمینی نام برد.

وی تصریح‌کرد: برنامه ما این است که ۴۰۰ هزار هکتار کشت فراسرزمینی با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران به ویژه ایرانیانی که شرکت‌های بین‌المللی دارند و در خارج ساکن هستند، انجام شود.

فتوحی گفت: با توجه به محدودیت آب و خاک کشور، تغییر اقلیم و افزایش جمعیت، یکی از مهمترین اولویت‌ها در بخش کشاورزی، سرمایه‌گذاری در کشاورزی فراسرزمینی است.

وی درباره مشوق‌های کشت فراسرزمینی، اظهار داشت: بر اساس آیین نامه کشاورزی فراسرزمینی، اولویت پرداخت تسهیلات با افرادی است که کشاورزی فراسرزمینی انجام دهند.

این مسئول از تخصیص و پرداخت منابع ارزی از سوی دولت برحسب ۲۰ درصد آورده نقدی افرادی که می‌خواهند کشت فراسرزمینی انجام دهند خبر داد و گفت: علاوه بر منابع ارزی، حمایت‌های دیگری از جمله ارائه نهاده‌ها و خدمات فنی و مهندسی از کشت فراسرزمینی انجام می‌شود.

وی گفت: افرادی که در کشور‌های هدف می‌خواهند کشت فراسرزمینی انجام دهند، برای جذب حمایت‌های تسهیلاتی دولت می‌توانند اسناد مالکیت زمینی که در کشور‌های دیگر اجاره کرده‌اند را به تایید سفارتخانه‌ها، ثبت اسناد، امور اراضی یا وزارت کشاورزی آن کشور‌ها برسانند و مدارک تایید شده را به دفتر کشاورزی فراسرزمینی ارائه دهند تا ما آنها را به بانک مرکزی معرفی کنیم.

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی اضافه‌کرد: کارشناسان سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی کشور آمادگی لازم را برای ارائه خدمات فنی و مهندسی به کشت‌های فراسرزمینی دارند.

وی با اشاره به واردات نزدیک به ۲۵ میلیون تن نهاده و محصولات اساسی به‌ویژه محصولات آب‌بر همچون دانه‌های روغنی، علوفه و برنج از کشور‌های هدف، اذعان‌داشت: ما با توسعه کشت فراسرزمینی به دنبال آن هستیم بخش خصوصی این محصولات را در دیگر کشور‌ها با بهره‌گیری از منابع آب و خاک آنها تولید و وارد کشور کند تا با قیمت مناسب‌تری به دست کشاورزان و مصرف کنندگان برسد.

فتوحی در همین حال گفت: طبق آیین‌نامه کشاورزی قراردادی، شرکت‌های بازرگانی دولتی و پشتیبانی امور دام با بخش خصوصی برای واردات این محصولات قرارداد منعقد می‌کند و دستگاه‌های مرتبط مانند وزارت امور اقتصادی و بانک‌ها نیز همراهی لازم را برای واردات تولیدات کشت فراسرزمینی انجام خواهند داد.

وی درباره میزان واردات تولیدات کشت قراردادی به کشور، تصریح کرد: اغلب کشور‌های هدف، علاوه بر مازادشان، زمین به کشت‌های فراسرزمینی اختصاص می‌دهند، اما کشوری مانند عراق که خودش نیاز به محصولات اساسی دارد، طبق انعقاد قرارداد، در مورد واردات درصدی از این تولیدات توافق می‌کند.

فتوحی در مورد چگونگی بیمه کشت‌های فراسرزمینی اظهارداشت: بیمه محصولات در کشت فراسرزمینی براساس ضوابط و معیار‌های کشت در کشور‌های مبدا صورت می‌گیرد ضمن آن که در برخی کشورها، صندوق بیمه کشاورزی ایران نیز ورود پیدا می‌کند.

وی درباره اهمیت و نقش دیپلماسی اقتصادی برای توسعه کشاورزی فراسرزمینی گفت: دیپلماسی اقتصادی تنها در بخش گاز، نفت و صنعت مطرح نیست و در بخش امنیت غذایی نیز حائز اهمیت است.

مشاور وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: ما به وزارت امور خارجه پیشنهاد داده‌ایم در برخی از کشور‌های هدف برای کشت فراسرزمینی، رایزن کشاورزی داشته باشند.

وی افزود: رایزن اقتصادی می‌تواند بستر کشت فراسرزمینی را برای بخش کشاورزی ایران آماده کند.

فتوحی سطح کشاورزی فراسرزمینی در جهان را افزون بر ۸۰ میلیون هکتار عنوان و اظهار داشت: کشاورزی فراسرزمینی بیشتر توسط کشور‌های توسعه یافته از جمله آمریکا، انگلستان، چین و ژاپن و حتی کشور‌های عربی همچون عربستان و امارات انجام می‌گیرد.

وی خاطرنشان‌کرد: ایران کشت فراسرزمینی را در سال ۱۳۹۵ در برخی کشور‌ها آغاز کرد.

مجری طرح کشت فراسرزمینی وزارت جهادکشاورزی گفت: ایران در بخش‌های کوچکی در بعضی کشور‌ها مانند برزیل ۴۰ تا ۵۰ هزار هکتار کشاورزی فراسرزمینی دارد و به دنبال توسعه آن است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • ۵۰۰ هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • هر ریال عربستان ۱۷۰۷۰ تومان
  • پیش‌فروش محصول جدید سایپا بدون تعیین قیمت کارخانه
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت+ جدول
  • ساینا، کوئیک،دنا پلاس و تارا اتوماتیک ارزان شدند؛ قیمت خودروهای مونتاژی چقدر پایین آمد؟ | جدول قیمت ها
  • فروش نخی سیگار، ممنوع