Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت وفاق ملی لیبی شامگاه سه‌شنبه مذاکرات برای پایان دادن به جنگ بر سر پایتخت لیبی را متوقف کرد.

اخبار بین الملل- سازمان ملل متحد در ژنو میزبان گفت‌وگوهای میان نمایندگان دولت وفاق ملی و گروه موسوم به «ارتش ملی لیبی» است. توافق بر سر این گفت‌وگوها یک ماه پیش در جریان اجلاسی در برلین میان قدرت‌های خارجی که حامی طرف‌های رقیب در لیبی هستند، حاصل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاضران در اجلاس «برلین» که ۱۹ ژانویه ( ۲۹ دی) برگزار شد با صدور بیانیه‌ای خواستار آتش‌بس، متوقف کردن حملات به تاسیسات نفتی و اجرای تحریم تسلیحاتی لیبی شدند.

دولت وفاق ملی لیبی تصمیم برای تعلیق مشارکت در مذاکرات آتش‌بس را بعد از آن گرفته که «ارتش ملی لیبی» بندر طرابلس را هدف حمله خمپاره‌ای قرار داد.

نیروهای ژنرال خلیفه حفتر، بعد از ظهر سه‌شنبه ابتدا مدعی شدند که یک فروند کشتی ترکیه حامل سلاح و مهمات در بندر مذکور هدف قرار گرفته است. مرکز اطلاع‌رسانی «اتاق عملیات "الکرامه"» وابسته به ارتش حفتر گفته است که این کشتی صبح امروز «نابود» شده است.

نیروهای حفتر ابتدا به صراحت از پذیرفتن حمله به این کشتی طفره رفتند. با این حال، «فرماندهی کل ارتش ملی لیبی» (ارتش حفتر) با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به نیروهای خود دستور داده بود انبارهای سلاح و مهمات در بندر طرابلس را هدف قراردهند. بر اساس این بیانیه، این حملات، با هدف «تضعیف توانایی نیروهای مزدوری صورت گرفته است که از سوریه به لیبی سرازیر شده است».

ارتش ژنرال حفتر مدعی شده نیروهایش به آتش‌بس بر حسب دستورات نظامی محول شده پایبند بوده‌اند ولی اقدام «گروه‌های تروریستی» که خارج از کنترل دولت وفاق ملی لیبی هستند، این نیروها را بر آن داشته است، که به بندر طرابلس حملاتی ترتیب دهد.

ترکیه از دولت وفاق ملی لیبی (به ریاست فایز السّراج) حمایت سیاسی، اقتصادی و تسلیحاتی می‌کند و پارلمان ترکیه به دولت برای اعزام نیرو به طرابلس چراغ سبز نشان داده است. ورود ترکیه به لیبی بعد از آن آغاز شد که کشورهای عربی مصر، امارات و عربستان دست به حمایت بی‌سابقه‌ای در سطح رسانه‌ای و تسلیحاتی برای سیطره حفتر بر شهر طرابلس زدند. با این حال تلاش‌های وی از ۱۵ فروردین ماه برای سیطره بر پایتخت دولت سراج ره به جایی نبرده است.

ژنرال حفتر که مورد حمایت ضمنی کشورهای عربی مذکور و برخی کشورهای اروپایی و آمریکاست، دولت وفاق ملی لیبی را تروریست می‌داند و مدعی است که این دولت برای پیش‌برد اهداف خود از تروریست‌ها کمک می‌گیرد.

لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده؛ یکی دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت طُبرُق به نخست وزیری «عبدالله الثنی» و «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان آن که خلیفه حفتر نیز از حمایت آن‌ها برخوردار است.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آتش بس دولت وفاق ملی لیبی تحریم تسلیحاتی لیبی دولت وفاق ملی لیبی ارتش ملی لیبی بندر طرابلس آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۶۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان هامان هاشمی گفت : سال ۱۴۰۳ با شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» آغاز شد، اما وجه تمایز این شعار با سال‌ های پیشین تاکید بر مشارکت مردمی در تولید و پیشبرد امور اقتصادی کشور است.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با بیان اینکه شعار سال ۱۴۰۳ همانند یک دهه گذشته حول محور اقتصادی نامگذاری شده است، اظهار داشت: پیام نامگذاری سال جهش تولید با مشارکت مردمی در سنوات گذشته در قانون اساسی بر مبنای اصل ۴۴ قانون اساسی درباره واگذاری کارها به بخش خصوصی رضایت کافی مقام معظم رهبری را جلب نکرده است که امسال قرار است این مهم با مشارکت مردمی محقق شود.

وی اضافه‌کرد: طبق قانون یکی از موضوعات مهم کوچک کردن دولت و کاهش هزینه های جاری دولت است که در نهایت باعث سرعت و چابکی بیشتر آن شود و بتواند به عنوان بالاترین رکن اجرایی کشور به عنوان کارهای نظارتی و ریل گذاری و تمرکز بر کارهای صحیح داشته باشد.

وی براین باور است که یکی از علل نامگذاری سال ۱۴۰۳ با شعار جهش تولید با مشارکت مردمی تلنگر مجددی به همه مدیران دولتی برای واگذاری موضوعات هم در حوزه تصمیم سازی در جایگاه مشورتی و هم در حوزه اجرایی با واگذاری اموری که قابلیت اجرا با بخش خصوصی دیده شده است، را دارد.

هاشمی تصریح کرد: با فرض اینکه برخی موضوعات امنیتی را کنار بگذارید، در سایر مباحث که ریشه اقتصادی دارند بخش خصوصی همیشه نقش آفرینی داشته و دارد و باعث شده که دولت علاوه بر کاهش هزینه ها به وظیفه اصلی خود یعنی نظارت بر اجرای امور توجه بیشتری داشته باشد.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران گفت: بنابراین با توجه به شرایط فعلی کشور، در سالهای گذشته شاهد این بودیم که بخش تاکیدی شعارهای سال مبنی بر موضوعات اقتصادی بوده که امسال جهش تولید علاوه بر کارآفرینی بیشتر، نقش آفرینی بیشتر کالاهای ایرانی در بازار داخلی و خارجی را در پی خواهد داشت حال این موضوع با پیوند مشارکت مردمی اتفاق میمون و مبارکی است که می تواند اتفاقات ارزنده ای را منجر شود.

وی اظهارداشت: این مهم بازمی گردد به اینکه مدیران ما چقدر سعی در اجرای صحیح تصمیم گیری ها داشته باشند که امیدواریم با تصمیم هایی که در بدنه دولت و لایه های پایین تر اجرا صورت می گیرد شاهد آن باشیم که بتوانیم اتفاقات بهتری را برای توسعه اقتصادی کشور رقم بزنیم.

هاشمی افزود: حال کمیسیون کشاورزی اتاق ایران آمادگی دارد، در کنار وزارت جهاد کشاورزی برای رفع موانع تولید، افزایش بودجه و رشد تولیدات کشاورزی داخلی واند نقش مشورتی خود را درکنار دولت داشته باشد.

دیگر خبرها

  • ببینید | آسمان سرخ لیبی
  • حماس: ۳۰ افسر اسرائیلی را در اختیار داریم
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • داوران معروف UWW محروم شدند، برنده کشتی جنجالی عوض نشد
  • پنتاگون: مذاکرات بر سر خروج نظامی از نیجر آغاز شد
  • طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید + فیلم
  • (ویدئو) طوفان شن بنغازی لیبی را درنوردید
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • ریزش سنگ های معلق در جاده هراز 
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال