Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، تبعات توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی که از آن به عنوان ابزار توزیع رانت یاد می‌شود، در کنار تمام آسیب‌هایی که به اقتصاد کشور وارد کرده، خودکفایی برخی از محصولات استراتژیک را نیز با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

از اردیبهشت ماه سال ۹۷ ارز ۴۲۰۰ تومانی به عنوان ارز دولتی مبنای کار دولت دوازدهم قرار گرفت و برای تأمین بسیاری از کالاهای وارداتی اختصاص یافت این در حالی بود که قیمت ارز در سامانه نیما و بازار آزاد بیش از ۲ برابر این رقم بود و این امر باعث شد واردات و توزیع کالاهایی که ارز دولتی دریافت کرده بودند با فساد مواجه شود و رانت‌های عظیمی را نصیب عده‌ای خاص کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واردکنندگان روغن در برابر واردکنندگان محصولاتی مانند شکر و برنج موقعیت محکم‌تری دارند و به اصطلاح بسیار قوی‌تر از آنان هستند

کالاهایی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور می‌شد به دست مصرف کننده نهایی نمی‌رسید و از شبکه توزیع رسمی خارج و با قیمت‌های بالاتر در بازار آزاد به فروش می‌رفت. اما ماجرا به همین جا ختم نشده است؛ تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برخی کالاهای اساسی، قدرت رقابت را از تولیدات داخلی گرفته و حتی خودکفایی برخی محصولات استراتژیک را با چالش‌های جدی مواجه کرده است؛ علیرضا مهاجر، مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: کشور ما به سالانه ۱.۵ میلیون تن روغن خام نیاز دارد که این نیاز از چند طریق تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه روش اول واردات مستقیم روغن خام به کشور است، افزود: از طریق واردات دانه روغنی و تولید دانه روغنی در داخل نیز از دیگر روش‌های این کار هستند.

مهاجر با اشاره به آغاز اجرای طرح خوداتکایی دانه‌های روغنی در سال ۹۴، گفت: در زمان آغاز اجرای طرح مذکور، ۹۰ درصد روغن مورد نیاز از طریق واردات مستقیم روغن خام تأمین می‌شد و واردات دانه به کشور بسیار محدود بود و به همین دلیل اکثر کارخانجات روغنکشی تعطیل بودن یا با کمترین ظرفیت کار می‌کردند.

۴۵۰ هزارتن روغن پالم ارز دولتی می‌گیرد!

وی با بیان اینکه در سال ۹۴ حدود ۲۴۰ هزارتن دانه روغنی وارد کشور شده بود، افزود: حدود ٤٠٠ هزارتن دانه روغنی شامل سویا، کنجد، آفتابگردان، کلزا و گلرنگ نیز در داخل تولید شد که از این میزان دانه نزدیک به ٧٠ هزارتن و از دانه روغنی وارداتی نیز ٤٠ هزارتن روغن استحصال وبقیه نیاز بصورت روغن خام وارد کشور شد.

حدود ۹۰۰ هزارتن تا یک میلیون تن روغن خام نیز وارد کشور می‌شود که ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزارتن آن روغن پالم و ۴۰۰ هزارتن نیز شامل روغن سویا، آفتابگردان، کنجد، کلزا و … است

مهاجر تصریح کرد: ما در سال ۹۴ این سیاست را به افزایش تولید دانه روغنی در داخل و افزایش واردات دانه بجای واردات مستقیم روغن خام تغییر دادیم و در سالهای ۹۵، ۹۶ و ۹۷ و ۹۸ به طور متوسط واردات دانه روغنی به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن افزایش یافت و در این مدت نیز تولید دانه روغنی کلزا در داخل هشت برابر شد.

وی افزود: دانه روغنی وارداتی به کشور شامل دانه سویا است چرا که برای این دانه علاوه بر بحث روغن در بحث کنجاله نیز تقاضا وجود دارد و بنابراین واردکنندگان نیز به دلیل دریافت ارز دولتی تمایل به واردات دارند تا خرید از تولید کشاورزان داخلی.

این مقام مسئول با بیان اینکه درصد روغن دانه سویا ۱۸ است، گفت: بنابراین از میزان ۲.۵ میلیون واردات دانه سویا حدود ۴۵۰ هزارتن روغن استحصال می‌شود.

مهاجر تصریح کرد: حدود ۹۰۰ هزارتن تا یک میلیون تن روغن خام نیز وارد کشور می‌شود که ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزارتن آن روغن پالم و ۴۰۰ هزارتن نیز شامل روغن سویا، آفتابگردان، کنجد، کلزا و … است ضمن اینکه از دو سال قبل به دلیل تحریم‌ها واردات روغن سویا محدودتر شده و روغن آفتابگردان جایگزین این کالا شده که از کشورهای بلوک شرق وارد می‌شود.

دولت به واردکنندگان روغن، دانه و کنجاله به ازای هرکیلوگرم واردات ۹ هزارتومان یارانه می‌دهد!

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالش‌های ایجاد شده برای تولید دانه‌های روغنی در پی اختصاص ارز دولتی به واردات روغن گفت: به دلیل اختصاص ارز دولتی به واردات روغن خام و دانه و کنجاله، کشاورزان امکان رقابت با واردات را ندارند لذا برنامه‌های ما هم دستخوش تغییر شده است و کشاورزان برای درآمد بیشتر به کشت محصولات سبزی و صیفی روی آورده‌اند.

به دلیل اختصاص ارز دولتی به واردات روغن خام و دانه و کنجاله، کشاورزان امکان رقابت با واردات را ندارند لذا برنامه‌های خودکفایی هم دستخوش تغییرات می‌شود و کشاورزان برای درآمد بیشتر به کشت محصولات سبزی و صیفی روی آورده‌اند

مهاجر با بیان اینکه در ازای واردات هر کیلوگرم از این محصولات ۹ هزارتومان به واردکنندگان یارانه داده می‌شود، افزود: اگر بخشی از این ارز به تولید اختصاص یابد، مشکل تولید تا حدود زیادی حل می‌شود.

وی با اشاره به تاکید سرپرست وزارت جهاد کشاورزی بر حذف ارز دولتی از کالاهایی مانند شکر و روغن گفت: واردکنندگان روغن در برابر واردکنندگان محصولاتی مانند شکر و برنج موقعیت محکم‌تری دارند و به اصطلاح بسیار قوی‌تر از آنان هستند.

وی با تاکید بر اینکه دولتی بودن قیمت واردات روغن، دانه و کنجاله قدرت رقابت را از تولیدکنندگان داخلی گرفته است، تصریح کرد: کشاورزان با این شرایط تمایلی به کشت ندارند و به همین دلیل برنامه کشت نیز محقق نمی‌شود چرا که تولید با ارز آزاد انجام می‌شود و دولت قادر نیست که به تولید یارانه بدهد.

مهاجر اضافه کرد: کارخانجات نیز به همین دلایل، روی واردات تمرکز می‌کنند نه تولید.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: از سال گذشته و با افزایش نرخ ارز، تولید دانه‌های روغنی در کشور با مشکل مواجه شده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کشاورزی یارانه تولید داخلی روغن پالم دانه روغنی وزارت جهاد کشاورزی میلیون تن روغن خام دانه های روغنی واردکنندگان روغن تولید دانه روغنی ارز ۴۲۰۰ تومانی دانه روغنی وارد دانه و کنجاله دانه روغنی وارد کشور هزارتن روغن واردات دانه مانند شکر ۴۵۰ هزارتن روغن خام روغن سویا روغن پالم دانه سویا سال ۹۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۷۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بادمجان شکم‌پر را با این روش خوشمزه درست کنید

فراروـ  بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی‌هاست که در بسیاری از غذا‌ها از آن استفاده می‌کنیم. شاید برایتان جالب باشد بدانید که بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان است و برای قلب هم بسیار مفید است. از بادمجان معمولا برای تهیه انواع خورش، انواع ترشی، بورانی، سالاد، ته چین و غذا‌هایی مثل کشک و بادمجان، میرزاقاسمی و... استفاده می‌شود. بادمجان شکم پر یکی از انواع خوراک‌هاست که برای تهیه آن شکم بادمجان سرخ شده را با موادی از گوشت یا سبزیجات پر می‌کنند. این غذا علاوه‌بر اینکه طعم بسیار دلچسبی دارد، ظاهر زیبایی هم دارد و برای پذیرایی در مهمانی‌ها گزینه مناسبی است. اگر دوست دارید این بادمجان شکم پر خوشمزه را با روشی جدید و آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

بادمجان تپل: ۶ عدد
گردوی آسیاب شده: نصف لیوان
سبزی معطر خرد شده (شامل نعناع، جعفری، ریحون و مرزه): ۱ پیاله کوچک
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
سیر: ۵ حبه
گوجه فرنگی: ۵ عدد
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب جوش: ۱ لیوان

طرز تهیه

برای درست کردن این بادمجان شکم‌پر خوشمزه ابتدا بادمجان‌ها را پوست کنید. وسط شکم بادمجان را با چاقو یک شکاف بدهید، طوری که داخل شکم بادمجان باز شود. تلخی بادمجان را با آب و نمک بگیرید و بعد از اینکه بادمجان خشک شد، آن‌ها را داخل روغن سرخ کنید. بادمجان‌ها را به اندازه‌ای سرخ کنید که طلایی شود و نیازی نیست بادمجان بیش از حد سرخ شود. بادمجان‌های سرخ شده را داخل یک صافی بریزید تا روغن اضافه بادمجان گرفته شود.
در مرحله بعد گردوی پودر شده را داخل یک کاسه بریزید و سبزی معطر خرد شده، سیر رنده شده، رب گوجه فرنگی، رب انار، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. حالا آرام داخل شکم بادمجان‌های سرخ شده را باز کنید و با موادی که درست کرده‌اید، شکم بادمجان را پر کنید، طوری که بیرون نریزد. کف یک ماهی تابه را مقداری با روغن چرب کنید، سپس گوجه فرنگی‌ها را از وسط ببرید و گوجه‌ها را کف ماهی تابه بچینید. بادمجان‌ها را روی لایه گوجه بچینید و آب جوش را دورتادور ماهی تابه بریزید. حالا ماهی تابه را روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید و ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا بادمجان بپزد و گوجه آب بیندازد. حالا بادمجان شکم‌پر خوشمزه شما آماده سرو است که می‌توانید آن را با نان یا کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم
۱ ـ بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی‌هاست که در بسیاری از غذا‌ها از آن استفاده می‌کنیم. بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان‌های چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجان‌های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. برای گرفتن تلخی بادمجان پوست بادمجان‌ها را بگیرید؛ اما برای اینکه له نشوند، کلاهک بالای آن‌ها را نکنید. آن‌ها را تمیز بشویید؛ سپس بین یک ربع تا نیم ساعت داخل ظرف آب نمکی که کمی از حد معمول شورتر است، قرار بدهید. بعد از آب نمک خارج کنید. با دست فشار دهید تا نمک و آب اضافه آن خارج شود. دیگر نیازی به شستن بادمجان‌ها نیست با این کار هم تلخی بادمجان گرفته می‌شود، هم اینکه موقع سرخ کردن روغن کم‌تری جذب بادمجان می‌شود. روش دیگری که می‌توانید با استفاده از آن تلخی و روغن اضافه بادمجان را بگیرید، این است که بادمجان‌ها را بعد از اینکه سرخ کردید، ۲ تا ۳ بار در آب در حال جوش بگذارید و اجازه دهید هر بار ۱ دقیقه بماند؛ سپس از آب خارج کنید و آب‌کشی کنید. دوباره آب را عوض کنید و جوش بیاورید و این کار را انجام بدهید.

۲ ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه لایه میانی بادمجان شکم پر سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید.

۳ ـ برای خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌توانید به دلخواه از رب انار ترش یا رب انار ملس استفاده کنید. همچنین در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق غذاخوری رب آلوچه هم به مواد داخل شکم بادمجان اضافه کنید که طعم آن را بهتر و خوشمزه‌تر می‌کند.

دیگر خبرها

  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد
  • بادمجان شکم‌پر را با این روش خوشمزه درست کنید
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • گلدهی مزارع کلزا در شهرستان جلفا
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۱ هزار تُن کلزا در آذربایجان‌غربی
  • گلدهی بیش از ۸۵ هکتار از مزارع کلزا در جلفا
  • برداشت بیش از چهار هزار تن دانه روغنی
  • پیش‌بینی برداشت دانه‌های روغنی در کنگاور بیش از چهار هزار تن است
  • پرداخت یارانه به کشت پنبه راهکاری برای تحقق خودکفایی