Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی با بیان اینکه هیچ مشکل خاصی برای برگزاری انتخابات در استان نداریم افزود: مردم استان آماده خلق حماسه‌ای دیگر در دوم اسفند هستند و مجریان انتخابات با حفظ کامل بی‌طرفی، برای برگزاری انتخاباتی سالم، شفاف و امن تلاش می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری برنا در آذربایجان شرقی، علیار راستگو در گفت‌وگو با خبرنگاران خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری استان، با اشاره به ثبت‌نام 796 داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های انتخابیه استان، گفت: از این تعداد، 115 نفر قبل از بررسی صلاحیت‌ها و 40 نفر نیز بعد از این مرحله از داوطلبی انصراف دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه 645 نفر از داوطلبان انتخابات در استان، توسط هیات‌های اجرایی تایید صلاحیت شدند، افزود: هیات نظارت استان، 304 نفر را در مرحله نخست بررسی صلاحیت‌ها تاییدصلاحیت کرد که این تعداد در مرحله نهایی به 363  نفر افزایش یافت.

راستگو اضافه کرد: بر این اساس تعداد نامزدهای انتخابات مجلس در استان، 323 نفر است که به ازای هر کرسی نمایندگی استان در مجلس، 17 نفر باهم رقابت می‌کنند؛ البته این آمار ممکن است تا روز انتخابات به دلیل انصراف نامزدها، کاهش یابد.

 رئیس ستاد انتخابات استان با بیان اینکه 37 نفر معادل 11 درصد از نامزدهای انتخابات در استان زن هستند، افزود: در سه حوزه انتخابیه ملکان، بناب و بستان‌آباد، هیچ یک از بانوان در عرصه رقابت‌های انتخاباتی حضور ندارند.

راستگو، تعداد واجدان شرایط رای دادن در استان را دو میلیون و 927 هزار و 896 نفر اعلام کرد و افزود: 145 هزار و 293 نفر از واجدان شرایط، برای اولین بار می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

وی همچنین از پیش‌بینی سه هزار و 53 شعبه اخذ رأی در استان خبر داد و افزود: یکی از شعبه‌ها برای اخذ رای اقلیت‌های دینی در نظر گرفته شده است.

راستگو با بیان اینکه آماده برگزاری انتخاباتی سالم، شفاف و امن در استان هستیم، اظهار داشت: بیش از 62 هزار نفر در استان به عنوان عوامل و دست‌اندرکاران انتخابات، فعالیت خواهند کرد.

وی با اشاره به طراحی دستگاه‌های جدید احراز هویت توسط وزارت کشور در این دوره از انتخابات، گفت: این دستگاه‌ها در تمام شعب ثابت و سیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی، جلوگیری از ثبت آرای تکراری، مشخص شدن اطلاعات دقیق هویتی و کاهش تخلفات به کمترین میزان ممکن را از مهم ترین مزایای استفاده از این دستگاه عنوان کرد و گفت: واجدان شرایط رای دادن می‌توانند با در دست داشتن اصل شناسنامه و کد ملی در انتخابات شرکت کنند و بهتر است کارت ملی خود را هم به همراه داشته باشند. 

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی با اشاره به مسدود بودن تعداد از راه‌های روستایی و پیش‌بینی بارش نزولات آسمانی در روزهای آینده، گفت: تمام اقدامات به‌منظور بازگشایی راه‌های روستایی انجام‌شده و به‌منظور رساندن صندوق‌های اخذ رأی به دورترین نقاط استان تمهیداتی پیش‌بینی‌شده و در صورت نیاز از بالگردها نیز استفاده خواهد شد.

وی با بیان اینکه تمام اطلاعات در خصوص اعلام نتایج از طریق ستاد انتخابات و فرمانداری‌های حوزه‌های انتخابیه اعلام خواهد شد، خاطرنشان کرد: در خصوص اعلام نتایج نیز طبق همان شیوه ستاد انتخابات کشور عمل خواهد شد.

رئیس ستاد انتخابات استان، مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را تضمین‌کننده اقتدار و صلابت ایران اسلامی در ابعاد بین‌المللی دانست و ادامه داد: انتظار داریم که رسانه‌ها و مطبوعات بیش از گذشته در این زمینه نقش‌آفرینی کنند.

وی با اشاره به نقش مهم مطبوعات و رسانه‌ها در جذب مشارکت حداکثری در انتخابات، گفت: به دلیل عدم رعایت مسائل قانونی و یا تبلیغات زودهنگام، 20 مورد تذکر به رسانه ها و مطبوعات استان و 100 مورد نیز به نامزدها و طرفداران آنها داده شده است.

راستگو همچنین با اشاره به پایان مهلت تبلیغات نامزدهای انتخابات در ساعت 8 صبح روز پنج‌شنبه، بر برخورد جدی با متخلفان تأکید کرد و از نامزدها و هواداران آنها خواست تا طبق قانون از تبلیغات غیرمجاز پرهیز کنند.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انتخابات تبریز رئیس ستاد انتخابات انتخابات در استان برگزاری انتخابات آذربایجان شرقی واجدان شرایط پیش بینی خواهد شد رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۷۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات مجلس در فضایی امن و توأم با آرامش و با مشارکت خوب مردم برگزار شد

دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به تخلفات و جرایم انتخاباتی کشور گزارشی از اهم فعالیت‌های ستادهای پیشگیری در سراسر کشور را ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر در هشتمین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی‌ که به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی دادستان کل کشور برگزار شد، گفت: در اجرای بخشنامه ریاست محترم قوه قضاییه ستادهای پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخابی کشور در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی از شهریور ماه سال گذشته فعال شد. ستاد مرکزی به ریاست دادستان محترم کل کشور با برگزاری هفت جلسه، ۵۸ بند مصوبه داشت که به دستگاه‌ها ابلاغ شد.

این مقام مسئول بیان کرد: در این مصوبات بر پیش‌بینی‌های لازم با تعیین مسئول برای اجرای قانون در جلوگیری و سوء استفاده از امکانات و اموال دولتی و عمومی به نفع یا ضرر نامزدها تأکید شد.

جهانگیر ادامه داد: همچنین پیش‌بینی‌های لازم با تعیین مسئول برای جلوگیری از تخلفات کارکنان دستگاه‌های دولتی در رابطه با انتخابات تاکید گردید و با پیش‌بینی‌های لازم برای نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها در انجام وظایف قانونی و جلوگیری از ترک فعل‌های احتمالی اتخاذ تصمیم شد. 

دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به تخلفات و جرایم انتخاباتی کشور خاطرنشان کرد: همچنین نسبت به رصد و پایش مستمر جرایم و تخلفات انتخاباتی در فضای مجازی و حقیقی با تشکیل کمیته‌های تخصصی و ابلاغ شرح وظایف آن‌ها تاکید گردید.

وی عنوان داشت: ستادهای استانی نیز با فعالیت شبانه‌روزی در طول ۶ ماه گذشته ۱۶۵ جلسه برگزار کردند که نتیجه آن ۱۱۵۰ بند مصوبه بود که لازم است در همینجا از زحمات روسای کل دادگستری استان‌ها و دادستان مراکز استان‌ها و معاونت‌های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان‌ها صمیمانه تشکر شود. 

جهانگیر تصریح کرد: همچنین ستادهای شهرستانی نیز با برگزاری ۱۰۱۲ جلسه ، ۴۵۴۷ مصوبه داشته‌اند که در نوع خود بی‌نظیر محسوب می‌شود. همه این مسائل کمک کرد که الحمدالله انتخابات در فضایی امن و توأم با آرامش و سالم و با مشارکت خوب مردم برگزار شود. 

جهانگیر اظهار کرد: براساس تصمیمات متخذه در ستاد مرکزی، ۵ دستورالعمل مهم با امضای ریاست محترم ستاد صادر گردید که از جمله آن‌ها دستورالعمل اجرایی بخشنامه ریاست محترم قوه قضائیه و دستورالعمل احصاء جرایم و تخلفات انتخاباتی قبل، حین و پس از انتخابات با احصاء بیش از ۱۰۰ عنوان و مصداق مجرمانه و راهکارهای پیشگیرانه آن تهیه و ابلاغ گردید. 

دبیر ستاد پیشگیری و رسیدگی به تخلفات و جرایم انتخاباتی کشور افزود: همچنین دستورالعمل تشکیل کمیته‌های تخصصی و شرح وظایف آن‌ها و دستورالعمل تدابیر در ۱۸ حوزه انتخابیه حساس با راهکارهای پیشگیرانه از دستورالعمل‌هایی بود که با ابتکار دادستان محترم کل کشور تهیه و توسط دبیرخانه ستاد مرکزی به استان‌ها ابلاغ گردید. 

جهانگیر تصریح کرد: در نتیجه فعالیت‌های ستاد بیش از ۲۵ هزار گزارش به ستادهای پیشگیری واصل شد که پس از بررسی‌های لازم حدود ۵۰۰ گزارش جهت بررسی‌های تکمیلی و اقدامات لازم به دادگستری استان‌ها اعلام شد. اگرچه فعالیت ستادها با رویکرد اصلی ارشاد، انذار و پیشگیری از تخلفات و جرایم در انتخابات بوده است؛ ولیکن در خصوص مواردی که افراد یا ستادهای آن‌ها اصرار بر ادامه تخلف یا جرایم خود داشته‌اند پرونده‌هایی در دادگستری‌ استان‌ها تشکیل و با توجه به تاکید قانون مبنی بر رسیدگی فوری و خارج از نوبت این‌گونه پرونده‌ها بلافاصله رسیدگی‌ها در دادسراها آغاز شده که تاکنون منجر به صدور ۲۰ کیفرخواست در ارتباط با انتخابات شده است که عموما مربوط به ستادها و طرفداران نامزدها بوده است. 

وی گفت: در این دوره از انتخابات با هدف پیشگیری ۴۸ محتوای پیامکی در ارتباط با انتخابات به صورت هدفمند برای بیش از ۲۵۰ هزار شماره مرتبط ارسال گردید. همچنین ۲۸۳۰ نفر از مدیران و ادمین‌های صفحات و کانال‌های پرمخاطب دعوت و در ارتباط با انتخابات، ارشاد قانونی شده‌اند. کسانی که در فضای مجازی مبادرت به بارگذاری محتوای مجرمانه در انتخابات نیز نموده بودند، با تذکر و اخذ تعهد برای جلوگیری از تکرار بدون تشکیل پرونده نسبت به حذف محتوای مجرمانه خود اقدام نمودند.

این مقام قضایی ادامه داد: در روز انتخابات نیز مجموعا ۱۲۵۴ نفر به اتهاماتی نظیر خرید و فروش رأی، اختلال در شعبه، درگیری فیزیکی و مسلحانه، پرتاب ترقه به شعب اخذ رأی و نیز توزیع تراکت مضره توسط ضابطین دستگیر شدند. از مجموع افراد دستگیر شده حدود ۱۲۰۰ نفر آن‌ها با اقدامات پیشگیرانه در پایان روز اخذ رأی با اخذ تعهد یا وثیقه آزاد شدند. 

در عین حال کمتر از ۶۰ نفر از این افراد به دلیل درگیری مسلحانه و کشف سلاح و یا سایر اقدامات ضدامنیتی تحت نظر قرار دارند و پرونده‌ آن‌ها در حال رسیدگی است که تاکید می‌گردد تا حداکثر پایان فروردین ماه منجر به اخذ تصمیم و نتیجه گردد.

در ادامه نمایندگان دستگاه‌ها نیز گزارشی از فعالیت‌های خود در دوره انتخابات را به صورت مشروع به اطلاع رئیس و اعضای جلسه رساندند.

در پایان حجت الاسلام موحدی دادستان کل کشور با تأکید بر ادامه فعالیت ستادها برای آمادگی و برگزاری مرحله‌ دوم انتخابات که در ۱۵ استان به دور دوم کشیده شده است و قرار است در ۲۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری برگزار گردد، دستورات لازم را صادر کرد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تمام دستاورد‌های کشور با محوریت مردم بوده است
  • انتخابات مجلس در فضایی امن و توأم با آرامش و با مشارکت خوب مردم برگزار شد
  • تمام دستاوردهای کشور با محوریت مردم بوده است
  • با اجرای قانون شفافیت مالی تا حدودی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • دادستان کل: با اجرای قانون شفافیت مالی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • با اجرای قانون شفافیت مالی از اسراف در انتخابات جلوگیری شد
  • با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی بودیم
  • تأثیر قانون شفافیت مالی در انتخابات مجلس از زبان دادستان کل کشور
  • دادستان کل کشور: با اصلاح قانون انتخابات شاهد اتفاقات خوبی بودیم
  • روز دهم فروردین، روز یادآوری حماسه عظیم مردم یزد در براندازی رژیم شاهنشاهی و یوم الله ۱۲ فروردین روز حیات طیبه انقلاب اسلامی