Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، «جوزف استپانسی» نویسنده آمریکایی که اخبار مربوط به ریاست جمهوری و انتخابات در این کشور را پوشش می دهد در مطلبی که امروز چهارشنبه در بخش انگلیسی تارنمای شبکه خبری الجزیره منتشر شده است، نوشت: کاخ سفید در فهرستی از توجیه های خود برای ترور سردار سلیمانی، هفته گذشته گزارشی را به کنگره ارائه داد که در آن به طور مشخص به کلمه «تهدید فوری» در رابطه با صدور این دستور اشاره نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالیست که دولت ترامپ قبلا گفته بود که دستور ترور این ژنرال ایرانی به دلیل آن بوده که وی تهدیدی فوری برای امنیت آمریکا محسوب می شد.


در این گزارش کاخ سفید به اطلاع کنگره رساند که ترامپ «دستور» این ترور را در واکنش به مجموعه ای از تشدید حملات چند ماه قبل از سوی ایران علیه منافع و نیروهای آمریکایی در خاورمیانه صادر کرده است.
در این گزارش طبقه بندی نشده آمده بود: هدف از این اقدام حفاظت از نیروهای آمریکایی، بازدارندگی ایران از انجام حملات بیشتر یا حمایت از چنین حملاتی علیه نیروها و منافع آمریکا، تضعیف توان نیروهای قدس برای انجام حملات و پایان دادن به تشدید حملات ایران بوده است.
الیوت اِنگل رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به گزارش دولت ترامپ به کنگره در بیانیه ای گفت: این گزارش «به طور مستقیم با اظهارات نادرست رئیس جمهوری آمریکا درباره حمله به ایران به منظور جلوگیری از حمله قریب الوقوع علیه سفارتخانه و نیروهای آمریکایی در تضاد بود.»
تناقض گویی دولت ترامپ درخصوص دلیل حمله تروریستی علیه سردار سلیمانی و تغییر چند باره توجیه هایی که در این باره مطرح شده، از سوی جمعی از سیاستمداران حتی هم حزبی های رئیس جمهوری آمریکا نیز محکوم شده است.


پیش از این نیز خبرگزاری روسی اسپوتنیک در گزارشی تحلیلی، نوشته بود توجیه شکننده دولت دونالد ترامپ درباره ترور سردار قاسم سلیمانی سبب شد تا آمریکا از ادعای تهدید قریب‌الوقوع بودن به عنوان دلیلی برای انجام این ترور، به راهبرد بازدارندگی تغییر موضع دهد و اعلام کند که این ترور را با هدف بازدارندگی انجام داده است.
هفته گذشته، سنای آمریکا که کنترل آن در اختیار جمهوریخواهان قرار دارد، قطعنامه ای را صادر کرد که قدرت ترامپ را از برای اقدامات بیشتر نظامی علیه ایران بدون مجوز کنگره محدود می کند. هشت نفر از جمهوریخواهان در تصویب این قطعنامه به دموکرات ها ملحق شدند. پیشتر اعضای کنگره آمریکا از دولت ترامپ به دلیل خودداری از ارائه اطلاعات کافی در توجیه ترور سردار سلیمانی انتقاد کرده بود.


دولت ترامپ قبل از صدور دستور ترور سردار ایرانی کنگره را در جریان قرار نداده بود و برگزاری جلسات محدود گزارش دهی به 8 نفر از رهبران سنا و مجلس نمایندگان آمریکا و دیگر اعضای این دو نهاد تاثیر چندانی در کاستن از نگرانی ها درباره این که دولت آمریکا نتوانسته قریب الوقوع بودن تهدیدی خاص را ثابت کند، نداشت.
در آمریکا استفاده از نیروی نظامی باید به تایید کنگره برسد. با این حال در بحث های مربوط به دفاع از کشور موارد جنجالی وجود دارد که اختیاراتی را به رئیس جمهور می دهد. قطعنامه قدرت جنگی سال 1937 به دنبال محدود کردن قدرت رئیس جمهور بود اما قطعنامه های بعدی درباره قدرت جنگی که بعد از حمله یازده سپتامبر تصویب شد، چنین محدودیت هایی کاهش یافت.
رئیس جمهوری و مقام های دولت آمریکا در هفته های بعد از ترور سردار سلیمانی اظهارات ابهام آمیز، نامناسب و حتی ضد و نقیضی را درباره مسائل امنیتی پیرامون این حمله مطرح کردند. این ابهامات حتی بعد از اقدام تلافی جویانه ایران در حمله به پایگاه هوایی نیروهای آمریکایی در عراق ادامه پیدا کرد: ترامپ نخست گفت که این حمله تلفاتی نداشته است. ارتش آمریکا بعدها اعلام کرد که 11 سرباز آمریکایی به دلیل آنچه که رئیس جمهوری آمریکا تلاش در رد آن داشت، به دلیل آسیب به سر تحت درمان هستند. تعداد سربازان که در نتیجه حمله موشکی ایران دچار آسیب مغزی شدند بسرعت به 34 و 64 نفر افزایش یافت تا این که سرانجام ارتش آمریکا اعلام کرد که 109 سرباز در نهایت با آسیب های نه چندان شدید مغزی تشخیص داده شدند.


یک تحلیگر ارشد سیاست خارجی موسسه بروکینگز در مصاحبه با شبکه الجزیره گفت که دولت آمریکا باید درباره ماهیت شواهد و تحلیل های خود از جمله شک و تردیدهای بیشماری که وجود داشت، توضیح می داد و با این حال تغییر در توجیه دولت ترامپ در صدور دستور ترور سردار سلیمانی و خودداری از ارائه شاهد اعضای کنگره را با ابهامات زیادی مواجه کرده است. آنها اکنون خود را آماده می کنند تا در جلسه شهادت دهی کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا که قرار است ماه جاری برگزار شود از مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا سوالات خود را بپرسند.
اِنگل عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در این زمینه گفت: دولت ترامپ در این زمینه پنهانکاری کرده و تصمیم ترور قاسم سلیمانی تنش ها با ایران را افزایش داد و احتمال ورود به جنگ با ایران را که مردم آمریکا تمایلی به آن ندارند و کنگره مجوز آن را نداده است، تقویت کرد. این توجیه های توهین آمیز راه به جایی نمی برد و ما به پاسخ و شهادت دهی نیاز داریم و از این رو امیدوارم پمپئو در مقابل کمیته روابط خارجی در 28 فوریه حاضر شود.
 

ایرنا

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اسپوتنیک بروکینگز ترامپ تناقض سردار سلیمانی ترور مجلس نمایندگان آمریکا ترور سردار سلیمانی نیروهای آمریکایی دولت ترامپ رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۹۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در شست خبری امروز خود در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین در خصوص موضوع و واکنش جمهوری اسلامی ایران به استفاده رژیم صهیونیستی از فضای کشورهای همسایه و منطقه برای اقدام علیه منافع جمهوری اسلامی ایران از جمله در حملات اخیر علیه کنسولگیری کشورمان با ادعای حمله به اصفهان، همچنین همکاری برخی کشورها در رهگیری موشکها و پهپادهای بکار گرفته شده در عملیات وعده صادق با تأکید بر اینکه اتفاقی که رخ  داد از نظر ما یک حرکت ایذایی ناچیز بوده و هیچ ارزش عملیاتی و نظامی نداشت، گفت: رژیم غاصب صهیونیستی هم اساساً مسئولیت این اقدام را بر عهده نگرفت و شاید آنقدر بی‌ارزش بود که آنها نخواهند روی آن کار تبلیغاتی کنند.

وی افزود: اتفاق خاصی هم همانطور که وزیر خارجه در مصاحبه‌ها گفتند رخ نداده و ریز پرنده‌هایی در این واقعه بکار گرفته شده بودند که در سایه هوشیاری سامانه‌های دفاع هوایی مورد هدف قرار گرفتند و عملاً دشمن نتوانست از این اقدام چیزی بدست آورد.

کنعانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایراندر مورد امنیت ملی و منافع شهروندان و نیروهای خود همانطور که مقتدارنه عمل کرد و نشان داد ملاحظه هیچ طرف و دشمنی را نخواهد کرد و در تداوم حفاظت از امنیت ملی نیز از همه قدرت خود قاطعانه و مبتنی بر مقررات بین‌المللی استفاده خواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: همانطور که دولت آمریکا هم اعلام کرد در کنار رژیم بود تا مانع اقدام بازدارنده و مشروع ایران در سرزمین های اشغالی شود، بیش از ۲۰ کشور تلاش کردند در حوزه اطلاعاتی و دفاعی و بازدارندگی با کمک به رژیم صهیونیستی مانع اقدام عملیاتی مشروع ایران بشوند، اما آنچه در عمل اثبات شد لین بود که یدالله فوق ایدیهم و ایران مقتدارنه به آنچه هدفگذاری کرده بود دست پیدا کرد و این موضوع مورد اعتراف کارشناسان قرار گرفت و رژیم صهیونیستی پاسخ لازم را دریافت کرد.

وی تصریح کرد: ایران برای هر مرحله و اتفاقی(در آینده نیز) هدفگذاری لازم را انجام داده و متناسب با آن اقدام خواهد کرد.

پاداش 26 میلیاردی به نسل‌کشی نتانیاهو بازی با آبروی مردم آمریکا

کنعانی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار قدس آنلاین درباره مصوبه کنگره آمریکا برای کمک مالی چند ده میلیارد دلاری به صهیونیستی برای تدوام جنگ هم اظهار داشت: کاملا روشن ایت اینکه دولت آمریکا از ابتدای بحران غزه بخشی از بحران رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین بود و اگر حمایت های نامحدود و بدون قید و شرط آمریکا نبود این رژیم امکان تداوم حتی یک روز  جنگ علیه مرده غزه و کرانه غربی را نداشت. مصوبات جدید و ماهه تاسف آمریکا در ارائه کمک‌های هنگفت مالی و نظامی به رژیم صویونیستی چیزی جز پاداش دادن به یک رژیم جنایت کار که هفت ماه است مرتکب نسل کشی و جنایت جنگی در فلسطین می شود نیست و جهان نسبت به این واقعه قضاوت می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه این ارسال پول‌ها هیچ کمکی به اسرائیل نخواهد کرد و دولت آمریکا اعتبار ملت خود را در کنار رژیم غاصبی قرار داده که تا امروز هیچ پیروزی جز ۳۴ هزار کشته و ۱۰۰ هزار مجروح در این جنگ بر جای نگذاشته، پرسید؟ آیا ملت آمریکا می پذیرد دولت آنها ینگونه اعتبار و آبروی آنها را شرط بندی کند.

رایزنی های ضد تحریمی در نیویورک

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نتایج آنچه رایزنی های وزیر خارجه در نیویورک برای رفع تحریم‌ها عنوان شده هم با بیان اینکه ایران برای تامین حقوق ملت به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه طرف‌های خاص از جمله آمریکا از همه ظرفیت‌ها استفاده کرده است گفت:‌ آن کسانی که زیر میز دیپلماسی زدند دولت آمریکا بود و دولت‌های اروپایی نتوانستند خلأ دولت آمریکا را جبران کنند لذا دیتگاه دیپلماسی در مسیر  احقاق حقوق ملت اولا از طریق بی اثر کردن تحریم ها به توصیه رهبری و لغو این محدویت ها در وحله دوم  به وظیفه خود عمل کرده و می‌کند.

واکنش تهران وه حضور نیروهای خارجی در قفقاز

سخنگوی دستگاه سیاست خارجی کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص تحولات امنیتی در  منطقه قفقاز جنوبی و حضور نیروهای بیگانه در این منطقه هم با تأکید بر اینکه امنیت این حوزه برای امنیت در کل منطقه اثرگذار است و هرگونه بی ثباتی و ناامنی در این منطقه بر کلیت امنیت در منطقه اثر خواهد گذاشت، گفت: همواره گفته‌ایم حضور نظامی خارجی در منطقه کمکی به ثبات و امنیت و تامین منافع ملت‌های منطقه نخواهد کرد. هر رویکردی که ناظر بر تقویت نظامی گری در قفقاز جنوبی باشد باعث پیچیده‌تر شدن شرایط امنیتی در منطقه و آسیب زدن به روند صلح سازی در منطقه خواهد بود و چنین چیزی را ایران نمی‌پذیرد.

کنعانی افزود: کشورهای منطقه مایل به شکل گیری سازوکارهایی نیستند که به پیچیدگی شرایط در منطقه کمک کند.

ایرلاین‌های ایذانی هیچ فعالیت نظامی ندارند

این دیپلمات ارشد درباره اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌های خارجی مبنی بر فعالیت غیرصلح‌آمیز و پشتیبانی نظامی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در مسیر روسیه و منطقه غرب آسیا نیز تصریح کرد: چنین چیزی را قطعا تایید نمی‌کنم. ما ملتزم به قوانین و مقررات و سازوکارهای بین‌المللی هستیم و شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) و سایر خطوط هوایی مدنی ایران در چارچوب قوانین و مقررات و کنوانسیون‌های بین‌المللی صرفا در راستای انتقال مسافران و محموله‌های تجاری در مسیرهای داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی و تحت قوانین حاکمیتی اتحادیه اروپا و دیگر سازوکارهای شناخته شده بین‌المللی فعالیت می‌کنند.

کنعانی گفت: در هیچ کدام از مسیرهای ادعایی که در رسانه‌ها پرداخته می‌شود از جمله در رسانه‌هایی که دارای سابقه ضدیت و جوسازی علیه ایران هستند،چنین فعالیت‌هایی صورت نمی‌گیرد و ایران ملتزم به قوانین و مقررات بین‌المللی در حوزه هوانوردی است و اینگونه ادعاها را رد می‌کنیم.

تحریم جدید از سوی اروپا شرم آور است

وی در مورد تحریم احتمالی اروپا علیه ایران هم با تأکید بر اینکه اروپایی‌ها  اگر چنین اقداماتی را انجام دهند پاداش به یک رژیم متجاوز است و اقدام غیرقانونی علیه دولتی است که صرفا در چارچوب قوانین و مقررات بین‌المللی برای ایجاد بازدارندگی در مقابل یک رژیم متجاوز و ناقض مقرارت بین‌المللی عمل کرده است، گفت: جای تاسف است اتحادیه اروپا علیه رژیمی که هفت ماه مرتکب جنایت جنگی شده و بیش از 34 هزار شهروند فلسطینی را قتل عام کرده و مراکز بیمارستانی را مورد حمله جنایتکارانه قرار داده و بیماران و مجروحان و کادر درمانی را در محوطه بیمارستان اعدام و از محوطه بیمارستان به عنوان قبرستان‌های دفن دسته جمعی استفاده کرده و طبل رسوایی آن نواخته شده است، اقدامی را در دیوان بین‌المللی دادگستری صورت نمی‌دهد.

وی گفت: اما صحبت از اقدام تحریمی علیه دولتی می‌کنند که جز در چارچوب قوانین بین‌المللی اقدام نکرده است و اگر چنین اقدامی را انجام دهند غیرقانونی و در تاریخ اتحادیه اروپا به عنوان اقدام شرم آور محسوب می‌شود و اگر کشوری خود را پایبند به رعایت این تحریم‌ها کند، در تاریخ یک شرمندگی را برای خود به ثبت خواهد رساند .

این خبر تکمیل می شود...

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • لزوم بهره گیری از ظرفیت هنر دراجرای کنگره ۸۰۰۰ شهید گیلان
  • لزوم استفاده از ظرفیت هنر در برگزاری کنگره ۸۰۰۰ شهید گیلان
  • یاوه‌گویی وزیر دفاع فرانسه علیه ایران
  • سیاستمدار اسرائیلی: الان وقت جنگ با ایران است؟ / ترور سردار زاهدی یک تصمیم کوته بینانه است
  • همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل
  • شرق: هیبت اسرائیل در حماسه حمله ایران فرو ریخت
  • وال‌استریت‌ژورنال: دولت بایدن ملتمسانه به‌دنبال منصرف‌کردن ایران از حمله به اسرائیل بود
  • دولت بایدن ملتمسانه به‌دنبال منصرف کردن ایران از حمله به اسرائیل بود | انتظار عذاب‌آور بایدن در مدت حمله ایران
  • پمپئو در کتابش درباره راضی کردن ترامپ به ترور سردار سلیمانی چه نوشته است؟