Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@14:28:36 GMT

«آبادان یازده ۶۰» فیلم برگزیده جایزه سینمایی ققنوس

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۶۳۵۰۲

به گزارش فارس، آیین اختتامیه نهمین جایزه سینمایی «ققنوش» ویژه معرفی برترین فیلم‌های سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، امشب و با بیش از یک ساعت تأخیر در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد.

حسین الهام، دبیر این رویداد در ابتدا ضمن ارائه توضیحاتی گفت: سینما انقلاب‌ در ۹ سالی که متولد شده، به دنبال احیای یک نگاه فراموش شده در فیلم‌هاست، نگاهی از نوع تحلیل محتوایی فیلم‌ها از منظر علوم انسانی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی که در هیمنه نقدهای فرمالیستی گم شده است. ملاک ما در نقد محتوایی فیلم‌ها، گفتمان انقلاب اسلامی است. 

وی افزود: ​هیأت داوران این دوره در فرصت کم و فشرده، فیلم‌های برگزیده امسال را انتخاب کردند و جایزه ققنوس به فیلم‌هایی تقدیم می‌شود که نزدیک‌ترین قرابت را با گفتمان انقلاب اسلامی دارند، به ویژه اینکه امسال رستاخیز ملت ایران در تکریم و مشایعت پیکر حاج قاسم سلیمانی بودیم.

سپس گروه نمایش سرود «آوای رضوان» قطعاتی را اجرا کرد و در ادامه سخنانی از رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگردان‌ها و اهالی سینما پخش شد. سپس نمایش «سرباز» نمایش برگزیده همایش سردار آسمانی با موضوع حاج قاسم سلیمانی روی صحنه رفت.

در ادامه فاتح نورایی خواننده پاپ اثری در مدح سردار سلیمانی خواند. 

سپس الهام، دبیر جایزه بار دیگر روی صحنه آمد و بیانیه هیأت داوران را قرائت کرد. 

در ادامه، حبیب والی نژاد، تهیه‌کننده سینما روی صحنه آمد و فیلم «روز صفر» را به عنوان شایسته تقدیر اعلام کرد. سعید ملکان کارگردان فیلم پس از دریافت جایزه خود، به رغم درخواست مجری مراسم، سخنرانی نکرد. 

تقدیر دیگر به «خروج» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا به دلیل ارائه دقیق الگوی درست اعتراض مشکلات مدیریتی و پیگیری مطالبه حقوق مردم اختصاص داشت که مسعود ده‌نمکی، کارگردان سینما آن را به حبیب والی نژاد تهیه‌کننده خروج تقدیم کرد. ده‌نمکی خطاب به حاتمی‌کیا گفت: لازمه انقلابی بودن تحمل سختی‌هاست، وقتی قرار باشد وارد منطقه ممنوعه شوی و آب در لانه مورچه‌ها بریزی، نباید منتظر فرش قرمز باشی که برایت کف بزنند. وی ابراز امیدواری کرد بچه مسلمان‌ها هم صرفا نگاه فرمالیستی نداشته باشند و به محتوای فیلم‌ها هم اهمیت دهند. 

فیلم «لباس شخصی» سومین فیلم تقدیری جایزه ققنوس بود که امیرعباس ربیعی کارگردان فیلم جایزه خود را دریافت کرد. وی در سخنی کوتاه گفت: تازه شروع کرده‌ام، برایم دعا کنید.

سپس صدر هاشمی مدیر رادیو آبادان در زمان جنگ تحمیلی روی صحنه آمد و فیلم برگزیده نهمین جایزه سینمایی ققنوس را اعلام کرد. 

 «آبادان یازده ۶۰» به دلیل توجه به سوژه جنگ رسانه‌ای، به دلیل نمایش عزتمندانه از مقاومت مردم، نمایش اتحاد طیف‌های مختلف مردم و ارائه نمایشی شریف از مقاومت مردم ایران، برترین فیلم جایزه ققنوس شد و مهرداد خوشبخت کارگردان فیلم و علیرضا کمالی بازیگر آن، روی صحنه حاضر شدند. خوشبخت در سخنانی گفت: ما در انتهای فیلم یک فایل صوتی پخش کردیم که همان فراخوانی است که از رادیو آبان پخش شد و نگذاشت شهر سقوط کند. 

تهیه‌کننده «آبادان یازده ۶۰» هم گفت: ما فیلم را به سردار مقاومت، حاج قاسم سلیمانی تقدیم کردیم، چون فیلم مقاومت است.

در پایان مراسم، به دلیل شجاعت در نمایش تصویر قرآنی حکمرانی ولی خدا بر پرده سینما، تلاش برای ساخت فرم سینمایی متناسب با محتوای قرآنی، ارتقای مدیوم مستند به یک محفل اخلاقی و تربیتی، هدفگذاری استراتژیک و آینده در انتخاب سوژه ای با موضوع توان موشکی ایران، ضمن تقدیر از نیروی هوافضای سپاه و احترام به نگاه درست و دقیق فرمانده گرانقدر این نیرو سردار حاجی زاده به رسانه و سینما، از شهریار بحرانی به عنوان چهره هنری سینمای انقلاب تقدیر شد. او جایزه خود را از دست خانواده شهید ابوزینب دریافت کرد. 

منبع: الف

کلیدواژه: روی صحنه فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۳۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سینما باید مسیر درست جامعه را نشان دهد


احسان حجتی منتقد سینما در گفت و گو با خبرنگار  خبرگزاری صدا و سیما، درباره نحوه پرداخت فیلم های سینمایی به موضوع زندان و زندانی ها گفت: فیلم های مختلفی مثل زندان زنان ساخته شدند که قصه آنها را چند موقعیت در زندان تشکیل می داد یعنی اصل روایت برای داخل زندان نیست؛ قصه هایی هستند که خارج از زندان رخ داده اند اما ادامه آنها به زندان رسیده است.

وی افزود: بسیاری از کارگردان ها با گویش های متفاوت در قصه های حقوقی مشکل دارند؛ آنها نگران استقبال مخاطب هستند اما برخی از فیلم ها نشان داد که می توان با روایت های امیدوارکننده هم مخاطب فیلم های جنایی و معمایی را حفظ کرد.

حجتی با تاکید بر اینکه سینما می تواند در فیلم های حقوقی، جریان زندگی در زندان را نشان دهد، اظهار داشت: متاسفانه در اکثر فیلم ها، نویسنده زندان را پایان خط ترسیم می کند و گویی زندانی ها وارد دنیای ترسناکی می شوند. البته لازم به ذکر است که موضوعاتی مانند قتل یا قصه های معمایی کشش داستانی دارند و باعث جذابیت می شوند اما این همه ماجرا نیست. نقطه مجهول فیلم های امروز سینمای ایران، نپرداختن به اخلاقیات زندان است. باید کمی کارگردان ها خلاقیت صرف کنند تا بتوانند مدل قصه گویی را تغییر دهند.

وی بیان کرد: سینما روایت گر جامعه است اما روایت های فعلی در فیلم ها هم روایت های مستند نیستند؛ سینما درونیات و احوالات جامعه را داخل یک قصه دیگر می ریزد. روایت یک قصه مرسوم نامش سینما نیست؛ سینما باید افق دید ایجاد کند و مسیر را نشان دهد. 

دیگر خبرها

  • پشت صحنه تازه‌ترین فیلم پارسا پیروزفر در سینما
  • ایلیا سلیمان کارگردان فلسطینی قلب جشنواره فیلم سارایوو را می‌گیرد
  • اکران مردمی فیلم سینمایی آپاراتچی در برخوار
  • سینما باید مسیر درست جامعه را نشان دهد
  • «پوتین» با هوش مصنوعی بازیگر شد
  • «آپولو» از آمریکا جایزه گرفت/ مسعود فروتن «همسر» را شنیدنی کرد
  • بهرام افشاری به اصفهان رفت
  • نمایش اثرهنری جشنواره قصص قرآنی در مشهد
  • اجرای «چه کسی جوجه‌تیغی را کشت» در اصفهان
  • جهادگر اردبیلی عنوان برگزیده آیین جایزه نوبل ایرانی را کسب کرد