Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - هیفاء پردل: با گذشت ۴۱ سال از عمر پربرکت انقلاب اسلامی ایران که نظامی کاملاً مبتنی بر دموکراسی و مردم‌سالاری است تاکنون ۳۷ دوره انتخابات مختلف برگزار شده که هر کدام از آنها به مختصات زمان خود از اهمیت و حساسیت بسیاری روبرو بوده است.

بعد از برگزاری جشن ۴۱ سالگی انقلاب اسلامی و حضور حماسه آفرین مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن اکنون چشم‌ها به حماسه دیگری دوخته شده است و آن هم حضور شورآفرین و مشارکت حداکثری مردم در یازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و اولین میان دوره پنجمین دوره از مجلس خبرگان رهبری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روزی است که مرحله تبلیغات کاندیداهای انتخابات شروع شده و تبلیغات کاندیداها شور و حال دیگری را به قم داده است؛ ستاد انتخابات استان با انسجام و برنامه‌ریزی دقیقی بر روند برگزاری مطلوب انتخابات اشراف کاملی دارد و بین هیئت‌های مختلف نظارت، بازرسی و اجرایی هم هماهنگی مطلوبی دیده می‌شود تا انتخاباتی با امنیت کامل و در سلامت مطلوب و بی‌طرفانه‌ای در شهر مقدس قم برگزار شود.

یکی از هیئت‌هایی که باید بر روند اجرای انتخابات دوم اسفندماه نظارت دقیقی داشته باشد هیئت بازرسی بر انتخابات است که مهم‌ترین وظیفه این هیئت حصول اطمینان از اجرای قانون و صیانت از آرای مردم است.

بر اساس ماده ۲۵ قانون انتخابات مجلس و ماده ۷۶ آئین‌نامه اجرایی قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، وزارت کشور مأمور اجرای قانون انتخابات بوده و برای حصول اطمینان از نحوه اجرای آن می‌تواند بازرسانی را به شعبات رأی‌گیری اعزام کند.

این نکته دارای اهمیت است که برگزاری انتخابات باید بی‌طرفانه باشد و اصل امانت داری رعایت شود، زیرا آرای مردم حق الناس بوده و باید از آن حفاظت شود لذا بر همین اساس هم بازرسان با شاخص‌های سخت‌گیرانه انتخاب که داشتن دانش انتخاباتی و امانت‌داری مهم‌ترین اصل است.

۲۰ هزار نفر انتخابات قم را برگزار می‌کنند

رئیس هیئت بازرسی بر انتخابات قم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مهم‌ترین اصل در هیئت بازرسی پیشگیری مؤثر و منطقی از وقوع هرگونه تخلف است لذا بر همین اساس اقدام‌هایی در این خصوص تعریف شده که یکی از آن‌ها حضور یک بازرس از زمان آغاز رأی‌گیری تا شمارش آرا و تنظیم صورت جلسه در هر شعبه رأی گیری است.

محسن بهشتی بیان کرد: بر اساس ماده ۲۵ قانون انتخابات وزارت کشور مسئول اجرای انتخابات است و باید افرادی را به عنوان بازرس انتخاب کند که بی‌طرف و بر روند اجرای انتخابات کنترل و نظارت داشته باشند؛ هیئت بازرسی استان هم از نخستین لحظه‌ای که کاندیداها روند ثبت نام خود را آغاز کردند شروع به فعالیت کرده و تا بعد از انتخابات و شمارش آرا فعالیت خود را ادامه خواهد داد.

افرادی باید به عنوان بازرس انتخاب شوند که بی‌طرف و بر روند اجرای انتخابات کنترل و نظارت داشته باشند

وی افزود: برای استان قم ۶۶۹ شعبه اخذ رأی در نظر گرفته شده است لذا ۶۶۹ بازرس هم بر روند اجرای انتخابات در شعب مختلف اخذ رأی نظارت دارند و هرگونه تخلفات احتمالی را رصد می‌کنند؛ بازرسان بر روند دقیق انتخابات و صیانت از آرای مردم به طور بی‌طرفانه فعالیت خواهند کرد.

معاون استاندار قم افزود: از این ۶۶۹ بازرس ۵۷۱ بازرس در شهر قم و ۹۸ بازرس هم در بخش‌های مختلف و دیگر شهرستان‌های استان نظارت و بازرسی دارند؛ هم‌چنین ۲۰ هزار نفر از عوامل اجرایی و پشتیبانی هم بر برگزاری انتخابات در استان نظارت دارند تا انتخاباتی سالم و امنیت کامل در استان قم داشته باشیم.

رصد هرگونه تخلف توسط بازرسین

وی با اشاره به اینکه نظارت و رصد دقیق هرگونه تخلف احتمالی بر عهده بازرسین هیئت بازرسی است، بیان کرد: بازرسین بر نحوه اجرای انتخابات، عوامل اجرایی و هم‌چنین روند شمارش آرا و برگزاری مطلوب انتخابات در شعب اخذ رأی نظارت دقیق داشته و هرگونه تخلف را گزارش و رصد خواهند کرد.

بهشتی افزود: بعد از پایان روند رأی گیری بازرسین طبق فرمتی که به آن‌ها داده شده گزارشی از اقدامات خود را ارائه و مستندات خود را تکمیل و کد کنترلی را دریافت خواهند کرد.

وی اظهار داشت: انتخاب بازرسین فرآیند خاصی را دارد و طبق قانون بازرسین طبق آیتم و شاخص‌هایی که مهم‌ترین آن داشتن مدرک کارشناسی، داشتن سوابق خوب و خوش نامی و هم‌چنین کارمند دولت بودن است انتخاب می‌شوند تا انتخابات در فضای کاملاً بی‌طرفانه برگزار و از آرای مردم حفاظت شود.

۴۳ هزار نفر رأی اولی در انتخابات دوم اسفندماه قم حق رأی دادن دارند

رئیس هیئت بازرسی انتخابات استان قم در پایان با اعلام شماره تلفن‌هایی برای گزارش تخلف در روند انتخابات، گفت: مردم و شهروندان هرگونه تخلف در روند اجرای انتخابات را به شماره‌های ۳۷۱۱۷۳۰۷ که برای فرمانداری است و ۳۷۱۱۷۳۹۸ شماره اختصاصی برای سایر شهرستان‌های قم و هم‌چنین دو شماره ۳۱۶۲۰۴۵۹ و ۳۱۶۲۰۳۹۵ که شماره اختصاصی هیئت بازرسی استانداری است و یا از طریق پیامک ۵۰۰۰۵۱۵۵۹۳۳۶ گزارش و اطلاع دهند.

گفتنی است حدود ۱۰۰ کاندیدا برای انتخابات دوم اسفندماه با هم رقابت خواهند کرد و ۸۲۶ نفر هم در قم واجد شرایط رأی دادن هستند؛ هم‌چنین ۴۳ هزار نفر هم رأی اولی در انتخابات حق رأی دادن دارند.

همزمان با انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، اولین میان دوره پنجمین دوره مجلس خبرگان نیز در قم برگزار می‌شود که ۲ نفر کاندیدای این انتخابات هستند.

استان قم سه نماینده در مجلس شورای اسلامی و یک نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا انقلاب اسلامی دموکراسی قم کنترل و نظارت مجلس خبرگان رهبری انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی بر روند اجرای انتخابات قانون انتخابات آرای مردم مجلس خبرگان هرگونه تخلف هیئت بازرسی بی طرفانه استان قم مهم ترین رأی گیری هزار نفر هم چنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۴۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قضایی با متخلفان انتخاباتی در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، رئیس کل دادگستری لرستان در جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی استان با اشاره به به عملیات موفقیت آمیز وعده صادق گفت: ترسی که این حمله غرورآفرین به رژیم منحوس صهیونیستی به وجود آورد هم دل مظلومان عالم را شاد کرد و هم بعد از ۷۵ سال از عمر این رژیم غاصب آن ترسی که قرآن کریم می فرماید در دل دشمنان اسلام انداخت و به اهداف خود رسید.
حجت الاسلام سعید شهواری، فلسفه تشکیل این ستاد را پیشگیری، پیشدستی و شناسایی تخلفات انتخاباتی و اتخاذ تمهیدات لازم دانست و افزود: بایستی همه تلاش خود را مصروف کرده که حتی یک جرم محقق نشود چرا که هر چقدر ما از تخلفات و بروز جرائم جلوگیری و پیشگیری نماییم یقیناً بر سلامت انتخابات افزوده‌ایم.
رئیس کل دادگستری استان استان با تأکید بر اینکه همه تلاش‌ها، تدابیر و تمهیدات صورت گرفته در دور اول انتخابات بایستی برای برگزاری انتخاباتی امن، سالم، با کمترین وقایع و رخداد‌ها در شهرستان خرم آباد و چگنی مجدداً در دور دوم انجام بگیرد، اظهار داشت: در رابطه با تخلفات و جرائم صورت گرفته در دور اول انتخابات، درست روز بعد از انتخابات دستور رسیدگی فوری و بدون معطلی به پرونده‌های تشکیل شده صادر شد تا این پرونده‌ها مشمول مرور زمان نشوند و تاکنون به همه جرایم انتخاباتی رسیدگی و کیفرخواست آنها صادر شده است.
وی ضمن تأکید بر برخورد جدی با تخلف و جرم خرید و فروش مستقیم و غیر مستقیم رأی چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی، ابراز داشت: هنوز به ایام مجاز تبلیغات انتخاباتی نرسیده‌ایم لذا تبلیغات نامزد‌های انتخابات در فضای حقیقی و مجازی بایستی توسط دستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی رصد شده و با کاندیدای متخلف برخورد لازم صورت گیرد.
رئیس شورای قضایی استان با اشاره به اینکه برگزارکنندگان انتخابات اعم از هیئت اجرایی و نظارت امین مردم هستند و اگر تخلفی انجام دهند با قاطعیت و شدت بیشتری با آنها برخورد صورت خواهد گرفت، افزود: همه شعب اخذ رأی در روز انتخابات بایستی طبق زمانبندی انجام شده آغاز به اخذ رأی نموده و تاخیر در اجرای زمانبندی نداشته باشند.
وی ضمن اشاره به اینکه مدیران بایستی اصل بی‌طرفی و عدم استفاده از امکانات دولتی له یا علیه نامزد انتخاباتی را رعایت نمایند، تأکید داشت: این موارد بایستی توسط دستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی به دقت رصد شده و ضمن مستندسازی دقیق به دستگاه قضایی معرفی شوند تا با شدت با آنها برخورد شود چرا که مدیران امانت دار مردم هستند و نباید از اموال و امکانات دولتی سو استفاده نمایند.
شهواری با تأکید بر اینکه هیچ شخص و مقامی در رابطه با انتخابات مصونیت قضایی ندارد، ابراز داشت: رسانه‌ها ظرفیت بسیار خوبی هستند و بایستی مردم را برای مشارکت هر چه بیشتر در انتخابات ترغیب نماید.
نماینده عالی دستگاه قضا ضمن تأکید بر فعالیت جدی کمیته رصد مدیران در این مرحله از انتخابات به سبب حساس بودن انتخابات، ابراز داشت: کمیته رصد برای پیشگیری و صیانت از مدیران است، اما در صورتی که تخلف صورت گرفت بایستی مدیر متخلف بهمراه مستندات تخلف به دادسرا معرفی شود.
شهواری با اشاره به اینکه ما پیشنهاد می کنیم با بررسی و کار کارشناسی به گونه‌ای که تبعاتی بدنبال نداشته باشد از عوامل اجرایی غیر بومی در برگزاری انتخابات استفاده شود، گفت: با توجه به برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی آموزش نحوه رای دادن بایستی با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و صدا و سیما در دستور کار قرار گیرد تا مردم در هنگام رأی دادن با ابهام و سردرگمی مواجه نشوند.

دیگر خبرها

  • افتتاحیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری اول خرداد برگزار می‌شود
  • راهبرد انتخاباتی شورای وحدت در مرحله دوم انتخابات: از بانوان حمایت می‌کنیم
  • لیست ۱۶ نفره انتخاباتی "شانا" هفته آتی منتشر می‌شود
  • اختصاصی|لیست ۱۶ نفره انتخاباتی شانا هفته آتی منتشر می‌شود
  • تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • صدور کیفرخواست برای تعدادی از متخلفان انتخابات
  • لزوم پیشگیری از تخلفات انتخاباتی در آستانه دور دوم انتخابات
  • برخورد قضایی با متخلفان انتخاباتی در لرستان
  • تقویت نظارت ها بر عرضه بهداشتی شیر در مدارس از مهمترین مصوبات کمیته صیانت از سلامت و امنیت غذایی مردم
  • برخورد قاطعانه با تخلفات انتخاباتی در‌گلستان