Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@17:37:54 GMT

بخش اعظم پژوهشها کاربردی شده اند/ بی توجهی سازمانها

تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۶۷۳۴۵

بخش اعظم پژوهشها کاربردی شده اند/ بی توجهی سازمانها

سید فخرالدین افضلی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به عدم توجه برخی مسئولین به اقدامات و فعالیت های پژوهشی گفت: برخی اقدامات و فعالیت های پژوهشی انجام شده که با وجودی که می توانست بسیار مثمر ثمر باشد، متاسفانه مورد بی مهری و بی توجهی برخی مسئولین قرار گرفت. بطور مثال؛ یکی از پیش بینی های ما در تحقیق و پژوهشی که چند سال پیش برای مدیریت بحران استان فارس انجام دادیم، هشدار درباره منطقه دروازه قرآن و محله سعدی شیراز بود که حتی با شبیه سازی های کامپیوتری به آن تاکید داشتیم و اگر به آن هشدار و پیش بینی توجه می شد، یقینا شاهد فاجعه تلخ سیل نوروز ۹۸ نمی بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همیشه اینطور نیست که تحقیقات دانشگاهی بایگانی شود/قفسه ای کار نمیکنیم

مدیر دفتر فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز با بیان اینکه متاسفانه در بسیاری از موارد صنایع و سازمان ها به توصیه ها و نتایج کاربردی پژوهش ها عمل نمی کنند، افزود: این عزیزان باید اکنون به این باور رسیده باشند که همیشه اینگونه نیست که دانشگاه ها قفسه ای کار کرده و پژوهش ها و تحقیقات خود را به بایگانی می سپارند. در حال حاضر این یک واقعیت است که بخش اعظم پژوهش ها کاربردی شده اند؛ ولی آنچه مهم به نظر می رسد این است که از طرف صنعت و سازمانها نیز باید به این تحقیقات اعتنا و اعتماد شود.

اعلام آمادگی برای کمک به صنعت خودروسازی کشور

مدیر دفتر فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز گسترش تعامل با صنایع خودروسازی را یکی از برنامه های آتی این دانشگاه در حوزه ارتباط با صنعت برشمرد و اظهار داشت: هم اکنون صنعت خودروسازی غالبا در زمینه قطعه سازی از صنعتگران دیگر استفاده می کند و اکنون ما اعلام آمادگی کرده ایم که در زمینه های مختلف دیگر مرتبط از جمله؛ متالورژی و مکانیک با صنعت خودروسازی همکاری کنیم.

وی افزود: با وجود هماهنگیها و همکاریهای قبلی که با این صنعت داشته ایم، درصدد ایجاد تعاملات جدید با یک شرکت معتبر خودرویی در استان های مختلف از جمله تهران، خراسان و فارس هستیم و اعلام کرده ایم که متخصصین مکانیک ما آماده کمک همه جانبه به آنها نیز هستند.

کد خبر 4856856 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه شیراز دانشگاه ها طرح های پژوهشی صنعت خودروسازی دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری سازمان سنجش کنکور 99 دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه های ایران دانشگاه ها دهه فجر سازمان امور دانشجویان مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشگاه فنی و حرفه ای نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها دانشگاه جامع علمی کاربردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۶۷۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری

محققان یکی از شرکت های دانش بنیان به دانش فنی ساخت موتورهای ۶ سیلندر خورجینی بنزینی از طریق مهندسی معکوس دست یافت و طی مراسمی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری از آن رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، پژوهشکده سامانه های هوشمند شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف میزبان روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری برای رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی بوده است.

انجام پژوهش‌های کاربردی ـ توسعه‌ای، تجاری‌سازی ایده‌های نو و پژوهش‌های فناورانه در حوزه دانش‌های نوین و سطح بالا، انجام فعالیت‌های ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرم‌ افزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهره‌گیری از ساختارهای چابک و پویا از ماموریت های این پژوهشکده است از این رو این مرکز تحقیقاتی چشم انداز خود را "تبدیل شدن به یکی از اصلی‌ترین مراکز پیشرو در تجاری‌سازی ایده‌های فناورانه در حوزه دانش‌های نوین و سطح بالای کشور" تعریف شده است.

یکی از شرکت های دانش بنیان این پژوهشکده که با همکاری اعضای هیات علمی و برخی از محققان ایرانی مقیم خارج شکل گرفته است، پس از ۴ سال تحقیق و توسعه به دانش فنی ساخت موتور ۶ سیلندر با ظرفیت ۴۰۰۰ سی سی بنزینی خورجینی دست یافتند.

به گزارش ایسنا، دهقانی فیروزآبادی در آیین رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی در جمع خبرنگاران گفت: قوای محرکه با حجم و توان بالای بنزینی انواعی از قوای محرکه هستند که در بسیاری از خودروهای استراتژیک و راهبردی و تاکتیکی کاربرد دارند.

وی با بیان اینکه این نوع موتورها همچنین دارای کاربردهای تفریحی مانند خودروهای افرود را نیز دارند، اظهار کرد: این نوع موتورها یک نیاز کاملا راهبردی است و کشور نیز در طی چند سال گذشته به آن موضوع رسید که کشور  نیازمند دستیابی به دانش فنی این نوع موتورها است.‌

دهقانی اضافه کرد: بر این اساس یکی از شرکت های دانش بنیان که با حضور چندین نفر از اعضای هیات علمی و نزدیک به ۴۰ نفر از بهترین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و محققان کشور تشکیل شده بود، و در طی ۳ تا ۴ سال گذشته با ترسیم برنامه مطالعاتی عمیق، اقدام به کسب فناوری های موتورهای ۶ سیلندر خورجینی ۴ لیتری دنیا کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: این شرکت دانش بنیان امروز توانست نمونه مهندسی معکوس شده این موتور را با استانداردهای بالا تولید و رونمایی کند.

وی باتاکید بر اینکه رونمایی از این دستاورد، اثبات فناوری های موتور  خورجینی ۶ سیلندر حجم بالا است، اظهار کرد: دانش فنی این محصول توسط پژوهشکده شهید رضایی دانشگاه شریف و محققان این شرکت دانش بنیان به دست امده و امیدواریم این جریان علمی قوی که از سوی محققان این شرکت ایجاد شده است، توسعه یابد و به زودی شاهد تولید این موتورها برای کاربردهای خاص در کشور باشیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، فناوری های موتور را از فناوری های اصلی و کلیدی در هر سامانه  ای توصیف کرد و یادآور شد: دانش فنی که در این شرکت و با حجم و کیفیت به دست آمده بسیار ارزشمندتر از خود محصول است چون این دانش فنی قابل تسری به سایر حوزه ها است.

دهقانی با اشاره به حمایت های معاونت علمی از این طرح گفت: ما به عنوان پشتوانه اصلی حمایتی شرکت‌ها، بخشی از سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه  را بر عهده گرفتیم. ولی یکی از خوشحالی های ما این است که این شرکت در همکاری با چندین نفر از محققان ایرانی که در شرکت های بزرگ دنیا  فعال بودند شکل گرفته و اجرای این تحقیقات سبب شد تا این افراد به کشور بازگردند تا دانش اصولی در کشور شکل بگیرد.

به گزارش ایسنا، "گیربکس مغناطیسی"، "طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اسکوتر آویتا" با سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت، "آب شیرین کن خورشیدی" و "رونمایی از محصول فناورانه نرم افزار ابرسازه" از دیگر دستاوردهای این پژوهشکده به شمار می رود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری
  • پاسخ جانشین فرمانده کل سپاه به سؤالی درباره صنعت خودروسازی
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده‌خواهی مسئولان و دلالان
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی توسط محققان کشور
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی